Aktuálně: 3 257 inzerátů220 069 diskuzních příspěvků18 349 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 03.01.2024, 11:10:24 xxx.xxx.91.23

Buggyro…viz. Bobča😛 Ale jinak jste fakt dobrá, že jste to takhle napoprvé dala👍 A já, že kde se nám touláte celé svátky…a ona šije a šije…😜Popravdě…prostěradlo bych zašila, kdyby tam byla díra jedna, jinak by už letělo. Vždyť vás to bude tlačit!😲Pokud to není koníkovi na záda😉

U nás ještě pořád svítí slunko😀 Včera byl ráno jeden stupeň, dneska 8 a mě bylo v bundě normálně horko, stačila by vesta. Čekám souseda elektrikáře, má se nám konečně přijít podívat na tu bezdotykovou baterii, co nefachá. Nepředpokládám, že to opraví, ale alespoň bude vědět kde to objednat, nebo kterou součástku, snad.

lesnizinka
lesnizinka 02.01.2024, 23:11:32 xxx.xxx.91.23

Tome, možná jsem to nepochopila, ale u nás když kvete lípa, je včelkama obsypaná. Malolistá. Velkolistá omamně voní, ale je v rohu, tak nějak nesleduju, jestli taky včely, my ji na čaj nesbíráme. Nejsme zemědělská krajina, jsme ty louky spíš, takže chrpy luční ano (jsme CHKO Bílé Karpaty) Ano, naše vrby miluju a trnu, když jsou vichry, protože vrby jsou prostě křehké a k nám na ,,větrnou hůrku", se tak úplně nehodí😟

Vrby v létě.

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 02.01.2024, 22:27:59 xxx.xxx.91.23
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 02.01.2024, 20:59:00

Aha, děkujem👍 ten znám jen podle názvu😊

lesnizinka
lesnizinka 02.01.2024, 15:32:40 xxx.xxx.91.23
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 02.01.2024, 15:18:48

Supééér, díky moc😘 já už v té hlavě mám úplně duto. Já si ho pamatovala pod sorbaria a už i to se mi vykouřilo. Ano, je krásně obsypaný vším možným hmyzem, když kvete👍 A speciálně pro vás mám: drvodělky u nás mají nejraděj vistárii a kopíčko žluté😀

Obrázek Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 02.01.2024, 15:06:54 xxx.xxx.91.23

Já se vecpu. Už se mě na tohle někdo ptal a nejlíp, zeptat se v létě, kdy člověk projde zahradou a vidí. Když si mám povzpomínat, na čem vidím nejvíc včel, vzpomenu si na polovinu sotva asi😉 Taky úplně nerozlišuju, co je pro včelky a na čem jsou spíš čmeldové - každý tvoreček dobrý👍 Krom tady už jmenovaných, taky petrklíče, samozřejmě pampeluchy😉 třapatky, šanta, perovskie. Z keřů tavolníky, dřišťály a keřík který mám na dvou místech a za boha si nevzpomenu, jak se jmenuje, nevíte někdo? Vypadá jak pidiškumpa, jen květenství jsou bílá. Tome a co lípa? Mám tři lípy, mám dvě obří smuteční vrby u jezera, kočičky a jiné druhy vrb kolem potůčku. Mám pár jabloní a všude kolem jsou vámi jmenované mirabelky, i na mém pozemku, co není už zahrada. Šípků je u nás málo, netuším proč, všude je hloh, což taky asi dobrý.  Chrpu vůbec nikde kolem nemáme, tu neroste.  Z jmenovaných tu volně roste hadinec. 

lesnizinka
lesnizinka 02.01.2024, 09:50:08 xxx.xxx.91.23

Téda Niki, tam je to pěkné👍 Jen nám to musíš dát s vysvětlivkama, já, narozdíl od Bobči nemám ČR projetou vůbec, takže většinu věcí znám jen z TV😊 

Se ti nedivím, že jsi byla nesvá ze zvířátek o Silvestru. Naši zrovinka, že půjdou o půlnoci ven, Tom přišel, že co s nima, že se cpou ke dveřím. No ani náhodou, ne že je pustíš! Vloni nebo kdy to bylo? dostal Viktín úplnou paniku, jak to bouchlo, tak vystřelil kamsi do zahrady a já šílená strachy ho pak hledala půl hodiny👎 Takže dostali letos zaracha, Gucci stála celou dobu za oknem, nasr… 😉

Tom mi nastínil akce na leden…a budem trajdat a trajdat. Moc se ani netěším, právě nechci pořád kočiny nechávat samotné😟 A únor není o moc lepší. Pak musíme řešit červen-červenec, protože to má Fest a rovnou pak nějaké zahraniční vystupování děcek a chce tam jet, jenže to znamená, že by sme nebyli, teda já, minimálně týden doma. To ještě musíme vymyslet🙄

Bobi a ty mi vysvětli, k čemu byl příspěvek o těch fotkách, o jakých fotkách mluvíš? 😲

lesnizinka
lesnizinka 01.01.2024, 19:40:52 xxx.xxx.91.225
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 01.01.2024, 17:40:37

Souhlasím, vždycky je to svrab. U nás se zavolá vetce: králík má něco s ušima. Nepotřebuje ho vidět, aby jí bylo jasné. Jen řekne, že ho přijede píchnout. Fakt není třeba v tom hledat něco jiného. Když jsem měla dotaz pro tchánovy králíky, tak jsem z ní páčila jako, co by to tak mohlo být, jestli je i jiná možnost, jiná choroba a popravdě, nehodala o tom polemizovat😉 

lesnizinka
lesnizinka 01.01.2024, 08:52:25 xxx.xxx.91.225

Ha, ha, tak nechám prádo ležet na zemi, raděj si vyperu a pověsím nové? Na které opět prší, než uschne, začne fučet, spadne, po týdnu ležení si vyperu třetí? Nebo rovnou koupím třetí, jestli třetí už není? 😉

Já tady sedím a čekám, až ten mrak ještě kousek cukne, abych mohla vyjít. Ne jako vždy, že vyjdu, moknu a jak dojdu do brány, tak přestane😛

Jo u nás se bouchalo, ne, že ne, ale ti s malýma děckama kolem, začali někdy v těch osum, nic velkého a o půlnoci už spali, obě vesnice o půlnoci něco málo, řekla bych, že sotva třetinový, oproti zvyklostem. Třeba lidi šetří, bylo by záhodno se zamyslet, že když kňourám, že nemáme co žrát(jo, je to na všech vidět😉) tak peníze nespálím v minutovém ohňostroji🙄

lesnizinka
lesnizinka 01.01.2024, 07:54:08 xxx.xxx.91.225
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 01.01.2024, 02:13:27

Ze zámeckého hotelu, hmm👍 a fotku máme kde?😉😀

U nás prosím prská, jak u vás? Aha, cvakla jsem si radar, tak jen na Moravě, asi i u Bobči a?

lesnizinka
lesnizinka 01.01.2024, 00:33:59 xxx.xxx.91.225
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 31.12.2023, 23:59:09

Všem, co sem nakouknete👍😀

lesnizinka
lesnizinka 31.12.2023, 22:46:36 xxx.xxx.91.225

Jsem sem nakouknula Bodlinko: strejda nemá cukrovku, ale před pár měsíci mu začal hnisat malíček. Začali léčit něco píchnuté (obvoďák) dostal ATB prst se horšil, nakonec začal černat, noha oteklá, rudá až po kotník. Tak do nemocnice, že se bude řezat a určitě musí mít cukrovku. Ne, nenašli. Poslali ho na cévní, tam se jim něco nezdálo, tak na nějaké speciální pracoviště do Olomouce. Po x vyšetřeních tam, našli ucpanou cévu někde u kotníku. Malíček už uřezat museli, ale do cévy mu dali stent a zbytek nohy naštěstí zachránili. U cukrovky, jak se poškození cév tohoto typu začne projevovat…je zle. Neznám nikoho, komu by nohu(nohy) zachránili. I pak vůbec přežití…už je jen na pár let😟 Ale možná, že by v tom Olomouci věděli, uměli, i něco navíc, i u cukrovkářů. 

lesnizinka
lesnizinka 31.12.2023, 21:53:59 xxx.xxx.91.225

Tuším jsem zapomněla napsat: včera se chystáme k tchánům na oběd a zvonek. Ty jo, kdo k nám může jít, k nám nikdo nechodí!?! Zvednu intercom a tam: Rady prosim tě, nám k vám uletěl dron, omlouvám se, nevadí, že si pro něj zajdem? (soused přes jedno s děckama) Jo, jasně otevírám, běžte si ho najít…Než jsem přešla k druhé straně baráku, už jsem viděla, jak s ním šlapou od garáže k bráně…asi byl někde vedle garáže. Ani jsem jim nestihnula říct, že odjíždíme a jak jim tam zase vletí, tak budou muset čekat do večera, než se vrátíme😎 Vyprávím to ráno jedné paní, co se potkáváme vedle ve vsi(nějak na to přišla řeč) a ona se vztekala, že jako jak si to můžou dovolit, mají si to hlídat a že by jim ho nedala atd.🙄 Hleděla jsem jak sůva z nudlí, o co jako jde? O ho.no👎 To přece není žádný problém, pokud mi tím něco nerozbijou, nevyrazí okno…no tak jim to uletělo k nám do zahrady, to je toho, já s tím nemám nejmenší problém, já jim to akorát nepůjdu hledat, až jim to vletí někde do výsadby, nebo skončí na jedli😏

Sem tam něco bouchne, nic hrozného, tady kolem mají všichni malé děcka, tak bouchají od 20h. Uvidíme o půlnoci, jestli to nezachrápu😉 Hlavně musíme uklidit domů Gucci, ta zdrhnula ven, když přišli příbuzní🙄 Snad je v garáži. 

lesnizinka
lesnizinka 31.12.2023, 21:37:05 xxx.xxx.91.225

Ano, u nás značkuje výhradně Gucci, zrovna nedávno přeznačkovala v pracovně skříň. Ať už z dominance, nebo z nějakého jejího psychického nepohodlí, vlastně to tak úplně neřeším, prostě jsem jí vynadala, že je blbá kravka a příště dostane na prdel. Viktorek značkuje výhradně v zahradě, tato koza nám to občas udělá natruc, naštěstí zatím vždy jen v pracovně. A cítit to taky celkem dost jde na to, že je kastrovaná. Ale v poměru k nekastrovanému Mackovi je to ještě super😎

lesnizinka
lesnizinka 31.12.2023, 10:17:06 xxx.xxx.91.225

Tak dneska se nahlásili tcháni i naši. Tchýně, že přinese chlebíčky, ale stejně jsem měla v plánu alespoň párečky v listovém. Pamatuju si, že jsem takové pidi párečky kdysi kupovala. Prohledala jsem oba mrazáky tam a zpět, vzteky bez sebe (se mi to snad zdálo?) až na 4 pokus, kdy jsem ten v lednici vyházela celý ven…našla. No ovšem, je jich tam asi 6. To toho moc nebude. Takže jsem ještě vymyslela takové košíčky s lososem ze zbytku těsta a máme bagetu, takže hermelínový salát na chlebíčky - ať je nějaký výběr. A uklidit musím trochu, povysávat. 

Dneska se zatáhnulo, nesvítí slunko. Ani jsem nekoukala na předpověď, ale něco se mi mate, že jsem četla, že na silvestra má pršet? 

lesnizinka
lesnizinka 30.12.2023, 10:31:43 xxx.xxx.91.225
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 30.12.2023, 07:33:19

Ha, ha, já nemám segedín ráda…snad jediná věc, co s chutí nesežeru, i když to do sebe stejně nasoukám😎 Tak nějak moc vůbec nemusím kysané zelí v jakékoliv podobě. Vlastně ho jím jen z donucení - že je zdravé. Myslím Bobi, že momentálně jsme na tom stejně, taky se na sebe nemůžu ani podívat, ale ještě nemám sílu s tím něco dělat🙄 

lesnizinka
lesnizinka 29.12.2023, 16:03:14 xxx.xxx.91.225

Niki, tak musím konstatovat, že ty baby už jsou tlusté všechny….včetně mě teda😛 Když do toho započtu Gůču a to je teprve bečka…tak jen Nikouš je krásenkovej👍

Včera ukazovali v telce povánoční slevy… nikdo nikde😉 ještě jsem říkala Tomovi, že šak dobrý, asi se tam neušlapete😛 Tak to byly asi archivní záběry😏😛

Já jsem dneska vysadila ten česnek. Nakonec jsme s Tomem vymysleli (no jo, na vymýšlení on je machr😛) že zkusím v tom neporytém zbytku udělat jamky, jen tak tam česnek napíchám a zasypu kompostem. To, co jsem poryla, jsem ještě rozbyla elektrickou motykou a zbytek česneku zapíchala i tam, akorát mi to vyšlo, množstevně. A porovnáme, jak to které poroste…a dopadne. Tu práci v tom bahně radši ani nebudu komentovat🙄 naposled se mi takto příšerně sázel česnek někdy před 15 rokama🙄

lesnizinka
lesnizinka 29.12.2023, 07:54:00 xxx.xxx.91.225
Bobca:

jó,pořád ti zapomínám vysvětlit ty “karboše”.Já si dělám řízečky menší-prsíčka našikmo seřezávám na asi 4 kousky…Kapra sice miluju,ale nebudu si kupovat půlku za x peněz..Prsa jsem nakoupila po 100/kg..Obejdu se..😎

Tak ale jednou za rok, by jsi si mohla kapra dopřát, když ho máš ráda?😟 Teta říkala, že si koupila půlku v Lidlu, nějaký ten bez šupin, takže ho smažila i s kůží. My nesmažíme, ale pečeme na řízky, takže to nééé, ale říkala, že byl moc dobrý, hezky bílý, nesmrděl bahnem…

Auto…kvůli parametrům, dojezdu atd, prostě vyhrálo volvo. Je to nejmenší, co zatím mají…přesto je to proti fabii kráva, no🙄 Stejně to vidím tak, že s ním bude jezdit převážně Tom. Já stejně jezdím málo, 2x do měsíce nákup tak akorát😏Jen občas se trefí nějaká akce, jko dneska ten pohřeb na Slovensku, ale to jsem zrovna odmítnula, že to si ještě netroufnu, na Slovensko a do většího města.

lesnizinka
lesnizinka 28.12.2023, 21:36:01 xxx.xxx.91.225

Já jsem dneska nepsala? 😲 To je nějaké divné, myslela jsem, že aspoň dvakrát😛 Tak přesně jak to popisuješ Bobi, to má mamka. V polovině zděného chléva byla prasata, v zadní části kurník. Čuníci slepičkám topili😉 Já teda pamatuju i krávu, bylo mi šest, když jsme ji rušili. Teď, jak nejsou už léta ani prasata, mají slípky studený odchov. Byla jsem tam onehdá s mamkou zavírat (na Štědrý den) a to nebyl žádný mráz a zima tam teda byla😟 To je myslím jediné mínus. 

Dneska u nás zase krásně, předpokládám, že asi všude. Obešla jsem obchůzku, fyzička se zatím moc nelepší🙄 Odpoledne jsem odryla zase pár metrů, uklidila zbytky ve skleníku a je mi záhadou, jak do něj dostanu vodu - je tam dost sucho už, kor, když svítí slunko - to pořád vysušuje. Pak musím zrýt i tam a vyset saláty, ale taky nějak zalít právě. Zase jsem zametla ve vchodě, včera večer celkem foukalo, tak zase hromady listí a větviček z vistárie. No a konečně jsem posbírala větve z vrb nalámané, hodně jsem vytahala i z jezera, však jsem to dělala minimálně hodinu. Kočkám se ven vůbec nechce, i když bylo tak hezky, Viktík jen ráno obešel barák a šel domů chrnět, Gucci jakbysmet, jen večer jsou chvíli někde v garáži a za chvíli už Vikťa škrábe. Gucci čučí u komína a chrnět jde pak taky dom. Kruci se nudím, to je hrozné. Přijde mi, že se to nedá takto vydržet, přijdu domů, sedím u telky, u compu, pak usnu, hodinu nejmíň spím, pak zase telka a jdeme spát🙄 Když mám něco dělat venku, se mi nechce, jak jsem unavená a tady zase brblu, že se nudím😏 To vy holky od hospodářství nemáte, vy musíte makat chtě nechtě, zvířectvo nepočká.  A to se mi ani vařit nechce, nějak jsem normálně zapomněla, co se tak normálně jí, vařívá, nic mě nenapadá, mám duto. Včera jsem udělala špenát s bramborama, měli jsme oba chuť na něco nemasového, s volským okem, mňam. Dneska byl Tom chvíli v práci a na nákupu a přivezl nudle s kachnou od Ťomga - už jsme neměli dávno. Rozdělili jsme si to napůl, i na zítra, jsou to obr porce. Pochopitelně jel mojim autem, nevydržel, musel s ním do myčky…prý bylo špinavé. Ono se převáželo, jak byla ta břečka a pršelo. První mě ukecával, ať jedu s ním, na ty nákupy, ale pak si to prý užil, řízení mého auta😛 Aspoň někdo, já jsem na zkoušku objela tady dědiny v úterý a jsem si to teda neužívala, klepala jsem se jak ratlík. Mám pocit, že nevlezu do pruhu, jako bych jela s kamionem, když míjím auto, přestávám dýchat😏  A to Tom seděl vedle s říkal mi, co mám dělat. Áno, řadí se i s automatem, či spíš bych to nazvala mačkají čudlíky a než si vzpomenu jak😎 Parkování…očistec. Do garáže jsem couvala týden a po milimetru🙄Určitě to okřápu. 

lesnizinka
lesnizinka 28.12.2023, 10:43:58 xxx.xxx.91.225

Ovesné vločky jsme dávali králíkům odjakživa, právě hlavně březím a kojícím samicím, taky malým králíčkům…na přilepšenou, než se naučili chroupat zrní. Vločky samozřejmě byly dražší, než zrno, tak právě jen na přilepšenou.