Aktuálně: 3 436 inzerátů217 437 diskuzních příspěvků18 334 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 03.12.2024, 17:35:50 xxx.xxx.85.234
Buggyra:

Tady je vidět ten vánoční řetěz v ocasu a světýlka v hřívě a tak.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Buggyro, teda hezky to máte připravené👍

lesnizinka
lesnizinka 03.12.2024, 17:31:53 xxx.xxx.85.234

Eli nechápu…kde ani obraz, ani zvuk?

My na tyhle akce nechodíme. V sobotu jsme viděli rozsvěcení ve vedlejší dědině, když jsme jeli k tchánům na oběd(máme to stejně daleko jet přes vedlejší, jako přes naši) a v neděli se rozsvěcel u nás. Bývá tam nějaké zpívání koled a jarmark. Mamka letos taky nebyla a to chodí, ale po tom covidu je ještě přešlá, nechtělo se jí. Známí jí pak říkali, že tam dost profukovalo a bylo jim všem zima, brzo utekli. A to svítilo sluníčko, já mašlila tu borovici a měla sem normálně mokrá záda, jak jsem pořád šplhala sem tam, tak mě to dost překvapilo, protože tu u nás fučí mnohem víc, než na náměstí. 

Dneska jsem to dodělala venku sakum prdum, i okna spodní, co se dělají jen z venku, ty truhlíky, stromeček před vchodem(ten jen tak, aby se neřeklo a nelíbí se mi, kdybych se dostala k nějaké výzdobě, tak bych ho asi ještě předělala) Byla dost zima, nedělalo se mi tam dobře, chvílema jsem celkem mrznula. Tak jsem měnila činnosti, chvíli okna, pak mi schnula hadra, tak jsem mašlila ten stromek, pak zase okna, pak jsem si šla nastříhat chvojky a hloh na truhlíky…

lesnizinka
lesnizinka 02.12.2024, 21:02:14 xxx.xxx.88.216

No vypadnout na Viktína někde myš, tak nejspíš zapiští a uteče😜 Ani nevím, jestli někdy myš někde lovil. Jednou teda viděl tu, co mu přinesla na terasu Gucci, myš běhala, tak za ní popocházel, ale nakonec mu stejně kamsi zdrhnula😏

Tak doufám, že nebudete zklamané, davy tam nejspíš budou taky. A různobarevné😉 Tak budeme mít info z výletu👍 A nakonec, to je dobré, my nemusíme ani nikam jezdit a jako by sme tam byly😛👍 Tak se taky těším😀

lesnizinka
lesnizinka 02.12.2024, 18:57:37 xxx.xxx.88.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 02.12.2024, 17:02:00

Pracuje doma na compu, jelikož nás živí😉 No a snad by mě našel, kdyby se už stmívalo a já nikde😛 Dneska v 15h volal: proboha kde si, jsou tři, máme obědvat, s.r na to a pojď udělat oběd(ohřát kaši a usmažit nachystané řízky😉) Když jsem přišla, rozehříval tu kaši. A razí heslo, něco jako Buggyra, že Vánoce jsou k ničemu a nebude se stresovat a když si vymýšlím blbiny a činnosti, jak si to zdramatizovat, tak je to jen můj problém. No ale zase: zaplatí cokoliv si navymýšlím😉

Tak to mám, krom malého stromku u baráku, který omašlím zítra a zvánočním truhlíky …všechno. Tak to teda nafotím až zítra😉 Pořád se trochu bojím té elektriky na pergole, že to nemám dost zabezpečené proti dešti. Možná to zítra ještě předělám. Nerada bych, aby mi to po prvním dešti celé exnulo😲

lesnizinka
lesnizinka 02.12.2024, 15:31:57 xxx.xxx.88.216
Coudas:

Pro Lesnizinku 🙂🫣

Obrázek

Jo, jo, to znám, z toho jsou pak ta ,,veselá" videa, jak to sice nespadne dopředu, ale parádně se to smýkne do strany😜

Po této druhé borovici dneska, se mi lozilo líp, i když je ještě vyšší, ale je líp i narostlá a suché větve jsem si nejdřív vystříhala. Ten tenký dráteček na cívce se taky motal mnohem líp, spadla mi jen jednou😉 Jestli to bude vůbec na tom stromě vidět a jestli to nebude celé nabok a nakřivo…se uvidí, až se setmí😏 Toho se bojím nejvíc, že to bude spíš hnusné než zdobné. Ale předělávat to teda nebudu, raděj ho nerozsvítím👎 

lesnizinka
lesnizinka 02.12.2024, 10:22:46 xxx.xxx.88.216

Sardullah, ty jsi éro😛 a to myslím i v oblékání, jak jsi popisovala vedle na Všeobecném. Fakt super kočka👍 A co se týče zákazníků ano, jsou dva typy. Ti, co nic neví a rádi si nechají všechno poradit. A pak ta druhé sorta, jako Coudas, Buggyra zřejmě taky a já, co všechno ví, všechno zná, jde tam koupit přesně onu věc a prodavače tam má jen to, aby řekl, kde to je😉 Aha, vlastně tři, protože z této se vyděluje ta tebou popsaná třetí - ti co si myslí, že ví a ví prd😛 a podle toho to pak dopadne😉

lesnizinka
lesnizinka 02.12.2024, 10:17:36 xxx.xxx.88.216

Takže pokračování: nemůžu se pohnout, jak jsem předpokládala, mám namožený každý pidikousíček těla a bolí mě různé modřiny, jak jsem si zapichávala do nohou, zadku ty pahýly po odlámaných větvích🙄 Ráno jsem necvičila a sotva jsem zvládla odpajdat obchůzku🙄 Tom mi Bobi nepomůže, ten nevyleze ani na schůdky, klepe se na tom jak ratlík, taky nesnáší výšky. Cokoliv je výš jak metr, dělám já. Nelozím po žebříku, ale po té borovici - tak velké žebříky nemáme a takhle je to bezpečnější. Bohužel si neoodechnu, dneska je poslední den, kdy můžu nazdobit i tu druhou borovici, když už jsem to koupila. Jen hnusně fučí teda, příjemná práce to nebude. Objednala jsem 100m řetěz, ale jsou to nějak miniled, takže vůbec netuším, jestli to na ní bude vůbec vidět. A hlavně nějak nevěřím, že mi poslali těch 100m, je to nějaké malé👎 Ale rozmotávat a přeměřovat to nebudu😏 Buggyro, zamotané jsem to měla x krát, když to musíte rozmotávat balancujíc na jedné noze na větvi, fakt jsem chvílema myslela, že mi rupne cévka😏

Koníkovi na hlavičku máte dát přece bílé světlo, takže čelovku a na prdel červené😜 A ti koníci taky budou převlečení za anděly a čerty? Hoďte nám pak fotku průvodu🙏

lesnizinka
lesnizinka 01.12.2024, 22:05:05 xxx.xxx.88.216
Bodlinka:

❄️🥳

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

No Bodlinko, ste lepší👍 já to venku ještě všechno nemám, takže ani nevyfotím. Borovici jsem nechtěla nechat ještě svítit, na mě je to fakt brzo, nejspíš až příští neděli, ale muž, že když už to tam je, tak ať to nechám. Takže svítí😏 Barák by mohl, ale ten jsem nerozsvítila

Já koukala na ty vaše světýlka, že vám kvete nějaký keř. Až jsem si to vyzvětšovala😀

lesnizinka
lesnizinka 01.12.2024, 18:23:58 xxx.xxx.88.216

Byli sme dvě třídy 32 a 34. Můj mladší brácha už byli tři třídy po 27.

Borovice omotaná, trvalo mi to bezmála 4h🙄 To prostě motáte a motáte a nahoře zjistíte, že vám 8m přebývá😲 Tak to zase pozpátku povolujete a posunujete…a dole vám najednou 8m chybí😛 Je to 75m, neskutečná pakárna, kdy vám to klubko(i když rozdělené napůl) 10x spadne dolů, rozmotá se a složitě ho pak motáte a protahujete větvema zpátky. Když se vám to stane 3x po sobě, nejste daleka infarktu👎 A těch nadávek, co jsem ze sebe chrlila, by se ani nedopočítal😏 Takže to ještě nejspíš budu zítra trochu upravovat.Jestli nezdechnu, protože mě bolí snad každý sval v těle. A jelikož jsem si prostředkem musela povylamovat ty suché větvičky, abych se tam nějak poprotahovala, tak jsem si o ty konce pěkně pozedírala nohy, dokonce i břicho a bok Kdybych nebyla líná a první si je povystříhávala...Jak hrozné to bylo se těžko popisuje, to by ste musely vidět🙄 Nejmíň 2x do každého oka jsem si zapíchnula jehlice, takže nevím, jestli zítra taky něco uvidím, trochu to pobolívá. Jo a ten plech z obložení opravit nešel😟 je to nějak blbě vyskočené, nešlo to jednou rukou (druhou jsem se musela držet podhledu) chtělo by to lešení😕

lesnizinka
lesnizinka 01.12.2024, 10:23:59 xxx.xxx.88.216

Od začátku😉 Probůh Nikčo, ta Božena vypadá jak nějaký vodní buvol😜 Berťana vidím, je šikovnej pastevec hlídá, aby se mu to stádo nerozuteklo, i když na nějaké běhání to u Božky nevidím😛 No já se moc nesměju, Gučajza vypadá stejně😏

Předevčírem říkám Tomovi, že ani nevím, jestli ještě sousedé mají kocourka Kvída, už jsem ho nějaký ten měsíc neviděla. Včera o půlnoci jdeme spát Viktín ležel v jídelně a Gucci máš kde? Vyhlížel ji ze všech oken(Tom, ne Viktor) a prý už asi nepřijde, zřejmě je zase v garáži. A že: už jsem takto pouštěl Viktora. Venku kosa, vidím ho sedět před vchodem, tak ho jdu pustit, přijdu ke dveřím a on to za nima ten sousedů kocour😛Asi ho nepustili oni, tak šel k nám😉 No…má bydlení taky v garáži, jenže ta garáž ještě nemá vrata🙄 Ale říkali, že je stejně většinou doma(původně to bylo bytové kotě, než jim ho nějaká ta známá šoupla, že ona už ho nechce👎) Ale otužuje se od léta, tak snad bude dobrý, co v té garáži má, to nevím. 

Niki radost? Tak jak píšou holky, tu si dělám tak nějak celoročně, kupuju si, co chci, největší radost si udělám tak nějakou kytkou či keřem nebo něčím, co mi ulehčí práci😉 teď jsem si vlastně udělala těma novýma světýlkama😉 Protože když už Woruška nebyl, jsem ani neměla chuť nějak svítit😟 Za chvilku vyrazím motat tu borovici, jelikož má taky 5-6m, držte palce, ať nejsem na Vánoce v nemocnici🙄Ale větvema asi ani nepropadnu😉 Horší je, že máme vyskočené oplechování, jak byl kdysi vichr a Tom mi tam nachystal žebřík, ať to zkusím nějak cvaknout zpátky. Osobně si myslím, že tam vůbec nedosáhnu a hlavně to bude asi o hubu, balanc na poslední šprušli🙄

Jo vlastně zapomněla jsem: měli sme jet tento týden do Maďarska do termálů, zase tak na 3-4 dny, ale jsem to zamítnula, já teď prostě nemám čas, musím douklízet, nachystat a chci v klidu, nevyšilovat dva dny před Štědrým dnem…jak jsem to dělávala dřív. 

lesnizinka
lesnizinka 30.11.2024, 10:14:39 xxx.xxx.88.216

Sardullah😉😀

Dneska u nás sluníčko, skoro po týdnu👍 Akorát nevím jestli toho využiju😏protože v telce milion sportovních přenosů, tak se budu nejspíš válet u telky😊 Chtěla bych namotat tu borovici konečně, ale obávám se, že nejspíš zítra. No taky má být pěkně, což o to, ale měla bych už raděj alespoň něco hotové🙄

lesnizinka
lesnizinka 29.11.2024, 18:12:59 xxx.xxx.88.216
Stelle:

Nemám fenu bez pp, jenom mě to napadlo, jestli je tp vůbec možný když psi bez pp můžou být klidně 1000 různých plemen.

Plemen ne. Plemeno má jasně dané, zapsané parametry. Plemeno Puňťa, nebo ,,něco jako jorkšír" neexistuje. 

lesnizinka
lesnizinka 29.11.2024, 15:26:02 xxx.xxx.88.216
lupus4:

Já v tom stavění potřebuju hlavně uhlopříčku. 🙂

no, mj. ony znalosti o pevnosti a pružnosti taky nejsou na škodu…nakreslit cokoli umí kdejakej jouda, ale aby to šlo i opravdu udělat a jak, je už úplně jiná věc…

To myslím architekt tak úplně nemusí, to mu pak propočítává právě projektant…jsem u stavby pochopila. Já jsem si barák úplně jako nenavrhnula, to bych pěkně kecala. Jen jsem zadala, co bych tam tak jako chtěla určitě mít, třeba jako ten vstup trochu atriový. A utopený obývák, vysoký strop. No a pak uvnitř baráku, různé posunování příček, jako třeba, že záchod nezůstal za šoupačkama na chodbě(hale) ale jsme to posunuli tak, že je součástí kuchyně-jídelna-obývák. Protože jsem řekla, že to je WC vlastně pro nás, my jsme tu nejčastěj, tak proč chodit z obytné části na chodbu. Pokud je to někomu nepříjemné, chce víc soukromí, může použít z dalších dvou. 

lesnizinka
lesnizinka 29.11.2024, 13:21:25 xxx.xxx.88.216
Coudas:

Presně nad tímto 🙂 Bude dělat přijímacky na stavebku. To po mně asi má, stavby a projekty jsou můj koníček. 

👍Tak to je chytrá hodně. Na stavební si jen tak někdo netroufnul. Bratránek má, i pak vysokou a projektuje pro nějakou finskou stavební firmu (na Slovensku)

Mě tohle taky vždycky bavilo, vlastně i do projekce baráku jsem pindala😉 a řešila s architektem, jestli by něco šlo či ne. Bohužel, jako totální matematický imbecil, bych to nikdy vystudovat nemohla👎

lesnizinka
lesnizinka 29.11.2024, 13:17:09 xxx.xxx.88.216

Ne-e. U nás sušárny nikdy nebyly, teda co já pamatuju, musím se zítra zeptat tchánů, pamatují víc. Sušárny vím, že bývaly na Valachách. Proč tam ano a u nás ne, netuším. U nás si všichni sušily v lískách nad kamny. Ale předpokládám, že to by i tam. Jedině, že by se tím valaši živili, tedy sušili to na prodej do měst právě. 

lesnizinka
lesnizinka 29.11.2024, 10:42:43 xxx.xxx.88.216

Jé Coudas hezké, taky jsem tvořila domečky a vybavení…z krabiček od sirek a bylo mi teda nějak 8. Ale že by z dcery byla architektka?👍 Vlastně, nad jakovým povoláním uvažuje? 

lesnizinka
lesnizinka 29.11.2024, 10:33:02 xxx.xxx.88.216
Coudas:

No já pravě myčkubkupovala, abych neměla to nádobí nasládané na lince vedle dřezu, ale aby to špinavé bylo schované v té myčce 🙂

Áno, myšlenka dobrá, jen to musí někdo udělat, což je právě občas problém😉

lesnizinka
lesnizinka 29.11.2024, 10:12:34 xxx.xxx.88.216

Ano Buggyro, do skříněk se z myčky vyskládává tak jednou za týden. Většinou se to z ní rovnou bere😉

lesnizinka
lesnizinka 29.11.2024, 10:11:20 xxx.xxx.88.216

Ano Bobi, žufánkujem😉 A nebo se veme lžíce a jen tak z kuchyně slyším škrábání lžíce o hrnec - nemusí to být omáčka, prostě se nabere trochu rýže, trochu masa, trochu brambor, urýpne krůtího stehna…,,Co děláš v té kuchyni?!?" Nic, nic…,,No tak když si to sežereš dneska, nebudeš mít na zítra"😛

lesnizinka
lesnizinka 29.11.2024, 10:07:03 xxx.xxx.88.216
kometa:

a pozinkovaná vanička s jednou vodou

Tohle pamatovala máma, vyrůstající v havířské kolonii. Jednou týdně se nanosila voda do necek a vykoupaly se nejdřív děti (dvě), pak máma (pro mě babička) a nakonec otec (děda).

Když jsme k ní jezdili my jako vnoučata, už měli klasický splachovací záchod a koupelnu (vana se sprchou). Ale jinak vaření na kamnech a mytí nádobí ve dvou škopcích, které se vytahovaly zpod stolu. Krásné vzpomínky.

Ne, že to pamatovala máma, ale takto jsem se koupala(celá rodina) ještě já, jako děcko v 70.letech, když jsme bydleli u babičky a u sousedky. Až v mých 6 jsme se stěhovali do nového baráku, co naši postavili a tam už byla normální koupelna. U babči to ještě pár let bylo, než se zrušily chlévy a místo toho udělala prádelna, koupelna, WC(místo kadibudky na dvoře) a špajz, takže skoro 1980.