Aktuálně: 3 737 inzerátů211 102 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 04.11.2024, 09:08:19 xxx:xxx.a32f:e471

To asi vsichni. Bohuzel, jak se kontroluje a dodrzuji pravidla, jak se pak postihuje vidime vsichni na stale se opakujicich kauzach mnozek vseho druhu, utyrani dobytka a koni hlady atd. Rozhodne si nedelam iluze o chovu cehokoliv.

lesnizinka
lesnizinka 04.11.2024, 09:01:40 xxx:xxx.a32f:e471

Balu predbehla ste me. Sokol byl primo zakazany, takze ano, komunisti zakazali Sokol a nahradili ho Spartakiadou. A vic a monstrozneji…Severni Korea hadr👎 To ale nevylucuje to, ze pro lidi z vesnic, co byli nejdal v okresnim meste, to cele byl obr zazitek🙂

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 23:26:00 xxx:xxx.f349:a538

Ne, neni to az tak daleko, ale Ratiskovice a okolni vesnice vzdycky byli bohate tezarske obce, takovy moravsky Texas. To se s nama, sedrenyma chudakama pod horama, kde nebyl zadny prumysl a museli se lidi uzivit sami…neda srovnavat. Kolem tech 60 let a dal uz se to lepsilo i u nas. Ale jestli bylo nejske cviceni  bych se musela zeptat starsich, jen nevim koho, protoze pro tchany je sport sproste slovo🙄

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 21:15:33 xxx:xxx.f349:a538

Kdo a proc? Ten Strahov za a) museli zaplnit, takze museli dostat nejake kvoty, kdo kolik cvicenek posle. A mluvim jen o nacviku Spartakiady, ne cviceni v Sokole. A to u nas na vesnicich vubec nebylo. Lidi byli nadreni doma, cvicit by nikoho rozhodne nenapadlo.

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 18:56:48 xxx.xxx.84.241
kometa:

Ale to je ono! Jak víme, že to křeček nebo rybičky dají? Přesněji řečeno, oni to dají, protože jim nic jiného nezbývá.

Málokterému zvířeti v zajetí můžu dopřát takový prostor, jaký by měl ve volné přírodě. Ani těm rybičkám ne. I když budu mít hypoteticky 400, 500litrové akva.

Ne, žádné zvíře v zajetí, asi nebude mít výběh dostatečný, ale alespoň nějaký mít bude. Myšleno tak, že ryba plave a plavat může i v akvárku, i když nemůže přeplavat oceán. Křeček toho moc nenaběhá, tak mu do klícky koupíme kolo a když můžem, pouštíme ho po bytě. Myslíte, že někdo má voliéru, kde se proletí čáp? Takže to pro mě těžce hraničí s týráním. Víc už k tomu asi nemám. 

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 18:41:23 xxx.xxx.84.241
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 03.11.2024, 18:28:10

Mohly je nutit z práce, nutilo se na různé akce ne, že ne. Ale zrovna Spartakiáda byla oblíbená, i mě se líbila, jako divákovi. A tehdy se lidi sdružovali a cvičili rádi, rády se holky předvedly😉(kluci nevím) No a vojáci…si myslím, že raděj nacvičovali na Spartakiádu, než by chodili na vymývání mozků. Ne, vůbec neobhajuju tem režim, jen jsem přišla z rodinné sedánky a řešilo se, že teď si rodina sedne, každý vytáhne mobil a všichni čumí do mobilů. Před 20 rokama jsme si sedli na gauč a kecali o všem možném…no tak jak my tady třeba😀

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 14:53:18 xxx.xxx.84.241
Anonymní:

Orionko, snímkování ze štítu už nee. To byla obrovská radiační zátěž. Ale jinak lze TBC zjistit celkem snadno: “Obyčejný” RTG, bakterka, tuberkulinová zkouška atd. U Lesnížínky mě to, pravda, také napadlo…

Máte pravdu, že s migrací lidí incidence TBC u nás hodně vzrostla. Pamatuju dobu, kdy byla už téměř vymýcena. No, bohužel je zpět.

A zdravím vás! 😉 Fíkovnice

Hele babo,,a si ty nomání Uďo?!?" A jsi jako kde a proč nejsi přihlášená a strašíš tu jako anonym😏 Jo táááák, jako že Haloween?!?🤪 Tak to potom jo😄

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 13:43:05 xxx.xxx.84.241

No právě, mám příznaky už víc jak 10let, takže bych byla dávno mrtvá. V naší rodině, ani mužově rodině není jediný kuřák. Pár se jich přiženilo, ale to je vzdálenější příbuzenstvo. 

Já jsem to psala jen proto, kdyby mě někdo podobné příznaky, či se s tím prostě třeba v rodině setkal, že by třeba řekl: jéé, to znám, to máte ,,streptokoka", to musíte přeléčit, to měl náš…..

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 13:31:12 xxx.xxx.84.241
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 03.11.2024, 13:15:41

Prosím dovysvětlit. Pokud vím, může být v bezpříznakové, latentí formě několik let. Bezpříznakové bych zdůraznila. Ale pokud propukne, už je to za pár😉 nutno léčit. 

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 13:27:30 xxx.xxx.84.241
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 03.11.2024, 13:09:35

Reni, ale to už holky, i já vlastně psaly. Křeček, rybičky to dají, nepotřebují tolik prostoru, pokud to není skleněná koule s jednou rybkou myslím, že je to pro ně v pohodě. O chovu papoušků si myslím taky své a to to mám v rodině😕

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 13:23:28 xxx.xxx.84.241
Skeeve:

A až budete shánět zaměstnance, schopného starat se dlouhodobě o chov zvířat a péči o zraněné v takové stanici, vezmete ho kde? Z řad milovníků ptactva, sledující krmítko dalekohledem, nebo se poohlédnete po někom, kdo ta zvířata skutečně zná, kdo byl u líhnutí a dalších procesů v jejich procesů v jejich životě? 

Oni lidi zoologii i studujou. Ofiko. Tak třeba tam? Ale nemyslím si, že chovatel drůbeže, ten co se tím opravdu zabývá, šlechtí, ne jen ten, co má slepice na dvorku, by měl problém s odchovem, ať neodcházíme od tématu, zachráněných čápů. K tomu se přece dá najít literatura, či použít internet v dnešní době. I odborníci v ZOO si vyměňují poznatky. Ale taky nějak nechytám, kam tím míříte. Jako, že musí být zájmoví chovatelé čápů, aby je ti co chtějí zachraňovat a ne na nich vydělávat prachy, mohli? To mi připomíná nedávnou módu lišek jako domácích mazlíčků. Musí být chovatelé, aby pak pozéři měli co dávat na Instagram🙄 Lišky už netáhnou…čáp, čáp je cool. 

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 13:05:50 xxx.xxx.84.241
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 03.11.2024, 12:56:28

Ale jo, to všechno už mě taky napadlo jenže: máme to všichni tři už😲

Balu, já určitě nejdu, mamka po nedávných zkušenostech na ortopedii taky prý ne🙄Ale: možná bude muset jít k obvoďákovi, ten je nový, mladý a strašně poctivý. Už minule jsem jí říkala, ať mu to řekne. No poslala mě nekam, ale třeba ji příště ukecám. Jen jestli to bude tak jednoduché, jak vy si představujete. znám x případů, kdy lidi chodí po doktorech a nepřijde se na nic. Viz děda (známý) od Bobči. Vlastně ani nevím, jestli nakonec diagnozu má, nebo umře s tím, že se neví, co mu je. 

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 12:52:40 xxx.xxx.84.241

Jo ještě poopravím: asi nakažlivé, při úzkém kontaktu. Brácha ani jeho rodina, či další naši příbuzní to nemají. Tuberu prodělal děda, jako mladý. Mám zvýšené markery, protože mám protilátky - to už se zjistilo při povinném očkování ve škole v těch, hmm, nevím už kolika letech? 

Asi nikdo nepřežívá s tuberou nějakých 15let, ne? A nekašleme, není to kašel. Jde o něco jiného, ale je to celkem záhada. 

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 12:37:09 xxx.xxx.84.241

Pardon, než jsem to rozepsané poslala (odešla jsem něco dělat) je diskuze už zase někde dál😊

Anonymní - zachránit nemocné, zraněné zvíře, nebo mládě, je ale přece něco úplně jiného, než zájmový chov. 

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 12:30:02 xxx.xxx.84.241
kometa:

Neustálý boj o teritorium, přežití a zapojení do reprodukce? Úsloví “volný jako pták” úplně neplatí.

Písnu to jako reakci na Kometku. Ale to já přece vím, že to v přírodě je neustálý boj o život….ale o tom prostě život je. Že je to neustálý boj o přežití(ale to nadneseně i u lidí) že to není všeobjímající láskyplné lůno přírody. Ale je to volnost, může si běhat, lítat dle libosti. Já jsem volnomyšlenkář, nesnesu nátlak a útlak a představa, že tohle udělám divokému zvířeti, je pro mě frustrující. Ano, ani křeček si to nezaslouží, ale s tím výběhem a navíc je krátkověký…prostě může i v zajetí žít celkem v pohodě. U ptáků si to ani nechci představovat, nedostanu to pak z hlavy.

Zrzavci to přede mnou napsala dobře. 

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 11:32:25 xxx.xxx.84.241
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 03.11.2024, 10:49:58

Poupata…já ne, náš ročník to nějak minulo, asi byli o rok mladší. Ale mám to od mamky(tak jak tvoje děti😉) poslouchám zkazky o tom jak byli na Strahově😛

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 11:29:50 xxx.xxx.84.241

Niki kočka tam si👍i jako mrtvola😜 A maloval tě kdo? Sama si se, nebo některá kámoška? Jste dobré, já bych to takto hezky, věrohodně namalovat neuměla, na malování jsem kopyto, stejně jako na zpěv😏

Co se zpěvu týče…já ráno nemůžu promluvit, natož tak, že bych mohla zpívat(i kdybych to zrovna uměla, neřkuli měla hlas) Jsem zvědavá, kdo z rodiny nevydrží a dá se konečně vyšetřit ať víme, co nám je. Odkašláváme. Šíleně a protivně si nemůžem odkašlat, je to fakt hrozné, i jít vůbec mezi lidi. Před 20rokama asi…začala babča. Pak já, už nějmíň 10 roků, pak Tom a teď už cca 5let i mamka. A největší sranda je, jak nám to všem leze na nervy. Jedu s ní v autě na nákupy a ona celou cestu odkašlává. ,,Boha už buď zticha!" Příště to samé v autě já. A řvu,,já už se z toho zblázním, to se tohle prostě nedá!"Já jsem si zprvu myslela, že mám něco s průduškama, protože dědova rodina je astma a CHOPN. Jenže jsem si to dala dohromady a musí to být asi něco nakažlivého. Odkašlávám jak tuberák(tubera? Ale to je spíš kašel, ne?) celou cestu jak ráno jdu. Jeden týden cca před měsícem jsem zaznamenala, že nic. Jenže jsem nepřišla na to, jestli se něco změnilo. Už jsem říkala Viktínovi: Vikťo, já jsem asi alergická na kočky!😜 No a tak to je i několikrát denně, půl hodiny chrchlání. Víc asi po námaze. Tom večer, když ten den hrál tenis…to je jistota. Já nepůjdu, tak ukecávám ty dva, ať jdou oni😏Nikdo nechce🙄

lesnizinka
lesnizinka 03.11.2024, 10:30:48 xxx.xxx.84.241

J5 - tak já asi tupá jsem, protože nevím, co si pod touto větou představit ,,Víte ona ta krásná představa svobodného, volného života zvířat je opravdu mimo, tak to prostě v přírodě nechodí." Můžete mi osvětlit, co tím myslíte? Když z přírody odseparuju všechno, co tam dostal člověk, včetně jeho samého, tak v čem je ta nesvoboda zvířat? 

lesnizinka
lesnizinka 02.11.2024, 23:21:57 xxx.xxx.84.241

Krmítko jsem zrušila, protože si ho dva roky ptáci nevšímali. Myslím, že od doby, kdy mám plnou zahradu bobulí a semen(keře a kytky vyrostly) dávají přednost čerstvé stravě. Jestli někde zimuje rehek nevím, na baráku ale nemá moc kde, si myslím.  Onehdá jsem obrývala vřesoviště a nejednou nade mnou začal vyzpěvovat ptáček. Blesklo mi hlavou, že takhle má zpívat na jaře😲 Tak jsem se narovnala, koukám, co to za umělce😉 a ona to na keři nade mnou červenka. Tak jsme pokecaly, ocenila jsem výkon👍Taky nevím, jestli zimují nebo ne, zdá se mi, že jsem je už viděla i na sněhu.

lesnizinka
lesnizinka 02.11.2024, 22:13:40 xxx.xxx.84.241
kometa:

Když vidím ty orly, supy, … v těch ubohých krabičkách, je mi zle

Mláďata supů jsou pak vypouštěna do volné přírody. To přece není špatné.

A Zoo Hluboká se podílí na reintrodukci puštíka bělavého a sysla obecného. To vidím taky jako dobrý počin.

To se ale vůbec netýká ,,zájmového chovu"o kterém mluví Zrzavci a nejspíš o to i jde. O dalším nápadu, na čem rýžovat prachy.