Ahááá, hrošíci😜
Příspěvky uživatele
lesnizinka
Před cca 10lety jsem chtěla přejít od naší zubařky blíž, abych nemusela jezdit tak daleko, protože třeba u těch korunek je to na x krát návštěva. Tak jsem zkusila poblíž kliniku, měli všechno nově vybavené, s těma nejnovějšíma metodama... Jenže bez pojišťovny, teda byli, ale ne u té, co já tehdy. Byla jsem tam trhat osmičku, to nebylo nic závratného, myslím tisícovka. Ale když mi pak další stoličku nacenili, tedy čištění kanálků, jen čištění, bez korunky, protože na tu už jsem se ani neptala…12tisíc, tak jsem se zase pokorně připlazila k té naší😜
Bobi, zase jsem tě zazdila, protože jsi se asi zobrazila ve chvíli, kdy se to nějak minulo😏Až jsem hledala, co to má ta Stella poslat, tak jsem našla tebe!😛
Jen historka: moje babča měla pár chlupů na hlavě celý život, teda co já si pamatuju. Ale nikdo to neviděl, protože celý život nosila šátek, na každu příležitost měla: na běžné nošení bavlněný tenký, na zimu takový ten tlustý barevný vlněný, na pohřeb černý, do kostela šedočerný vzrovaný…😉 Když jsme jí říkali, proč si ho třeba v létě někdy nesundá, tak odpovídala něco ve smyslu: co je ti po mojem šátku?😜 Jak jí před tou dvadesátkou pomalu nastupovala demence, tak pořád chtěla, aby sme jí ho převázali, protože jak ležela většinu času, tak se jí sesunul, na jednu či druhou stranu, jak ta bába ve ,,slunce, seno…"Tak ho sundala nasadila znovu a: zavaž mi ho pod bradou a utáhni, pořádně utáhni! Babko, nemůžu vás uškrtit, máte to už utažené až hrůza. ,,Jenom to utáhni, fest"🙄 A poslední měsíce, jak už byla hodně mimo chvílema, tak to už ten šátek nechtěla ani za nic, že ji to na hlavě bolí. Takže až dojdeš do tohoto bodu Bobi s tou čepicí…je zle😜
Tak přerušovaný půst u mě s nulovým výsledkem. Jak jsem sem už psala, já jsem za ten zbytek hodin, co se jíst může, schopná to všechno přežrat😏
Coudas, jste v těch překlepech a vynechaných písmenkách ještě lepší, než já😛 Někdy musí člověk dloooze přemýšlet, než si to sesumíruje. Já zas koukám, že mám čárky už všude😏 ale vím, jak se to stane: něco napíšu, pak to slovo či celou větu vyhodím, nahradím, ale čárka k tomu původnímu mi tam zůstane. Ne, že bych byla dobrá na češtinu a stejně toho neměla polovinu blbě, ale někde je to fakt nedopatřením😊
Dneska u nás +2st, ale stejně - fučí jak kráva👎
Stelli, však jo, otužovat to jen velmi pomalu. A určitě spíš v dny, kdy se ti zdá sice už chladno, ale nefouká.
Sednu na divan, že sem kouknu, Viktín sedí pod schodama a čistí se po jídle a něco se mi mihne v zorném poli. Ten velký sklepní pavouk si to šlape od sedačky přes celý obývák do dřeva pod krbem(to zvíře musí nějak přemýšlet, když ho napadne, že tam půjde, ne? ) Začala jsem ječet na Vikťu, ať ho chytí, ten se k němu pomalu došourá a kontroluje jeho bezpečný přechod až pod to dřevo😜 No tak to jsem tam měla koho poslat😎
Aha, tak to budem tykat asi všechny😉 sme tu jedna stará bréca vedle druhé😜
Pokud na uši trpíš, tímto to nevylepšíš. Myšleno, že je potřeba pomalu ubírat, na těch stupních, aby si hlava, uši, zvykaly. Ale mám to doma a toho fakt nepřesvědčím🙄 Říkám mu: stačilo by, jak se na podzim postupně chladí, si hned tu čepici nenarazit. Je tak zchoulostivělý, že stačí pak někde otevřené okno a okamžitě má ,,nafoukané". V létě: prskne mu voda do ucha a ječí jak pominutý…no asi se utopí, že?😜 ,,Můžeš mi vysvětlit, co tu děláš za scény kvůli troše vody v uchu? Jako co? Ti natekla, zase vyteče, si normální? Lidi (včetně mě) normálně plavou pod vodou.." Včera mu pouštím v telce rozhovor s ORL doktorem a ten to tam zrovna zmínil. Tedy řekl, že si lidi nemají rvát do uší uchošťoury, ale normálně si uši propláchnout(vymýt) pod sprchou vodou. Jsem se mu smála: ,,vodou ty voe, to je, co? Voda do uší😲…..😄😄😄 Ale to je prdlá výchova tchánů, občas z nich dost v tomto ohledu šílím🙄
U nás taky zima fest(jo, jo, to je asi to ,,velké oteplení", co hlásili😏) U nás teda -1,2st, ale pocitová, páč vyfukuje, prý -11st😲 Vikťa se vyšoural ven, tak to tam asi dlouho nevydrží…taky ,,otužilec"😛😉 Celý den leží na topící podlaze😏
Tak samozřejmě, až se vyloučí všechno ostatní. Ale ono to s tím háráním prostě tehdy hodně napovědělo, stačilo pár hárání sledovat.
Tak hlášení zase od nás😉 Trochu sněhu tady taky ještě je. Jelikož jdu ven max pro tu zeleninu, je mi vlastně jedno, jak je😏
K obědu jsem vařila králičí paprikáš. Prý nějaké zdravé maso, když sme ti marodi😉 No šak jo, ale jak vařit, když rozeznám tak maximálně, jestli je to slané nebo sladké, či kyselé🙄 Tak jsem to nějak prostě odhadem dala dusit. Za nějaké dvě hodiny jsem volala muže, jestli chce jíst, ať to jde ochutnat a řekne, co s tím. Přijde, ochutná a prej: všichni by chtěli tak dobrý oběd, jak máme my. S úšklebkem jsem ho sledovala, co z něho dál vyleze🙄 Ty budeš vařit hlavně, když nemáš chuť, líp jsi ho ještě neuvařila😛 No tak nevím, jestli to vlastně mám brát jako pochvalu…😎
Už to tu bylo napsáno, můžou to být i hormony, i když tam to bývá hlavně na břiše. Měla to sestřenky kříženka akity. Před háráním se drbala a olezla na celém podvozku. Jestli i ocas si bohužel už nevzpomenu. Říkala jsem jim, že je to určitě hormonální, ať ji vykastrujou. Nechtěly. Říkal jim to i vet, nešly. Šly až dostala rakovinu mléčné žlázy. Jo, pak byla vykastrovaná, než jsem mrknula. Už si mohly…👎 Byla jsem na ně fest nasraná. Po x letech utrpení se škrábáním, nakonec několik měsíců trápení s tumorem s jasným koncem. Ale už neolysávala, no👎
Stav u nás: Tom už taky celek dobrý, já dobrá, už něco málo uklízím. Bohužel jsem ztratila chuť, takže vaří se dost blbě👎 Na oběd jet v tomto stavu nemůžeme. Mamka zatím pořád blbé, ale myslím, že po dnešku už se to zlomí. V noci sněžilo, takže ještě pořád sníh máme. Ale teda jsou dva stupně + a svítí slunko, takže mu brzy uděláme pá, pá😏
Ahááá, díky za osvětu. V těchto věcech se nepohybuju, neznám. Ale sportovkyně jste tedy velká, s poklonou👏 A cílevědomá👍 To je všechno to, co nemám😏 Na učňáku mě právě učitel tělocviku lámal, ať pokračuju k maturitě, udělám si aprobaci na tělocvik-zeměpis(v dnešní době už by to stejně myslím nestačilo) Chvíli mě ta myšlenka nadchnula, než mi došlo že za a) je to učení a za b) následně učení děcek😲 teda ten zeměpis, tělocvik bych zvládla😉
No já právě covid, tak mi to snad ještě ani nemyslí🙄 Jdu nahoru zahradou do zahradního domku pro zeleninu a vůbec mě nanapdlo se po nějakách stopách dívat, protože po 4 dnech nemoci jsem ráda, že konečně vůbec jdu. Cestou zpátky koukám, že kolem baráku jsou psí stopy. Chvíli mi trvalo, než mi došlo, že našeho psa už být nemůžou, už nemáme😔 Kouknu zpětně, odkud jdou a vidím, že kolem misek za barákem a kolem baráku někam dopředu. V podstatě po stejné trase, jak chodí naše kočky. Teprve mi docvaknulo, že to liška, o kterou jsem se bála, že snad už ani nechodí…
Coudas, proč vy vlastně ještě studujete střední, co z vás bude, tedy čím chcete pak být?
Pro mě byl naopak tělocvik jediná hodina, na kterou jsem se ve škole těšila😛 Byla jsem dobrá takřka ve všem, asi krom toho vytrvalostního běhu právě😉 Ale jestli bych vylezla ještě dneska o tyči, v čemž jsem tehdy závodila…no nevím😏 Přístup dnešní generace k pohybu je pro mě nepředstavitelný😲
Zrovna jsem onehdá sledovala k tomuto reportáž ve zprávách, někdy v tomro týdnu to bylo. Myslela jsem, že mě klepne. Přesně ve stejném duchu, možná to bylo ze stejného místa? Nevím odkud. Ano, tělocvik je stresuje, že na ně spolužáci koukají, je stresuje…opravdu v nich kuva budem tohle pořád podporovat? A završil to ředitel nějaké střední školy…aby žáky, na ty dvě debilní hodiny tělocviku týdně nějak motivovali a frackové nechodili s omluvenkama, tak tam ukazoval, co všechno jim zařídili. Prý si můžou vybrat, co budou dělat: byla tam zařízená posilovna, pimpongové stoly, lezecká stěna, prostor na různé míčové hry, gymnastický sál(tam prý ale skoro nikdo nechodí) a nevím, na co jsem ještě zapomněla…
A na podobné téma jsem měli dneska řeč s mužem😜 Chystám oběd a slyším ho, jak mluví na Viktěnu: hele pupajz, nech ty šňůrky. ,,có, jakové šňůrky, co dělá?" Škube ti šňůrky na běžeckých(chodeckých😉) botech. Viktore, neškub to! Néé, on si na to musí vybrat ty nedražší boty, co doma máme. Pusť to! Říkám mu: ,,co se divíš, je to fracek z bohaté rodiny, co si ničeho neváží…přesně tak by to dopadlo, kdyby sme měli děcka!"😛 To jsou předsevzetí, že by to člověk tam nenechal dojít, že by všechno dělal jinak…a pak zjistí, že se mu nechce a sere na to😎
Tak hlásím, že díky sněhu vím, že liška chodí, ráno stopy kolem baráku. Mě teda ani na vejce, ani na slepice😉 Jen dojídat misku, co dávám toulavému kocourovi a ježkovi.
Sem blbá🙄 Já si představila titanové implantáty. Aha, takže jen čepy do zubu? Jednoho zubu? Teda myslím, že jsem ještě neslyšela o tom, že dva. A to tak mám skoro všechny stoličky. Já právě ty kovové nemůžu. Nevím, jakové mi vlastně naposled zubařka dávala, teda tvrdila, že porcelánové, ale jestli opravdu, prd vím. Protože jsem s ní hodila řeč na téma, že mi ty staré kovové korunky pořád dráždí tu dáseň, jelikož jsem alergická na nikl. Tak jestli tam být nemůže? Né, to jsou titanové, tam nemůže. Na druhé návštěvě mi řekla, že to zjišťovala a není to tak docela pravda, není to čistý titan, ale slitina, takže může. Proto už mi je nedává.
Ani trochu jsem netušila, co jsou to za bombony, musela jsem si zadat. To někdo jí?😲 Teda někdo komu je víc než 5?😜 To by mě vůbec nenapdlo, něco takového si koupit. I když je fakt, že u nás jedou gumídky všeho druhu😛takže co se divím😎
Jani, ztratila jsem se někde v polovině. Proč z jednoho ulomeného zubu máš dva čepy?
Našemu malému(bude mu 6) léčili půl roku myšák. Pořád ho pobolíval, dvakrát rozvrtaný, už jsem někdy psala, že už za to brácha dal 5 tisíc(za mléčný zub, bože🙄) Předevčírem zase, že ho bolí, tak včera k zubaři. Nakonec mu ho vytrhnul(zadara😉) a zub celý podhnisaný, odehnitý👎 Nevím teda, co je to za zubař, když nepozná ani na rentgenech, že je tam fakt problém?
Buggyra:Já jsem ráno zakašlala! Takže jsem zrušila akci s koňmi a hodlám se kurýrovat o víkendu. Příští víkend míříme s rodinou na zájezd do zahraničí (jen na víkend) a nerada bych tam po nich prskala.
V noci mrzlo, tak mi asi popraskala posbíraná vajíčka u slepic, zrovna kolegyně hlásila, že by si vzala na vánoční pečení, tak jsem ji uklidnila, že teprve zvím, zda bude co jí v pondělí dát 😀
Aha, další🙄 Ale já jsem na vás neprsknula😲😉
Ta vajíčka jste tam zapomněla? Třeba nebude tak zle. Mamka je taky sbírá v takovém předsálí před kurníkem a taky je v zimě musí odnášet protože by tam pomrznula.
Bobca:srovnání..
Bobi, ty jsi to nepochopila😏 Jim prostě to prádlo kvůli tomu smrku neschnulo!😜
Jsem to chtěla odlehčit😉Popravdě: kdyby se to stalo v mém pohledu, tak jsem totálně zhroucená👎 Člověk si časem zvykne, už jsem to tu zažila před pár lety, kdy nám novostavby vykácely topolovou alej, hned vedle. Několik týdnů jsem se nedokázala podívat z okna a chodila opačným směrem, abych tu hrůzu neviděla😢
Takže hlásím: kromě chrchlání už se cítím mnohem líp, snad to spěje ke konci marodění. Neploužím se jak zombie, jen občasný záchvat kašle a kýchání. Tom se dobře ještě necítí, měl to víc. Horší, že mamka dnes odpadnula úplně👎 volala, že asi zdechne, nemůže ani krok udělat(to jsem měla ty první dva dny) Lež, musíš to prostě ty dva-tři dny vydržet. Bohužel musela jít vyvenčit Mandy, nakrmit slepice, nemá jinak kdo😟 Teda kdyby zavolala, já už bych to dneska zvládnula.
Večer začala chumelenice. Teda psa by nevyhnal, kusy sněhu, fučelo, dalo se na to koukat tak akorát přes okno. Jindy nadšená, no nemocného potěší tak maximálně to, že tam zrovna nemusí😉 Ráno už to ze stromů vítr skoro sfoukal, ale něco jsem ještě stihnula vyfotit. Je jeden nad nulou, trochu slunko, takže asi dlouho nevydrží.