Proč nám vadí, že IFauna zablokovala diskuze... Když si do nich můžeme furt chodit jak do archivu?
Hmmm... Protože to byly diskuze. Protože na FB musíte být členem desítek skupin a doufám že v jedné vám někdo možná odpoví... A není to propojené...
Třeba u koní se některá témata opakovala pořád. A víte co? Lidi si našli čas i práci na to napsat jim své zkušenosti znova. V případě veterinárního problému vždycky... Jen málokdy se stalo že by je fakt odkázali na to, že si měli vyhledat jestli už tam na to diskuze neproběhla. Ale i tak jim potom často odpověděli i v jejich vláknu.
Jistě že mi mrzí, že přijdeme o mnoho let diskuzí a zkušeností. Ale abych se tady dohadovala na jaký web to má přijít, kdo kam má jít kdo je kde jaký admin. A čí stránka je nebo není prodejná. A do toho měla někam dávat svůj souhlas. Jako by snad přenes diskuzí měl být nějakou hlavní výhrou...
Tak takhle prostě ne. Malochov byl pro mě po navštívení nepřehledný. Chovzvirat mi vizuálně po první návštěvě vyhovoval víc. Tak sem tady. A proto je tu zřejmě i plno ostatních uživatelů z iFauny.
Jednoduchá psychologie. Která funguje a vztekat a urážet nás do slepic můžete do aleluja.
Odpověď na příspěvek uživatele mastnacekk z 04.06.2023, 21:03:21
"Byl jsem uz rozhodlej,ze se pokusim o trosku spamerstvi a pomoci myho uctu v 5 min intervalech pomoci scriptu budu rozesilat zpravy s zadosti o souhlas se zverejnenim prispevku."
máte pocit že spamovat lidi co 5 minut žádostmi o souhlas není podvod?
Vzhledem k tomu, že ste hned v další větě sám řekl, že nechcete riskovat žalobu a tak na to kašlete odpověď sám znáte nejlépe....
megi-the-pes: Odpověď na příspěvek uživatele Koloma z 03.06.2023, 22:12:55
Upřímně, jakou hodnotu to má pro Vás, pro mě nemá žádnou hodnotu. Návod nikomu nedám. Myslete si třeba, že hodně těch lidí znám. Mohu jednu indicii... odpovědnost není na mně.
Zajímavé je, kolik lidí se vyjádřilo tady, v tématu o iF, že ty diskuze pro něj vlastně nemají cenu, ale proč se vůbec vyjadřují? Mně, když je něco fuk, tak na to nemyslím, natož abych plýtvala písmenky. :-) :-)
Neřeknu, nechci, nedám, tajemství...
Boohoo VÁS to nezajímá. VY to kazíte. VYVY VAŠE VINA.
Trochu mi tento váš přístup přijde podezřelý a netransparentní. Proč bych někomu kdo mi neodpoví a řekne že je to tajemství, měla dávat souhlas k čemukoliv?
Ah pardon. Vy ste to chtěli dělat podvodem že by se rozesílal souhlas lidem tak, aby na to klikli nevědomky, jak se vyjádřil mastnacek
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 02.06.2023, 14:40:16
a přesto se archivní víno tak maximálně zavírá do vinných sklepů a pije se to novější.
plno archivních vín vlastně ani pitných není. A ani nechutnají tak dobře jako loňský výběr z hroznů.
To, že Starbucks dělá jiný typ kávy než běžná pražírna je jen o osobním vkusu...
Upřímně mi ale v tomhle případě přirovnání přijde, že Švédi koupili pražírnu, a předělají ji na Starbucks.
A my se tu hádáme o pytle staré kávy, když můžeme tutéž kávu z daných plantáží dovézt. Jen bude zřejmě dražší a bude to chvíli trvat.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 01.06.2023, 22:54:06
vzhledem k tomu, že jsou diskuze uzamčeny a wayback machine dělá záznamy každý měsíc několikrát tam informace zůstanou, protože už se nezmění nic...
Nemluvě o faktu, že tyto data jsou na internetu zcela volně přístupné ve zdrojích.
Uložení takových kódů, které, jak říkám, jsou plně přístupné, a wayback machine má například i původní vzhled z Ifauny z roku 2002 - proklikatelný
není nijak významně ilegální- kor pokud to má být použito jen jako knihovna bez jakékoliv možnosti dalších komentářů a bez prokliků na samotnou Ifaunu.
Vaše ublížené povzdechávání jak ste všechno měli promyšlené, a že vám to kazíme, a vpodstatě nás zde viktimizujete do role toho, kdo za to může že nebudeme mít diskuze... jen abychom tu byly označeni za ugdákané slepice a že tu vypouštíme z držky věci... spoluečně s dalšími útoky na to jak je to naše vina...
Takhle prostě ne... takhle se to nedělá a takové chování je na obdobné úrovni vyjadřování Ifauny k dané problematice- arogantní.
já si myslím, že vůbec nechápete pointu toho.
Že by nás tak moc štvala ta ztráta informací? Jako z části ano...
Ale o co šlo mě nejvíce byla ztráta komunity. Já na Ifauně netrávila i hodiny času denně kvůli 4,5,6,7 let starým znalostem, které ač velmi hodnotné, nebyli mým důvodem proč sem tam byla...
jednoduše ta komunita a konverzace s lidmi byl ten hlavní důvod.
kam se to přenese? Možná sem? možná jinam....
Kam půjdeme či nepůjdeme. Komu to kdo prodá nechám ve hvězdách.
Koneckonců...
jsem jen ugdákaná slepice.
Kdyby v tom nejelo víc lidí, tak k dnešnímu dni nemáme nic. Protože co udělala hromada lidí na protest? Deaktivace, plevelení vláken, bombardování admina. Co si stáhnete dnes? Na rozdíl od těch, co zareagovali okamžitě (Varaxi, mastnacekk & já), budete mít diskuze, kde jsou samé deaktivované nicky, což je dost k ničemu. Souhlas je potřeba, aby diskuze mohla na světlo, není to dárek ani pro mě ani pro nikoho jiného, samozřejmě zůstane uložená v soukromí, když svolení nebude; v propadlišti dějin u mě a v případě iF ji pravděpodobně budou prodávat platícím v poradně, souhlas váš všech mají. Leithian, co pourážela polovinu osazenstva, vyhodil tě někdo? Necháš se lehce vytočit a mluvíš jak dlaždič. No a co. Kdo jsem, abych soudila kohokoli, když jsem v jeho botách neušla ani metr? Nechte toho. Měli jste se spojit a napsat jeden požadavek s pořádnou nabídkou, což šanci mělo, na rozdíl od vlastníků různých webů. A co se stalo... jen zloba... pejskaři.
Peace a spánembohem
tak prvně... něktreré z diskuzí mají již deaktivované uživatele už celé roky. Ty plánujete dohledávat jak?
Druhak, vpodstatě veškeré věci na internetu se ukládají včetně dat, a mám pocit že jsou tyto věci normálně dohledatelné (wayback machine)... Takže si myslím že technicky vzato by měly data zůstat.
V neposlední řadě... coby jeden z aktivních uživatelů ifauny na koňské diskuzi po pročtení zdejších konverzací právě v případě pana mastňáčka...
Tak souhlas též nedám.
toť k tomu co... vypustím z držky
Tak víte co... já si tady musím samozřejěm udržet negativní pověst...
A sejnak sem se chtěla na tohle zeptat...
Jak pár lidí ví, od Května mám Tianu zpátky u sebe...
V pátek sem měla veterinářku na očkování jí a mladého, přičemž u Tiany sem chtěla udělat i odběry...
No, řekněme, že veterinářka ještě s velkou snahou ji zvládla naočkovat, ale na nějaké odběry sme mohli zapomenou. Protože ta jančila stylem, že se točila na veterinářku zadkem a byla nepříčetná a šla přes člověka.
Tia taková teda byla už od mala. Už při píchání injekce na ochromu skákala až na strop. Při čipování, ji zvládli očipovat až na druhý pokus a to ji musel držet statný chlap kolem krku...
A já když ji teď pravidelně otlapkávám, a beru mezi prsty kůži na krku a všechno... tak ona ani necukne. I u veterinářky, mě nechala okolo sebe úplně vpohodě dělat cokoliv, neutíkala, opět, nechala si sáhnout na krk, 'štípnout' jej prsty... ale jakmile přišla veterinářka, tak BUM a zase kraken.
Jelikož bude potřebovat druhou dávku, za měsíc nás čeká druhé kolo... Ve stáji máme takovou tu 'bednu' na kobyly, aby vás nekoply při sonu či inseminaci apod... Takže hádám že při nejhorším j isnad zvládnu natlačit tam a prostě se odebere takhle.... Ale před tím bych spíš raději samozřejmě zkusila ji nějak uklidnit... jenže nevím jak.
myslela sem, že by mohla mít nervy z bílých rukavic, ale když sem si je vzala já, tak vůbec nereagovala... tak třeba z těch stříkaček. Ale zase, v sobotu se s tím kolem ní machrovala, a ona zase nereagovala.
Tak já nevím co s tím.
Mám docela strach na sobotu, protože bude kovář. A i přesto že mi dává kopyta úplně v klidu, tak mám strach že mi tam předvede zase hysterickou scénu jak s veterinářem.
Doron: Pro Lenacia ( na mobilu mi nejdou citace):
Jako arogantní vidím především nové majitele, ani se neobtěžovali napsat nějaké vyjádření. A původní majitel jim to neměl prodávat.
Bylo to takové české chovatelské národní bohatství :). Jasně, že Švédové s tím budou nakládat s neúctou :(. Ani netuším, jestli je ve Švédsku taková chovatelská tradice jako u nás, řekla bych, že ne, to by asi věděla Assil.
Myslím, že redakce tím nadšená není.
Nejsem moc zlomyslná, ale novým švédským majitelům ze srdce přeju, ať se jim podnikání nezdaří !
Hele takhle....
A je tam někdo drží? Tu redakci? Mají nůž u krku a někdo jim zakazuje odejít?
Ne... zůstávají tam i přes fakt, že dostali takovouhle bídu... zůstávají i přes fakt, že lidem zablokovali diskuze už rovnou v květnu.
Zůstávají, protože z toho maj prachy... Nic jiného.
Jakože je to jejich dílo, které chtějí udržet? Opravdu? Chcete si udržet web, kde ste všem řekli, že 90% z nich nechcete. Že se maj přizpůsobit protože změna je život?
Já mám páteř, já bych to nedokázala. Já bych prostě podala výpověď...
Oni čekají, že tohle prvotní pobouření ustane, lidi zmlknou a nechaj to být...
Ale já ne... věřte mi, že já budu pokračovat.
Protože tohle chování si skutečně ten pád na hubu zaslouží.
vyjádření ifauny je velmi zábavné (a pro mě stále arogantní)
"Dobrý den, zcela upřímně - snažíme se komunikovat, jak jen je to možné, ale náš tým je poměrně malý a zpráv dostáváme opravdu hodně. Rozhodnutí o takto razantní změně iFauny učinili noví majitelé a není v moci českého týmu tyto zásadní věci ovlivnit, stejně jako nejsme oprávněni poskytovat podrobné informace o fungování webu nebo jeho statistiky.
Je zcela přirozené, že se tyto změny celé řady uživatelů dotýkají, ale prosíme o trochu pochopení. Pevně věříme, že nová podoba iFauny časem uživatele přesvědčí o svých kvalitách, byť už nebude určena pro tak široké spektrum chovatelů, jako tomu bylo doposud."
tak tady mě teda máte... Na tohle sem jim, řekla že i kdybych začala chovat psy nebo kočky tak bych raději použila Sbazar, než ifaunu.