Taky preferuji alespoň dva před jedním. Brala jsem z útulku dva najednou, staršího jezevčíka a cca. osmiměsíčního křížence hovawarta a i když byli oba osobnosti, byli spolu rádi, vyblbli se, ráda na ně vzpomínám.
Příspěvky uživatele
Quash
Díky.
Moc hezké povídání o pastevecký psech a spoustu zajímavostí o jejich chování v běžném provozu, o vztahu k ovcím, zvěři, predátorům - zejména vlkům, je i na fcb skupině ČSOP Libosváry. Je to takové pohlazení po duši..
Tady jedno video včetně povídání :
Těžká technika nám tu také předloni zničila rezervaci Plakánek.
https://ekolist.cz/cz/publicistika/nazory-a-komentare/jiri-pinos-zbytecne-zniceni-rezervace-plakanek-jako-exemplarni-ukazka-kolapsu-politiky-mze-a-mzp
U nás v Polabí to se suchem jde, ale žádná hitparáda.
Kompaktní kůň se čtvercovým rámcem.
Plemeno, které mě oslovilo svou povahou je Menorquin.
Anonymní:To buďte ráda. Ne každý má to štěstí, obzvlášť když má ve vesnici křížence kavkaze s rotvajlerem. Sousedce psa zakousl, nám psa pokousal na našem pozemku, teprve trestní oznámení přinutilo majitele jednat.
A na toulavé psy v Řecku fungoval i ultrazvukový odpuzovač.
Můj příspěvek, zapomněla jsem se přihlásit🙄
Dobrý na obranu proti psům je i teleskopický obušek. Nemusíte jít až na kontakt. Často stačí na zastrašení provést razantní vysunutí a pes se klidí. Štěňata na zvuk vysouvaného obušku zvykám, obušek je součástí naší běžné výbavy na procházky po jedné nepříjemné zkušenosti z minulosti. Ale chce to koupit kvalitnější, ne úplný šunt, aby byl opravdu funkční v případě potřeby.
https://www.repliq.cz/teleskopicke-obusky--tonfy/obusek-teleskopicky-nex-21--cerny/
kometa:Zatím ne. Tak jako horko těžko seženete veterináře, který umí císaře u krávy.
V humánní medicíně zase chybí zubaři nebo pediatři.
Těžko se na to zvyká. Opravdu kvalitní veterináře, se kterými jsem v dlouhodobém kontaktu, i když jsou ve větší dojezdové vzdálenosti, cca. hodinu a půl, mám. Ale mají toho stále víc a záruka, že budou moci přijet v potřebném čase v případě akutní potřeby, je stále menší.
Ťukám, že mám alespoň skvělou kopytářku nedaleko.
A zubař… Po třiadvaceti letech odešla moje zubařka do důchodu, mám možnost jít k nové, která je tu dostupná, ale jen vstupní prohlídka, bez rtg., stojí 3tis. Lépe už asi bylo. Njn.
Abych si tu jen nestěžovala, na odlehčení alespoň jedna jarní letošní fotka našeho důchodce, 26let.
efe:Toto se nás bohužel bezprostředně týká a pociťujeme tento problém již několik let…
https://www.jezdci.cz/clanky/hrozi-kolaps-pece-o-kone-otevreny-dopis-severoceskych-veterinarek/
Nás tohle trápí také, nevím, jestli to má výhledově nějaké řešení.
Pokud jsou holubi trénovaní, vrací se domů i ze vzdálenosti několika set kilometrů. Známý má závodní holuby, postupně je vypouští ve stále větších vzdálenostech od domova, i ze zahraničí. Ale prý i po nácviku se určité procento holubů nevrací, predátoři, počasí, přidání se k cizímu hejnu, to všechno jsou faktory, které holubář neovlivní a mají vliv na návrat. Říká, že k holubům si nevytváří citové pouto, jinak by je ani nevypustil. Na svatby se obvykle holubi pronajímají, jak píše Buggyra, a po vypuštění se sami vrací k majiteli. Okrasní by se vůbec na tyto účely využívat neměli, ale asi si nedělám iluze, že se to neděje.
…
Bakala, byty, - souvislost se starou kauzou OKD - bytovým fondem?
V Hospodářských novinách se to určitě nedočteme😜 .
Ve vedrech kolem vody.
Naučná stezka Holské rybníky, kdo máte poblíž doporučuji.
Equidomus. Stáje máme deset let a kromě nátěru co čtyři roky jsou bezúdržbové. Tedy nesmíte mít koně bobra, mám od takového okousané okno a trámek.
Přeji brzké uzdravení🌺.
Krásná princezna.
Celkovou úpravu jaká by se nejlépe hodila k vám za nejlepší peníz neporadím, současné trendy neznám, ty panely bych brala taky jako nejlepší řešení. My jsme je v době kdy se stavělo nesehnali a tak jsme šli cestou, která pro nás byla před deseti lety dostupná. Jsme na jílu, vybagrovala se 25cm hluboká vana, na dně je geotextilie, nad tím štěrk, spodní vrstva hrubší, na povrchu jemnější a do toho jsou usazené plastové rohože. Okolo obrubníček. Foto je dnešní, jezdí se po tom traktorem, nehýbe se to ani nepropadá. Jen ten beton. obrubník se po těch letech láme, jak přes něho najíždí traktor.Koní jsme ale na ploše tolik neměli, max. bylo 9 a z toho ještě byli čtyři malí poníci.
Hovawart. Jen os. zkušenost, plošně nemám o rozsahu přehled. Loni, pes z tuzemského spojení, 25tis. Letos, pes ze zahraničního spojení, 30tis. Fenka 35tis.
Mě ano.