Aktuálně: 3 719 inzerátů210 617 diskuzních příspěvků18 255 uživatelů

Příspěvky uživatele

zofre

zofre
zofre 06.06.2023, 14:37:22 xxx.xxx.42.222

Časovala jsem "práci" s koňmi, za svítání a večer v některých měsících nalétávaly muchničky, ty malé strašně kousající věci,  ovádi naopak za plného slunce.Tak to jsme  byli nedostupní:-).

Měli jsme hodně hluboký členitý větraný přístřešek, v oknech sítě, u stropu klasické mucholapky a  rehky, vlaštovky bohužel neobydlely.V mizerných místech bych  přemýšlela o "korálcích" do vchodu. Ovád je exofág, v přístřešku dosti hlubokém nesaje /obvykle/.

Na pastvině jsme likvidovali "bordel", nedopasky, jejich ležící zbytky,  nádobky s vodou/ krom vany a napaječky/, ale s vědomím marnosti, v okolí byl rybník a zarostlá mokrá místa.Zvažovala jsem plachtu přes valník s hnojem, nedošlo na to.

Snižovala jsem atraktivitu koní, časté mytí , teplou vodou ze sluncem nahřáté vany, občas i šampon, I ocasy a prciny.Repelenty na umyté koně. Po zapocení opláchnout/ plavit nebylo kde/.. Oči jsme chránili maskami,a ty často prali. Na hruď a břicho a vemínko a pytlík jsme dávali olej-řepkový:-).A pokud bylo úplně zle, udělali jsme kaši  z dermatolu a vody a to na horké okousané vemínko  napatlali, chladilo, hojilo, sosáky neměly šanci.Asi by stačil i jíl.

Občas jsme zkoušeli mátu na zvíře nebo do prostoru, nebo  aromatické trávy, nemohu vyhodnotit.

A každé zvíře bylo jinak "chutné".

Jj.hmyzáci...

zofre
zofre 06.06.2023, 14:18:22 xxx.xxx.42.222
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 06.06.2023, 12:19:47

Liška je opravdu ňuňuňu, povaha vypadá optimálně, velká gratulace  všemu jejímu personálu:-). Matce rychlou úzdravu🍀

zofre
zofre 28.05.2023, 07:55:20 xxx.xxx.42.222
Odpověď na příspěvek uživatele Terven z 27.05.2023, 21:29:33

:-)

Tak koho nemáme?

On bude problém v těch, co už jen převážně četli nebo chodili jendou za dlouhý čas.Asi musíme každý informovat alespoň ty, na které máme kontakt.

Inzerát na bazoš?

Do Bažiny na EQ?

zofre
zofre 27.05.2023, 16:50:16 xxx.xxx.42.222

KE,Lichokopytníci, EQ, ifauna.....

" ... tam,  kde hy-, tam, kde hy-, tam,kde hynuli sobi..."

Kdybych měla potřebu připomenout něco z  rohanské minulosti,  třeba.

Občas  " se mi chce něco říct,  a já něco řeknu  ! " :-D.

A ráda čtu psy, kočky a ovce a kozy.

Děkuji zdejším provozovatelům.