Ha! Moje prepelice včera zniesli 5 vajec! 😍
Prepelíc, myslím sliepočiek nakoniec zostalo iba 6, 2 mi uleteli a už som ich nenašla, zvyšok boli kohútiky. K chovu som pristúpila existenciálne, teda, koho páli dobré bydlo, nech sa páči, tam je príroda (rozumej z jednej strany džungľoidná záhrada a z druhej step).
Niečo som rozdala, ostali dva kohúty, dve sliepky im nechcú podržať a znervózňuje to celý kŕdeľ, takže som včera obom kohútom zamávala a išla niečo robiť.
Jeden preletel do džungle, druhý sa kdesi motkal, motkal, potom ale jasne dával najavo, že vie, kde je doma (a kde má ženy) a že ho mám pustiť dnu. Nuž, pustila som, génius si zaslúžil, že áno.
Kopanie hriadok ma bolí, bolia ma akési neznáme svaly, či šľachy, ktoré smerujú od sedacích kostí ku kolenám, ale bolia ma tak, že občas chodím iba s oporou, sakra, keby aspoň kríže to boli, ale nie, sú to šľachy na pérdeli 🙄 No a celý deň tam behali hore dolu jašterice, samce , takže stále niečo šušťalo a tak. Keďže kopanie hriadok ma bolí, trvá mi to strašne dlho, potom ešte sadiť, že…no, proste, po 4 hodinách som neveriacky sledovala, ako dolu kopčekom schádza prepeličiak, až zišiel úplne dolu, rovno k mojej nohe a že on by mi teda ako pomohol s tými hriadkami.
Ako to zviera s mozgom veľkosti špendlíkovej hlavičky toto dokázalo, to netuším, každopádne, putoval domov, lebo uznajte, podal heroický výkon, pretože to je fakt džungľa a nuž…wow.