Mno, založím tému…keď budem mať čas…Flóra starne a je to na houno…miestami a budem potrebovať rady ja.
Příspěvky uživatele
Horsana
Tak len prosím žiadny guru, aaaaaa 😀
To som rada ❤️
Jj, poník na jazdiarni umieral a tackal sa, úplne zabudol chodiť, ale v teréne to vliezlo s deckom do jaskyne, prechádzal kadejaké vratké drevené lávky nad riekou a žiadny zráz nebol problém, čím strmší kopec, tým sa poník viac tešil.
Kdeže, to sú pet animals ;)
Prišla som k nim náhodou, prežili, tak už hádam dožijú u mňa. Baví ma ich pozorovať.
A vlastne odkedy ich mám, prestala som jesť kuracinu.
Jj, tiež tipujem mačku divú, dole pod pozemkom sú dve mačky, ale sú strakaté a ku mne hore nechodia, raz tam jedna prišla, kŕmi ich niekto iný a dole.
Minigepard, áno 😀
Alebo proste Mysteriózne zviera.
Rada by som mala lepšie zábery, ale už tretia fotopasca behom pol roka sa mi na pozemku zbláznila, takže…neviem, no. Takmer vylučujem chybu v mojom nastavení, mala som SPromise v horách skoro rok a no problem a na pozemku proste zmagorila, stará aj nová…aj Wachman solar.
Mysteriózne zviera sa nechce dať chytiť do fotopase, asi, heh.
Hlavne, že nebantuje moju hydinu, no prítomnosť Mr. Foxa mi trošku kazí plány s bažantami, ale na tie je ešte čas, hoci už ich mám zahovorené.
No tak to je jasné, že Myš je vyhrávací kôň, blahoželám 😍
Ono celkom dobre a ochotne skáču, len sa málo kto s huculom venuje nejakej gymnastike. Ale skáču aj tak, hlavne ochotne.
Saga- ok, tak to som rada, že ste to rozpoznali podľa môjho opisu.
No, áno, hlavne kľud, odobrať krmivo aj vodu, jemná masáž pažeráka, ak kôň chce, nechať vyváľať a volať veta, kŕč väčšinou pominie sám, ak je fakt upchatý, tak aj tam môže pomôcť, ak sa svalovina uvoľní, lebo to sústo samozrejme zovrie kŕč.
Oni už teraz von dobrovoľne nejdú, je im už zimka, ale keď bolo ešte pred pár dňami na slniečku 14 °C, tak sa slnili, nejaký čas, čo bolo fajn, aspoň som im stihla vyčistiť a nachystať lože.
No, kto má dobrého hucula, nepredá, lebo kto má dobrého hucula, nemá dôvod ho predávať, je to kompletný balíček 🙂
Plemenníka na Sihlu kúpili za 5000 eur pred 2 rokmi z PL, ale už si jazdia brať do Poľska sami krv, heh, po istých skúsenostiach.
A samozrejme súdruhovia z Topoľčianok by pri huculovi nad 140 cm a robustnom asi zamdleli, zvlášť ak by mal nejaký znak. Kone takého typu sú v dobrej kvalite v Rumunsku.
Ženy drahé, stala sa mi divná vec a strašne ma to škrie.
Na pozemku mi totálne zblbla už tretia fotopasca a ja neviem, čo si mám o tom myslieť.
Prvá zblbla v marci, pričom verne slúžila v Kojšove bez problémov, hneď, ako som ju priniesla a to som ju dala mimo pozemok, tak sa proste zbláznila a začala natáčať video každú minútu. Druhú som si kúpila pred mesiacom, tá zas po 1 dni prestala snímať úplne a tak som, úplne zúrivá kúpila ešte jednu a tá zblbla úplne presne, ako tá prvá!!! Akurát že ja už som tak strašne chcela vidieť Mysteriózne zviera, že som ju aspoň nastavila do režimu iba fotka, aby sa nevybila.
Nastavené sú správne.
Môže za to blízke vedenie vysokého napätia? Nikde som sa nedopátrala nejakého problému, veď fotopasce sa používajú aj v meste a bárskde.
Alebo mám pod nohami jaskyňu s kryptonitom, alebo proste zase raz divná energia z planiny?
Saga, to je mi ľúto, malá mini vyšetrenú priedušnicu, kvôli kolapsu?
Po vytrhnutom zube vždy ostáva veľká medzera, preto je nutné brúsiť ten spodný zub, ktorý ľahko prerastie, lebo už nemá antagonistu, o ktorý sa otiera.
Mno, z niektorých rád úplne žasnem. Ale pokiaľ je upchatý krčný úsek pažeráka a je to miesto vidieť, jemná masáž smerom k žalúdku vie pomôcť.
No stále platí NIČ PER HUBA, ani vodu, nič, hrozí riziko aspirácie do pľúc!
Ale..éééhm…ako dofrasa sa uvoľňuje pažerák?? Zvlášť ak jeho distálna časť je tvorená hladkou svalovinou?? 😲
Dnes už to nerobil.
Pardón, toto záhadné zviera.
Tajomstvo podobného záchodu som už riešila, neúspešne, domáca mačka to nebola, trus bol totiž nezahrabaný, no vo vyhĺbených jamkách.
A mno…čo je toto, podľa vás?
Mačka divá? Líška?
Je možné, že líška nezožerie všetko krmivo naraz, ale 4 x počas noci sa k nemu vráti?
Alebo Mr. Fox sú 4 rôzne líšky? 😲
Tým som chcela povedať, že aj Dar má muránsku matku, dokonca tiež Gurgulu a že som vedela, prečo z nej chcem žriebä.
Už len kvôli tomu kusu histórie, ktorý si v sebe malý tučko nesie 🙂
Hello, včera som si z hrôzou všimla, že jednému z brojlerov vyteká zo zobáka voda, zrejme zmiešaná so slinami.
Budú mať 6 týždňov, žerú iba zmesku, žiaden domáci odpad, majú grit, chodia von, kde občas niečo uzobnú, ale veľa nie a teraz im je aj zima, lebo oni nevydržia toľko chodiť, ako drbnuté biele nosnice. Na podstielku majú slamu a piliny.
Úbožiatko má oproti ostatným štyrom zväčšený hrvoľ, ktorý obsahuje zas len vodu (zatlačila som viac pri masáži a prosto vychrstla von), jeho obsah nepáchne, neobsahuje čiastočky krmiva, nemá špinavé perie, atď.
Brojler normálne prijíma krmivo, len sa trápi s tou vodou, je trošku menší než zvyšok a trošku skôr sa unaví, inak som si nič hrozného na ňom nevšimla.
Včera dostali čierny čaj, už pár dní dostávajú teplú vodu (jasne, do rána vychladne).
Nejaký fígeľ, ako mu sám človek dá sondu do hrvoľa? Zabaliť ho do niečoho, do rukáva, alebo tak? Treba ho aj držať dolu hlavou keď ho masírujem?
A ehm, u nás je hypermangán zakázaný už veky, čím ho nahradiť, ak ho nemám? Teda, niekde ho mám, ale kým ho nájdem…stačí nejaký harmančekový čaj? Alebo repík?
Neznášam, keď mám bantovať vlastné zviera, eh…oni medzi sebou stále komunikujú a stačí, že jeden zapiští a už je zvyšok z toho paf. A mne ich je hrozne ľúto. Preto som ho aj nevzala na kliniku, lebo transport a vlastne ani neviem, aké majú naši vtáčkári ubytovacie priestory pre pacientov, to najprv musím zistiť.
Brojlery nie sú jedlé, takže žiadna liečba sekerou, ok?
Vďaka!
Jj, teda tým ako sa vydaril predčí polosestru a po zásluhe som mu zatiaľ nechala vajcia.
A ako roček vyzeral ako zakrslá chlpatá deka, heh.
Je teraz u nás jedna 22 ročná hucula, náádhernej zlatoplavej farby, mohutná, vysoká, s dobrou dĺžkou chrbta (aj dospelý sa zmestí), 22 ročná a to človek proste len slintá, je z HU, ale keď doniesli od nej pas a otvorila som ho, tak jasné, Gurgula a jej matka mala muránsky pôvod.
A to si človek len vzdychne nad kamiónmi plemenného materiálu, čo skončil na jatkách a úprimne, nechápem, prečo si nechali na Muráni to, čo si nechali :/
Môžem sa vyjadriť k tomu hounu - fotopasca u mňa potvrdila, že pôvodcom takejto značky je líška, nachádzala som totiž veľmi podobné darčeky na kameni pri miske, kam som jej dávala krmivo.
Celé mesiace som bola v tom, že mi chodí na žrádlo na pozemok kuna (mno, tá možno tiež, lebo som ju raz počula vyjadrovať nesúhlas, že som ešte tam), ale v skutočnosti takéto značky necháva líška, pekne na kameni, na vyvýšenom mieste, často na križovatke cestičiek, hranici územia, atď.
Kto spozná tuná tohto čáva?
Eh, ja som prestala jesť kuracinu…