Aktuálně: 3 542 inzerátů216 676 diskuzních příspěvků18 330 uživatelů

Příspěvky uživatele

Horsana

Horsana
Horsana 16.06.2023, 16:11:49 xxx.xxx.40.140

To fakt nie je za čo, ja som preháňala z vypaseného pred rokmi, seno som nemala, to som im potom dávala až v horúčavách, lebo odmietali vyjsť spod stromov a nepásli sa a teplokrvníky začali chudnúť, huculov sa to nijako nedotýkalo.

Ale už bol koniec júna (áno, bola zima, mali deky, inak by vyklepali 20 kg za noc), takže aj starší porast, veľa zdupali-vysokú trávu, ale ten nižší vyžrali dôkladne.

A ešte foto z roku 2016, vyššia nadmorská výška, v podstate seno na stojato, tam sa nejak tvárili, že trpia...

Obrázek Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 16.06.2023, 15:29:17 xxx.xxx.40.140

Saga- určite dám, veď každý nech si užíva to svoje a dáme si vedieť flexed-biceps

Mám iba obyčajný mulťák, ale to bežne neužívam, vyberiem krabičku a uvidíme, Cčko, teraz to železo-vzala som ho prvý kárt dnes  a ProfiZym a tú serapeptázu. A niekde sa váľa aj Ečko :D

Asi sa nemám čím predávkovať, Bčka som užívala vo forme Milgamy N keď ma seklo a tú som znášala výborne. 

Hm, zaujímavé s tým biotínom, niekto napríklad neznáša magnézko, ja znášam všetko :D

Horsana
Horsana 16.06.2023, 13:45:16 xxx.xxx.40.140

Ak to nie sú nejaké poníky, či prakone...tak prečo nie, môžu mať možno trošku redší trus zo začiatku, nové druhy tráv a prevoz, stres...ak by to trvalo, tak nasadiť Humac a bude po probléme o pár dní.

A ako píše Arbora, ja som posúvala pásky tak každý druhý deň, porast vydržal dlhšie.

Inak najprv asi vypasú aj tak tú najnižšiu trávu :D

Horsana
Horsana 16.06.2023, 13:42:15 xxx.xxx.40.140

Superželezo v SR nie je, mno, už som si kúpila čo bolo, železo je tam vo forme fumarátu, vraj po ňom nie sú zápchy a vstrebateľnosť je dobrá, anorganické formy sa vraj vstrebávajú celkom málo, 30 % vraj.

Horsana
Horsana 16.06.2023, 13:38:52 xxx.xxx.40.140

efe- tak to je fajn, že to zabralo, kde malo :)

Veterinári si bežne sami berú krv (spúšťajú infúzie, atď., ja medzi nich nepatrím, pri predstave odberu krvi z človeka sa mi robí mdlo, aj keď berú krv mne, ale je pravda, že keď mám chytené priedušky, mama mi spúšťa doma kalcium, na ihle, to je veľkú utrpenie-ten vpich, chápem úbohé koníky, ale mama je zdravotná sestra...a moje žily sú skryté hllboko, prehlboko)a nosia do labáku, platí sa na mieste, väčšinou. Niekde ale vyžadujú už stočené sérum-na biochémiu, minerály atď., tak to sa treba informovať, ale veti to väčšinou vedia, čo a kde a ako funguje.

No a samozrejme niekto musí vyplniť žiadanku.

A pýtajte si aj referenčné hodnoty, niektorý labák vyhodí iba čísla. Neporovnávajte výsledky s referenčými hodnotami z iného labáku.

Horsana
Horsana 16.06.2023, 11:33:36 xxx.xxx.40.140

Saga- njn, energiu nemám, zajtra idem akurát robiť dozor na preteky, to ma vyčerpá tak, že sa z toho budem zbierať 2 dni...ale čo už.

No ja už do seba sypem všetko, len to železo nemám, to sa prinútim dnes kúpiť, sestra dovliekla aj Serapeptázu - moožno že som menej nafúknutá, to neustále vyduté brucho, to je des + mám intoleranciu laktózy....nah...a PMS k tomu :D

Inak ako sa predlžujú dni a blíži sa slnovrat, mne je vždy celkom blbo, tie dlhé dni a leto ma v podstate zbavia akejkoľvek schopnosti spať...režim sa mi sám nejako obráti, cez deň spať a v noci byť hore...nemám rada leto, horúčavy ma ničia, hlavne teda, to obdobie, kedy ešte nič nerastie, už ako začnú čučoriedky, tak to bude fajn, to sa napasiem a to sú ešte len antioxidanty :D

Inak včera sa fenke na ritnom zvierači vydul príšerný absces, patlámo Višněvského oleobalzamom vyvrcholilo okolo tretej ráno erupciou, krvavý hnis úplne všade, ako konskému vetovi mi psie fujtajbly príšerne smrdia a napína ma na zvracanie...rešpekt všetkým, čo robia malé zvieratá :D

Horsana
Horsana 15.06.2023, 15:38:29 xxx.xxx.40.140

Saga- kone sú ok, ako, vždy sa dá niečo vylepšiť, iba nebo je hranica, ale človek sa za nimi musí mať aj silu privliecť, že áno...

Ehm, ešte som zabudla dodať, že krvácam aj mimo cyklus :D

Ale moju doktorku to vôbec netrápi, ona stále rozpráva iba o svojich psoch a to aj vtedy, keď je vo mne spekulum, potom mi ukazuje fotky a potom kecáme zase o psoch...o železe, alebo odberoch nepadlo ani slovo, ale raz mi odporúčala rastlinnú verziu Wobenzymu, volá sa to ProfiZym a to keď som poctivo užívala, aj s ďalšími doplnkami, tak tá cysta mi zmizla, ale už je zase tam, ja mám doplnkov plnú skriňu, no ale ležia tam a ja zabudnem stále...ale už teda nezabudnem :))

Horsana
Horsana 15.06.2023, 13:33:34 xxx.xxx.40.140

Saga- mno, strašné, človek čo to zažil, vie...veľmi súcitím 🌻

Ja som zamlada vykastrovala veľa zvierat, ale keď to navrhli vtedy mne, zrútila som sa z toho a odmietla som, od tej doby mi je fyzicky nevoľno už len keď sa spomenie OVH u nejakej suky a mala som veľký problém dať vôbec vykastrovať svoje psy a dodnes neviem, či som urobila dobre, no fenka mala falošku po háraní a pes bláznil za sukami a pár krát ušiel...ale ako nie je mi z toho dobre doteraz...

A od tej doby svoje reprodukčné orgány, hoci už  pomaly zhnité, heh, bránim, jeden vaječník ale už aj tak nemám...viem, že ma ešte čaká jedna operácia, tá definitívna, ale dovtedy sa budem radšej trápiť, lebo mám nejaký blok, no...

Prípravok som pozrela, u nás ho majú, obsahuje mikronizované železo a kyseliu listovú, tak to by mohlo byť fajn, zakúpim a dám vedieť :)

Snáď nám to zaberie flexed-biceps

Horsana
Horsana 15.06.2023, 12:51:29 xxx.xxx.40.140
efe:

Horsana: slyšela jsi o injekcích Depo-Provera? Já je beru a mj. se tam píše, že se tím léčí endometrioza, protože úplně vynechává menzes. Zkus se na to zeptat. 

Jop, ja som odmietla hormonálnu liečbu.

Horsana
Horsana 15.06.2023, 12:46:45 xxx.xxx.40.140
bassrock:

No jako on utz dělal, ale pořád mlel, že je to ještě v pořádku a že to není moc velký - zřejmě neuměl měřit na tom utz. Ten nový mě projel, zastavil, změřil, na chvíli se odmlčel a pak už to jelo smile bohužel, díky té prodlevě jsem šla klasicky pod kudlu, nešlo to laparo, takže mě přefikli od kyčle ke kyčli, jizva hnus, občas táhne, ale jinak můžu a zvládnu vše. A schody zase vybíhám smile

A to, že nemusím každý měsíc plánovat, co kdy můžu a nemůžu (problém byla i delší vyjížďka, dovolená, řešila jsem i oblečení - ne světlé, kdyby nehoda apod.) to je úžasnééé stars

Tak od kyčle ku kyčli je gynekologický prístup, to je ešte fajn, ja keď som na urgente naposledy udávala v anamnéze 2 laparotómie, chirurg sa ma extrémne arogantne opýtal, kde mám po tých zákrokoch jazvy, tak som si posunula nižšie gaťky, eehm...Nuž, skoro sa zrútil, že gynda máva iné prístupy...

Brušní chirurgovia tak dole nerežú a väčšinou otvárajú brucho v linea alba a to má napríklad moja sestra - od hrudnej kosti k pupku a to teda vyzerá tak strašne, že zlatá operácia "tam dole", ja mám tú brušnú stenu dokonca dva krát v jdnom mieste zošitú, ako, nebolo to med lízať veru po druhej operácii...ale čo už, no.

Horsana
Horsana 15.06.2023, 12:40:41 xxx.xxx.40.140

No a samozrejme chronické gynekologické problémy, dve operácie, endometrióza- ovariálna aj kade tade inde asi bude, krvácam skoro neustále, cyklus pod 20 dní...myómy mám asi tri, už aj nejaké odstránené, ten prvý mal tiež 20 cm...

Ale tak...čo už :D

Telo si zvykne...no ale tak už nejak nastal čas, ten ľad ma prekvapil, lebo som o tom netušila, mávala som to fakt od prvého stupňa základnej školy, ale nie stále, krv mi vždy vychádzala nejak hranične, minimálne pred operáciami asi niečo merali, merali, ale ako k tomu nemám referenčné hodnoty, tak som z tej správy nevyšla, ako mi potrhali črevnú serózu, tak bola správa extrémne stručná :D

Horsana
Horsana 15.06.2023, 12:32:25 xxx.xxx.40.140
Saga:

Pro Horsanu, ano, vypadá to jako anemie z nedostatku železa. Máme totiž zcela shodné příznaky. Včera to se mnou v práci seklo a to mne donutilo to řešit, tedy situace celkem aktuální a akutní. Příznaky u mne - dlouhotrvající únava a vyčerpání, trvající cca od listopadu 2022. Přikládala jsem to zimě a hnusnému počasí, nedostatku čerstvých potravin a slunečního svitu. Jenže ono přišlo jaro a bylo to horší. Pak přišlo léto a bylo to ještě horší. To už jsem úplně neměla jak vysvětlit. Přidaly se neklidné nohy, spánková deprivace a v posledním týdnu chuť na hlínu a led. CBD mi nepomohlo jako tak, že vůbec, a mám setsakra top kvalitu! Včera od rána únava, ráno jsem málem usnula za volantem, nevím ani jak jsem se ocitla na pracovišti. I sedět za PC a psát mě absolutně vyčerpávalo. Pak jsem asi v poledne prostě nemohla dýchat, ani při otevřeném okně, pak tma a šlus. Nevím, jak dlouho to trvalo, jsem na pracovišti sama, nikdo to neví. Kouknu do zrcadla, úplně bílý dásně, tak jsem sebrala poslední zbytky sil a doplazila se do lékárny. Lékarnice jen spráskla ruce, dala mi to nejsilnější železo, co měla v lékárně, já to hned slupla. Účinek nastal během pár hodin. Jako kdyby mi někdo do žil nalil novou krev. Bere se jen jedna tableta denně, tedy dnes vezmu teprve druhou a pozitivní účinek té první stále trvá! Konečně jsem se vyspala a ráno vstala jakžtakž. V práci funguju, zatím. Upalujte do lékárny a hned si to nasaďte! Uleví se Vám!! Kdyby cokoliv ptejte se, co budu vědět, poradím, tohle je tak stručně.

OMG, tak to je brutááál, to ma fakt mrzí :(((

Ja týmto trpím od roku 2018...eehm, no, po 5 rokoch už je asi čas to riešiť, včera som len zhrabla bežný mulťák so železom z obchodu a stačil mi 1 Pregabalin na noc, takže možno...

Inak identicky, únava taká, že  sa to aj ťažko popisuje, brain fog, znížená výkonnosť- psychická aj fyzická...

No a aký prípravok užívate?

Horsana
Horsana 15.06.2023, 12:26:49 xxx.xxx.40.140
Buggyra:

No joooo, tak jsem se vetky zeptala, co by stál celodenní dozor veterináře na závodech. Tak se pak můžeme společně zasmát, až mi odpoví :-)

Zdravotní dozor řešit vůbec nebudu, zdravotní kurz si budu dělat já, prostě jen proto, že mi přijde dobré tam někoho mít, ale lidi mě vlastně až tak celkem netankujou, od toho je záchranka...

Tak ja dozor robievam, mám predstavu.

Horsana
Horsana 15.06.2023, 12:24:02 xxx.xxx.40.140

Soryjako, na klinike som pracovala a ehm...no, zbytočne nás tu ťaháte za nohu 🙄

Horsana
Horsana 14.06.2023, 18:26:24 xxx.xxx.40.140
JanaJanaJanaJana:

Horsano, a co CBD? Zkoušela jste?

Je to malý velký zázrak na kde co. Fakt.

Je toho naozaj málo, čo by som nebola vyskúšala, keď človeku trhá nohami a neskôr aj rukami a nemôže spať, už fakt skúša kde môže...Na mňa CBD nemal nikdy nijaký efekt, nikdy som nijaký nepozorovala ani u zvierat, ktorým mal uľaviť od bolesti, napríklad, hoci mnohí si ho nevedia vynachváliť.

Horsana
Horsana 14.06.2023, 15:54:13 xxx.xxx.40.140
JanaJanaJanaJana:

:D jo, já jsem tenhle magor, kterej ve všem miluje led. Prostě mě to baví, neumím to popsat, jsem schopná si dát i jen led samotný.

A prostě si to dopřávám a zdravotní následky neřeším :D

Zase další věc, kteoru máme společnou, v poslední době si toho začínám všímat :D

(A jinak syndrom neklidných nohou - t není ani tolik nedostatek železa, jako nedostatek Magnesia - na to bacha)

Led samotný - noo, tak to už je ale práve ten príznak nedostatku železa :)

A áno, tiež si to všímam :))

U mňa nekľudné nohy s magnéziom nesúvisia, môžem ho brať koľko chcem a v rôznych formách, nepomáha, mne sa to zhoršilo po poslednej operácii a pred skokom z okna ma zachránil iba matkin zúfalý pokus- priniesla mi Pregabalin, ktorý jej predpísal už neviem kto na kŕčové stavy, ale dali jej rovno 150 mg a ona po jednom raze to odmietla užívať, lebo bola utlmená celý deň, neschopná ničoho.

Mne už to bolo jedno, netušila som, čo mi dáva, v tej dobe som už bola tak príšerne chronicky nevyspatá, že by som si zafajčila aj ópium melting

Do 15 minút som upadla do hlbokého spánku a zobudila sa ráno, čo sa rovnalo a dodnes rovná zázraku. Nekľudné nohy, ak som spomenula, tak sa lekári väčšinou tvárili, že také neexistuje, alebo že si mám dať magnézko....nikto to nebral vážne, dokonca sa ma snažili presvedčiť, že niečo také vlastne neexistuje.

Horsana
Horsana 14.06.2023, 15:43:46 xxx.xxx.40.140

Tak akurát Tardyferon-síran železnatý ma nejak úplne extra neoslovuje, plus tie obmedzenia čo pri jeho užívaní sú. Ale, jeden tip je, vďaka :)

Pečeň je fajn, mám ju rada, aj keď teda kačacia skôr...nauseated...ale nedá sa jesť každý deň.

https://zdravopedia.sk/ucinne-latky/mineraly/zelezo

Horsana
Horsana 14.06.2023, 15:10:52 xxx.xxx.40.140

A teraz z iného súdka :D

Nestalo/nestáva sa vám niekedy, že máte nutkavú potrebu jesť nejaký mrazený hnus (aka zmrzlinové torty, nanuky, atď.)- ale nie kvôli chuti, ale kvôli tomu mrazu (nie v horúcom počasí), prípadne že si dáte ľad do nápoja a ten potom vyjete a schrúmete a stále vám je málo a nestíhate si dávať mraziť nový?

Ja som ako dieťa prakticky neustále jedla sneh a hlavne ľad, dokonca som si ľad vyškrabávala naberačkou z mrazničky a chrúmala ho, strašne mi to chutilo, bolo to divné, ale proste to tak bolo.

A nedávno som sa dočítala, že sa to volá pagofágia a že vo väčšine prípadov to znamená anémiu z nedostatku železa, čo by mohlo vysvetľovať aj moju neustálu zdochnutosť a príšerný, fakt dosť podstatne kvalitu môjho spánku a života znižujúci, syndróm nekľudných nôh.

Brali ste niekto železo z týchto dôvodov? 

Aké a s akým výsledkom?

Horsana
Horsana 14.06.2023, 14:49:59 xxx.xxx.40.140

kometa:

Možná proto, že žádná není? A že nebyla ani žádná klinika?

Tiež si myslím.

Slečna chce proste fyzio stoj čo stoj 🙄

Horsana
Horsana 14.06.2023, 14:45:49 xxx.xxx.40.140
Buggyra:

Já přesedala z manuálu do automatu jen napůl, taky řídím teďka obojí, a umím přesednout rovnou z auta do auta, nepřemýšlet nad tím, a jet. (často jezdím s jedním pro to druhé do servisu :-D

A rovnou jsem z toho manuálu do automatu sedala s koněm na hengru. Takže žádné čelíčko nepřicházelo v úvahu! Takže jsem si tu levou nohu přivázala (jo, čtete správně) ke dveřím řidiče. Aby mě nikdy ani nenapadlo tou nohou na ten pedál hamtnout. Ten jeep má pedál brzdy extra široký, a stalo se mi, že jsem na něj dosáhla oběma nohama (spojka-brzda), a to bylo překvapení! Takže jsem asi rok jezdila s provázkem na noze.

Teď už to vůbec neřeším a chválabohu mozek se naučil z auta do auta přecházet naprosto plynule.

Teď se zase učím řídit dodávku (pochopitelně rovnou s poníkama a  kočárem na palubě), kde je to řadící H obráceně (1,3,5 se řadí směrem dozadu, R,2,4 dopředu). A to je teprve výzva... 

Kamarátka mi včera hovorila, že si nejako stále zasekne ľavú nohu pod sedadlo :D

No, ovládaš toho teda dosť 👏