Aktuálně: 3 872 inzerátů207 437 diskuzních příspěvků18 217 uživatelů

Příspěvky uživatele

Horsana

Horsana
Horsana 07.06.2023, 12:53:13 xxx.xxx.40.140

Tak je nutné skúšať, závisí od hmyzákov v danej lokalite, aj od počasia.

A tá masť s THC - to bola home made? Aký tam bol masťový základ?

Tea tree vraj funguje, mám ho, ale mne strašne smrdí.

Ešte je u nás normálne v Kauflande dostať niečo ako Medvedí olej, to je zmes eukalyptového a mentolového oleja, je to taká malá fľaštička, to mám v ruksaku na túry, ale nikdy som ho nepoužila, svoje svrbeníčka natieram Belogentom, to je kortikoidová masť s ATB a úľava je takmer okamžitá, zadovážené pre kone (rany, podlomy, alergické reakcie), ale niečo ma poštípalo a na lazoch sme museli prejsť cez vysokú trávu, tam, kde som nemala krytú nohu sa mi vyhodili nejaké svrbivé fľaky a mám tam rany, čo som si spravila v lese, od konárov a to ma taaak strašne začalo večer svrbieť...po 2 dňoch patlania to vyzerá, že o 2 dni sa to zahojí, ale na tieto masti je potrebné mať recept, od veta, alebo od lekára.

Keď nastriekam koňa chémiou, tak si hovorím, ako dobre, aspoň na mňa nepolezú kliešte, tu u nás sú tie kliešte celkom dosť infikované kadečím, po borelke netúžim...

Horsana
Horsana 07.06.2023, 12:09:17 xxx.xxx.40.140

Ale dobre funguje aj Ultrashield, to vždy vidím, keď Garoníkovi odrbem pytlíček a nastriekam, že proste si tam nesadnú, obsahuje tri účinné zložky, na tom Sputope (deltametrín) píšu, že sa nemá kombinovať s inými insekticídmi - toto neviem posúdiť, spot on som na koni nikdy nemala, zato som si kedysi miešala repelent z kadejakých zbytkov, prípadne z nejakého humusu, čo mi dali po expirácii vo Vetise zdarma a kone to prežili :D

Horsana
Horsana 07.06.2023, 11:55:43 xxx.xxx.40.140
JanaJanaJanaJana:

Díky, jdu právě po těchto "babských radáchů, jelikož vím, že mezi nimi mají tyto super přípravky dost často zastoupení taktéž :)

Tak ide o vytvorenie vrstvy, cez ktorú tie mrchy nebudú štípať, takže niekedy aj olej pomôže, do neho sa dá naložiť asi kadečo, levanduľa vraj odpudzuje hmyz, no mne smrdí a napína ma z toho smradu na zvracanie, takže no go v mojom prípade.

A vždy kupujem měsíčkovou mast z DM, je to vlastne oranžová vazelína :D

A teda samozrejme aj vazelína by mohla pomôcť, predáva sa kilovka za 300 korún v priemere.

Horsana
Horsana 07.06.2023, 11:47:10 xxx.xxx.40.140

Tekutý púder - ten dávam ja, úplne čisto teoreticky by sa mal dať aj na požiadanie namiešať v lekárni, s mentolom, napríklad.

A v hrubej vrstve octanová masť.

Musím sa priznať, že som túto sezónu kúpila omylom octanový gel, tak uvidím, no gel nenechá takú vrstvu, ako masť.

Horsana
Horsana 07.06.2023, 11:39:04 xxx.xxx.40.140

Pridávam.

Mám psa, čo má veľmi striedavý apetít, je to schutňovadlo.

Mal skoro na jar kvasinkovú infekciu v uchu, liečba nejako nezaberala, tak som sa hlboko zamyslela- v zmysle ak to funguje u koní, musí aj u psov (omega-3) a normálne som prepichla kapslu, v ktorej užívame rybací olej my doma a naliala mu to do granúl, do 3 dní bolo po probléme.

A ako u koní, aj u psov olej dodá kalórie.

Po lososovom pre psy sa mi pred X rokmi strašlivo posrali, odvtedy dávam ten z kapsuliek pre ľudí a no problem.

Horsana
Horsana 07.06.2023, 11:11:28 xxx.xxx.40.140

efe- pavouček je myšatý :)

Noo, áno.

Valach/žrebec, to je úplne iný tvor, kobyla...tam treba veľa diskutovať...veľmi veľa a s citom :D

Človek musí byť veľmi precízny v tom, čo si praje, želala som si ryšavého hucula, vo sne mi nenapadlo, že to nebude žrebček :D

A máte stále tú bezkostru? To má strmene? Asi chodíte v kroku, predpokladám.

P.S.- čo ten smrťák na opracku cez víkend, viete o tom niekto niečo viac?

Horsana
Horsana 07.06.2023, 11:03:47 xxx.xxx.40.140

Je to ok, odstavovala som tak, lebo som musela, kobyla mala vred na rohovke a musela na operáciu, nechcela som, aby žriebä bolo zavreté v boxe, v tomto prípade ale žriebä ostalo v domácom stáde, keď som nakladala kobylu, malý spal, to stádo, to bola jeho istota a bezpečie a komfort. Po cca 2 mesiacoch sa znovu stretli, spoznali sa, no kobyla už nemala mlieko, malý ju cuckal, ale to iba kvôli nejakej blízkosti a tak. 

Dokrmovala som musli od Hippolytu už skôr, žriebä bolo taký zdochliak, matka sa ku mne dostala v cca 4. mesiaci gravidity v príšernom stave, mala v nohe drôt, operovala sa, bolisme radi, že sa vôbec narodil a bol zravý.

Kvôli jej dezolátnemu stavu od nej tiež odstavili žriebä v 5 mesiacoch, ona to zvládala zle + prevoz do úplne iného prostredia.

Kvôli hromadnému odstavu sa ku mne dostali aj 2 žriebätá, odstavené podobne skoro, to boli hucule a jeden bol ok, on bol ale zase ešte s dvoma inými zo stáda, ten, čo ostal sám, ten úplne ok nebol,  ten sa ešte cestou ku mne obesil vo vozíku. Bol aj začervený, taký pomalý, občas smutný, ale on bol zvláštny aj keď už bol dospelý. V kuse mal mrle, na jar, keď som ho previezla ku mne do stáda úplne olysal...ale potom ho stádo prijalo a ako roček už lietal s kamošom.

5 mesačný koník už sám žerie seno, trávu  a príkrm, ak ho pozná, mlieko nepotrebuje. Stres to je, ale to každý odstav, kedy žriebä neostáva v domácom stáde, alebo so známymi koňmi.

Záleží aj od plemena a hlavne záleží, kam po odstave pôjde, do akých podmienok.

Horsana
Horsana 06.06.2023, 18:46:07 xxx.xxx.40.140
Lálu:

Děkuji, takže by správně měly vonět po pivu nebo po droždí. Zajímalo by mě, jestli nějak klesá výživová hodnota u těch, co voní spáleněthinking..

Z Koňských bylinek máte ty granulované od Mikrop, nebo nějaké jiné?

Dochádza v nich ku Mailardovej reakcii, kedy z bielkovín a cukrov vznikajú nerozpustné komplexy, ak to kŕmite ako prídavok bielkovín, tak bohužiaľ.

A samozrejme znehodnotenie termolabilných vitamínov.

Horsana
Horsana 06.06.2023, 18:44:03 xxx.xxx.40.140

Jj, chytali sme vtáčky na lep, hehehe.

Také tie kýble, to má kamoška čo má našich dôchodcov u seba doma a áno, ovady tam sú a všade naokolo tiež, čo si pamätám, kone  majú už iný prístrešok s boxami, takže neviem posúdiť, ale má to tam a  teda bolo tam vtedy ovadov celkom dosť, kone mali repelenty a masky, ale prístrešky dva a veľmi sa im do nich nechcelo, iba sa tam nažrali a možno tam spali...

Na masky bacha, ak máte seno v takých tých zvonoch, celkom dlho nám trvalo, než sme prišli na to, že sa do toho Lini s Rambo maskou bojí strčiť hlavu...

Horsana
Horsana 06.06.2023, 18:36:53 xxx.xxx.40.140

Inak celé stádo je deficientné na selén, si myslím, Líška nemá žiadne žuvacie svaly, je to iba kožtička s chlpami natiahnutá na sánke a sánku tiež nemá normálne uhlovanú, nie je v tom regióne prvé žriebä, čo má takúto sánku, aj tam vyšla jedna kobyla zo stáda celkom dosť deficientná na selén, upravilo sa krásne po podaní Selevinu, samozrejme import z HU- vrátane babeziózy.

Tiež sa nedávno ožrebila, ale už som nemala možnosť poňuňať žriebä, kobylu sme strážili na kamerách už mesiac pred termínom, samozrejme v noc pôrodu som ja aj majiteľka boli pri pacientoch, vrátili sme sa domov nezávisle na sebe o 03:30, hneď sme zapli kamery a bol tam malý pavúčik :D

Kobylka :)

Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 06.06.2023, 18:25:31 xxx.xxx.40.140

A hádžte sem pls fotky zverov :)

Ako človek čo fakt nedokáže urobiť peknú fotku sa rada pokochám :D

Ja už by som asi vypustila dušu pri robení sena, už si to fakt radšej zaplatím, lebo proste to je strašná drina. Zelené som kosila rada, ale tie litánie okolo sena...omg...

U nás je znovu obdobie monzúnov, ako vášnivý hubár si mädlím ruky, iba moje outdoorové aktivity to trošku hatí, ale možno pozajtra sa vyberiem mrknúť na fotopascu, dala som ju na podľa mňa málo navštevované miesto, no v daždi sa v lese pracovať nebude a zver povylieza, tak rozmýšľam, že by som ju dala na širokú cestičku.

Horsana
Horsana 06.06.2023, 18:22:53 xxx.xxx.40.140
Odpověď na příspěvek uživatele zofre z 06.06.2023, 14:18:22

Ďakujeme :)

Kockovaná flanelka a tepláky je neoficiálny casual wear na Sihle, tzv. teplákový lid :D :D :D

Horsana
Horsana 06.06.2023, 18:21:35 xxx.xxx.40.140
bassrock:

Ooo, moc děkuji! Tak to mě nenapadlo, hledala jsem všude možně.

Díky Zrzavý spasiteli loughing

No ja som dnes prišla na to, že musím označiť ten štvorček, čo je pri diskusii o koňoch (Koně) a prestane mi to hádzať príspevky aj od psov a iného hydu :D

Takže je to oveľa komfortnejšie :D

Horsana
Horsana 06.06.2023, 12:21:02 xxx.xxx.40.140

Má nejako melírovanú hrivu, ale to má aj jej matka.

Chcela by som si v tom kraji na leto prenajať nejakú samotu, na jednej sme aj boli, bolo to fakt úchvatné, takýto výhľad: 

Obrázek
Horsana
Horsana 06.06.2023, 12:19:47 xxx.xxx.40.140

Hoci autorské práva práva patria efe, musela som, chýba mi vykecávacia a foto téma :D

Líška naživo je veľké ňuňu, najkontaktnejšie žriebä v stáde, typ, čo chce byť s človekom. A hlavne, ak ju človek škrabká, to je blaho :D

Žiaľ neviem fotiť, takže na všetkých fotkách vyzerá ako v poslednom ťažení, jej matka ešte aj ochromela, absces v kobyte, tak sa adekvátne aj tvárila.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 06.06.2023, 12:08:32 xxx.xxx.40.140

Zlomená panva je veľmi vágny popis, záleží čo je zlomené, ako, atď.

Sú kone, ktoré po vyliečení fungujú, sú kone, ktoré sa musia utratiť.

Horsana
Horsana 02.06.2023, 11:29:21 xxx.xxx.40.140
efe:
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 02.06.2023, 11:23:53
Horsana
Horsana 02.06.2023, 11:26:42 xxx.xxx.40.140

Hm, prečo ma ukazuje, že som anonymný prispievateľ, keď som prihlásená?

Asi to trošku blbne, ale verím, že admini makajú, no, tak držím palce.

Horsana
Horsana 02.06.2023, 11:23:53 xxx.xxx.40.140

Balím na kongres, v nedeľu a pondelok budem na Sihle, takže poňuňám Líštičku.

A nechávam tu pacienta s intermitentnou horúčkou, neskutočne ma to serie, ale proste na ten kongres chcem ísť, akútne stavy u koní - to ja fakt môžem, speaker je skvelý.

Tak ešte nejaká Líštička :)

Dámičke blahoželáme, už má 18, takže už môžeš kúpiť pivo aj jej :D :D 

Obrázek Obrázek Obrázek