Aktuálně: 3 872 inzerátů207 437 diskuzních příspěvků18 217 uživatelů

Příspěvky uživatele

Horsana

Horsana
Horsana 19.06.2023, 13:05:15 xxx.xxx.40.140

Hucul, poníky, moravský teplokrvník a všetko, kde je veľa furiosa :)

Horsana
Horsana 19.06.2023, 13:03:23 xxx.xxx.40.140

Tu mikrodieťa :)

Na jednej fotke napravo trčí nos ponýška, tak z toho presedlala na toho obrovitého ryšiaka ❤️👏

Obrázek Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 19.06.2023, 12:46:20 xxx.xxx.40.140

15 kg za tri mesiace sa mi tiež podarilo, ale to som pracovala na farme a ešte sa starala o kone na inej farme, ku ktorej sa dalo dôjsť pešo/na koni.

Nechápala som, prečo mi to sakra vždy trvá dve hodiny, až o mnoho rokov neskôr som si to potom zmerala na mape a bolo to kuuurva 12 kilometrov :D 

Obchod v dedinke bol fakt málokedy otvorený a sortiment chudobný, žila som vtedy na zelenine a kefíroch a hektolitroch silnej sladkej kávy a cigaretách.

Keď som sa potom vrátila do civilizácie, opatrne sa ma pýtali, či nemám rakovinu :D

Horsana
Horsana 19.06.2023, 12:42:27 xxx.xxx.40.140
JanaJanaJanaJana:

Pokud byl ten předchozí jen jeden, tak tu je.

Nie, písala som práve o veľkej ploche a stáde a ako sme nového koňa vyložili z vozík a ahoj...atď.

Horsana
Horsana 19.06.2023, 12:27:45 xxx.xxx.40.140

Ja s ľuďmi problém v podstate nemám, vyvinula som si obrovskú toleranciu voči ľuďom a chápem, že proste ideálne podmienky má málokto, rovnako ako nekonečné konto.

A boli ľudia, nad ktorými som príšerne ohŕňala nos a teraz si tykáme a priatelíme sa.

Najhorší klienti sú humánni lekári a to v poradí: rádiológovia-očiari-zubári crazy

Horsana
Horsana 19.06.2023, 11:34:10 xxx.xxx.40.140

Ja som na pretekoch zase poníky obdivovala, sedeli na nich fakt mikrodeti, boli dvaja nejakí mixnutí, jedna kobylka odniekiaľ z reťaze vykúpená, ale iste tam bol welshík v nich, to frčalo ako raketa, skákali ako malí bohovia, jedno dieťa malo 5 rokov, išlo 4 súťaže, z toho dve potom na obrovskom valachovi, ktorí vraj kedysi chodil vysoké parkúry, kôň mal podľa mňa astmu, ale nič dramatické a to keď som videla, že decku končili nohy tam, kde bočnica...prvý skok ho heglo celkom dosť na kohútik, ale trénuje ju mamka, no bola to úžasná podívaná, malá vyhrala čo sa dalo a ešte dostala od organizátorov obrovského plyšového medveďa a obrovskú bonboniéru :)))

Keď sa potom mamy-trénerky pýtali, či sa nebojí, že sa malej niečo stane, tak opáčila, že nie, že má ešte dve deti do rezervy :D :D :D

Tie kone, čo išli súťaže pre jazdecké školy, ach, to boli niektorí strašné hajtry, no išli pod tými deťmi úžasne, síce ako roboti, ale...išli, deti zbierali skúsenosti a bolo to fajn.

Horsana
Horsana 19.06.2023, 11:26:23 xxx.xxx.40.140
kometa:

On původní dotaz je skoro 2 roky starý. Ale i tak s vaší odpovědí souhlasím.

Aha, to som si nevšimla, njn.

Horsana
Horsana 18.06.2023, 17:27:11 xxx.xxx.40.140

Ešte by som rada podotkla, že byť veterinár mne osobne nijako neuľahčuje liečenie mojich vlastných zvierat, skôr naopak-som hysterická a  nepoužiteľná, njn.

Horsana
Horsana 18.06.2023, 17:04:03 xxx.xxx.40.140

Oj, moje kone tak jedného pekného dňa prekopali  kobylu (rakovina kopýt, dlho stála, s mojimi koňmi sa nepoznala, už vyliečenú som si ju vzala ku svojim) cez pásky do stádečka ku valachom a tým sa nad hlavami okamžite urobili srdiečka a bolo to vyriešené, chodila s chlapcami od toho dňa.

Horsana
Horsana 18.06.2023, 16:58:40 xxx.xxx.40.140
Anonymní: Dobrý den,mohu se prosím zeptat,rozumí tady někdo snímků z rtg. Konik prý má artrózou v zadní noze. Zajímalo by mě ,jak moc je ta artroza rozsáhlá. Budu ráda za názory
    Obrázek Obrázek

Chýva tam miestami kĺbna štrbina - takže závažná je celkom dosť (nie som ortopéd), ale to je iba snímok, neliečime  snímok, ale zviera- teda snímky (hocaké výsledky) vždy v kontexte ako kôň vyzerá, koľko má rokov, ako chodí, načo ho chcete využívať a čo viete /chcete /môžte-neviete /nechcete /nemôžte poskytnúť.

Horsana
Horsana 18.06.2023, 16:53:06 xxx.xxx.40.140
Bodlinka:

ve skutečnosti jsou to strašlivé zážitky, ze kterých se stane veselá historka možná tak zpětně. z některých.

😄

Jop, been there, done that - strašne tejto vete rozumiem, aj čo sa za ňou tak zhruba ukrýva 👍

Horsana
Horsana 18.06.2023, 16:35:27 xxx.xxx.40.140
Anonymní:

:-D ale trpěli jen na oko, vůbec na to nevypadají :-D máte to tam moc krásné, taky pak pošlu nějaké fotky. A opravdu je za co poděkovat. Krásný večer :-)

Tak hlavne tam jednej krásnej noci niečo potrhalo pásky a kone sa dostali na cestu, ktorá vedie k jazeru Izra, tam to otočili a vrátili sa skratkou skoro ráno cez dedinu, tá cesta je asfaltová a kone si tak zodrali kopytá, že sme vynechali jedny korektúry vtedy kvôli tomu a to bol koniec ich nočných pobytov vonku 🙄

Horsana
Horsana 18.06.2023, 16:30:25 xxx.xxx.40.140
Buggyra:

Tak dozor na závodech stojí 1000,- CZK/hod.

Naše závody trvají přibližně pět až šest hodin.

Účastníci nám minule na startovném dali 2700,- CZK :-D

A teď jsem dala 1000,- za ceny :-D

Vetka navíc říkala, že bohužel nemá kapacitu nám ty neděle vykrývat. Ale navrhla, že každou neděli, kdy budou závody, nás povede v patrnosti ten vet, co bude na poho, a pokud zavoláme (a nebude u akutky), tak nám do půl hodiny dojede. Lepší než nic!

To je veľmi priateľská taxa.

Ja som si po včerajších pretekoch povedala, že no way in fucking hell, že sa dám nahovoriť na letné preteky, včerajšie kombo dusno po daždi+neúprosné slnko, ktoré je na juhu predsa len iné, ako u nás a mňa devastuje+moje dni+ešte ma odvliekli na ambulanciu, lebo sa dávala psovi transfúzia= dnes je zo mňa ležiak :/

Horsana
Horsana 16.06.2023, 16:45:11 xxx.xxx.40.140

Kto by predsa ľutoval, že nešiel na veterinu, mám v zásobe pár príšerných príbehov :D

Verím, že Bodlinka a kometa tiež :D 

Horsana
Horsana 16.06.2023, 16:26:44 xxx.xxx.40.140

Ja som konský vet :D

A milujem tú prácu :)

Presýtená som určite, ale tak mám aj iné záujmy.

Nejazdím, s mojou váhou by to nebolo fér, ak naberiem energiu, občas sa k nim privlečiem a je to fajn, vlastním aj geriatriu - tu som celkom rada, že ma moja práca pripravila na to, že jedného dňa príde ten deň, že proste odídu za dúhový most a teším sa z každého dňa a mesiaca, čo prežijú v pohode a zdravíčku. 

Hľadala som nejaké fotky, to už snáď ani nie je pravda...zvládla som uživiť a s malou pomocou sa starať o 9 koní...nechápem, ako som to mohla prežiť :D

A našla som aj túto fotku- fotené v teréne, v magický čas 03:30, naľavo od nás je kôň na infúzii, sme v drevenom prístrešku a vyzeráme, ako vyzeráme (pijem iba kávu z toho hrnčeka), bola tam neuveriteľná zima a z toho kúta, kde sedím som musela najprv vyhnať psa :D

Po tejto báječnej noci som celá opuchla, buďte radi za prácu mimo stajňu :))))

Obrázek
Horsana
Horsana 16.06.2023, 16:11:49 xxx.xxx.40.140

To fakt nie je za čo, ja som preháňala z vypaseného pred rokmi, seno som nemala, to som im potom dávala až v horúčavách, lebo odmietali vyjsť spod stromov a nepásli sa a teplokrvníky začali chudnúť, huculov sa to nijako nedotýkalo.

Ale už bol koniec júna (áno, bola zima, mali deky, inak by vyklepali 20 kg za noc), takže aj starší porast, veľa zdupali-vysokú trávu, ale ten nižší vyžrali dôkladne.

A ešte foto z roku 2016, vyššia nadmorská výška, v podstate seno na stojato, tam sa nejak tvárili, že trpia...

Obrázek Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 16.06.2023, 15:29:17 xxx.xxx.40.140

Saga- určite dám, veď každý nech si užíva to svoje a dáme si vedieť flexed-biceps

Mám iba obyčajný mulťák, ale to bežne neužívam, vyberiem krabičku a uvidíme, Cčko, teraz to železo-vzala som ho prvý kárt dnes  a ProfiZym a tú serapeptázu. A niekde sa váľa aj Ečko :D

Asi sa nemám čím predávkovať, Bčka som užívala vo forme Milgamy N keď ma seklo a tú som znášala výborne. 

Hm, zaujímavé s tým biotínom, niekto napríklad neznáša magnézko, ja znášam všetko :D

Horsana
Horsana 16.06.2023, 13:45:16 xxx.xxx.40.140

Ak to nie sú nejaké poníky, či prakone...tak prečo nie, môžu mať možno trošku redší trus zo začiatku, nové druhy tráv a prevoz, stres...ak by to trvalo, tak nasadiť Humac a bude po probléme o pár dní.

A ako píše Arbora, ja som posúvala pásky tak každý druhý deň, porast vydržal dlhšie.

Inak najprv asi vypasú aj tak tú najnižšiu trávu :D