Aktuálně: 3 873 inzerátů207 475 diskuzních příspěvků18 218 uživatelů

Příspěvky uživatele

Horsana

Horsana
Horsana 28.06.2023, 12:29:31 xxx.xxx.40.140
kometa:

Nějaký rasista naruby, ne?

Možno nechcel vyrábať nositeľov melanómov :D

Horsana
Horsana 28.06.2023, 12:23:22 xxx.xxx.40.140

Ehm, ako úplný blb na farby tu pridám svoje - poznala som šimla, čo so šimlatými kobylami dával hnedáky a s inými farbami šimle.

A poznala som plemenníka, čo nechcel šimlaté kobyly pripúšťať, to keď videl, tak chcel utiecť opačným smerom a penis sa mu zaroloval do brucha :D

Horsana
Horsana 28.06.2023, 12:18:11 xxx.xxx.40.140
efe:

Když přjdete o dovolený v 11 do maštale, že jako půjdete něco dělat s kobylama...

Obrázek Obrázek

Tsss, o 11:00 kone proste spinkajú, to je známa vec :D

Horsana
Horsana 28.06.2023, 12:17:21 xxx.xxx.40.140
bassrock:

Majka je krásná love já mám úchylku na tyhle echt primitivy loughing

Jj, ja tiež, hlavne je to fakt veľká, rámcová kobyla a orignál muráňsky chov, jedna z mála, čo unikla jatkám, ale zničili ju, zlomeninu v karpe riešili metódami, z ktorých sa mi tmelo pred očami, následky žiaľ ostali...to žriebä som mala zahovorené, ešte keď nebola pripustená, chlapca, heh.

V tej kobyle je kus histórie a zároveň je dokonalým obrazom toho, ako dopadol chov huculov na Muráni...

Horsana
Horsana 28.06.2023, 12:09:33 xxx.xxx.40.140

U nás je vlkov habadej, ale žijú skryto, ovce sú na noc v košiari a pri nich psy, že sa aj bojím pozrieť tým smerom.

Kone neviem, pod Tatrami je veľa stajní, neviem o žiadnom útoku, v Maďarsku s tým mali problém, ale potrhané žriebä prežilo.

Videla som rozhodne viac potrhaných koní od psov, než od vlkov, skoro vždy je to nejká amerika, čo je dotrhaná.

Asi najviac top bolo napadnutie koňa psom a keď majiteľ koňa zosadol, že ide tú melu vyriešiť, kôň ho kopol do hlavy a musel pre neho letieť vrtuľník...

Horsana
Horsana 27.06.2023, 19:30:19 xxx.xxx.40.140

Líška s matkou celkom dosť ležia a spia, roztomilé, ale mňa to vydesilo k smrti, takže budúci týždeň odbery, som strašne zvedavá, môžete tipovať, či stará má piroplazmózu..a či ju má mladá...

Včera som si študovala Majin pôvod, je tam Rokoš- absolútne šialené kombo "převaláka" Urana a bilgorajskej kobyly Runy...prečo toto dali do chovu, to je mi záhadou...našťastie Maja nemá Rokošov charakter, je to zaslúžená dojnica, ktorá prijala cudzie žriebä ku svojmu, ak nebolo žriebä, tak ju cicalo aj teliatko...

Ešte šialenejšie zistenie bolo, že bola v SR pripustená s Oušor Egér (môj drahý milovaný čierny krásavec, náš vianočný zázrak) a že žrebček z toho spojenia je Egérov syn, ktorý je v chove v Aggteleku.

WOW, toto človek nevymyslí, takéto osudové zvláštnosti.

Inak Majka fakt vyzerá, ako konik s niečím primitívnym, ale čo už, ani ja nie som pekná :D

Chlapec má nohy až po zem, chcela som mu dať meno Dar, ale to ma zrušili, že nie, takže sa mu pracovne hovorí Zázrak :)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 27.06.2023, 19:15:08 xxx.xxx.40.140

Prečo by niekto kupoval takýto nafarbený humus, keď existuje mrkva a jablko?

Alebo zbytky sušeného pečiva z domu?

To vedierko mám tiež, ale od extrudovaného ľanu (príšerný humus, v porovnaní s inými produktami, ale v minulosti som ho kupovala), je výborné, vedierka milujem, v práci ma občas volali Vedroman :D

Horsana
Horsana 27.06.2023, 19:11:04 xxx.xxx.40.140

Džízs, čo sem lezú tieto divné nicky?

Horsana
Horsana 27.06.2023, 19:00:20 xxx.xxx.40.140

Hm, tak to Fifin absces na prdeli je ešte nič, ako vidím...

Ale zato jeden z našich seniorov so shivers začal ľahať a nevie vstať, teda, vstáva ťažko, začalo to, keď vysadil na 2, či 3 týždne HyalChondro, stále si myslím, že to asi nemá súvis, len kamoška si nechce pripustiť, že proste tie kone nemladnú a že čo platilo včera, zajtra už nebude, že to sú geriatri, no...

Horsana
Horsana 27.06.2023, 18:53:52 xxx.xxx.40.140
Arbora:

Metastázy zatiaľ nemá, aj histológia bola asi dobrá. Otázka je, koľko zvládne ta cystická ľadvina. Zatiaľ (klopem) má kontorlnú krv dobrú, ďalšia o tri mesiace. Kúpila som aspoň aminavast, je na diéte, viac asi urobiť neviem. 

Tiež sa teším z každého jedného dňa, pes asi zatiaľ ani nevie, že má mať nejaké problémy, akurát je nešťastná, lebo má zakázané všetky obľúbené aktivity ako behanie za palicami, skákanie do vody, alebo naháňanie so psami. 

Jedna oblička toho zvládne kupodivu veľa, hoci polycystická flexed-biceps

Horsana
Horsana 26.06.2023, 20:45:30 xxx.xxx.40.140
efe:

To už jsem všechno zkoušela, vždycky si dá jedno dvě sousta a znechuceně odchází. Teď si se mnou dala chleba s pomazánkovým máslem. Tak aspoň tak. Blbý je, že má 4 druhy léků a když nežere, musím je do ní rvát násilím a to dělám fakt nerada... Njn. 

To poznám, je to strašné a nenávidím to :(

Pokiaľ to nie je kontraindikované,  tablety drvím a potom podám v lyžičke vody na koreň jazyka a rýchlo zavriem papuľku, podržím, kým neprehltnú, ale u mopsa to bude chcieť trošku iný skil asi...

Horsana
Horsana 26.06.2023, 17:06:33 xxx.xxx.40.140
efe:

Není čas nad tím přemýšlet, marodí totiž i ta poslední...

Ach jaj, to ma neskutočne mrzí, dúfam, že to zvládne! A čo ju trápi? 

Inak toto obdobie okolo Slnovratu, to je úplný hnus ☹️

Horsana
Horsana 26.06.2023, 16:07:24 xxx.xxx.40.140
efe:

No gratuluji z celého srdce! A konečně správná barva! thumb-up

No, pokiaľ je oslíkovská tá správna faba :D 

Ale ďakujem :)))

Už trošku prebolela strata? :/

Horsana
Horsana 26.06.2023, 15:07:11 xxx.xxx.40.140
JanaJanaJanaJana:

Rozumím...máte málo koní :D 

Prajem všetko najlepšie k narodeninám! :)

Geriatria sa neráta :)

Ďakujem :)

Horsana
Horsana 26.06.2023, 14:48:50 xxx.xxx.40.140
JanaJanaJanaJana:

Pecka, a bude Váš? :))

Nuž, málokedy sa stane, že si človek niečo želá, potom sa teda zmieri s tým, že nič...a potom to dostane naservírované na narodeniny :D

Jj, je rezervovaný pre mňa, už dva roky, sakra  :)

Obrázek
Horsana
Horsana 26.06.2023, 14:10:54 xxx.xxx.40.140

Včera bol deň, kedy bola super predpoveď- zatiahnuté, ale bez rizika búrok.

Vstala som pred budíkom, ale celá rozbitá...mno, nakoniec som sa odhodlala, že pozriem plácky, ktoré som si vytipovala na jar a odtiaľ že prejdem na druhú stranu, kde mám fotopascu.

A rozhodne som neoľutovala, mala som včera narodeniny a brala som to tak, že mi príroda dala fakt vypeckované dary :)

Huby, aj parôžok som našla a považujem fakt za zázrak, že po 10 hodinách v lese dnes vôbec chodím.

...

Pamätáte na tú huculu s muránskym pôvodom, čo som od nej strašne chcela žrebčeka, ale ostala jalová? Pred 3 týždňami som ju bola na Sihle položiť do anestézie, aby jej mohli urobiť kopytá...ok, no problem, všetko prebehlo hladko, kobyla vyzerala úplne normálne, skôr štíhlejšie, ale to je na tú jej krivú nohu ok.

A čo Maja včera urobila? 

Porodila žrebčeka...

Obrázek
Horsana
Horsana 23.06.2023, 15:30:32 xxx.xxx.40.140

"A občas jdu pocitama tak do extrému, že mě chvilkama napadá, jak je to vlastně úchylný a nedůstojný na nich takhle rajtovat"...

To nie, ale...no, vo mne sa niečo zlomilo, z podobných dôvodov, alebo skôr preto, že nie raz som zažila ľudí, ktorí už s kolikujúcim koňom napríklad mali tréning, že veď to mu iba prospeje (tak určite...), dreli toho neboráka v horúčave, už to vyzeralo, že snáď trénujú na Olympiádu a potom z nich vypadlo, že cez víkend chcú ísť ZL...akurát že tým tréningom stratili kopu času a namiesto hengra už akurát prišla ráno kafilérka...njn...

Ale tak kedysi som sa koňmo šuchtala temnými lesmi fakt veľa, takže ma to ani nijako nemrzí.

A bez sedla..omg...toľko peňazí, aby sme si mohli dovoliť sedlo sme fakt nemali, v dávnoveku :D 

Horsana
Horsana 23.06.2023, 15:14:53 xxx.xxx.40.140
Arbora:

Ja som si Dunsanyho v chove kabardincov pamätala hlavne kvôli tomu, že som pár potomkov poznala. A dobrú povesť, čo sa zdravotného stavu týka, medzi a1/1 nemal. preto ma aj prekvapilo, že si ho do toho chovu vybrali. 

Rusi ho schválili a na východe vtedy A 1/1 iný nebol, Eva mala potom už kabardinské žrebce, ale dva ročníky má po plnokrvníkoch, vlastne tá kobylka po Dunsanym je Derbyho polosestra, majú rovnakú matku a Derby oproti nej vyzerá ako poškrabok :D Tá ich matka teraz má myslím 30 rokov a vyzerá skvelo, ona bola vždy krásna, čierna, fakt pekná a dobrá kobyla, odbehala v Rusku nejaké dištančky aj, mala podotrochleózu, ale nepamätám, že by krívala, alebo jej niečo niekedy bolo.

Čo mala po Dunsanym z tej druhej kobyly, to neviem, ale asi žrebca a ten netuším kde je, ani aký je, ale pomáhala som ho vyrábat, to sme si ťahali slamky, kto bude držať tú kobylu :D

Horsana
Horsana 23.06.2023, 12:13:20 xxx.xxx.40.140
Buggyra:

No a taky to nepotřebujete pro svůj život, priority jsou jiné. Já pamatuju, jak jsme s tím koněm, co nechodil vodu, jezdili na Huberty, a pokaždé jsme se jako tataři ptali, jestli se nejde přes vodu, že nám přes vodu kůň nechodí. Až nám jednou zase řekli, že ne, a ono jo. A já v cizím terénu, uprostřed rozlehlého kravského výběhu (všude ohradník), s bandou cizích lidí na koních, prosila někoho, kdo to tam zná, aby se mnou obešel někudy po mostě, že mi kůň nechodí přes vodu. Že nevím, kde jsem, ani kam se za potokem pokračuje, že bych to klidně objela sama, ale kde je nejbližší most a jak je pak najdu. Všichni řekli, že vedoucí vyjížďky je vepředu, tenkrát nejezdily na Huberty děti a mástr fakt neřešil, co se děje za ním, všichni jeli přes vodu, a já jsem tam pomalu zůstávala sama s tím koněm, co přes vodu nechodil. Nic moc pocit.

A ako to dopadlo?