Podarilo sa mi do kobylky dostať dve malé mrkvičky a hneď je s ňou iná reč, pozerá na mňa, nechá sa pohladkať po hlave, škrabkať…žrebček je úplne vypnutý, znesie škrabkanie, ale bojí sa, nemá záujem o nič viac.
Sú unavení a je mi ich veľmi ľúto, že to celé museli absolvovať-odstav, pálenie a transport :/
Ale čo sa dá robiť, mám ich v práci kým sa riadne odčervia a tak sa im môžem venovať celý deň, po troške.
Aha, nooo…popravde, mám čelovku s červeným svetlom, za pár šupov z Decathlonu, ale prečo tam je, to mi bolo vždy záhadou, má aj to obyč, dá sa to prepínať a asi by som sa v lese večer s červeným svetlom dotento… od hrôzy, lebo je to ..neviem, desivé?
Ale môžem cez víkend vyskúšať, ak nepôjdem pre huculiatka 😉
kobyla ve 2,5letech 1800 vajíček na g trusu v listopadu, další rok v únoru 980 vajíček na g trusu(stále středně silné začervení)…odčervováno klasicky ivermectinem s praziquantelem.
To je veľká nálož.
Jedine moxidectin vám môžerm odporučiť a snažiť sa držať GIT zdravý, dobré krmivo, kvalitné seno, kaše, MRKVA.
Od fríza vo výbehu by som ušla.
Áno, mrkva, zdá sa, že nám toho už veľa neostáva z účinných látok…
Tak to já v sobotu zase Hubertská vyjížďka a v neděli výlet do Hořic na trubičky a juknout na novou vagonetku za poníky - a vezmem ji 🙂 Tak konečně budu poníky moct pořádně zpeněžit, budu vozit túristy! 🙂
(budu vozit kulový, zapřáhnout znamená hodinu a půl se kolem toho motat, než může člověk vyjet, takže se mi nebude chtít, on na to přes zimu nakonec nebude ani čas…)
Toto ma veľmi zaujíma, aj foto vagonety a ponýšky a koľko toho tak utiahnu?
Hura vyzerá úplne rovnako- výraz, hlava aj mohutnosť, len na nej vidieť vek a chrup, ktorý sa včera trošku skorigoval, je chudunká a nemá svaly na zadku, kvôli poúrazovej ataxii.
Proste, babička.
Foto dodám, len je tu škaredé prostredie a ešte škaredší kôň 😀
Portréty detičiek, ktoré sa o chvíľu budú odstavovať…a začne im úplne nový život…je mi ich ľúto, že budú musieť ísť od mám preč, ale aspoň pôjdu dvaja.
Daja- ten pes je ťažko nedodiagnostikovaný, soryjako.
Nočný nekľud- to áno, to je typické pre psov s demenciou, ale to nadmerné pitie vody (polydipsia) a k tomu X ďalších problémov, to je brutál a rada nedávať mu vodu?? Uf 👎
Nikto na svete nedokáže okometricky vylúčiť mŕtvicu, šmarjá, to chce výmenu veta/kliniky.
Inkontinencia- OMG, prečo hneď plienka a demencia, to môže byť kľudne kameň, zápal… to je strašné, čo tu čítam 😢
Tak som sa včera vytrepala na chatu, s nákladom slnečnice a orechov, hoci s vedomím, že to zmokne a najviac z toho budú mať hlodavce.
Bolo zvláštne počasie, asi predzvesť zmeny, bolo totálne bezvetrie a hore mi to pripadalo, že všetko ustrnulo. Počasie, čas, vtáky nespievali, nebolo počuť nič, žiadny zvuk….zvláštny čas a keď zapadlo slnko, to mal človek pocit, že ho zovrel nejaký mrazivý zverák…za svitu čelovky som sa vydala domov, príroda sa zobliekla a tak bolo vidno kopec hviezd, ale les bol stále zvláštne tichý.
Cez deň jemne spŕchlo a kvapky vody na listoch vo svetle čelovky vyzerali, ako by tie listy fosforeskovali 🙂
Stále rastú huby, jelienky, aj kuriatka a niečo, o čom si myslím, že sú podpinky 😂