Aktuálně: 3 542 inzerátů216 686 diskuzních příspěvků18 330 uživatelů

Příspěvky uživatele

Horsana

Horsana
Horsana 08.12.2024, 19:49:36 xxx.xxx.18.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 05.12.2024, 16:43:33

SR nie je uz hodne dlho krajinou prostou besnoty, na to mame prilis dlhu hranicu s UA, HU a PL.

Horsana
Horsana 08.12.2024, 19:46:49 xxx.xxx.18.217

Mno.

Konečne som si priznala, ze ponika nechcem kupit pre neter, ale pre seba.

A tak som si ho teda kupila. Len co mi ho cez tyzden privezu, odfotim.

Je fĺakatý, asi 4 ročny, shetlandoidny a vola sa Štefan🙄

Ale to je tak strašne meno, ze bude Gustav 🥰

Horsana
Horsana 05.12.2024, 15:45:58 xxx.xxx.51.17

efe možno mieri smerom k myopatii.

Ale, kobyla je v novom prostredí a to môže robiť veľa, chlaďas toho veľa neukáže, čo ju trápi.

Horsana
Horsana 05.12.2024, 15:42:22 xxx.xxx.51.17
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi z 05.12.2024, 15:04:18

Jj, potvrdené.

Horsana
Horsana 05.12.2024, 14:48:14 xxx.xxx.51.17

3.12.2024 bola v Michalovciach odchytená agresívna líška, ktorá napádala psy. Údajne bola besná.

Teraz to zdieľal môj kolega vet na FB.

Blbé ☹️

Horsana
Horsana 05.12.2024, 13:51:34 xxx.xxx.51.17

No, Belianky sú krásne a málo ľudí, väčšinou.

A hlavne hrebeňovka oficiálne neprístupná…a stále tam striehne kopec strážcov, hlavne vo Vyšnom Kopskom, aby ľudia nechodili na Vidlu a Havrana.

To asi aj chápem, ten terén tam je krutý, ale smer od Plesnivca…no nič, raz sa tam vyberiem. Lenže teraz, keď vypustia dron, tak budem v rici…nah, rozčúlim sa vždy, keď na to myslím.

Horsana
Horsana 05.12.2024, 13:43:18 xxx.xxx.51.17

Ja kebyže si mám kúpiť veľkého koňa, tak by som si zas kúpila Flóru.

Alebo proste furiosa, nejakú starú líniu a kľudne aj taký mix, ako je Flóra, že matka zemská kobyla a otec Catalin. Úplne ideálne keby tam bol Przedswit Miroslavský.

Lenže celý chov teplokrvných koní sa tak nejako zmršil, kvôli športu, nakoniec aj tí furiosovia- kde je nejaká holeň, kde je pokojný temperament?

Ako, nájdu sa jedince, ale…neviem, no.

Lepší vydarený kríženec, ako nejaký papierový pako.

Horsana
Horsana 05.12.2024, 10:00:42 xxx.xxx.18.217

LK- jj, Eliška cestou na Skalnate, ina na Trigane, jelenica a liska na Rainerke a kamziky v Širokom sedle, co lezali a mali turistov kdesi.

Okolo Kopskeho sedla ich je hojne.

No, Tatry…ja chodim do Belianok a na Spišsku Maguru hlavne, cucoriedky slabo toho roku a ŠOP ma nasli na neznacenom chodniku- zvážnici dronom a vypakovali prec. A postrasili medvedmi.

A tym mi to tam riadne zhorklo.

Aj v Monkovej ako zomreli ti ludia, och, to ma vzalo, lebo som tam chodievala kazdy rok…no, hory vedia byt aj príšerné a planina tak isto…njn.

Horsana
Horsana 05.12.2024, 09:53:41 xxx.xxx.18.217

Doron- liska vie pocitat, lebo vzdy si vezme krmu v case, kedy pasca nesnima. Prestavila som senzor, tak som zvedavá.

Zvedavec- aaaa, labrador, ten ma vzdy hlad, ako bígel, heh. 

P.S. ake mate napajačky pre hyd?

A davate im mokry srot? Moje sa s mokrym idú zadrhnuť, tak im chuti, je to vhodné?

Čo hrozba z hora- dravé vtaky?  Mate sieť?

Horsana
Horsana 05.12.2024, 09:48:12 xxx.xxx.18.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 04.12.2024, 22:04:49

Jj, vlak je podo mno…to clovek vie, ked húka, ze je tam zver.

Ja som pri prechode videla zrazeneho jazveca a dalej cestu lemuju rozne mrvoly, aj dravce. Moj kolega sa tam po strete s diviakom zabil v aute…V case líščiat to je hotovy pogrom, na ceste.

Horsana
Horsana 04.12.2024, 21:26:18 xxx.xxx.18.217

Neviem už upraviť príspevok, otázka, prečo robí zo zvierat debilov patrí tomu, kto tu píše o ľudskom pachu tie bludy.

Horsana
Horsana 04.12.2024, 21:03:38 xxx.xxx.18.217

Ešte pro tip- pokiaľ by ste chceli monitorovať, kade k vám kmotrička chodí, NIKDY si nekupujte fotopascu Wachman Solar Slim.

Pretože zase nasnímala NIČ. A trupy fuč…

Na rozdiel od starej dobrej Tetrao SPromise, ktorú ale mám otočenú inam, na miesto, kde je niečo ako sociálna sieť pre vysokú (trusu a moču požehnane) a prekvapila ma laň s jelienčaťom. Snáď sa tiež budú držať hore a neskončia niekomu na kapote, chjo….občas, keď počujem, ako šialene náhle začne húkať vlak, tak mi je jasné, že tam prechádza čosi cez koľaje….nah….

Mr.Fox je tam tiež,  teda ako na tých záberoch z Tetrao, ale na rozdiel od lane sa tam hýbe dosť rýchlo a dobre ho nevidno. Vyzerá to tak, ako keby sa hral s kvetináčom, ktorý mi uletel vo vetre, keď som naposledy sadila tujky. A je to lišiak, čúral tam na nejakú vegetáciu. No, nemá trupy, tak aj kvetináč je dobrý, heh.

A ľudský pach???

My voniame všetci rovnako?

Je absolútne vylúčené, aby psovitá šelma, ktorá má čuch aký má, nedokázala rozlíšiť môj pach od iných pachov (ľudí). Prečo robíte zo zvierat debilov?

A zo mňa vraha líšok a hrozbu spoločnosti?

Lebo vďaka fotopasci viem, že si na krmivo chodí líška? 

Ešte raz - vďaka fotopasci a nočným snímkam.

Čo to znamená? Že líška má nočnú aktivitu a žije tak skryto, že nebyť techniky, nikdy sa o nej s istotou nedozviem. A tak to aj ostane.

Poznala som lišiaka, ktorý naozaj stratil plachosť, ako starol, tak už úplne, mal brloh pod jednou horskou chatou a občas chodil na obsah košov, občas asi do dediny, to neviem, ja som ho spoznala, keď už bol veľmi starý a našla som ho jeden večer, ako mi chlípe bielu kávu z hrnčeka, ktorý bol na vonkajšom drevenom stole.

On vedel aj žobrať, ale, popravde, ten ma desil, predsa len, je to divný pocit, keď také zviera pred vami sedí a hypnotizuje vás pohľadom a vydáva nedefinovateľné zvuky…

Foxík sa volal.

Horsana
Horsana 04.12.2024, 20:47:47 xxx.xxx.18.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi z 04.12.2024, 19:50:01

Mno, áno, konzumáciou rabidného zvieraťa.

Jedine že by tie čučoriedky boli k nemu ako príloha 😀

Horsana
Horsana 04.12.2024, 20:46:40 xxx.xxx.18.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele zvedavec z 04.12.2024, 15:28:16

Nie je to bígel?

Lebo takto trénuje naša polbíglica mamu a mama samozrejme poslúcha, čo ja odmietam. 

Týka sa to mňamiek, ktorých kúpu mama odkukala od susediek, výýborný nápad :/

Horsana
Horsana 04.12.2024, 20:40:27 xxx.xxx.18.217

Generácie mojich predkov v Brdech mali ťažší život a borůvky veru neumývali a ja, mama a moji súrodenci tak tiež veru nečiníme, vždy som všetko jedla rovno z kríčka, či stromu, neumyté. 

Ale poznám ľudí, ktorí lesné plody konzumujú iba upečené v koláči, ani umytie nestačí.

Nie kvôli besnote, ale kvôli echinokokovi.

Horsana
Horsana 04.12.2024, 20:34:19 xxx.xxx.18.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 04.12.2024, 13:06:13

No, k Malému Princovi líška, ku mne, ako Veľkej Princeznej stále len tie divé králiky.

A blíži sa k mojim sliepkam, pačmaga ušatá! Dnes už bol v úrovni polovice plota!

Len by ma zaujímalo, či to je ten istý a chodí tam na slnečnicu, alebo stále iný.

A aj ten je plachý ☹️

Horsana
Horsana 04.12.2024, 20:26:55 xxx.xxx.18.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 04.12.2024, 10:45:05

Celý deň som o tom rozmýšľala.

Filozoficky vzaté, pri noži tiež nemá hybrid šancu…

Ale, myslím, že si rozumieme. Mne ten spôsob nevadí, ale vadí mi, že proste niekto “musel ísť”.

Súdružky za 48 hodín vysypali 6 vajec a  dobre tak, ako je. Na starej chladničke s mrazničkou si urobili megahniezdo, tam nocujú a tam aj pekne znášajú, nikoho nemučia a všetci máme kľud.

Horsana
Horsana 04.12.2024, 20:18:54 xxx.xxx.18.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 04.12.2024, 10:37:11

A tak to kľudne verejne, to je choroba z Raja (Slovenského), prípadne choroba z Krasu.

Stačí si na vápenci sadnúť, alebo zložiť ruksak a chvíľu tak posedieť (a to ja rada) a na druhý deň sa vám vyhádžu bordové fľaky, neskôr pupence, ktoré svrbia tak, že že sa človek rozškriabe do krvi, na nohách mám jazvy od toho.

Ja som nechápala, čo to je, ale keď som to už dostala druhý krát po potulkách jeleními chodníčkami, tak mi docvaklo, že to nejak súvisí s tým prostredím, prikladala som to alergii na nejaký endemit, ktorý rastie na skalách, pretože som šla neznačene kade tade po vápenci, kde kvitli rôzne kvety.

Ale nezaberal ani prednison ☹️ 

Doktori nevedeli, netušili.

Až potom z môjho známeho speleológa vypadlo, že jáááj, toto si mala? A iba tam, kde si mala šaty, že? To sú larvičky. 

A ja že aké preboha larvičky a on že to je larválna trombikulóza, že oni to majú stále, keď si nedajú pozor a niekde dlhšie posedia a nenastriekajú sa, keď sú v Krase.

No skoro ma omyli, FUJ! LARVIČKY??

Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

To tak strašne, ale tak strašne svrbí, už to je fakt príšerné a ešte predstava larvičiek, no tak to je dobre, že som to nevedela vtedy. 

TFUJ!

Horsana
Horsana 04.12.2024, 10:17:33 xxx.xxx.18.105
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 04.12.2024, 10:09:08

Tak tým, že dve žijú, asi šancu mali.

Ale áno, mrzí ma to, aspoň dôkaz, že úplne všeobímajúcou láskou netrpím. Ale tak s tým už sa musím vysporiadať ja. Nejakým dobrým skutkom, hydinovým. Stačí navštíviť nejakú burzu drobnochovateľov zase. A našu bažantnicu…

Ja neviem nič zabiť, iba utratiť a éterák so sebou nenosím.

Horsana
Horsana 04.12.2024, 10:11:11 xxx.xxx.18.105
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 04.12.2024, 09:31:08

Megi- v  dedine by som to brala inak, ale pozemok je v pustatine, práve situovaný tak, že líška cez cestu nemusí.

Ja nie som eko bio vegan zelená dilina, dokážem si dať dve a dve dokopy. Divožijúce zvieratá pozorujem a prikrmujem už roky.

Výsledok- stále sú divé, dofrasa!

Vlky dokonca lovia líšky, to mi teda na nich fest vadí, no ale čo už.

V ČR sa nerobí plošná vakcinácia proti besnote, myslím tým u divožijúcich zvierat? 

U nás teda pamätám naposledy besného jazveca a fenku z Ukrajiny, ktorá doputovala až do Trenčína. To bol megaprúser, ktorý sa celkom ututlal.