Aktuálně: 3 873 inzerátů207 485 diskuzních příspěvků18 218 uživatelů

Příspěvky uživatele

Horsana

Horsana
Horsana 13.12.2023, 14:24:51 xxx.xxx.40.140
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.12.2023, 08:09:31

Pekné, ponýšky samozrejme najkrajšie ❤️

To sú čisté shetlandy ? Majú nejaké dlhé nohy na tej foto 😀

Horsana
Horsana 13.12.2023, 14:21:58 xxx.xxx.40.140

Pokiaľ zviera prijíma väčšie množstvo soli, no adekvátne pri tom pije, soľou sa “nepredávkuje”. 

Karob nemá zmysel dávať žiadnemu koňovi.

Podotýkam, že larvicídna dávka fenbendazolu je 10 mg/kg, nie 7,5 mg/kg, na ktorú sú ciachované pasty, je nutné urobiť prepočet.

Kúra by sa mala ešte zakončiť moxidektínom.

U starých koní so zlým chrupom sa aj roky trvajúca fakt príšerná fekálna voda dá vyriešiť prechodom na rozmočenú náhradu sena za 4 dni. Volám to “marantická hnačka”, kedy tie zvieratá sú samozrejme aj veľmi chudé.

Mäkká diéta a Humac Nature, ale ten skôr pre môj dobrý pocit.

Ale záleží od toho, čo ten kolon trápi, no.

Takže ak nevieme o poníkovi viac, tak ťažko radiť. Je biely?

Horsana
Horsana 11.12.2023, 09:52:21 xxx.xxx.40.140

Aká je tam nadmorská výška?

Na niečo podobné sa chystám s huculmi, ale v horách, kde je momentálne meter snehu miestami, takže zima tam nehrozí a tradične sa pochopiteľne v zime u nás v horách nepaslo.

Horsana
Horsana 08.12.2023, 10:49:02 xxx.xxx.51.17

Varaxi- žiaľ sú dni, kedy nevstanem, heh.

A ani si nemyslím, že som obklopená idiotmi, rokmi som sa naučila obrovskej tolerancii k ľuďom a ich zvláštnostiam, občas sa nájde “chuj a la grande”, ale, ako ešte na ifaune písala Pipilota,  reál nie je ideál a má to tak každý, nielen klienti, ale aj veti.

V terénnej praxi som vôbec nemala pocit, že stretávam viac divných ľudí, práve naopak, majitelia boli veľmi zlatí.

Teraz už som vo veku, kedy ten pohár vidím skôr poloplný 🙂

Ale pracovať v malej praxi by som nemohla/nechcela, mäsožravce proste príšerne smrdia 😂 A grcajú!

Detičky včera nastúpili do prepravníka bez náznaku zaváhania a boli slávnostne vypustené do výbehu, ešte bez kolegov QH, ale myslím, že si dnes slniečko užijú aj bezo mňa 🙂

Obrázek
Horsana
Horsana 07.12.2023, 10:39:57 xxx.xxx.51.17
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 07.12.2023, 06:59:55

Hucule nejak nemajú to, čo ľudia nazývajú pubertou a trpezlivosť nikdy neskúšali, rozhodne nie moju, čo sa naučia, si pamätajú navždy, obrovská výhoda tohto plemena, ale áno, tieto čistučké dušičky, s tými je radosť pracovať.

Dnes máme opäť termín prevozu do škôlky, kde už rozhodne nebudem každý deň, ale čo som chcela aby zvládli, zvládli, sú zlatí 🙂

Horsana
Horsana 06.12.2023, 20:27:01 xxx.xxx.51.17

Oooo, korektúry asi napravili detičkám čakry a toky energií, lebo Dar si dal nasadiť ohlávku a ani sa pri tom nezrútil 🥰

Horsana
Horsana 06.12.2023, 16:51:05 xxx.xxx.51.17

A čo som im urobila, chudáčikom?

No, kým nevedeli, že majú nejaké potreby, tak čučali ako peny, teraz, keď zistili, že potrebujú napríklad mrkvu, tak občas sú netrpezliví, lebo už aj  Líška baští pamlsky, a Dar ju odháňa a tak vôbec.

Takže napríklad teraz ma Líška hryzla a dostala facku, oooo, chudiatko😀

Horsana
Horsana 06.12.2023, 15:33:25 xxx.xxx.51.17

Ja som hysterický majiteľ.

Nie som schopná ich pichnúť, proste nič, musia kolegovia. 

Ale samozrejme očakávam čierne črevo, po tých parazitoch, alebo nejaké zranenie, no, som s tým zmierená, kone proste chorejú. A aj umierajú. Za posledný týždeň sme utratili 3 kone, z toho jednu žrebnú kobylu-zlomila si nohu a jednu 7 ročnú kobylku, ktorej praskol močový mechúr, nikto nevie prečo. 

Mno…aj taký je život s koňmi, smutný, až príšerný. Ale aj veľmi krásny , človek by mal užívať každého dňa, pretože naozaj nevieme, či nebude ten posledný.

Horsana
Horsana 06.12.2023, 14:28:41 xxx.xxx.51.17

Detičky sú vystrúhané, uf.

Líška predné bez sedácie, maličký samozrejme v sedácii, lebo je to malý blb, ale pichnúť sa nechali ako profíci, ani brvou nemihli.

Kým som Líšku držala v ulička, keď bola ešte sjetá, tak kolegyňa s kolegom ulovili malého a dali mu ohlávku, tak sme sa po celej akcii ešte šli prejsť von, no, ehm, tak Darček sa rozhodne sám na vodítku chodiť nenaučil…ale tak ok, nevadí, na to máme čas.

Zajtra snáď už ideme do ustajnenia, k iným koňom, do výbehu, tak som zvedavá.

Líška je veľmi, veľmi múdra 🙂

Ale vedia sa detičky aj nasrať, keď  nie je po ich, hehe, malé jedovaté ponýšky :D

Horsana
Horsana 04.12.2023, 12:06:43 xxx.xxx.51.17
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 04.12.2023, 09:26:59

Ouha, to sú hnusné zážitky :/

No, ja som vedela kde som-si myslím, ale zneistil ma rad stromov, ktoré rástli pri  ceste a predtým tam neboli, to ma rozhodilo a nenašla som cestu potom už žiadnu, iba som zišla na sklad dreva-iný tam nie je, ale cesta tam nebola proste a tá, čo tam bola, neviedla nikam.

Horsana
Horsana 03.12.2023, 13:21:57 xxx.xxx.51.17

V Líškinej veľkej hlave sa konečne poprepájali synapsy a hurrrrá, už žerie pamlsky 😀 Dokonca sa rozhodla, že bude piť teplý nápojz granúl, stiahla ho pol vedra a tvárila sa, že to pije od narodenia, hm, ok, dnes je asi deň zázrakov, maličký smradík keď to videl piť sestru, tak si tiež dal, no tak mám radosť , ale kedy ich preveziem, to neviem, no aspoň im môžem ukázať nástrahy veľkomesta, ako je hadicy, alebo posypovač, na električku som ešte nenabrala odvahu.

Pravdu povediac, ešte aj tie hucule sa na sneh tvária znechutene.

Horsana
Horsana 03.12.2023, 13:16:14 xxx.xxx.51.17

Tak ja som včera poslúchla volanie lesa a skoro som tam zdechla…njn, aspoň som vtáctvu a lesnému osadenstvu doniesla niečo na prilepšenie, samozrejme nič neprejazdené, v lese ani živáčka, cesta na chatu mi trvala v tom snehu 3 hodiny a do toho začal padať mrznúci dážď a padla hmla…atmosféra ako z hororu, zima na zdochnutie, topánky mi premokli a ja génius som si omylom do ruksaku vložila členkové ponožky miesto hrubých froté…prezliekla som sa a na bus som sa pobrala hornou cestou v nádeji, že tam to bude prejazdené, no haha, nebolo…za svitu čelovky som došla na križovatku ciest, kde som sa mala napojiť na cestu dolu a zablúdila som. Čelovka vám je na dve veci, keď je hmla ako mlieko, som zistila. Na známom mieste, kde ale sneh zakryl orientačné body som na skládke dreva nenašla cestu, proste tam nebola, nikde.

Vrátila som sa, odbočila niekam dole a po pár metroch cesta končila slepo, zarastená mladinou a to už mi začalo byť dosť úzko, ja vtedy úplne stratím orientáciu a som v pérdeli, našťastie podľa mapy.cz som aspoň videla, kde som  a kde je cesta, ktorú som hľadala, tak som sa vydala tým lesom, ktorý je bežne v lete neschodný, proste dolu a dúfala, že si tam nezlomím nohu, alebo že mi na hlavu nespadne konár, po pár metroch som niekde dole a naľavo odo mňa počula, ako sa láme, s príšerným treskotom strom, zlomilo ho na tri kusy…ja často pozerám na yotube rôzne videá o turistoch, čo záhadne zmizli, alebo naoko absurdne blúdili a nakoniec umrzli a keď čítam komenty, tak sa celkom bavím, lebo vždy sa dosť veľa ľudí nájde, čo si myslia, že je za tým niečo paranormálne, ale stratiť orientáciu a zablúdiť a niekde si vylomiť krk je také ľahké, ako lusknúť prstami. Nakoniec som sa odtiaľ dostala, samozrejme vlaky meškali kvôli poľadovici, celá som premokla, no, aj sa divím, že nie som chorá a dnes musím pracovať, chjo…

A tie sprosté vtáky nechali v slnečnicu v krmítku netknutú, nah, škoda reči. Gule samozrejme niečo odnieslo, tak som im tam nechala loj, slnečnicu v dutom strome a v chate a bez snežníc, či bežiek sa tam už v snehu neukážem, brr.

Alebo možno keď bude inverzia 😀

Tu sneží ako v ruskom filme , tfuj ☹️

Horsana
Horsana 01.12.2023, 11:20:31 xxx.xxx.40.140
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 30.11.2023, 21:03:53

Jj, tak nejako, asi.

Líška má fakt obrovskú hlavu, ktovie, čo jej v nej šrotuje, ona mala taký dosť blízky vzťah s matkou, verím, že tým odstavom trpí viac, ako čierny záprdok, hoci je mladší. 

Zas na druhej strane, to, že sa naučila chodiť na vodítku vlastne sama, teda, akoby to už vedela, lebo sme pripli a išli bez pamlsku mi dáva drobnučkú nádej, že v tej obrovskej kobylej hlave je aj rozumček 😀

Horsana
Horsana 30.11.2023, 13:56:52 xxx.xxx.40.140
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 30.11.2023, 13:50:42

Poznám ten večerníček a áno, presne tak vyzerajú 😂

Horsana
Horsana 30.11.2023, 13:56:15 xxx.xxx.40.140
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 30.11.2023, 13:47:57

Njn, oni vraj doma občas jablko dostali, ale chápem, že u kobyly si to človek musí proste  zaslúžiť, no 🙄

Horsana
Horsana 30.11.2023, 13:51:13 xxx.xxx.40.140
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 29.11.2023, 11:08:50

Jj, tradičné plemená sa u nás vypaľujú, čipovať sa nemusia, páliť áno.

A mne osobne to nevadí, človek aspoň pozrie na výpal a vie, po kom kto je.

Teda okrem Gurgulov, tým stačí pozrieť na hlavu 😀

Horsana
Horsana 30.11.2023, 13:47:46 xxx.xxx.40.140
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 30.11.2023, 13:28:28

Ďakujem, tiež na nich často šušlavo žvatlám 😀