- Příspěvek #188200
- Nahlásit
To sú krásne slová, ďakujem 🙂
Ono to patrí pod Jablonov nad Turňou, v podstate za obcou sa už stúpa buď na horský priechod Soroška, alebo sa bočí dolu do obce a potom je Silická Brezová, potom dlho, dlho, dllllho nič a človek vyjde pod Silicou, pri Farárovej jame.
A Maďarsko je čoby kameňom dohodil, jj, Domica, Aggtelek atď.
Aj ja som sa tam rada chodila túlať, pretože tam človek nestretne živáčka a jar tam prišla vždy o 2-3 týždne skôr.
Mám klientov v Revúcej a keď ku nim idem, vždy s otvorenými ústami, aké krásne to tam je, hoci samozrejme tam sú fakt hladové doliny. Ale takmer každá obec sa vzmáha, aj Revúca a Jelšava už nepôsobia takým tým ošarpaným, ponurým a beznádejným dojmom, kultúrne pamiatky sa rekonštruujú, atď.
Akurát teda Pribeník, Jelšava a okolie ma kvôli ťažkým kovom nikdy nelákali, tam to nepoznám.
Ja tak po Plešivec, ale teda tomu sa vyhýbam, pretože tam sa mi už dva krát stali divné veci a tretí krát to skúšať nebudem, preto ani nikdy nepôjdem na Plešiveckú planinu.
Je tu taká skupina speleológov, ktorí berú ľudí neznačene po Krase, sú aj na FB, hovoria si Krížom Krasom a aj im s stáva, že im na hodný čas zmiznú ľudia, ktorí si odbehli na záchod…proste zablúdia, čomu verím, lebo to sú zvláštne miesta a k tomu tisícero priepastí, k tej Jablonovskej som vyšla, to je jedna bezodná diera v lese, nijako neohraničená, brr. Aj čas tam plynie inak.