….byla nádherná, ale ty oči mně prostě fascinovaly….stáří a nemoci jsou neúprosné, ale i když to člověk ví, smířit se s tím u milované osoby nebo zvířete, je někdy opravdu strašně těžké…..na Tebe a kocourka myslím každý den a moc držím palce..
Příspěvky uživatele
Kilian
…u nás po měsíci neomezeného pohybu a chození si domů jak se zachce, tedy na záchod a do misky, jedna kočka doma v Praze zbytek roku doma v bytě, kocour si dvakrát za den projde barák a třetí kočka, ta tedy v domě vysedává na pavlači a pozoruje ruch ve společných prostorách domu, občas obejde sousedy a na chodbě se nechá pomazlit od procházejícih…je fakt, že když je vezu z chalupy mám vůči nim výčitky svědomí, že jim to nemohu dopřát častěji anebo je tam nechat s mamčou..
….ta fotku s míčem fakt nemà chybu👍
…on tehdy všechny pobavil ten 22 kilo vážící pytel granulí ….naštěstí tam byla paní, která měla auto a bydlela kousek ode mně a hodila mi ho domů,jinak by tam býval zůstal…
..děkuji moc…myslím si, že kdo chce malého sportovního psa, je pro něj motýl to pravé…
….ale zadavatelka tam zmiňuje braní na chatu…no a náš kocour kdysi na ksirach se mnou pravidelně venčil psa, pak jsme se přestěhovali a už to nebylo možné, ale tuhle když jsme jeli z očkování si vzpomněl a že chce mermomoci na zem, od metra si to pak drandil domů po svých….
….proč by nemohla….moje tři striktně bytové kočky jezdí jednou za rok na tři týdny na chalupu a jak si to užívají….
….není vůbec zač…když jsem s ním začínala cvičit, to ještě chodil za pacienty na canis, velmi rychle se naučil cokoli přinášet a podávat…sundavat oblečení, ponožky, boty a rozvazovat tkaničky, sundavat a podávat brýle …otevřít šuplík a podat krabičku s léky, nosit prádlo k pračce, rozsvítit a zhasnout světlo, uklidit hračky do bedny a odpadky do koše….tyhle psi se opravdu naučí cokoli….
…zkusím pohledat….
….složený za necelé tři roky opakovaně zkouška z canisterapie, 2 x zkouška Nosework, BH-VT, IGBH1, IGBH2, ZZO, ZZO1, ZOP…teď je připravován na IGBH3, STPR1 a ZUP1….
…..je to sportovní pes,se kterým lze jakýkoli psi sport přiměřeně jeho velikosti…je stále dobře naladěn a není uštěkaný….srst je samočistící a díky absenci podsady je lítání opravdu velmi mírné, šaty se až v mrazech, pokud jdeme delší trasy…ujít 20 kilometrů není problém a velmi rychle regeneruje….musí se mu zaměstnat hlava…ale dokáže i lenošit…lidi i děti miluje a he kontaktní….říká se, že je to diagnóza a jeden jikdy nestačí…na každoročních srazechK klubu se prý všichni vypustí a večer si pak každ odloví ty své..
…tedy Vy jste tomu dala, teď se tady červenám a zároveň se mi i slza vehnala do oka…..jsme zrovna na dovolené a pes když odjíždíme sedí po vzoru koček na parapetu a čučí z okna ven, poté, co spolu v tom pařáku na dvorku chytání kobylky a mouchy….
…slyšela jsem, že nejtěžší je vyfotit pěkně celočerné zvíře…
….je to sranda pes…do roka ošklivé stěně, než se z něj ten motýl vyklube….teď jsme se byli podívat na závodech sportovni kynologie na CACITU v Dobříši, který pořádali jeho chovatelé a obdivoval ho tam španějsky rozhodčí..u nich prý jsou motýle povahově dost bázliví a moc se s nimi nepracuje…
..tak to je moc fajn, že už je lépe, ale tu hlavu si fakt hlídejte, špatně od žaludku, motani se, slabost, bolest…hned jděte….ono to bude pomalu odeznivat…odpočívejte…vyhla bych se alkoholu a silné kávě na pár dní….kamarádům jsou okna naprosto jedno, zase kdyby Radka vše pravidelně opečovavala, nemusí takhle blaznit😉no moje mamca má vše v lesku,ale stejně blbne před každou návštěvou,tam je to ale úchylka..takže já dva tři dny nic a pak čistím v záchvatu i díry ve zdi…
…nás pes chroustá tvrdý chleba, kosti, syrové maso, zeleninu a stejně už je o pár zubů chudší v ramci pravidwlného cisteni na zubni kámen u veta…zuby si nechá čistit ode mně, ale stejně jdeme na zimu na ošetření pod narkózou…prostě u těch pidipsů asi jiná šance není….vet mi říkal, že když studoval, tak u starých psů byla narkóza riziko, dnes běžně uspáva 12 až 16ti letá zvířata…
….vím, že třeba na zooterapii vždy klienti sáhli po světlem zvířeti, ať už pes nebo kočka, králík, morče, prostě tmavou barvu měli spojenou s agresí, divokostí nebo pověrou….je fakt, že já úplně černou kočku také ne, ale proto, že se mi to úplně nelíbí, ne ohledně pověry, ale když má bílé tlapky a náprsenku, tak beru okamžitě….
..kam to chodíte…já jsem sháněla kocourka ragdolla s PP na nazlika, byla jsem ve třech domácnostech, kde je chovali..kočky vymazlené, volně žijící s rodinou…stejně pak s kockou tohoto plemene, tam jsem tedy byla jenom v této domácnosti…netvrdím, že to nemůže být, ale v takové chodce bych prostě nekupovala….kocour a o dva roky později kočka s PP s výstavním předpoklady stali 10 000 s jedinou podmínkou, že budu časem kastrovat…
…teprve teď to čtu a je mi to strašně moc lito, jeji oči byly neskutečné, držela jsem moc moc palce….udělala jste pro ní maximum, ale někdy to prostě už dál nejde i kdyby člověk dělal nemožné…hodně sily🌹🌹
..na té hlavě bych trvala, ale u doktora, ne se sestrou a pěkně bych to zveličila a na krk bych bych požadovala nafasovat límec..