Kilian, v granulích, jakýchkoliv, je poměr P:Ca správný. Nadbytku příjmu fosforu se doberu “přirozenou” stravou, ne granulemi.
A co se týká zažívání, tak to uvidíš, ale myslím, že s tím problémy až tak nebývají
…..právě na to poukazují, že když se to kombinuje, může k tomu dojít…takže pytel půjde sousedovi psů a já se vrátím k těm pamlskům, prostě z toho začínám mít strach …vysteachaka jsem sušené konske maso a ještě tady cosi nám, tak doplním stav a pojedeme v tom dal jak před tím mým nápadem s granulemi….
….diky všem za odpověď, uklidnili jste mně….co jsem přečetla, tak právě před tou kombinaci varují, že se to časem projeví na kostře a ledvinach, protože se neúměrně zvýší fosfor pokud krmím kosti v barf dávce a dávám granule, kde je ten vápník a fosfor také a pak také zažívání, kdy barf se tráví jinak dlouho a granule také….abych se přiznala,tak pytel maly granuli už mám doma - z nějakých závodů …..z denní předepisovane dávky skrmim tak třetinu když je použivam jen jako pamlsky, psovi to víc než chutná…ještě mně napadlo sušený barf,objevila jsem, že prodávají jako granule, ale s tím zkušenosti nemám vůbec….
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 21.01.2024, 22:17:56
…pes je letos sedmiletý, ale právě co jsem zatím četla, tak to moc nedoporučuji, tak jsem se toho trochu zalekla…pravda je, že kdybych je užívala místo toho chleba a pamlskú, tak by to vycházelo na zhruba třetinu toho, co by měl za den v granulich sežrat….
Zdravím a prosím o radu…krmim barem a vzhledem k tomu, že pes rád k snídani tvrdý chleba a přes den zkrmim hodně pamlsků při cvicení, bylo by možné toto nahradit granulemi a pokud ano, jakou značku ….diky předem za všechny rady.