…on původně aportovat nechtěl….tedy vyběhnout a pak buď nic anebo ho někam odnesl..jenže jsme byli na nějaké akci ohledně canisterapie a tam nám slečna vysvětlila pozitivku a během hodiny nosil všechno a mně do ruky, od té doby bez problémů a je schopen aportovat všechno…
Příspěvky uživatele
Kilian
..když ha byla takový magor do koní, že i ty praxe okolo mně bavily a vyla hsemxrada, té se vůbec můžu okolo koní celé odpoledne pohybovat, kdykoli si joboohladit, vykrokovat….se psy to bylo obdobne ..chodila jsem celá šťastná venčit a na cvičák cizí psy…
….asi ano, ale tehdy si toho člověk víc považoval….
…..ja když jako dorostenka chodila do jezdeckého oddílu, tak od docházky omluvila pouze vlastní smrt a smrt v nejbližší rodině….skoro rok každý nový člen jenom uklizel, čistil, zveleboval a procházel koně…po této době jsem mohla konečně do sedla, ale musela jsem umět spoustu teorie např.z čeho se skládá uzda, sedlo….
…diky, ale spíš hyperaktivní, tak se mu pořád něco vymýšlí…limitující je dost jeho velikost…teď mi udělal radost s vysokým žebřikem že pěkně chodí a už se nám pomalu rýsuje plazeni a štěkáni ve stoje….
…a co misku s něčím dobrým
.......tohle jsme dělali my…
…..ale dal, důvěřuje mu….je to piplačka, ale nakonec to dá…..začíná se průchodem pro apirt mezi dvěma třeba piškoty a pak už jenom přidáváte a děláte kruh nebo čtverec…..
….anebo z ňamek udělat kruh a dovnitř aport jakýkoli, to je hodně těžké….
….já už si pak netroufnula na kancelářskou svorku….ten špekácek jako klasický aport a aport prez překážky měl vždycky úspěch….
…kreditní karta, zapalovač, cigareta, ovladač TV, špekáček, piškot, řetízek, prstýnek, hodinky, brýle, sklenička na vino….
…..včera o tom mluvili v predvecernich zprávách na ČT ale nevím na ktere,byla jsem ve vinárně a prepli program….
..tak hlavně mi zde chybí soucit s matkou vašeho opečovávaného štěněte,která slouží jako mašina na výrobu štěňat pro bezmozky ….píši záměrně jako mašina na výrobu, protože tak se k ní všichni chovají… vyrábí štěňata a když se rozbije anebo doslouží šup s ní pryč ….navíc pracuje a žije v odborných podmínkách, protože je brána pouze jako stroj….
….ale vždyť je to tam každou chvilku….ale he to marný, je to marný, je to marný…
…je prerostlá špička toho drapu a fakt to je jak jehlička….sousedky kočka měla boční drápy přerostlé tak, že byly vyloženě zarostlé do tlapky, tenkrát jsem je vystrihovávala po kouskách, neštěstí to bylo jen povrchové…
…drápky u kocek co striham jsou přerostle tak, že jimi jednak zachytávaji třeba na svetru když prošlapuji a jednak je to velmi nepříjemné když prošlapuji na holé kůži, jsou jak jehly…navic dráp na boku prední tlapky je když přerůstá schopný se skroutit a zarůst do tlapky nevím jak bych to vysvětlila lepe…..a věřím,Czech ne každá kočka to má ….moje třeba jenom na předních tlapkách, na zadních to u nich není třeba….
….Jani já jsem skoroslepá a striham mým kočkám i všem známým a ještě se to nestalo, je to krásné vidět, vo se může ucvalnout s kde už je to živé
….řešila jsem to sichrhajskama a plavkovymi kalhotkami..jednou jsem ještě v nezajištěném sedla na koně a po pár metrech jízdy ji lovila na zádech, takže od té doby to dvojí jištění…
….a přitom stříhání drápků je úplný základ…
….tta kto je moc fajn…já bych mu to nechala vyholit včetně spodku ocásku aby to co nejvíce větralo a bylo to možné udržovat co nejlépe od znečištění…