..hodně štěstí na společné cestě životem….moc vám to sluší…a hluboká poklona jak jste na sobě zapracovala💐
Příspěvky uživatele
Kilian
….ta je krásná….👍
….hrubě chování ke psu se už dlouho sleduje a penalizace i na závodech a zkouškách ve sportovní kynologii a upřednostňuje se radostný projev psa….neexistuje na takove akci na psa řvát, škubat s nim na vodítku anebo ho jakkoli jinak trestat…..z toho videa mi bylo dost ošklivo…
…ano to je ono….
..dá se dostat na jeji profil….údajně je v této souvislosti vyhrozovano ji i jejím dětem a byl u ní nějaký letitý chovatel a vystavovatel malýc plemen a sefredaktor Kladenskeho listu, či jak se to jmenuje a je o tom cela reportáž z jeho navstevy u ni doma ….a i vyjádření k tomu videu z vystavy…..
.a ty pacinky….
..to jsou bobísci krásni…ta prvni fotka🙂
….to je mi moc lito,držte se..
..převeliká gratulace 🌷
….prostě nebude situace, času a prostředí, kdy by se nevědělo😀
..logicky, který chovatel nechá granule na vás, dá vám s sebou pro začátek na co je kotě od něj krmeno a pak až je to na vas pomalu zvykat a pokud je to kotě z množiny nebo ze vsi, tak tam nikdo krmeni neřeší vůbec a ten dotaz je podán přesně pro reklamu granulí….možná, že to píšu blbě, ale takhle to přečtení na mně zapůsobilo….
….mně to napadlo, jak jsem si precetla ten výchozí dotaz🙂
…a od toho je tam pravě ten cvičítel aby uměl posoudit, zda ten člověk je schopný a vhodný vůbec pro slepeckeho psa a naopak….cvičítel pak také do rodiny s člověkem, pro kterého se pes cvičí dojíždí a učí je aby se sehráli….kdysi u nás chodil slepý pan s černou ovčandou, pokud na druhé straně uzřela psa, kterého po svém vyhodnotil, byla schopna proti němu vyrazit a to i přes ulici ve chvíli, kdy projíždělo auto nebo tramvaj, bylo to životu nebezpečné pro všechny zúčastněné, tehdy jsem se pana na to ptala a říkal úe mu nikdo nevěří, že za to nemůže a že fenu nemůže vrátit a mít jiného psa, pak někam zmizeli, tak jen doufam, že je něco nepřejelo….
..byla jsem se podívat kdysi na MČR vodících a asistenčních paů, ta souhra psa a jeho člověka byla neuvěritelná, musela být, jinak by nezvládli různé disciplíny….vodici psi museli mít nachozeno stovky tras aby uspěli, ono nevidomý člověk psa dostává a cvičítel s nim nacvičuje trasy, které běžně chodí a pak už si ho, tedy psa, sám nevidomý rozvíjí a tyto psi pak jsou právě účastníci těchto závodů, pokud nevidomý ustrne a psa nerozvíjí, nemá šanci….u asistenčních psů tehdy fandila rodina a kamaradi závodníků, byla tam vidět laska k těm psům a opět ta souhra, zda je pes rozvijen a je tam ta souhra…kousek ode mně bydlí paní, opravdu těžce pohybově postižená, včetně mluvidel…psa už má druhého… když ji nepomáhají, chodí na volno u vozíku a venčí se jako běžný pes…má zdravé krasne dítě a moc sympatického zdravého manžela, tam je to pro psa opravdu naplněny život v milující rodině…..tehdy mně disciplíny asistenčních psů velmi zaujaly a Keliš protože vlohy má, tak se je naučil pozitivkou během chvilky….pravda občas to při bolesti plotýnek v bederní páteří anebo lenosti doma využívám …on to taky sám velmi často nabízí….na druhou stranu viděla jsem skupinku psů cvičeních pro slepce kdysi v parku se svými cviciteli a chtělo se mi brečet…..sama jsem15 let dělala canis se tremi různými psy, tam se dá zvire velmi rychle zničit, pokud to člověk pojme jako kšeft a že takovych psů nebylo málo, proto jsem vždy chtěla aby to clověk dělal zadarmo jako dobrovolník a měl tedy možnost vždy to stopnout, pokud viděl, že už je to na psa moc ať už z jakéhokoli důvodu….
..je krasnej.
🌷diky Jani….možná je to i tím, že jsme tu jeden pro druhého, protože dcera už je z domu a já ziju sama…chodí vlastně krom lékařů a některého nakupování všude se mnou…..a opravdu je to můj zivotni pes, kterého člověk potká jednou za život
🙂teď leží v hlubokém spánku
🙂děkuju
..dnešní návštěva u tetičky na vsi….
Elisak:Hodim to i sem… Ale jak se bude venčit ještě nevím, aneb se mi to hezky komplikuje, svatbu mám v pátek... A to mi chlap chtěl dát zákaz sportu už měsíc před...
Dneska ráno jsem spadla z koně, ještě jsem nasedla a i cválala, až doma při vylejzání z auta jsem cítila, že to koleno není úplně ok... Bolí, ale relativně se to dá rozhodit, tak to snad bude dobrý. Zatím jsem to preventivně stáhla a namazala Voltarenem. Zítra jdu se psem na rehábku tak mi to tam zkusí vzít i laserem.
A momentálně jsme museli zkrouhnout okruh na koloběžku. Ve čtvrtek se tu prohnala supercela. U nás dobrý, jen trošku kroupy, ale pár km vzdušnou čarou na soutoku Labe a Vltavy totální zkáza. Rvalo to stromy i s kořenama občas dobrých 20m průměr.
…moc držím palce aby bylo koleno na svatbě použitelný…avy už buďte v klidu a užívejte, ne že se budete mrzačit dál….🌺