Aktuálně: 3 744 inzerátů213 269 diskuzních příspěvků18 298 uživatelů

Příspěvky uživatele

Arbora

Arbora
Arbora 07.06.2024, 11:51:35 xxx.xxx.131.109

Nemala práve. Preto to asi až tak nezaberalo. Ale kombinácia ranka+veľký opuch, zvlášť ak je mäkký, tak tam snáď nie sú žiadne pochybnosti o flegmóne.
Tiež si myslím, že by vyholené miesto malo byť vyholené, takto ani veľmi nie je poznať, aká hlboká je rana. Duplom, ak bol pes na vyšetrenie prispatý. 

Arbora
Arbora 07.06.2024, 09:37:15 xxx.xxx.131.109
PumaCZ:

Ja prave vubec netusim, jak se mu to povedlo.. Trvalo to cele maximalne ctyri sekundy. Na louce, kam chodime cvicit (trava po kotniky) necekane zvedl kocku. Samozrejme za ni hned vybehl, jenze kocka byla nejaka pomala (normalne nema sanci, preci jen ma 45 kg), takze o to urputneji po ni sel. Skocil za ni do pole s nejakou obilninou (psenice? Jecmen?), cimz se mi na okamzik jeho telo ztratilo z dohledu, pak vidim kocku delat salto, pes vybehl z pole, zadne zaknuceni nic, a pak sel hned ke mne. Cestou domu nekulhal - az do odpoledne byl uplne v pohode.. takze vubec netusim, zda se nekde prastil, spatne slapl, .. proste nic. 

Dnes vecer jsme nakonec jeli na veterinu znovu. Nejen, ze mu hematom zacal krvacet, ale jeste ke vsemu se mu nafouklo bricho. Veterinarce se to nelibilo, tak radeji udelala RTG, ale nastesti to je jen vzduch v zaludku. Jak je mu blbe a nezere, tak mu leky, co ma, nedelaji dobre.. Tak dostal injekci na zklidneni zaludku a omiprazol na dalsi dny. 

Jinak jsem do nej dnes dostala alespon dve hrsti piskotu, dalsi dva platky goudy, jeden platek cheddaru, dve varena vajicka, jedno psi smoothie a pres dva obri platky sunky od kosti i trochu jeho normalni vecere, tak snad uz bude zitra jist alespon trochu vic. Ale je mu porad blbe, spi a nohu  ma trojnasobnou :(( Nejpozdeji v sobotu jdeme na dalsi kontrolu a do te doby ledujeme. 

Vetka doporucila jeste zabal z tvarohu, ale Hachi uz spi, tak ho zkusime az zitra, nebo pres noc, pokud budeme zase ponocovat. Zarim chladime gelovymi polstarsky. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Keď vidím tú krv a opuch nohy, nie je to skôr flegmóna?

Arbora
Arbora 05.06.2024, 12:36:09 xxx.xxx.131.15
Raten:

Ahoj! kolikrat do roka ma kobyla riji a jak dlouho? osobne si myslim ze 4x asi 2 tydny a jak se to da poznat dopredu? chceme ji totiz pripusit dekuji. Raten

Dostatočne kfalifikovane vám na toto odpovie veterinár, ktorý vám pred pripustením kobylu skontroluje, prípadne spraví potrebné vyšetrenia. Všetko ostatné vygooglite behom 5 minúť. 

Arbora
Arbora 04.06.2024, 14:32:48 xxx.xxx.131.15

Len pre zrovnanie, Böckman príves pre jedného koňa má vnútornú šírku 130, cheval pre dva 167. 
Ak máte menšieho a ľahšieho koňa, ktorý cestuje dobre, tak ok. Môj 170 cm dobre cestujúci valach z neho nadšený nebol. 

Arbora
Arbora 04.06.2024, 11:56:51 xxx.xxx.131.15

Tak isto by som sa z druhej ruky nebála vziať Böckman. 
Ten cheval bude dosť rýchlo degradovať, resp. bude na ňom vidieť používanie. To je bohužiaľ daň za nízku cenu. 

Arbora
Arbora 03.06.2024, 14:31:57 xxx.xxx.131.15
Saga:

Jsem to raději namalovala, měřeno na KN, tže takhle, prostě nudle:

Obrázek

a koľko práce by sa tam dalo urobiť na ruke, trebárs na dvoch lonžiach, v kroku aj v kluse. 🙂 na to ani nepotrebujete pravidelný kruh. 

Arbora
Arbora 03.06.2024, 07:52:41 xxx.xxx.131.15

Presne to mi napadlo, že snáď mala aspoň poistenie kamarátka. Už beztak blbá situácia, zhoršená ešte tým, že bude treba splácať nejajé šialené sumy…

Arbora
Arbora 31.05.2024, 13:50:45 xxx.xxx.27.58

Fuj, to je nepríjemná situácia. Aspoň, že to mal rýchlo za sebou. 

Arbora
Arbora 31.05.2024, 11:58:04 xxx.xxx.27.58

Bez pitvy je to naozaj len a len v rovine špekulácii, z ktorých si vyberiete maximálne tú verziu, ktorá sa vám bude pozdávať najviac. Áno, bolo by fér od chovateľa, keby prevzal zodpovednosť, na druhej strane, nič ho k tomu nezaväzuje -tipujem, že nemáte ani kúpnu zmluvu, kde by mohli byť tieto prípady ošetrené. Takže je to čisto o charaktere a prípadných výčitkách. Pre vás je to jedine ponuačenie, aby ste si vyberali chovateľa starostlivejšie.

Arbora
Arbora 24.05.2024, 10:39:26 xxx.xxx.164.182
JanaJanaJanaJana:

Hippolyt a Salvanu nežere, v Reforminu Stixx skoro nic není a Pavo stojí 800 na měsíc 😀 

No a granulovanou formu musím do něčeho míchat, jinak to nesežere taky. Máme ztížené podmínky přes léto v ustájení, chci něco, co dají z ruky a půjdou, máme uzavřenou silnici a objíždějí o 15 km déle než za normální situace…chci jim přes léto, než s eto vyřeší, ulehčit.

Asi to budete mať naštudované, ale reformin sa výraba aj v tekutej forme.

Kocky má trebrás ešte eggersmann. 

Arbora
Arbora 22.05.2024, 09:53:40 xxx.xxx.131.15
balu:

Třeba proto, že byla uvedena v omyl, že je zakoupené zvíře s průkazem původu? 

Jasně, že je blbá, že psa, údajně chovaného pod jakousi německou organizací, koupila.

Libor Zub chová psy pod německou kynologickou organizací.

To nie je údajne. Chová psy pod nejakou pseudoorganizáciou. Keby pani venovala aspoň hodinu času výberu psa, tak by zistila, že pes rodokmeň nemá. Zistila to však najneskôr v tejto chvíli, stále dostatočný dôvod na to, aby od zmluvy odstúpila, alebo aspoň začala zisťovať, či tam nie je nejaký problém: 
Paní Evu navíc zarazilo, že v průkazu původu, který dostala, je vyplněno jen jméno matky, jejích rodičů, tedy Mikeho prarodičů z matčiny strany, rodokmen ale chybí.

Chovateľ ponúkol peniaze za psa. Stále nerozumiem tomu, čo by malo byť žalovateľné. Keby tvrdil, že pes má preukaz od FCI a v skutočnosti nemá, to je samozrejme jasne kvalifikovaný podvod. 

Arbora
Arbora 22.05.2024, 08:56:22 xxx.xxx.131.15

Nie je mi úplne jasné, z akého dôvodu a na koho chce pani podávať trestné oznámenie. Na koho, na seba, že si kúpila živého tvora a nie je schopná sa o neho postarať?

Arbora
Arbora 17.05.2024, 10:50:16 xxx.xxx.164.182

Áno, to bola moja velká naivná predstava, že keď teda je to nariadenie EU, tak bude existovať nejaký register aspoň na čísla čipov. Volá sa to Európsky pas, tak by som čakala, že aspoň v rámci EÚ by to fungovať mohlo. Stačil by register, ktorý povie, že toto je čip z tej a tej krajiny. 
O petmaxx som nevedela, takže fajn, že aspoň niečo takto funguje. 

Arbora
Arbora 17.05.2024, 10:31:28 xxx.xxx.164.182
impact:

Vtipné je, že na SK mám k čipu registráciu vyplnenú, ale keď mi zmizne pes v ČR, síce nájdu čip, ale nedostanú sa k údajom. Takže si musím do českej databázy opäť registrovať údaje, aby som bola ako majiteľ dohladateľná. 

Opravdu? Já se běžně k údajům ze slovenského registru dostanu. Dokonce má tu výhodu, že je tam přímo telefon na majitele. To u nás nelze.

Áno, v sk registri mám vyplnenú adresu, aj telefón, aj kontakt na veterinára. Ale, keď zadám čislo čipu do cz registra, tak tvrdí, že čip neexistuje. Čiže fyzicky musí niekto ďalší ten čip do tej databázy nahodiť. Samozrejme, možno niekomu duchaplnému napadne, že pes bude mať čip registrovaný v zahraničí, ale aká je pravdepodobnosť. 

Arbora
Arbora 17.05.2024, 08:33:49 xxx.xxx.164.182
Fiona.Praha:

Registr Petpasů slouží k evidenci pasů a také čipů. Není primárně určen k vyhledávání ztracených zvířat a dalším službám pro chovatele, nicméně můžete si ověřit, zda je v něm číslo mikročipu zaevidováno či nikoliv.

Čistě teoreticky je možné najít podle čipu petpas, veterináře a následně majitele (resp. toho, kdo nechal psa čipovat). Takže při troše snahy se u případů na TO něco dohledat dá.    

Ale prioritne si tam zadáva údaje majiteľ, resp. jeho veterinár. 
Vtipné je, že na SK mám k čipu registráciu vyplnenú, ale keď mi zmizne pes v ČR, síce nájdu čip, ale nedostanú sa k údajom. Takže si musím do českej databázy opäť registrovať údaje, aby som bola ako majiteľ dohladateľná. 

Buggyra má síce pravdu, u koní(neviem ako iné hz) to funguje úplne bez problémov, zadám životné číslo môjho švéda do ústrednej evidencie mám údaje.  Ale, tiež to trvalo pár rokov a tiež to bolo potrebné nahadzovať ručne. A tiež si nemyslím, že to funguje naprieč EÚ. Ale je fajn, že aspoň v krajine registrácie človek tie základné infomrácie dostane. Stále ale nefungujú takmer žiadne postihy (v prípade koní, neviem ako iné hz) v prípadoch, keď sa registruje kôň bez predchádzajúcej evidencie. Jasne, straší sa pokutami, pár určite aj bolo reálne postihnutých sankciami - ale to boli skôr chovatelia, ktorí mali vlastný chov a neviedli si evidenciu. 

Arbora
Arbora 15.05.2024, 12:20:53 xxx.xxx.131.15

Chrta by som si teda na behanie nevybrala vôbec. 

Arbora
Arbora 15.05.2024, 12:18:12 xxx.xxx.131.15
Kallisto:

V té brožuře ale je uveden… teď tomu moc nerozumím…

Huf Vital krmím už asi ¾ roku, na Feriers Formula jsem narazila náhodou, proto mne zajímalo porovnání.

No, majú to zloženie dosť nešťatne, pretože ten  feriers ho má v zložení uvedený medzi všetkými ostatnými komponentami, ale huf vital ho má bokom (spolu s vitamínmi, zinkom, atď. , čomu úplne nerozumiem, ale zrejme to bude nejaká legislatíva? 

Arbora
Arbora 15.05.2024, 10:30:34 xxx.xxx.131.15

Chyba to nebude, len ten Hof Vital biotín nenapísal do zloženia - netuším prečo. Brala som zloženie originál od výrobcu.