Aktuálně: 3 725 inzerátů213 315 diskuzních příspěvků18 299 uživatelů

Příspěvky uživatele

Arbora

Arbora
Arbora 26.09.2023, 12:50:57 xxx.xxx.131.25

Rozkliknem si diskusiu napríklad kone, alebo kočky. Prečítam príspevok, dám späť na zoznam témat, vráti ma to na všetky diskusné príspevky, zo všetkých kategórií. Ešte nedávno ma to vrátilo na všetky príspevky v konkrétnej kategórii, toto mi nepríde úplne užívateľsky friendly. (prehliadač chrome)

Arbora
Arbora 26.09.2023, 08:02:06 xxx.xxx.131.25

Amerických klusákov nájdete v ČR možno tak dvoch. To “americký” je niečo ako "český v prípade teplokrvníka. S výnimkou francúzskych, tí majú uzavretú PK a nepúšťajú do nej iné kone, než francúzskej krvi. 

Ináč je klusák pomerne zdravé a nenáročné plemeno, veľa odpustí, dostihy mu až nevymažú hlavu a nezhuntujú zdravotne, ako trebárs býva často vidieť u A1/1. Jediný problém je redrezúra, nie vždy je to ľahké a nie vždy si to jazdec užije, pretože tie chody sú iné a nie vždy úplne komfortné. 

Najbižšie klusky uvidíte v akcii v Bravanticiah pri Ostrave túto sobotu. 

Arbora
Arbora 25.09.2023, 09:45:45 xxx.xxx.131.25

Samozrejme, že existujú, vzory majú často v profesionáloch, ktorí tak jazdia. V stovkách trénerov, ktorí to učia žiakov. V stovkách jazdeckých školách, ktoré majú kone na gumách so zalomenou hlavou. Prečo by to začiatočníci, alebo mierne pokročilí začiatočníci nemali považovať za vrchol jazdeckého umu?

Arbora
Arbora 22.09.2023, 09:56:26 xxx.xxx.235.117

Nějak nechápu zachraňování novorozence, který bude mít stálé problémy a stojí to moře peněz, které majitel nemá.

Odmyslime si tú finančnú časť, pretože v tomto prípade to bude asi úplne ináč.

Equitom je snáď najlepšie vybavená klinika v Európe a istotne sa radí aj medzi svetovú špičku - nie raz sa u nich ocitajú aj pacienti z USA.  Verím tomu, že ak operujú, robia to preto, že sú schopní operovať koňa tak, aby viedol minimálne bezbolestný život. A že si niekto dá radšej operovať vlastné žriebä, než by opatroval koňa po niekom, kto sa ho zbavil, to už je snád každého vlastná voľba. 

Arbora
Arbora 22.09.2023, 08:22:40 xxx.xxx.235.117

Preposlala som ten bazoš na Donio, som zvedavá na reakciu. 

Zjavne si ale už aj ľudia dvakrát rozmyslia, kam peniaze pošlú, podobné zbierky typu “mám herku a prekvapilo ma, že to žere peniaze, vyzbirajte sa mi na ňu” majú dosť slabé výsledky. 

Arbora
Arbora 21.09.2023, 09:32:13 xxx.xxx.131.25

Klinika bude pravdepodobne Equitom, majú skvelé profily na sockách a operujú fakt veci, ktoré som netušila, že sa operovať dajú. Z viacerých operácií dávajú videá, pacientov pred, počas rekonvalescencie, aj po.  Oplatí sa sledovať.

Ale samozrejme, keď chcem operovať koňa za pol mega niekde v Belgicku, bolo by fajn zvážiť, či si to môžem dovoliť a nesomrovať peniaze od cudzích ľudí. 

Arbora
Arbora 21.09.2023, 08:38:01 xxx.xxx.131.25

Nj, keby sme ale zabíjali úplne všetko, tak by medicína bola stále v plienkach a nikam by sa nevyvíjala. Pokiaľ si to človek/klinika financujú sami a má to presah pre ďalšie generácie… 

Keby sa utratil každý kôň so zlomenou nohou, dnes by lekári neboli schopní šróbovať a zachraňovať niektoré životy. Nechcela by som ale rozhodovať o tom, čo má zmysel a čo je už trápenie. 

Arbora
Arbora 19.09.2023, 15:31:15 xxx.xxx.131.25

Výhody- neplatíte za koňa plnú sumu.

Nevýhody - o koni rozhodujú dvaja ľudia, ktorí sa nemusia vždy zhodnúť. 

Arbora
Arbora 19.09.2023, 11:05:11 xxx.xxx.131.25
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.09.2023, 10:50:57

Hmm, to je fakt, ten matrac nie je žiadna hitparáda, ale mantinely fakt držia. 

Arbora
Arbora 19.09.2023, 09:06:50 xxx.xxx.131.25

Pre môjho psa, ktorý potrebuje mantinely, je naobľúbenejší pelech kiwi walker. Má fakt pevné okraje  a pamäťovú penu ako matrac. Matrac je obojstranný, dobre sa perie. 

Arbora
Arbora 15.09.2023, 11:30:52 xxx.xxx.235.117

No, to záleží od toho, či noha bolí, alebo nie. Ale teda, skôr, než to, či sa na koni dá jazdiť, by ma zaujímalo to, ako sa podlomu zbaviť, ale každý máme iné priority. 

Pokiaľ je noha biela (a že v 99 % prípadov je biela), treba zabrániť po celú dobu hojenia kontaktu so slnkom. Mne sa osvedčil postup oholiť nohu, jemne rozmočiť strupy, ktoré idú dolu, tu poslúži betadine mydlo. Dôkladne, fakt naozaj dôkladne osušiť. Následne natrieť niečím mastným - cicaderm, zinková masť, sudokrém, a podobne. Prekryť a zabandážovať. Opakovať, kým nebude pod strupami ružová a zdravá koža. Pokiaľ neviete, ako nohu zabaliť, poproste veterinára, aby vám to ukázal, aby ste nechtiac nespravili viac škody, ako úžitku. Pokiaľ je podlom hlboký, určite by som riešila antibiotiká a lieky proti bolesti. 

Arbora
Arbora 14.09.2023, 11:36:30 xxx.xxx.131.25
Pája:

Dobrý den, 

můžu se zeptat jak vám to dopadlo? Mám něco u sportovně vedného psa. Také není jisté, že je to od kolene. Odlehčuje pravou nohu, pravé koleno horší má… ale také zjišťuji.. nemá všechny příznaky na křížové vazy… 

máte RTG, sono? Vyšetrenie od ortopéda? To vám povie diganózu takmer s istotou. 

Arbora
Arbora 14.09.2023, 08:31:19 xxx.xxx.131.25
Anonymní:

12 let byla v soukromém chovu sama a teď je ve stáji s více koňmi. Už jsme zkoušeli nejrůznější věci i jiné kýble a nic nepomohlo. Možná má s vodou nějaké špatné zkušenosti z dřívějších dob. Pod sedlem jak výjde ven je jak beránek. Ale také jak to bude možné chystáme její první zapuštění, tak třeba to hříbě a starostlivost o něj vyřeší, snad ještě nezhorší.

Prosím, nepripúšťajte asociála. Dosť pravdepodobne sa to zhorší a môže sa stať, že žriebä odmietne úplne, prípadne bude agresívna aj voči nemu. Naozaj to nie je dobrý nápad. 

Arbora
Arbora 12.09.2023, 15:02:01 xxx.xxx.131.25

Myslím, že všetko sa oplatí nakupovať všade, len nie v ČR a na Slovensku. Hlavne kvôli cenám. 

Arbora
Arbora 12.09.2023, 11:15:14 xxx.xxx.131.25

Koňata totižto žerú muchy takmer celoročne. Ten swat vytvoril takú peknú vrstvu na rane, takže do nej muchy vôbec neliezli. Ale s tým druhým skúsenosť nemám, takže neviem zrovnať. 

Arbora
Arbora 12.09.2023, 08:05:00 xxx.xxx.131.25

Možno som mala nejaké fatamorgány, ale zdalo sa mi, že sa občas na FB mihli nejaké oznamy od prejacov, že ho zohnali a majú ho v predaji. 

Ale pozerám, že Nemci ho v predaji majú, tak aj to by bolo riešenie. 

Arbora
Arbora 11.09.2023, 13:18:50 xxx.xxx.131.25
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.09.2023, 12:19:03

Neskoro, ale možno sa niekomu v budúcnosti bude hodiť, SWAT od Farmanu je presne na tento účel, chráni rany pred hmyzom, funguje ako repelent a zároveň poskytuje krytie. Ideálne nakúpiť do zásoby, jednu dobu bol celkom nedostupný. 

Arbora
Arbora 09.09.2023, 09:39:56 xxx:xxx.e792:3a3d
Doron:

No, a do nejvyššího sportu to asi už taky nebude..

A prečo nie? S dobrým zázemím a finančným zabezpečím, prečo by to nešlo? Netvrdím, že človek, ktorý začne v 25 bude v 30 profesionálnym jazdcom, ale čo by mu malo brániť dostať sa do vyšších súťaží s dobrým koňom?