Fakt to vzdajte, vôbec neviete, čo píšete.
Posledná kvalifikácia sa bežala 2.9. a Lukáš sadol prvýkrát do dostihu 10.9. Zranený bol od dubna.
Áno, obbhájcu by nesedlal (isto ste všimli, že na ňom nesedel ani nikto ďalší z lokálnej jazdeckej špičky, ale vy viete lepšie, z akého dôvodu), pretože jeho ZAMESTNÁVATEĽ mal v dostihu koňa.
Příspěvky uživatele
Arbora
Anonymní:Jsem v tomto skeptický. Vždyť v dnešní době snad je povinna komunikace jezdce z trenérem? A pokud příští rok pojede podle pohovoru s Váňou. ,,Další VP bude již bez Taxis příkopu protože to stačí buldozerem porovnat aby to nebylo hrbolatý a po částečném případu opět dorovnat zeminou "
Matuského moc neznám ale když tvrdí že Stuke byl kanón proč jej nejezdil v kvalifikaci ? A sám Velek když měl možnost výběru dál možnost lepšímu koní. ( Někde proběhlo tohle vyjádření ). Třeba musel Velek plnit jen svoji platnou smlouvu a tímto se to hrálo do autu.
Teď doufám že je to pevný návrat k tématu a Irmi za to patří 👍. A pro ty jiný bude již prym jiné vlákno roztou tady jak houbi po dešti 😉.
Pretože mal zlomené stavce. Ináč by ho, ako stajňový jazdec jazdil, bez ohľadu na výkonnosť.
Rezky(a všeobecne vláknina) na noc by mi asi neprišli ako nejaký problém, ale pokiaľ je to nejaká zmes, v ktorej je napríklad aj jadro a celé by to malo mať tých 7,5 kg, tam už by som bola asi opatrnejšia.
Áno, aj nie. Je normálne, že zvieratá si robia na zimu zásoby - a netýka s to iba koní. Ale väčšinou sa netýka iba brucha ale vidieť to na celkovej “blahobytnej” kondícii. Občas to skresľuje aj zimná srsť. Pokiaľ sa zväčšuje iba brucho, môže to byž známka začervenia, prípadne aj nejakej nevhodnej strave (plynatosť, atď).
Takže jednoznačná odpoveď, bez fotky “pred a po”, bez toho, aby sme vedeli niečo o ich využití koní, o ich kŕmení, zdravotnej anamnéze, atď, sa nedá vôbec povedať, či sú kone, ktoré sa vám nezdajú v poriadku, alebo nie.
Príde mi neuveriteľný ten časový údaj, že kôň zožerie cca 7,5 kg za 20 minút. Radšej by som tento objem krmiva rozdelila. Prípadne zvážila, či je vôbec dôvod na to, aby kôň dostával taký objem krmiva.
Anonymní:Inu dobrá, děkuji vám za vaše příspěvky i když s nima teda nesouhlasím. Nevím proč by nemohla mít fena bez papíru štěňata, není méně cenná. Znám spoustu takových fen, i v inzerci je mraky štěňat bez PP a je to plné právo majitele psa jak s ní naloží. Ale nenapsala jsem, že chci mít od ní štěňata, byla to úvaha.
Ale dobře, existuje nějaky vyšetření u veterináře který by mi odhalil případné vady feny nebo se to musí udělat až u štěňat?
A prečo by teda mala mať tá fena šteňatá? Na čo? Psov je miliarda, útulky plné, inzercie tiež. Čo také výnimočné prinesie tá fena svetu, že potrebujete mať z nej 6-10 polovičných kópií?
Verun:Tak to bohužel už neplatí, je třeba stále se zajímat o nové poznatky…
Díky za link. Snáď to niekoho namotivuje spraviť štúdiu na väčšej vzorke, 8 a 8 sa mi zdá trochu málo. Nemám úplne čas to čítať detailne, vrátim sa k tomu snáď neskôr, ale dobre som pochopoila, komerčná zmes z toho nakoniec vyšla lepšie, ako čistá lucerka?
A ešte by som sa bála toho, že mi pri tom množení zostanú 3-4 produkty doma, lebo ich nikto nebude chcieť.
Verun:Krmili jsme ve stáji k senu i vojtěskové seno a nic se nedělo…holky svým koním krmí rozmočené vojtěškové granule a v množství cca ten litr a taky se nic neděje…u vojtěšky jde spíš o ovlivnění hladiny inzulinu u koní IR/ESC.
Obecně se doporučuje u těchto koní vojtěška , protože má nízký obsah škrobu a cukru, ale podle posledních výzkumů vyvolává inzulínovou reakci jako koncentráty, může způsobit metabolickou laminitidu.
To je zaujímavé s tou novou info o laminitíde, nemáte nejaké odkazy?
Kone sa zahrievajú trávením vlákniny. Zdrojom vlákniny je seno. Ovos, resp. všetky sacharidové krmivá zahrejú krátkodobo. Napríklad: https://equichannel.cz/clanky/zdravi-a-veterinarni-pece/krmeni-koni-v-zime-1296028772
Ja by som ho predala, načo je taký kôň, keď sa s ním nedajú robiť fotky.
Za mňa je najväčší problém taxisu v tom, že kôň tú jamu pred sebou nevidí. Vidí živý plot. Jamu zbadá až v lufte. Ak má dostatoční tempo, prekoná jamu bez problémov a nič sa nestane. Pohoda. Tento rok tempo nebolo a minimálne polovica koní profitovala z toho, že sa doskok upravil, pretože by tam zahučali tiež. Môžme tu zrovnávať x prekážok zo zahraničia, ale žiadna nie je pre koňa tak nečitateľná, ako taxis. A že sa stále nájdu ľudia, ktorí chcú mať priekopu za skokom v pôdovnej verzii, tomu naozaj nerozumiem.
Jazdec Stuka spravil v tej chvíli, čo mohol. Určite mu povedali, že musí na taxis z tempa. Nebolo tempo, skúsil to rozbehnúť. Dopadlo to ako to dopadlo. Kde boli všetcí jazdci, ktorí teraz vykrikujú, že nemal ísť vpredu neviem, mohli tomu tempu pomôcť sami. Výsledok je aký je a dotihová verejnosť miesto osvety hovorí ľuďom, že tomu nerozumejú a nemajú do toho kecať.
XY.:Vidíte a tady právě nějaký závodní (J) asi svojí chybou zabil koně a zmařil jiným lidem člověku v zázemí tomu ,,no name" 9 let života a práce. A co majitel a trenér už mají jiného závodního adepta kterýho dají při závodech komukoliv pod prdel. A o tom to celé je 💰.
Ale co frantik pojede příští víkend jiné závody že. A je mu úplně jedno na čím hřbetě. To je prostě za mě špatně !
A opět to nepíšu abych sbíral slova uznání a musel se zde shodnout s každým otom opravdu diskuze není .
Úplne pravdu nemáte, ak dostihová komisia vyhodnotí, že spravil chybu, tak ďalší víkend závody určite nepobeží.
Ak by sme sa chceli hrať na to, že jazdiť budú iba tí, ktorí si to odpracujú doma, tak sa môžu dostihy zrušiť hneď.
Repta-A-Repta:Bílé převno před překážkou pro koně jasně vizuelně definuje odskok a spolu s výškou plotu i křivku skoku.
Pořád mi ale k tomu karambolu chybí vyjádření Holčáků - už někde veřejně řekl, zda žokej dostal skutečně takový ordre - tedy jet s koněm, co na překážky, které vidí prvně, intenzivně kouká a řeší je, na špici, nebo si to žokej udělal bohužel po svém a špatně?
Od neskorého októbra do februára venčím tak 2-3x denne v tme. Psa nijako neoklamem, takže chodíme po tme. Najlepšie je začať si zvykať postupne, teda hlavne pre ľudí, psovi je to jedno. Takto koncom októbra mi to ešte v tme príde takú trochu nervóznejšie, ale v zime už vôbec neriešim. Najhoršie sú take tie dni, keĎ je zamračené, alebo prší, že fakt nevidieť ani prd. Niektoré dni je ale viditeľnosť fakt fajn. Bez čelovky ale nikam nejdem, max. tak pri splne, alebo pri snehu. A nenosím ju na hlave, ale normálne v ruke a svietim si pod nohy.
V českých podmienkach už dostihy dávno nie sú chovateľskou skúškou, bohužiaľ. A to ani tie prekážkové. O nejakom systematickom chove a testovaní sa už dá hovoriť skôr o jednotkách chovateľov.
To som práve videla pestovanie normálne na hnojisku, resp. asi skôr na komposte. Presne taký freestyle, rozhádzať semiačka a nechať voľne rásť. Možno skúsim budúci rok, keď budem mať viac kompostu.
Tento rok som sa pokúsila pestovať paradajky tzv. “no dig” metódou a veľký úspech to nebol, každopádne nevzdávam to a uvidím o rok. V bývalej práci rozbiehal majiteľ projekt zameraný na regeneratívne poľnohospodárstvo, prekladala som pár brožúr, obehla som s ním nejaké výstavy a je o to medzi poľnohospodármi veľký záujem. Robia podcasty, výstavy, majú zaujímavé výsledky s meraním a navyšovaním obsahu uhlíku v pôde.
Pre osvieženie, hovorím o Taxise 2007. https://www.youtube.com/watch?v=a8ObCD9UvfI
Viete čo mi vŕta hlavou? Na jednej strane sú tu argumenty, že Stuke nemal v dostihoch čo hľadať, lebo nebol pripravený(hoci teda kvalifikáciu si splnil), na druhej strane sa argumentuje tým, že Taxis je predsa iba živý plot. Na tretej strane jazdec potrebuje vyštudovať univerzitu VP, aby ho bol schopný prekonať. Ale Taxis je predsa iba živý plot. Mimochodoom, spomenie si ešte niekto z vás na VP 2007? Ani úradujúci víťaz nemal čo v dostihu hľadať?
Zaujímavý odkaz je toto, sú tu vypichnuté najťažšie prekážky sveta a hádajte, pri ktorej sú vypočítavané mŕtve kone. (komentáre o tom, že statistiky nesedia si nechajte, ide o princíp) https://www.cheltenhambettingoffers.com/articles/most-feared-fences-in-horse-racing/
Don"t get me wrong, nechcem nič zakazovať, ale jediný obraz verejnosti o dostihoch je ten, ktorý vidia každý rok počas prenosu VP. A keď tam vidia mŕtve kone, je to sakra pruser, ktorý si dostihový šport v ČR fakt nemôže dovoliť. Mrzí ma nevyužitý priestor počas dostihového dňa, ktorý je ináč fakt skvelý. Ale, kým medzi dostihmi mohli tú masu sledujpcich divákov vzdelávať, vysvetliť im ako sa pripravujú dostihové kone, rozhovory s majiteľmi, veterinármi, trénermi, sme sa pozerali na reklamu pražských športových areálov s nejakými stupídnymi “súbojmi” Bartoša a Kratochvíla (nič proti nim).