Aktuálně: 3 736 inzerátů213 102 diskuzních příspěvků18 294 uživatelů

Příspěvky uživatele

Arbora

Arbora
Arbora 03.12.2024, 11:31:28 xxx.xxx.131.15
Sardullah:

Jo to jo… jenže tohle může fungovat jeden den… teda alespoň u mě, druhý den ráno vstanu a už se učesat musím.

Noo, na to sú tiež rôzne vychytávky. Ale chápem, s dlhým vlasom to nie je úplne easy, mám len po ramená.  Ps, umývam raz za týždeň a češem iba s kondicionérom, pri umývaní. 

Arbora
Arbora 03.12.2024, 09:57:17 xxx.xxx.131.15

No ale tá deka z odkazu, tá nejaké podšitie má. Nie je to len igelit - predpokladám, že ten spôsobuje to chladenie.

Arbora
Arbora 02.12.2024, 10:25:23 xxx.xxx.131.15

Vlnité a kučeravé vlasy sa práve češú iba za mokra, ideálne s kondicionérom, pokiaľ chcete udržať nejakú tú vlnu(kučeru). Suchým česaním sa vyrobí práve ten krep, z ktorého ľudia majú pocit, že majú hnusné vlasy.  

Arbora
Arbora 02.12.2024, 09:49:27 xxx.xxx.131.15

Můžete vybírat mezi zájemci o štěňátko sebelíp, přesto se občas stane, že buď lidi zalžou, nebo naslibují hory doly a za rok za dva se ukáže, že to byla velká chyba jim to štěňátko prodat.

To mi pripomenulo tento príbeh. https://www.facebook.com/share/p/17umiSxLtB/

Arbora
Arbora 27.11.2024, 12:12:18 xxx.xxx.255.81

Zaujímavé, myslela som, že majú zákaz všade v UK. 

XL Bully dogs are banned in England and Wales. 

Írsko: From 1 February 2025, it will be illegal to own an XL Bully dog unless you have a Certificate of Exemption.

Prečo ich teda treba zachraňovať? 

Arbora
Arbora 27.11.2024, 09:08:18 xxx.xxx.255.81

Ja nemám žiadny problém s reguláciou, naopak. Uvítam čokoľvek. Rozprášiť množku bude ďaleko jednoduchšie, ak sa bude musieť každý akožechovateľ registrovať a hlásiť počet šteniat, označovať ich a viesť evidenciu predaných kusov, už len kvôli daniam. Povinná evidencia sa zaviedla pri hospodárskych zvieratách, pol roka všetci pindali a dnes už sú bežné inzeráty s tým, že predávajú len na registrované farmy. Sú ľudia, ktorí na to prdia? Jasné, sú, ale je ich menej a menej. Spoliehať sa na to, že osveta bude stačiť, to je naozaj utópia. 

Susedia si kúpili stafordku, je to strela, zatiaľ je milá, ale nemá ani rok a kupodivu, je to aktívny pes, chlap je v práci v 12h denne a pani nemá na to, aby s ňou chodila po lúkach,lebo sa bojí, že ju odtiahne. Roztomilé, že? Hlavne, že “chovateľka” mala 12 šteniat a fena už je zas kotná. Ale to nie je žiadna množka, to je psík v rodine, kde sa o ne vzorne starajú…

Arbora
Arbora 27.11.2024, 08:35:55 xxx.xxx.255.81

Mám kríženca staforda a nemá nič z plemenných znakov. Mala som kríženca pitbula a nemal nič z plemenných znakov. 

Kto o tom bude rozhodovať? Veď nie je ani tá sila, ktorá by riešila prípady ozajstného týrania psov, množky v každej druhej dedine, prefláknuté známe tváre, ktoré okrádajú ľudí o peniaze a týrajú svoje zvieratá chovom. A “nedá sa”. Fakt sú kapacity, chuť a vôľa na to, aby porovnávali plemenné znaky určitých plemien a rozhdovali, či je to ok, alebo nie?

Arbora
Arbora 27.11.2024, 07:53:05 xxx.xxx.255.81
Anonymní:

Zase ten staford !!

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-agresivni-pes-zabil-jorksira-jeho-panicku-poranil-40498758

“zřejmě plemene stafordširského teriéra”

Ale dobre, poďme to riešiť zákazom chovu napríklad. Pes nemá PP, ako dokážete, že to je práve stafford, pitbul? Bude na to špeciálna komisia, ktorá bude určovať, či tento psík z bazošu je dostatočne staford, aby sme ho zakázali? Budeme robiť DNA testy? A medzitým na bazoši budú množky inzerovať svoje nikde neregistrované zvieratká ako kríženec? 

Arbora
Arbora 25.11.2024, 11:37:32 xxx.xxx.131.15

Ja myslím, že je to (ne)reklama na ten web. Akurát dosť nešikovná, keď to tu preposiela Mirek opakovane. 

Arbora
Arbora 11.11.2024, 13:35:19 xxx.xxx.131.15
Lenocka:

Když jsme u toho syrového, jaké dáváte přílohy? Konkrétně zelenina + ovoce a jaké cca poměry? Chci ještě před zimou udělat nějaké balíčky do mrazáku a nemám moc fantazii jak je sestavit. Sama nejsem fanda zeleniny, tak je to těžší.
Upozorňuju, že mám 2 celobílé psy, takže s mrkví musím opatrněji.

U nás teda prílohy veľmi nešli, max. tak okurka a paprika. Takže pre spestrenie som kupovala nejaké hotové zmesky, napríklad dromy má rôzne vločky+zelenina mix. Stačí zlaliať teplou vodou. 

Arbora
Arbora 06.11.2024, 09:10:53 xxx.xxx.131.15

V ideálnom prípade 12 - 14h hodín hladovka, niektorí veterinári odporúčajú až 16 hodín. Takže ani na slame, aby sa kôň nedofutroval cez noc slamou. Ideálne piliny, či piesok. 

Arbora
Arbora 01.11.2024, 10:37:26 xxx.xxx.255.81
Buggyra:

Jo jakože “měkký spěnky” to asi jo, když jsem se na to teď zaměřila, tak jo, vypadají ty nohy prošlápnuté… V té srsti, tedy když to vypadá jako cushingová srst, tj. řídká a trčí z ní ty dlouhé vlásky, tak špatně, snad chápu správně. Snažila jsem se najít hubené štěně, ale vyloženě mě nic netrklo, možná slabší stehno na téhle fotce, ale nevím, jak moc je to špatné. Díky.

Obrázek

Na tomto trebárs vidieť to nafúknute brucho. 

Toto má snáď aj kaprí chrbát? Plus tá packa sa mi nezdá. 

A čo je teda ešte vidieť na tých fotkách, nevidím radosť. Aj tieto dve fotky, úplne zvesený chvost. Plašáci? To chceš, pri bordere. 

Obrázek
Arbora
Arbora 01.11.2024, 09:02:41 xxx.xxx.255.81

No, presne tak isto, ako u žriebäťa, tie odstávajúce dlhé tenké chlpy nie sú ok, ale klamú tak,  že to vyzerá, že pes je gulička - keď si pozorne pozrieš líniu chrbtice a brucha - za mňa teda dosť nafúknutého, chýba mi dosť hmota na zadných nohách, plus tie tečúce oči, niektoré packy sa mi zdajú trochu prešapnuté… Tak nevidím zdravé a dobré kŕmené šteňatá. 

Arbora
Arbora 31.10.2024, 12:42:42 xxx.xxx.255.81
Anonymní:

Narazili jsme na levnou border kolii za 4000 Kč, budí to podezření na pravost. Posuďte, je to borderka nebo spíš kříženec s něčím?

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/192558360/border-kolie.php

Už fotiek (najmä toho druhého vrhu) vidieť mizerný výživový stav aj srsť a vás zaujíma, či je to kríženec? 

Arbora
Arbora 29.10.2024, 10:59:37 xxx.xxx.131.15

Tak hlavne, že po tom, ako sa začali strieľať od jari medvede hlava-nehlava, útokov na človeka ubudlo, že? 

A za všetko môžu ochranári, aj za tie vnadiská za obcami, špiny jedny. 

Arbora
Arbora 29.10.2024, 10:12:41 xxx.xxx.131.15

Presne to mi napadlo, kedykoľvek nahmatám struky (normálnej) kobyle, okamžite stojí ko pribitá a nechá si čistiť ten čierny hnoj. Keby sa k vemenu dostala, aby sa napila, dostane sa aj k tomu bordelu.

Jasne, kôň sa ohne všelijak, ale aj s tými zubami skôr hryzkajú, než žeby boli schopný v tom ohnutí nejako sa pricucnúť.. Neviem, nevravím, že to nemôže byť možné, ale ak to má zadávateľka natočené, sem s tým.

Arbora
Arbora 23.10.2024, 10:50:44 xxx.xxx.131.15

Mňa to samozrejme vydesilo tiež a bavila som sa o tom s veterinárni, aj ortopédmi a tí sa netvárili, že by som mala nejako stresovať. Najmä teda po tom, ako sa neobjavili žiadne reakcie. Ale myslím na to, nie, že nie. Sama Plaka písala, že to riešili aj s distribútorom/výrobcom, takže si vravím, že snáď sú nejako monitorované tie vedľajšie účinky.

Ps, mám zmesku, myslím, že aj Plaka mala kríženca.