Ecitejok: Jo a rada od prodejce byla zapojit rovnou do zásuvky. 6ádné prodlužováky či jiné mezikusy jako např. ochranu přepětí atd. Já si zase myslím , že ochrana přepětí je u tak drahé věci dobrý nápad. Ale je to jedno. To otáčení má svůj vlastní život. Ať ho nastavím jak chci a ať mám líheň přímo v zásuvce nebo ne. Takže si vždy když jsem u líhně zapamatuji na kterou stranu zrovna je otočená a když se to v určitém čase neotočí tak otáčím ručně. Poslední líhnutí loni jsem už nechal otáčení vypnuté a otáčel to ručně a tak nějak byl klid..
Ono to otáčení nemá žádný čidla na koncích, vypnutí maj řešený zřejmě přes zvýšenej odběr/snížený napětí při dorazu na jednom nebo druhým konci.. Hrůza.. Vám to jak nefunguje, že se motorek vůbec neroztočí? Ono totiž jestli se nebojej těch přepěťovek nebo prodlužek kvůli snížení napětí celkově a pak by to takhle mohlo blbnout.. Neměřil jste jaký máte napětí v zásuvce? Případně vyzkoušet někde u někoho v jiným domě/městě.. Docela by mě to zajímalo.. Dneska ji zase vyndám z krabice a ještě vyzkouším přes UPS, abych pak nezjistil problém až při samotným líhnutí..
Líhnout budu jen ty svoje bílý prdelky 🐔 Chtěl bych letos 30-40 kuřátek, ale vzhledem k mojí příšerný oplozenosti si myslim, že holky nezvládnou tolik vajíček na jedno líhnutí “vyrobit”, takže jak to všechno bude, to se ještě uvidí….
Tenhle kousek by asi šel, ale to je jen část výběhu, pak to jde za domkem přes roh zahrady a pak zas další kus přes roh.. Jaro léto podzim maj pak otevříno a jsou puštěný na půlku zahrady..
Kohouty mám dva a oba byli mezi prvníma v trapu.. Třetí - novej kohout to viděl a asi i slyšel z okýnka karantény a pak byl půl dne s vykulenejma vočima schoulenej v rohu pod krmítkama s myšlenkama “bože kam sem se to přistěhoval” 😄 No uvidim, slépky mám asi tři roky, dravců nad náma lítá spousty a tohle byl první útok.. Kdyby to bylo jednou dvakrát v roce, asi bych to unes, horší když by se sem naučili jako do samoobsluhy.. Další věc je, že těch útoků mohlo bejt v průběhu tý doby víc, ale mohly bejt neúspěšný..
Ale na mě si nepříjde, vytvořil sem důmyslný protiopatření 😂😂
Tak už mi chybí jen taková maličkost - vajíčka 😀 bo novej kohout je zatím v karanténě a budeme moct začít 🐥
Dvě a půl minuty to celý trvalo, než ji drapnul a začalo lítat peří…
Tak někdy se taky nezadaří, sakryš.. Samotnej útok byl mimo kameru, ale viděl sem z vokna jak ji začal škubat záda, tak sem vyběhnul.. Už pozdě, no.. Usek sem ji hlavu a vykrvil, oškubal, vykuchal a už je v mražáku s úmyslem sežrat.. Tak doufám, že se po tom nevotrávím 😀
Což o to, za 2-3stovky by byla super.. Na automatický otáčení uskladněnejch násadovek..
Z tý žluklý směsi mám strach.. Doba spotřeby je věc pěkná, ale bůh ví, kde to kdo může jak skladovat, co má takovej pytel směsi za sebou.. Dá se to nějak poznat vizuelně, nebo po čichu?
Jo, soused ji má, měl jsem ji jednou půjčenou na začátek inkubace, když sem čekal na svou líheň.. Rozdíly teplot v rozích a středu i 1,5°C(částečně vyřešil vyřezáním a uložením po dobu líhnutí do polystyrenovýho obalu ve kterým je dodávaná) nefunkční vlhkoměr, po dvou letech co ji má, nefunkční snad polovina těch “božích” prosvětlovacích ledek.. Věřte, že tohle fakt nechcete.. A asi by bylo lepší dát dotaz do téma "Líhně" 😉
Podle mě je úplně jedno, v jaký líhni se líhne, nebo jestli se líhne na sucho nebo na mokro, důležitá je ztráta hmotnosti a správnej vývoj velikosti vzduchový bubliny a tomu ty podmínky přizpůsobit.. Příroda to má nějak zavedený a dycky se musí najít někdo, kdo si myslí, že to dokáže vymyslet líp..
Tak někdy se zadařit může.. Ale bát se vo vlastní voči, to radči tu polívku 😛
Tak už jsem asi na stopě.. Při obraceni občas nadskočí víko a někdy nezapadne úplně nazpátek.. Udělá se tam na levý straně nenápadná cca 2mm škvírka a vlhkost pak jede pomalu dolů.. Šlendrián..
Mno já nedělám zkoušku líhnivosti, ale zkoušku líhně bez vajíček.. To obracení je spíš k pousmání, ale ta vlhkost mě docela štve.. Copak o to, líhnu na 45%, takže líhnutí proběhne v cajku, ale na dolíheň pak 65-70 už to znamená starosti.. Dolejvat někde vodu, přidávat houbičky.. U Rcomek to vlhčí jedna báseň, i dalo by se říct inteligentně, když se nastaví větší tak ono to tak nějak postupně pomalu čerpá vodu, tady když je nastavená vlhkost vyšší než v líhni tak to čerpadlo pere vodu furt na plný kule.. Teď zkouším podložit polystyrenem, jestli se ta odpařovací nádobka nějak zespodu moc nechladí, pak taky doma mám podlahovku, takže topím na 18-19°C, doporučujou 24°C prostředí.. No budu ještě zkoušet, času je zatím dost, pak dyštak zavolám p.Veselého(lihne.cz)..
Člověk míní, Pán Bůh mění.. Udělal jsem si radost, prodal ledvinu(stejně byla už celá prochlastaná) a pořídil Brinseu.. Jal jsem se ji hnedle otestovat.. No, a radost netrvala dlouho.. První věc, neotáčela lísky.. Otáčení z výroby bylo zapnutý.. Po různým zkoušení mě napadlo to otáčení vypnout a pak znova zapnout a hle, huš to fachá.. Jenže, to otáčení.. V jednoduchosti je prej síla.. Nevím, no.. Ono normálně to otáčení při krajním dorazu nadzvedává víko, občas to překocí o zub.. Fakt propracovaná jemná mechanika.. Další test vhkosti.. Při 37,7°C nastaveno 45% a jelo to v pohodě, večer to drželo pěkně, tak na noc sem nastavil 65% a ráno sklenka s vodou prázdná, nádržka v líhni plná vody, vložka na odpařování úplně utopená a vlhkost v líhni 38%.. Fakt bomba.. Takže vysušení a jdu laborovat, jak pracovat s nějakým přídavným dovlhčování pro dolíheň🙄
raven_kix: Zkuste prosím teď, už by to mělo jít.
Teď už tam obrázek mám, tak do toho radši nebudu šťourat 🙂
Díky
Nejde mi nastavit profilový obrázek, točí se v kole kroutítko a na tlačítko tři tečky nereaguje.. Zkoušeno Chrome + Edge vícero komputerů..
ančovička: …jj,není bahno..ale denně rozmrazovat 15 zamrzlych misek s ledem od králíků, dvakrát denně 5 kýblů husam a kacenám….
No starat se v mrazu o patnáct misek musí bejt fakt vopruz.. Já dal zlotřilcům do kurníku na cihly obráceně vyhřejvací kvočnu na to dlaždici na to napaječku a mám vystaráno ❄️
Líhně sou zatím v chladu, to je fotka z loňska, nažhavenej na líhnutí sem zatím jenom já 🙂