Ty sou krásný, jak sou malinký eště 🐣 Mě začaly dvě kvokat, jedna dostala samotku, druhá dostane o víkendu kuchyňskou úpravu, ale přiznávám, že sem docela přemejšlel, jestli pod jednu nemám podsadit.. Ale rozum zvítězil, bych je neměl kam dát, musel bych doma do postele, tam je eště trochu místa 😄 Tak ať se černouškům daří 👍
Příspěvky uživatele
JardaPecival
Co dům dal, hlína ze záhonku, křemelina, písek a loňská usušená tráva ze sekačky..
Čistota půl zdraví 🙂
Na webu výrobce jsem nenašel podrobný složení, jestli chcete, můžu vám ofotit etiketu přímo z drůbežího, tam to je uvedený.. Můžete si to pak porovnat s tím svým "exotickým" a nad rozdíly už se pak nechá diskutovat..
JardaPecival:Pro zdrobnělý wyandotky mám 25x25cm uřízlý spodky z plastovejch barelů, lepšejší by bylo víc, ale měl jsem jich 5 a neměl pro ně využití.. Krásně se udržujou v čistotě a pipuším se líběj, dokonce aj kohůt občas přidá vajíčko 🙂
Tak 25x25 zvládnou v pohodě i 2 v jednom 🙂
".já tedy také vydržím dlouho sedět mezi slepicemi"
To já taky a prej mi tady ve vsi říkaj pan kvočna 😄
Když si přes léto lehnu večer do suchý postele, dokážu do rána propotit jak postel, tak tričko..
Vlhčením se v umělým prostředí líhnutí napodobuje právě to prostředí přírodní..
https://www.chovzvirat.cz/diskuze/tema/15105-automaticka-kurnikova-dvirka/#prispevek199301
Tak tak, sekyrka je správně 😄
Ale néé, udělala jste to dobře a doufejme, že to bude mít i dobrej konec 👍
Já tady radši nebudu psát, čím “ošetřuju” zranění slepičkám 😄
list:Kání bych se moc nebál, to jsou spíš myšilovci, z dravců hrozí spíš krahujci, či jestřábi.
Ale liška je prevít a viděl jsem videa, jak za bílého dne běhá po pletivu plotu, jak kdyby tam měla lávku.
Káně mám taky zafixovaný, že na slepice spíš ne, ale když vám jich lítá nad hlavou sedm, tak člověk znejistí 🙂 Liška loni u nás v sousedství řádila, ráno suverénně podél silnice do vesnice, vedle sousedoj vybílila kurník.. Přijít jednou za čas o kus tak nějak zkousnu, ale přijít najednou o všechno? Mám a chci mít slepice na volno, tak se bojím až nastane, že to potká i mě..
Já malejm v odchovně do 3tejdnů měnil hobliny co dva dny.. Při každý výměně průmyslovým vysavačem vysál i ten drobnej bordel, ať to zbytečně nezobou.. Na dně a bocích sem měl lepenku z kartonový krabice(po 3tejdnech sem odchovnu nemusel ani mejt, jak byla čistá). Do vody zhruba v 8mým dnu začínám přidávat acidomid, v počátku tak cvrknout(cca 1/5 doporučovaný dávky) do 1L napaječky, postupně přidávám víc, teď ve 5tejdnech jim dávám tak ½ doporuč. Pod krmítkem rámeček s pletivem(na dalším kartonu, při čištění vyhodit a nahradit novým), aby se směs co vyhážou z krmítka nemíchala s trusem na podlaze a neměly k tomu přístup.. Krmím směsí bez antikokcidik.. Teď máme 5tejdnů a už rajtujou venku, tak sem zvědavej, jestli nás to nepřepadne.. Loni se mi tenhle postup osvědčil, letos uvidíme..
Nedělní ránko 🙂
Tak to mi dáváte sakryš.. Sem se tak nějak ukolíbal po tom útoku dravce.. Ale včera sem pozoroval asi sedm káňat nad náma, teď tady to s tou liškou..
No, nádhera teda…… A ráno, dvířka už za světla otevřely, nebo se nějak probourala dovnitř?
Tak sem na starý kolena konečně zjistil, co to znamená “smočit zobák” 😀
Tak to je parádní výsledek a radost pak odchovávat 👍 A tipuju 5 slepačinek a 3 kohoutci 😎
Já mám odchovnu v garáži, kde je na jaře stabilně cca 16°C a jen deskou bych to nevyhřál.. Používám k tomu ještě 100W keramiku přes termostat, aby bylo v tý "teplý" části první tejden 33°C pak postupně snižuju, ale kolikrát si řikám, jestli je zbytečně nezhejčkávám, když vidím, jak labužnicky ležej s nataženejma krkama a roztaženejma křídlama..
To sou parádní černoušci 🙂 Kolik jich nakonec z těch 10ti dopadlo?
A výpadky proudu? To je úplně jasný, zákon schválnosti je jediná věc, na kterou se dá 100%ně spolehnout 💣
Jak jste na tom s australkama? Podarilo se najit a oprasit lihen, nebo nosite vajicka v podpazdi? 😂