No to jo, ale sou ešte maliný, to chce až tak srpen září, do tý doby to bude koncert 🐓
Příspěvky uživatele
JardaPecival
Tak včera první kokrhání.. Sem zvědavej, až se jich rozjede všech čtrnáct 😄
Slepice si neochočujte, jde pak vidličkou o hodně hůř maso od kosti 😄
Jestli to je v poriadku neviem, ale mam uplne ten samej pripad.. tri kvocny(lonsky kurata) odkvokany v budce na pletivu, vsechny po trech dnech odkvokany, dve zhruba po 8mi dnech zacaly zase snaset a jedna zacala preperovat. Videl bych to na stres, ikdyz o zradle a piti, ale ta samotka a zmena prostredi..
Holt puberta, no 🙂
Tak sem se konečně dozvěděl, jak vypadá vyfocenej hlad 😄
Tak včera dostal do skleněnýho popelníku jemně nalito a v noci nedorazil.. Asi někde eště vyspával ten včerejšek.. Nebo se rozhod, že s chlastem končí? Uvidím, třeba nevydrží a dneska zas dorazí 🙂
Alko, prej už nikam do rána nepojede 🙂
Dneska mu tam naleju trošku do nějaký mističky, ať nemusí bufetit 😀
No popravdě když sem to psal, myslel sem spíš na nějaký zateplený monstra, ale i tak je super, že ta křemelina dobře funguje i v příhodnějších podmínkách proti tem šmejďákům..
Nejdůležitější informace chybí, jakej máte ten kurník.. Jakmile se maj čmelici kde schovávat, je každej boj marnej(kromě Exzoltu, ten by v tomhle případě zafungoval), jestli nemaj, dýmovnice netřeba, stačí pravidelná údržba, zásyp křemelinou a možnost slepicím popelení..
A co to žere, bohůšu 🙂
Kvocna se kolikrat podela do hniza jen z toho, jak se rozcili, kdyz ji tam nekdo leze a kontroluje, jestli to dela dobre 😄
A já včera nadával, co mám starostí s kvočnou.. Kam se kvočka hrabe na poníky 😄
Ty sou krásný, jak sou malinký eště 🐣 Mě začaly dvě kvokat, jedna dostala samotku, druhá dostane o víkendu kuchyňskou úpravu, ale přiznávám, že sem docela přemejšlel, jestli pod jednu nemám podsadit.. Ale rozum zvítězil, bych je neměl kam dát, musel bych doma do postele, tam je eště trochu místa 😄 Tak ať se černouškům daří 👍
Co dům dal, hlína ze záhonku, křemelina, písek a loňská usušená tráva ze sekačky..
Čistota půl zdraví 🙂
Na webu výrobce jsem nenašel podrobný složení, jestli chcete, můžu vám ofotit etiketu přímo z drůbežího, tam to je uvedený.. Můžete si to pak porovnat s tím svým "exotickým" a nad rozdíly už se pak nechá diskutovat..
JardaPecival:Pro zdrobnělý wyandotky mám 25x25cm uřízlý spodky z plastovejch barelů, lepšejší by bylo víc, ale měl jsem jich 5 a neměl pro ně využití.. Krásně se udržujou v čistotě a pipuším se líběj, dokonce aj kohůt občas přidá vajíčko 🙂
Tak 25x25 zvládnou v pohodě i 2 v jednom 🙂
".já tedy také vydržím dlouho sedět mezi slepicemi"
To já taky a prej mi tady ve vsi říkaj pan kvočna 😄