Tak nakonec sem pořídil Zipper - střední velikost.. Kvalitu nemůžu nějak hodnotit, nemám žádný zkušenosti ani srovnání s jinou škubačkou, ale obecně, jeden z nejlepších kupů za poslední dobu.. Škubat Wyandotky pro mě bylo za trest, jak maj jemný nadejchaný peří, všude je ho plno, lepí se to na ruce, tady bomba.. Spařim v zavařovacím hrnci(nastaveno 60°C) cca 10-15vteřin, šup do škubačky a za 15vteřin hotovo, na čistým stole bez jakejchkoliv zbylejch pírek.. Sledoval sem na Youtubu růrný videa a kolikrát jim zůstávalo peří na křídlech nebo biskupoj, tady nic.. Čistá nepotrhaná kůže.. Pod odtok sem hodil stavební vědro a po 14kohoutech sem ho naplnil dvakrát, sejtkem vybral peří - celkem vrchovatej kybl, vodu přecedil vylil a hotovo.. Buben je rozebírací, čistění je tak v pohodě.. Pro mě fakt obrovský nadšení, tipnul bych si ale, že kohoutci moje nadšení tak nesdíleli 😄
Příspěvky uživatele
JardaPecival
podle mě se otáčí kvůli nepřilnutí žloutku k bláně, ne kvůli bublině..
Já měl z útulku psa, už ani nevím jaký měl původní jméno, ale máti mu říkala Krtku, táta Jerry a já mu říkal psíku 🤠
pod vlivem 🙂 no maj po kom, loňský byly taky kolikrát jako pumpy 😄
Zdrobnělá kolumbie loni ze 13ti 7slepiček 6kohoutů, letos z 28mi přesně 14 a 14..
Pár obrázků…
No to jo, ale sou ešte maliný, to chce až tak srpen září, do tý doby to bude koncert 🐓
Tak včera první kokrhání.. Sem zvědavej, až se jich rozjede všech čtrnáct 😄
Slepice si neochočujte, jde pak vidličkou o hodně hůř maso od kosti 😄
Jestli to je v poriadku neviem, ale mam uplne ten samej pripad.. tri kvocny(lonsky kurata) odkvokany v budce na pletivu, vsechny po trech dnech odkvokany, dve zhruba po 8mi dnech zacaly zase snaset a jedna zacala preperovat. Videl bych to na stres, ikdyz o zradle a piti, ale ta samotka a zmena prostredi..
Holt puberta, no 🙂
Tak sem se konečně dozvěděl, jak vypadá vyfocenej hlad 😄
Tak včera dostal do skleněnýho popelníku jemně nalito a v noci nedorazil.. Asi někde eště vyspával ten včerejšek.. Nebo se rozhod, že s chlastem končí? Uvidím, třeba nevydrží a dneska zas dorazí 🙂
Alko, prej už nikam do rána nepojede 🙂
Dneska mu tam naleju trošku do nějaký mističky, ať nemusí bufetit 😀
No popravdě když sem to psal, myslel sem spíš na nějaký zateplený monstra, ale i tak je super, že ta křemelina dobře funguje i v příhodnějších podmínkách proti tem šmejďákům..
Nejdůležitější informace chybí, jakej máte ten kurník.. Jakmile se maj čmelici kde schovávat, je každej boj marnej(kromě Exzoltu, ten by v tomhle případě zafungoval), jestli nemaj, dýmovnice netřeba, stačí pravidelná údržba, zásyp křemelinou a možnost slepicím popelení..
A co to žere, bohůšu 🙂
Kvocna se kolikrat podela do hniza jen z toho, jak se rozcili, kdyz ji tam nekdo leze a kontroluje, jestli to dela dobre 😄
A já včera nadával, co mám starostí s kvočnou.. Kam se kvočka hrabe na poníky 😄