Aktuálně: 3 576 inzerátů216 153 diskuzních příspěvků18 327 uživatelů

Příspěvky uživatele

JardaPecival

JardaPecival
JardaPecival 18.12.2024, 14:45:08 xxx.xxx.37.169

Plašani to určitě nejsou.. Sou to klidný slepičky,  ale co je jejich velká nevýhoda je to kvokání, sou kousky, co i třikrát za rok odkvokávám a to je pak u více kusovýho hejna fakt opruz.. A teď u kolumbijskýho rázu velkej nedostatek chovnýho materiálu, sháním kohouta a velký špatný.. Bydžov i Lysá těžký zklamání, inzeráty 0 a když, tak hrůza.. Oceňovanej chovatel z Chomutova je přestal chovat, tak vůbec nevim, jestli budu mít přístí rok kuřata.. Po Lysý sem zvažoval, že přejdu na oranžovou vlnitou. Zatím se ale nevzdávám..

JardaPecival
JardaPecival 17.12.2024, 18:16:36 xxx.xxx.228.63

Já bych poradil to nejvíc nejlepší zdrobnělý plemeno 😍 Ale nebudu ho tady tlačit, k tomu se musí dopracovat každej sám 🙂 Tak přeju příjemný rozhodování 👍

JardaPecival
JardaPecival 15.12.2024, 19:40:10 xxx.xxx.228.63
list:

Teda dal jsem si tu trošku pauzu a najednou zjišťuju, že Jarda.Pecival měl kámoše kohouta od sousedů, Ančovička má betonové kotníky a nestačím se divit, přátelé. Jo a škubačku bych tentokrát taky využil, bo po hodině škubání australáka jsem ho raději začal stahovat a to trvalo jen půl hoďky. Žádná sláva ale lepší než talíř plný peří 😀 

Zrovna sem se chtěl optat, jak dopadly černoši(tenkrát myslim sem tipoval 6slepic/4kohouti)?  Ale čtu o škubání, takže koukám, že to má dobrej konec 🙂. Jinak škubačka super, jen velký plemena je potřeba dávat po dvou, pak pěkně rotujou uvnitř, po jednom se točej jakoby z jedný strany a nechávaj neoškubaný místa..

P.S. Ančovičky betonový kotníky mi taky příjdou zajímací 😄

JardaPecival
JardaPecival 15.12.2024, 19:34:02 xxx.xxx.228.63
Anonymní:

..pár starých fotek…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Sou/byly parádní 👍 Jen na mě má tohlenc plemeno moc vysokej hřebínek 😇

JardaPecival
JardaPecival 15.12.2024, 19:08:23 xxx.xxx.228.63

jj, sou super.. Jeden kohout mi chodil od souseda k plotu, přiběh dycky, když mě viděl.. Dával sem mu rozlouplej ořech.. Před měsícem sem pučoval sousedoj škubačku, od tý doby už kohout nechodí 😄

JardaPecival
JardaPecival 15.12.2024, 18:50:18 xxx.xxx.228.63
ančovička:

😂ne, nepadají 😀…mám latě přiměřeně široké, také dvě užší prkna,tak si můžou vybrat, co jim právě vyhovuje….takhle mám dva zděné kotníky ve stodole..a foto letošních kohoutků marans x vlaška koroptví..na polívku 😕

Obrázek Obrázek Obrázek

Na hřadu vidím nějakou zatoulanou Forverku?

JardaPecival
JardaPecival 15.12.2024, 17:11:48 xxx.xxx.228.63
ančovička:

Ony ty střešní latě takové jsou..když jsme sundávali starý krov,tak ty latě byly pěkné široké..nebo minule latě ze staré lavičky..všechno se dá použít, lepší jsou ,jak píšete,latě širší, hlavně pro větší slepice…já má od rousných zakrslých přes vlašky , hybridy,maransky i dvě Brahmanky😀..každému plemeni vyhovuje jiná velikost😀..Brahmanky už mají prkna,aby z latí, když usnou, nespadly😂😱😀

Dávejte jim pít jenom desítku, dvanáctka už je na ně evidentně silná 🙃

JardaPecival
JardaPecival 15.12.2024, 16:32:03 xxx.xxx.228.63
Horsana:

Jj, rozhodujem sa, lebo s tou vodou je to oser strašny, brojleriky chlascú ako duhy 🙄

Kerbl 5 l napajacky- tak tam mi uz na tretej praskol ten tenky plast😠

Který plast prdnul? Já používám Kerbly ty 3L(mám jich asi pět) přes tři roky a sem docela spokojenej.. Jednoduše se čistěj, čistotu držej, žádný řasy(taky je při každým plnění meju houbičkou a často kartáčuju ty spoje), u jednoho mi prdnul jeden z těch tří zámků, ale drží a funguje i se dvouma.. Za mě spokojenost..

Obrázek
JardaPecival
JardaPecival 15.12.2024, 16:20:15 xxx.xxx.228.63

Přesně tak jak píše anonym.. Jen přidám, že já sem zastáncem spíš těch širších latí, tj. 60x40 klidně i víc, aby si v mrazech přisedly prsty peřím a zbytečně jim nemrzly..

JardaPecival
JardaPecival 07.12.2024, 14:22:05 xxx.xxx.228.63

jojo, kuřata jsou zdravá, vařená i pečená 😄 už se těšim na jaro, bude to tu cobydup 🐤

Obrázek
JardaPecival
JardaPecival 29.11.2024, 06:43:57 xxx.xxx.37.169

0:12 - kdoví, co se stane s tím kuřetem když stará slepice odejde.. Jinak jak jde vo žrádlo, dokážou překvapit 🙂

JardaPecival
JardaPecival 18.11.2024, 10:40:27 xxx.xxx.37.169
ančovička:

Super kuřata 😀👍…já také nejradši kuřata,když už je slunce a teplo..i s kvočnou..kuřata i lépe rostou..ale to si musíme ještě chvíli počkat 😀…

Už aby bylo jaro, se tešim na pípátka 🐥 I když, u mě to s kolumbijkama vypadá zle, furt sháním kohouta, byl sem na speciálce v Bydžově a teď v Lysý a kolumbie velká velká bída.. Tak netušim, jak to na jaře dopadne 😕

JardaPecival
JardaPecival 17.11.2024, 11:09:26 xxx.xxx.228.63

Mě se na tom líbí to naplánování kvočny přesně na půli února 😄 Jinak já letos líhnul(uměle) 7.4. a ještě mi to přišlo docela brzy.. Chci je pouštět co nejmadší z odchovny do výběhu a čím vlídnější počasí, tím víc můžou venku bejt.. Do nazimy v pohodě vyspějou, pár si jich už přepeřilo a jedna dokonce i zakvokala.. Na výstavy nechodím, tak mě čas netlačí.. Za mě určitě lepší pozdější termín..

Obrázek Obrázek Obrázek
JardaPecival
JardaPecival 15.11.2024, 18:34:57 xxx.xxx.228.63

Já se obávám, že nadchází doba, kdy si z Německa a Rakouska přestaneme brát příklad..

JardaPecival
JardaPecival 26.10.2024, 09:39:01 xxx.xxx.228.63

Probral a zabíjel jsem letošní slepičky a jedna neměla žlučník.. Prohledávali jsme játra a pak vnitřnosti dva, takže to vylučuje mojí slepotu.. Setkal se s tím někdo, je to možný?

JardaPecival
JardaPecival 25.10.2024, 20:06:24 xxx.xxx.228.63
JoK:

Ale pozor aby v ní neuvízl.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Tipnul bych si, že tenhle už se tam příště lovit nepokusí 🙂 Pokud teda není úplně blbej..

JardaPecival
JardaPecival 24.10.2024, 11:31:17 xxx.xxx.37.169
Buggyra:

Taky mám Brinseu, štelovátko je tam pouze na posun zavírání večer, ráno se ovlivnit nedá, teda na té mojí. I na to si na EN forech stěžovali. Večer mi to zavírá pěkně, ráno nevím, ale jestli to otvírá v půl osmé, tak to mi vyhovuje 🙂

Nojo, teď to čtu v manuálu.. Fakt se šteluje jen zavírání, otvírání je napevno.. Docela škoda nemít tu možnost.. Podělalo se mi to moje první otvírání od Drimla, tak sem ho nahradil taky touhle Brinseou, mám teď dvě a obě otevíraj/zavíraj skoro stejně, za mě zatím spokojenost..

JardaPecival
JardaPecival 24.10.2024, 09:55:39 xxx.xxx.37.169

Mě ta Brinsea vypouští ke spokojenosti(možná ještě malinko pozdějc by mohla), např. dnes v 7:20 přesně.. Dyštak je tam štelovátko, ale mám to nastavený z výroby..