chvd: David 2013
To jste trochu přestřelil, naprostá většina se ke svým zvířatům nechová dobře. To si rozhodně nemyslím.
Prestrelil, neprestrelil ... je to muj pohled zalozeny na me zkusenosti.
Tak jinak, jak podle vás vypadá to, že se lidé ke svým zvířatům nechovají dobře? A ke svým dětem bych poprosil taky vysvětlit.
Samozrejme ruzne. Treba spatne ci nulove vedeni/vychova. Spatny zivotni rezim. Nerespektovani potreb. To plati i pro ty deti. Jiste, je to obecne, jinak by z toho byl roman nebo aspon sbirka povidek.
Máte děti, potažmo vnuky, když jste psal, že jste starší ročník?
Ta Vase uvaha a dedukce k teto otazce je naprosto spravna. Potomky nemam. A ano, deti si zvyknou, dokonce velmi rychle. Nic jineho jim nezbyde, pokud se o dulezite zmeny nepostaraji jejich rodice. Jiste ne vsechny, ty co si nezvyknou a neprizpusobi se, to budou mit ale tezsi pravdepodobne.
PC a tak. Každý normální rodič se snaží ať jeho dítě tráví na PC co nejmíň času, byť to bez toho to úplně nejde,
Pokud slovem normalni myslite neco jako prumerny, bezny, standardni, tak to tak IMO rozhodne neni. Nebo je, pokud to ten rodic vidi napriklad v duchu: "na PC ci mobilu nesmis byt dlouho, max 8 hodin denne"
ady nejde o to, že to vědět nebudou, proboha co to je za logiku a myšlení. Tady jde o to, že já jako rodič jsem rád za to, že je baví něco jiného a netráví jen čas na PC. To se mám uspokojit s tím, že mé děti neví, že trávit dětství, potažmo život dle návyků na PC je blbě. Já to vím, ale oni nee tak je to v pořádku. To snad nemyslíte vážně
Myslim to uplne vazne. Pisi, jak to je a tim ale netvrdim, ze Vy jste stejny. Akorat ze kdyz vedete sve potomky timhle (i podle mne rozumnym zpusobem), pravdepodobne se stane, ze to budou mit v zivote slozitejsi, budou odlisni, nebudou zapadat. Ale mozna se pletu, nemam patent na pravdu.
Já si myslím, že hlavním cílem naopak je omezení respektive zrušení chovu. Podle čeho si myslím, že jde o,, zelené šílence ". Tihle odborníci dneska stojí za většinou takových nápadů který nemá žádnou logiku a je jich plná víte co, normální člověk něco takového nevymyslí. Když odbočíme, tak celý slavný Green Deal, elektromobily, atd... To jsou zase výmysly těchto ekošílenců. Nic proti tomu ať elektromobily jsou, ale nemělo by to být povinné, hlavně pokud se na tom nedomluvý celý svět. Co je vám platné, když tohle zavede Evropa a zbytek světa na to bude kašlat. Výsledek naprosto nulový pro klimatické podmínky, ale odvaří to obyčejný lid v Evropě.
Vas pohled povazuji za rozumny, jen mi prijde, ze svet jde ponekud jinou cestou. Kdysi davno se zacalo rozvijet zemedelstvi, bylo ho vsude hojne a spousta lidi se v nem uplatnila, pak prisel na radu prumysl, relativne pred nedavnem sluzby ..... ale tohodle vseho je uz az moc a tak dnes se rozviji co? Statni sektor, politika, neziskovky, tedy v podstate sama zlodejna a nicnedelani. Prumysl a zemedelstvi je z velke miry pod vlivem korporatu, ktere funguji taky iracionalne.Takze cim dal vice veci kolem nas je iracionalnich. No a kam to povede,? ... do pr ... Chapu, ze pro lidi, co ty potomky maji a uvazuji , je dost nepripustne, aby meli takovy pohle na svet jako ja, protoze by se museli aci picnout.
Já vám ho neberu, ale přijde mi to pohled chlapa co si léčí mindráky. V tom případě lituju vašich zkušeností. Všechno je špatně, drtivá většina lidí se ke zvířatům, dětem, lidem nechová dobře. Vaše slova. Ano doba není ideální, ale rozhodně to není drtivá většina. Z vašeho pohledu na svět, by nemohlo fungovat nic. Vždyť i ta příroda se kolikrát nechová ideálně. Zvířata si kolikrát pozabíjí svoje mláďata z nějakého půdu sebezáchovy,... Svět nebyl a nikdy nebude ideální. Tak zakažme všechno. Mít děti, protože podle vás se k nim nechováme dobře. Zakažme chov veškerých zvířat, protože je buď chováme jako užitkové, nebo k těm zájmovým se nechováme dobře. Zakažme pěstování rostlin, sázení stromů, protože je vykácíme na těžbu dřeva a ještě by ty stromy mohli růst a tak bych mohl pokračovat.
Myslel jsem si to. Jako nic proti vám v tomto ohledu. Nesoudím lidi podle toho zda mají děti nebo ne, ale rodič tohle nenapíše, že je to špatně, ale oni si zvyknou. Nehledě na to, že si protiřečíte. Na jednu stranu jste pro takováhle řešení, na stranu druhou říkáte že je to špatně a, že se mají postarat rodiče. To by mě zajímalo, jak tohle jedinec ovlivní, když by k tomu došlo a bylo to zakázané. Ale já je nevedu způsobem bez mobilů a PC. Jen prostě nevedu výchovu 8 h na mobile jak píšete vy, ale třeba hodinu ať tam klidně jsou. Jsem rád když mají vztah k přírodě a k jiným aktivitám než PC. A v okruhu svých známých to mám podobně. Nevidím důvod, proč by to měli mít těžké, já jim to neberu a respektuju to, že je potřeba i technologie. Tady jde o to, že s vaším přístupem si akorát vychováme děti přesně takové jak píšete vy.