Anonymní:Bože dneska je to tady mentální síla
Pravil hrdinný anonym😄
Anonymní:Bože dneska je to tady mentální síla
Pravil hrdinný anonym😄
Staří páprdové, kteří rozkrádaly majetek zaměstnavatelů chtějí lpět na starých pořádcích. Ano, vládlo tady heslo, že kdo nekrade, okrádá rodinu, ale to už dávno neplatí. Pokud chceme žít v klidu a blahobytu, musíme se rozvíjet dál, ne lpět na starých časech. Tolik asi k vašemu vyjádření, které není hodno chovatelské diskuze a už vůbec ne slušné diskuze.
Jj, to ONI mě taky vždycky vytočí.
Takže jsme zase u nás, že? Nikdo nám nic likviduje.
Ano, ale to všechno jsme si zlikvidovali sami, částečně tím, jak to bylo koncipované z doby minulé, částečně svou neznalostí a také neschopností, nevolí a kriminalitou. Naše lpění na starém ničí naši společnost a statky stále dál. Není třeba hledat viníky za hranicemi, sami tu máme hojnostkriminálníků ve všech vrstvách společnosti a za to nám nikdo nemůže, za to si můžeme sami.
No, vidíte, našel jste korporaci fungující na více světadílech. Jste šikulka. Teď by mě zajímalo, jak si myslíte, že fungují jejich obchodní vztahy, s čím, kde obchodují a hlavně, jakým způsobem šíří ptačí chřipku po našich velkochovech. Je to trochu složitější, ale vy to dáte, jste zdatný googlehledač
Jen se zeptám, z jaké polokoule ten globální dodavatel je, teda když ho chcete tajit, tak abychom se měli čeho chytit? Nebo je Země placatá? 🤭
Nemusíte mi nadávat. To si nechte na doma. Jen mě zajímá, zda víte, co a o čem píšete, nebo jen křičíte, protože máte hysterák. Zatím se zdá, že jste jen hysterický vyřvávač
Když to vidím, jsem šťastný, že jsem uprostřed vsi v Polabí. Sic jsem musel holuby zavřít do voliéry a až časem zkoušet, co sousedi snesou, ale dnes si holubi lítají každý den a zatím beze ztrát.
Jinak letos mi vydrželi dlouho bez hnízdění, většinou je pouštím na budníky už v lednu, letos až v půlce února, tak až teď usazuju poslední pár, tři staré páry obsadily budníky hned a už sedí na vejcích, nově spárovaní se na to teprve chystají, ale o to je zajímavější je sledovat. Už se těším na holoubata.
Anonymní:Debilita ala covid pokračuje. Zemědělství v Evropě končí, tohle je cílené potírání konkurence pro globální dovozce potravin do Evropy. Cil je jasný, drahé potraviny ze zámoří nebo hmyz. Vyberte si.
Jmenujte jednoho “globálního dovozce”, nebo tuhle blbost smažte.
Nee, nej jsou holandský (č. 10) 😍
Jj, to nejlepší ze zrna zůstalo ve mlýně a přidalo se soli a určo i něco zvláčňujícího a kypřícího, ale použít občas pečivo v nevelkém množství není na škodu. Moje slepice mají rohlíky rády a směs s rozmočeným rohlíkem přijímají lépe.
Já dostávám doma nadáno za netřesky a rozchodníky neustále, nevím proč, ale jak pustím holuby ozobou to dokonale. Argumentuju tím, že pak rostliny líp obrazí a jsou bohatší, ale zatím bezúspěšně🤭
Jj, tak piliny nejsou nejvhodnější právě pro jejich prašnost. V ostatním by se nemusely tolik lišit od hoblin, ale prašnosti se u nich člověk nezbaví, leda je lisovat a používat ve formě pelet, ale to je taky spíš pro použití jako kočkolit.
Tady srozumitelně popsáno https://zverolekarka.com/ptaci-chripka/
kometa:Když to beru podle koní a rizika výskytu plísní, tak jsou lepší hobliny. Ohledně produkce hnoje zase sláma. Ostatní parametry jsou asi stejné.
Výskyt plísní mě ani nenapadl, ale je to pravda, hobliny budou v tomto směru určitě lepší. Zase budou asi trochu prašnější, než sláma.
Já je používám hlavně pro to, že jsou skladnější než sláma. Jinak si myslím, že v ostatních parametrech nebudou hobliny a sláma tolik rozdílné.
Tak o tom se nepřu 😂 Občas si říkám, že jsem na bílou hůl 🤭
Mám dřevěný kurník bez dalších úprav, jen lazura. Jako podestýlku používám hobliny a následně vše popráším křemelinou. Od té doby jsem se se čmelíky neshledal👍
Ven bude lítat všechno i přes bodovaný pletivo, teda pokud to nebude velikost ok 5 mm, ale přes 10 mm prolítne i menší kousek štěpky. Chodníček bych řešil pevný, jednoduchý, aby se dobře čistil. Slepice nadělají bordýlek všude možně a bude potřeba to čas od času zamést, pokud by to byl pochozí rošt, bude se držet bordel pod ním a bude se to hodně špatně čistit. Já mám ve voliéře betonovou desku - zbytek z ruiny. Není přes celou, ale dělá mi tu cestu, zbytek je hlína. Beton posypu tou granulovanou podestýlkou a při čištění jen smetu a hotovo. Ta podestýlka má výhodu, že saje vlkhost a dobře se to čistí.