Dvě hrsti na padesát slepic? To se mi nezdá, to by slepice nesměly zobat nic zeleného, aby jim to nesnížilo snášku. A naopak změna výsledné chuti krmiva, může zvýšit jeho příjem. Já bych v popsané dávce vynechal to pečivo. S úhyny souhlasím, pokud chci zjistit příčinu úhynu, budu muset nechat udělat pitvu. Na veterinárních ústavech fungují patologové, kteří jsou schopní, jen si to člověk musí zaplatit.
Příspěvky uživatele
list
Já používám spíš proteinový koncentrát, občas kvasnice. Kupuju v okolí, což Hulín tedy není, spíš Chorušice, nebo Mělník 😉
Znám lidi, kteří nejedí doma odchovanou drůbež, protože jim kupované kuřecí chutná, na rozdíl od doma odchovaného. Krůtí je schopno pozřít méně lidí a na holubi mi řeknou, že tam není co sníst, že je to jen olíznutí kostí. S lepší dostupností masa a vajec v obchodech lidé přestali s chovem, protože je to moc práce a starostí, taky nelze jet na dovolenou, protože se někdo musí postarat… Před nedávnem vzrostl zájem o slepice, kvůli vejcím, ale k holubům se nikdo nehrne.
Když jsem si před pár lety holuby pořizoval lidi v okolí reagovali slovy o okřídlených krysách a tak.
Já bych nedával škvarky, ale pořídil pivovarský kvasnice, nebo třeba rybí moučku a protein doplnil tím.
A na čmelíky lze doporučit křemelinu, používám ji u slepic, holubů i exotů a naprosto bez problému.
Rozdělit pár a spárovat s plodným párem a za čas uvidíte, který byl neplodný. Rozlišit pohlaví se časem člověk naučí
Proto se ptám, jak se změnila krmná dávka.
Jak moc “přilepšujete”? Jak se změnila krmná dávka?
Já sypkou směs míchám s rozmočeným pečivem, či nastrounahou mrkví a klidně trochou vody, aby to drželo pohromadě a vyzobou vše
Zdravím, do koupele existují šampony a soli, které slouží preventivně proti ektoparazitům. Do vody je také široký výběr prostředků, které mají pomáhat proti endoparazitům.
Já občas dávám do vody holubům, drůbeži i exotům Emanox. Je to bylinný prostředek. A do koupele střídám sůl a šampon. Ale zdá se, že sůl jim vyhovuje víc.
Říká se to a je pravda, že v sousedství kuna byla a byl klid, ale pak jednou večer vybílila i můj kurník, jen nevím, zda to byla ta od sousedů, nebo se jim podařilo se jí zbavit. Pokud máte obavu, můžete řešit automatickými dvířky do kurníku, nebo voliérou.
Jak píše ančovička, kupte jim granule a zase ponesou
Já mám taky hejno pestrý a není problém 😉
Zdravím, mé doporučení je si něco načíst, pak se doptávat. Plemeno vám asi těžko někdo poradí, nevíme jaké máte možnosti, co se vám líbí, jaký je účel chovu (jen produkce masa, nebo i holubi na střeše) atp. Až budete vědět, jak chcete chovat holuby a jací by se vám líbili, doptejte se tady chovatelů na vše, co vás zajímá. Ale takhle se poradit fakt nedá
Lichořeřišnici, salát i mrkev běžně dávám a nemám problém. Když je pustím, vrhnou se na netřesky a rozchodníky, že je musím chránit, aby mi je nesezobali celé😉
kometa:Hormony ve výkrmu?? Urban legend. a) je to zakázané, b) bylo by to drahé. Extrémního růstu se dosáhlo cíleným šlechtěním. Stejně jako třeba u prasat. Ale takoví jedinci holt potřebují pořádně nakrmit.
Už jsem jednou psala - když si koupíte ferrari, tak do něj nemůžete nalít nekvalitní benzín. Nebo teda můžete, ale moc vám to nepojede.
Přesně tak.
Jde tady o nakrmení dané kategorie drůbeže, kdy KKS obsahje přesné množství a poměry jednotlivých komponent. Pokud chci od slepice užitek, musím jí k tomu vytvořit adekvátní podmínky a krmení, což šrot, brambory, pečivo a pastva prostě nejsou.
Pokud je pro vás směs sprostý slovo, pořiďte si certifikovanou bio směs. Sic zaplatíte nesmyslný peníz, ale budete mít lepší pocit, když je bio, ne?
To nevím, ale povahově jsou vážně skvělé, klidné, společenské, nelétavé. Když jsem pak pořídil minorky, to byly jiný pometla
Díky 😊
Pokud jde o produkci bílých vajec, jednoznačně vedou minorky. Mají veliká, bílá vejce 👍
Vyholené vole může mít více příčin, proto by se hodila ta fotka. Jinak je to hádání úplně k ničemu.
Mě by zajímalo, co je na směsi pro nosnice tak strašnýho😕