https://www.moravskypstros.cz/ odkaz na klub chovatelů MP, ale forky barevných rázů jsem nenašel nikde na netu. Zkuste se zeptat, zda vám neporadí tam
Příspěvky uživatele
list
Obnovte, prosím, to zabití slepice. JardaPecival má pravdu, toto téma tu být má
To mohl být i ježek.
Ono v kurníku to bude ta křemelina, já to tam mám taky a než jsem křemelinoval, tak tam prašno nebylo.
Jj, vím, co myslíte. Je pravdou, že i v klecích bylo vždycky prachu habaděj.
Ono ne jen z peří i z podestýlky. Slepice nebudou na novinách jako andulka v kleci, ale potřebují si hrábnout do něčeho, takže asi nejdostupnější budou piliny, které se pohybem a hrabáním drůbeže budou rozpadat a slepice je hrabáním budou posílat po celé místnosti 😲
Jo, ty nůžky mi přijdou dobrý. Sekyrou jsem už viděl dost nepovedených exekucí, kdy se slepice pohnula, proto zase raději říznu ostrým nožem. Ale ty nůžky se mi líbí👍
Jj, klidně je nechte den zavřené v kurníku s krmivem a vodou, samozřejmě, aby si přivykly, ale stejně asi budete muset z počátku večer do výběhu a všechny do kurníku nahnat. Ale to jen párkrát, než to všechny pochopí 😉
Praštit, strčit do trychtýře a říznout zepředu, nebo bez rány řez přes šíji, ale to se líp dělá s kachnama
Papoušek umí nadělat pěknej bordel, ale na slepice nemá
To by šlo. Proč ne podříznout?
Člověk by tu občas mlátil hlavou do zdi🤐
Pro fundovanou radu, ale chovatel potřebuje informace o stavu věcí, což tady nezískáte. Proto je potřeba nějaké povědomí.
Kompletní krmná směs není doplňkem, ale kompletním krmením. Když nebudou mít nic jiného, nebudou strádat. Všechno ostatní je doplněk. Dejte jim směs ad libitně a mělo by se to spravit.
Samozřejmě se může vyskytnout slepice, který prostě kámošky zachutnaly, když už se to naučila, a která bude ozobávat dál, tu bych vyřadil.
A samozřejmě může být i příčina jinde, nebo souběh příčin. Jestli máte patnáct slepic na prostoru 2x2 metry, tak tam bude i stres a nuda. Ale rozhodně bych změnil krmení. Zaštípnutí zobáku problém neřeší, jen prohlubuje - zvýší se stres i hlad po proteinu.
Prostě je potřeba se zamyslet do, co největších, detailů, než si pořídím zvíře, natož do neobvyklého držení, jako je drůbež v bytě.
Jj, utrácení mě nenapadlo. Bral jsem to jako vyřazení vysloužilé nosnice 😉A taková může posloužit, když bude “šlapat nudle”, jak to někdo nazýval na ifauně 🤭Jasně, vykrvení je důležité v případě, že se chystáte slepici sníst.
Já vím, že je nezatracujete😉 A nebojte i já si sednu k netu a jedu a hledám, co mě zajímá, včera jsem prohledával všechno možný, hlavně stránky ČSCH, bo se chystám příští rok vystavovat holuby a potřebuju se už konečně připravit 😀
Jj, jsme v souladu 😉 Já neříkám, že znalost musí přijít z knihy. Knih se zastávám, protože jsou složeny a napsány tak, že tu znalost předají v souvislostech bez větší práce.
Nikdo jsme tu nelaskaví nebyli. A když si celou tu diskuzi přečtete, zjistíte, že panuje shoda. Načíst si. Zdrojů je spousta, ale musí se chtít hledat i přemýšlet a číst. Zvedavče, spolu se už známe z ifauny, víte, že nenapadám, ale takový dotaz nese znaky lajdáctví, které s chovatelstvím nejde dohromady.
Jo, ifauna byla skvělým zdrojem, který si tady zase musíme vytvořit. Spousta informací se s ifaunou nenávratně ztratila, protože autoři sem nepřešli, nebo už nejsou mezi námi. Také jsem na ifauně sbíral spoustu zkušeností.
Já jsem své znalosti nabral studiem SŠ a z literatury. Knihy mám rád a rád čtu, tak když se zajímám o zvíře, koupím si literaturu a čtu, ani ho nemusím chtít chovat. Jen se něco dozvědět 😉