To já se s nima taky nepárám 😉 Jen letos jsem jednu dvakrát odkvokával. Tak trochu tyranie😔
Příspěvky uživatele
list
Určitě bude záležet na povaze jednotlivce, ale u mě jsou slípky ve voliéře a s kohoutem a je to tak už pár let a pár kohoutů. Pravdou je, že teď má slepic víc k mání, ale násadová vejce bych nesbíral od všech. Co mám vypozorováno, kohout si oblíbí pár slepic, ale opravdu tak 3, 4, které pojímá častěji než ostatní.
Agresivnější i ozobává ruku😀
Měl jsem kohouta na 3 slepice a byly v pohodě. Kohoutova favoritka bude vždycky trochu ozobaná, protže je prostě favoritka.
mám u slepic pákový drtič a holky se mi motají pod nohama a zobají 😉
Já vím, že slepice snese hodně, taky si melu svoje krmení, ale věnuju tomu dost času.
To brojení proti KKS mi přijde zbytečné, což je vidět i na nových vláknech tady zakládaných, ozobané slepice, sežraná vejce, nebo žádná vejce a kde je chyba, když krmím pšenicí a tu slepice přece žerou😠
Já to beru tak, že se psama na procházku stejně musím, tak se proběhnou po lese a já si najdu nějakou houbu.
Pokud je tam chcete pouštět jen na léto a zimovat řízeně v nezámrzné místnosti, nebude třeba ani veliké ani hluboké, ale pokud budete chtít zimovat venku, bude muset být kolem metru hloubky v nejhlubším místě. To samozřejmě také záleží, kde jste, v Polabí nejsou takové zimy jako na Šumavě. Taky bude důležité umístění jezírka, jak moc bude zastíněné a tak.
Tak v sobotu procházka lesem a dvě kila hub😉
Tolerance být musí, jinak to nejde. Ale výrobce je zcela jistě schopen určit kvalitu zrna i kvalitu výsledného produktu.
Kvokající slepice sedí jako přilepená, brání se a když ji sundáte z hnízda, bude načepýřená, doslova kvokat a bude se snažit vrátit do hnízda, co nejdříve. Může té příležitosti využít k nazobání, či napití a rychle na hnízdo.
Koupí směsi získávám jistotu kvality a nutričních vlastností směsi, což u podomácky vyráběné směsi nemám, nebo bych si musel každou vyrobenou směs nechat laboratorně prověřit, co se týče nutričních hodnot i zdravotní nezávadnosti, protože jsou věci, které nejsem schopen rozklíčovat. Protože, znám-li “tabulkové" hodnoty obsahu živin v jednotlivých zrnech, neznám přesné hodnoty té konkrétní suroviny, jíž jsem zakoupil. Opět bych si musel nechat suroviny “vyšetřit”, abych mohl složit smě kompetentně…
Z toho vyplývá, že pokud si chci míchat kvalitní směs sám, musím tomu věnovat mnohem více času, nešetřit penězi a hlavně zjišťovat si, studovat a učit se.
Díky moc za objasnění, ale co je GUJ stejně nevíte, když používáte, asi zastaralé, GMO ;)
Ona by si (bez J) možná i povídala, kdyby bylo o čem, ale vy si tady jedete svou bez relevantní podpory svého názoru. Ale taky by mě zajímalo, co je to GUJ? 🤔
Přesně tak, kvočna si kuřata odvodí úplně v pohodě. Není třeba jí do toho zasahovat.
A máte vy nějaký důkaz jiné gentetické modifikace u nosných hybridů, nežli šlechtění? Nebo se tady snažíte jen štěpit diskuzi svými přesvědčeními vycucanými z prstu?
Pusťte kuřata s kvočnou na trávu, ať si nazobou. Je nádherný sledovat kvočnu, jak se o ně stará a vodí je a učí.
Přejděte na směs a k té přidávejte ostatní, aby měly “něco pro chuť” a budou snášet o sto šest. Jen ještě upřesním, že snůšku máme u včel, u drůbeže snášku.
Jj, ježek dokáže pěkně zaškodit.
Nezakousl, ale ježek je schopen si vlézt pod spící slepici a žrát ji zaživa, když najde zdechlou, dá si taky