Tak 20 m2 se dá snadno zastřešit a voliéra je na světě. Taky to tak mám a slepice jsou v pohodě. Ano, je potřeba jim prostor členit a doplnit nějakou zábavu. Stačí jim tam udělat jednoduchý kompost, aby byl obchozí a vše bude fungovat jako na drátkách.
Příspěvky uživatele
list
Ono dříve bylo žito nazýváno i v Čechách rež, dnes toto označení připomíná už jen Režná, která je z, nebo byla, z žita vyráběná.
nebo míň čaje do rumu? 🤔
Už jsem viděl slepici, co se hnula a sekyře skoro uhnula, zobák pryč a slepice živá. Proto se mi líbí užití nůžek, které těmto nehodám předchází
Tak to teda nezávidím. Já si sedím doma v pletených ponožkách a svetříku a vyhlížím konec dešťů 🤭 Teda jako jsem rád, že nemusím běhat s konví a zalévat, ale zase všeho moc škodí 🌧️
máte je moc pěkné👍 já se zatím po čistých rozhlížím, čekám, až nebude kohout, je to mazel, minorák, ale minorky nechci, přijde mi, že se kohout pořádně nenažere přes laloky, tak mu vymýšlím krmítka a jejich umístění, jako pako 🙂
Tak zamáčkněme slzu, bo mě by to taky zajímalo 🤫 Jen tak mezi námi, co to máte na profiovce wyandotky bílé kolumbie?
Asi bude potřeba nějaké základní informace. Tady nějaké čtení na začátek:
https://klubvodnidrubeze.estranky.cz/clanky/plemena-hus/husy-labuti.html
http://ksz.agrobiologie.cz/plemenadrubezeakraliku/hhlb.html
Případná literatura např. zde:
https://www.megaknihy.cz/chovatelstvi-literatura/150639-zaciname-s-chovem-slepic-hus-a-kachen.html?cat_pos=3
A co jste opsal se nedozvíte😀
Havel:Tak asi nemáte sílu a správný nůž nebo nevím. Chce to cvik.
Havel tady jste reagoval na kometu a její zkušenosti z pitevny i živého ptáka. Tak jestli to nebylo na ni, tak beru zpět
Taky jsem marně hledal, kdy se ty chromozomy přejmenovaly, pokud si pamatuju, učili jsme se XY i plazů a ptáků, ale před nedávnem jsem pročítal genetiku malých zvířat a tam už byly ZW 😉
Tak po týdnu se u nás konečně rozpršelo a celý den se nám tu zalévá 🌧️ že i holubům se z voliéry moc nechtělo 🤭
Já se toho taky tolik nenapitval, ale ve škole a pak i v práci jsem se k tomu občas dostal.
S tím poraněním mozku máte pravdu, přerušit míchu je prostě jistota na max
To už byste chtěl od XY. asi moc.
To ano, ale stejně jako všechno se to musí umět. Střihnout nůžkama za krkem mezi obratly je rychlé vlastně stejně jako rozrazit lebku a zdevastovat mozek, s minimálním rizikem trápení.
Jak to chodí na pitevně asi nemáte moc tucha, tak to nekomentujte.
Jj, diskuze tu občas jede, ale to bylo i na ifauně. Jinak citace taky úplně nemusím, ale odpověď mě baví, jen by to chtělo, aby při psaní odpovědi byl vidět text, na který reaguji, ale v příspěvku pak ne
Jj, to je. Ale u sekání hlavy se občas slepice hne a už je to týrání. Proto mě okouzlilo to ustřihnutí, je to stejně rychlé jako sekyra a minimalizuje to možnost chyb.
Tak ono bude hodně záležet na vyhledávaném hesle. Tady jsem to dnes zkoušel s heslem “slepice se škubou” a nic nenalezeno, ale v googlu mi vyskočila zdejší diskuze mezi prvními. Je pravda, že mnohdy vyhledávám právě v googlu, tak mám zkušenost trochu zkreslenou.
Je to tak. Zvíře se má omráčit a až po té vykrvit.
Já teda jen pro upřesnění. U ptáků a tuším i plazů se užívá pro označení pohlavních chromozomů i jiných písmen - ZW. Kdy samci jsou ZZ a samice ZW. 😉