Jj, když jsem ji kupoval, což bylo nějak kolem roku 2018/2020, tak jsem hodně hledal příznivější cenu. Ale dnes jsem spokojen nad míru, křemelinu používám preventivně a těch 15 kg ubývá hodně pomalu, stále mám původní pytel. Stačí poprašek. Naděravěl jsem si petku a do té nasypu trochu křemeliny, pak už jen třesu a kurník doslova vybílen. Takže, za mě, se investice vyplatí.
Příspěvky uživatele
list
Přesně tak, voliéra řeší spoustu problémů. Dnes už bych bez voliéry být nechtěl
Pravdou je, že mě zatloustly i vlašky, ale jsou už starší, tak asi mají nárok…
Já s nimi taky nemám zkušenost, na škole jsme pitvali hybridky a wyandotky jsem nikdy neměl, tak fakt nevím.
Mě napadlo, že by wyandotky, nebo orpingtonky mohly mít toto v genetické výbavě. Jsou to takové celkově zalkulacené slepice. někde se to brát musí a nemusí to být z peří🤔
Stačí odpověď špatně krmíte?
Jsme zase u podomácky vyráběné směsi. Jemný šrot a kopřiva mi slepice neuživí, potřebuju protein a poměrně dost, jinak slepice neponesou, budou se ozobávat a když náhodou něco snesou, hned to sežerou. Nehledě na to, že čerstvá kopřiva a máčení směsi si vyžádá rychlé vysušení granulí, jinak to všechno shnije a při nedostatečném dosušení mi to shnije při skladování. Neznámá kvalita suroviny taky nekoresponduje s tím, že bych věděl, čím krmím. Když si připočtu nákup lisu na granulování. Přijde mi to jako hodně zbytečný špás.
Tady je link:
https://www.chovzvirat.cz/diskuze/tema/15513-exzolt-proti-cmelikum/#prispevek144490
1. Kuře není plaz, bude mu víc vyhovovat zdroj tepla zvrchu, nežli zespoda. Sám umělou kvočnu používám a vidím u ní převážně pozitiva. Ano pokud potřebuji pod kvočnu sáhnout, musím ji nadzvednout, ale kuratům vyhovuje.
2. Krátce řezaná sláma je asi nejvhodnější, nebo ty hobliny. Piliny jsou prašné, nevhodné.
Kurník vyčistit a rozprášit v něm křemelinu a tento postup pravidelně opakovat.
Tak to já letos v zimě musel holuby pustit k hnízdění už v lednu, protože mi začali tvořit hnízda v kurníku a z toho by nebylo nic dobrého. Ale u nás v Polabí jsou zimy mírné, někdy až moc.
Takovýho sněhu jsme u nás měli naposledy 2010🤧
Holubům postačí, když na ně nebude táhnout a pršet. Já mám pštrosy ve voliéře, která má dvě stěny zděné, zbylé dvě pletivo a není problém.
Tak 20 m2 se dá snadno zastřešit a voliéra je na světě. Taky to tak mám a slepice jsou v pohodě. Ano, je potřeba jim prostor členit a doplnit nějakou zábavu. Stačí jim tam udělat jednoduchý kompost, aby byl obchozí a vše bude fungovat jako na drátkách.
Ono dříve bylo žito nazýváno i v Čechách rež, dnes toto označení připomíná už jen Režná, která je z, nebo byla, z žita vyráběná.
nebo míň čaje do rumu? 🤔
Už jsem viděl slepici, co se hnula a sekyře skoro uhnula, zobák pryč a slepice živá. Proto se mi líbí užití nůžek, které těmto nehodám předchází
Tak to teda nezávidím. Já si sedím doma v pletených ponožkách a svetříku a vyhlížím konec dešťů 🤭 Teda jako jsem rád, že nemusím běhat s konví a zalévat, ale zase všeho moc škodí 🌧️
máte je moc pěkné👍 já se zatím po čistých rozhlížím, čekám, až nebude kohout, je to mazel, minorák, ale minorky nechci, přijde mi, že se kohout pořádně nenažere přes laloky, tak mu vymýšlím krmítka a jejich umístění, jako pako 🙂
Tak zamáčkněme slzu, bo mě by to taky zajímalo 🤫 Jen tak mezi námi, co to máte na profiovce wyandotky bílé kolumbie?