Kočka - co jsem koukala na našeho kocoura teda - oproti psu nehltá, ale poctivě kouše, tak to prostě pořádně přestřihá?
Ano, kočky poctivě koušou a taky tu rybu slupne syrovou, kdy měkké tkáně na kosti drží. Úlomky kostí se tedy těžko uvolní, aby jí dráždily jícen 😉
Něco jiného bude, budete-li dávat kočce rybu tepelně zpracovanou, kdy se maso od kostí uvolňuje a kost se pak sune jícnem bez obalu měkkých tkání. To je to, co pak vadí lidem, ta kost může jen podráždit sliznici jícnu a to nám pak vadí a překáží a proto pak cítíme kost v krku i několik dní.
Jo jo chceme dvě, máme dvě vnoučata 🙂 s těma nemocema to je velmi zajímavy to jsou teda pověry. Slýchávala jsem to jako malá že si s nimi přitáhne člověk do chovu nemoci.
Dvě jsou super 👍 A ty nemoce jsou opravdu jen pověra, nemusíte se bát😉
Zdravím, pověsti o morčatech a králících jsou opravdu jen pověsti. Pokud budete chtít pořídit vnoučatům jako mazlíka morče a ubytujete ho v prázdném kotci králíkárny, nemusíte se o králíky obávat😉
Jen doplním, že na rozdíl od králíků, morčata potřebují společnost, takže ideální je pořídit vnoučatům morčata dvě.
A ještě jedna poznámka - morčata si nejsou schopna syntetizovat vitamín C a musí ho přijímat v krmivu, proto je vhodné krmit je kompletní směsí pro morčata.
Těžko, zkuste si vybrat plemeno s co nejvíce potlačenou kvokavostí (např. minorky, leghornky), případné kvočny z hejna odstranit (prodejem, či polívkou) a držet si jednu slepici plemene kvokavého (např. hedvábničku).
Dobré je mít hnízda, v nichž se vejce po snesení dokulí, čímž se omezí možnost, že slepici napadne kvokat, na rozdíl od hnízda plného vajec.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 11.10.2023, 08:30:37
Když budou mít možnost se srotit a zadýchat si budku, tak si myslím, že zimu dají v pohodě. Jinak přes den se pohybují i v zimě venku, jen potřebují nějak přečkat noc.
Dobrý den, potřebují závětrné místo, snopy trávy by měly stačit. Já pro ně mám venku dřevěný domek pro hlodavce, kam zalézají, ve dřevěné voliéře, kde nebyl průvan byly v pohodě i bez něj
Ono něco bude i v tom,že slepice nakoupíte už jako velké kuřice.. lépe člověk,chovatel ,porozumi slepicim(nejen jim,ale i ostatni drůbeži), když si je doma sám vylíhne,nejlíp pod kvočnou a celý cyklus slepičího života od vylíhnutí ,můžete od začátku sledovat..
Ano, to je pravda, sledovat kvočnu s kuřaty, je ohromující. A to nejen, co se sledování inteligence týče, ale také fyzických výkonů. Člověk si uvědomí, že ta zvířata zbytečně podceňuje
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 10.10.2023, 08:52:17
Ale ono se na ten zdravý selský rozum spoléhat, prostě, nedá. Proto je nutná ta regulace. Ono se stačí podívat na vypouštění nepůvodních druhů do volné přírody. To je též proti selskému rozumu, ale děje se
No, tuším, že v Podzámecké zahradě v Kroměříži jsem viděl kachně, které vypadalo, jako že se zadařilo, takovej malej hybridek mezi březňačkou a běžcem. Bylo jen jedno v hejnu kachňat březňaček, takže úspěšnost bude asi hodně malá. Kachny, běžce i pižmovky, tam mají na volno a březňačky se tam drží a ztratily na plachosti.
Odpověď na příspěvek uživatele sharingan z 09.10.2023, 16:31:39
Jenomže to, že někdo naloví chovný materiál mimo prostor plánovaného vypouštění mladých, nelze vyloučit Proto tu je ta snaha státu to ovlivnit a regulovat.
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 09.10.2023, 10:54:36
Přesně tak 👍 Ještě upřesním, že přísavník trojcípý se roubuje na podnože přísavníku pětiprstého, takže se občas vyskytně i nějaký šlahoun pětiprstého v trojcípém 😲 Takhle jsem si namnožil i pětiprstý. V zimě ptáci ozobávají plody obou druhů, takže to asi nebude zas taková jedovatina, alespoň pro ptactvo 😉 Ale slípky jsem třeba plody ozobávat neviděl, zato listy a mladé výhonky berou o sto šest.
Ono jde spíše o to, že účel nesvětí prostředky. Vypuštěné ještěrky by mohly narušit genofond původní polulace v oblasti. Proto je potřeba taková kontrola
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 08.10.2023, 19:49:40
Já se ještě s otravou nesetkal, vím, že se vyskytovaly otravy ze sena, kdo nasušil pryskyřník, ale zvířata se jedovatým rostlinám vždycky vyhnula. Jestli si zobla a nebylo jim dobře a pak to nechala nevím, ale slepice mi přísavník ozobou, kam dosáhnou😉
Tak asi mám slepice supermanky, tedy superslépky😲 Cibuli i přísavník trojcípý žerou plnými zobáčky a nic jim nikdy nebylo, nikdy žádný problém. Ale bobkovišně si nikdy nevšimly, to je pravda🤔
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 08.10.2023, 10:32:18
Aha 🤭 To jo, regiusky jsou božani, kliďasové a krásní hadi 😍 A obrovskou výhodou je i jejich skladnost a snadné sehnání krmení. Ono je toho víc, co musí budoucí chovatel zvážit, než si zvíře pořídí.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 07.10.2023, 08:04:58
Koukám, že jsme zase psali současně 😄 A byla jste rychlejší😉 Jj, přesně tak, prevence je základ. To nás aspoň učili na škole a celkem se mi to i osvědčilo.