Ona sociální zvířata, která nejsou v kontaktu se svým druhem, se často upínají k jinému. Známo je to u papoušků, kdy se jedinec upne na chovatele. To ovšem neznamená, že jsou kamarádi. Králíci zrovna společenští nejsou, takže to morče tak maximálně trpí, protože nemá na výběr.
Příspěvky uživatele
list
S kámošem se domluvte a zkuste si to na nějakém tom jeho jatečním králíkovi pod dozorem, ať máte jistotu, že ji použijete správně😉
Jj, když jsem měl dva kmeny zakrslic, tak jsem po jejich rozdělení taky čekal raději 3 týdny. Jistota je jistota😉
Naprosto souhlasím. S pistolí se musí umět, zvíře se nesmí hnout, jinak hrozí riziko zbytečného utrpení. Eutanazie u veterináře je mnohem šetrnější a bezpečnější.
Tak mi to nedalo a nahlédl jsem na internet i do moudré literatury. Na internetu se objevují informace o udržení spermatu až 30 dní😲 Moudrá literatura (Fyziologie a funkční anatomie domácích zvířat, W.O. Reece, Grada, 2. vydání 2011) říká, cituji: “Uschování spermií a udržení jejich fertilizační kapacity je u slepic možné 7 až 14 snů, u krůt je to až 40-50 dnů.” 😉
Jj, jen jsem se chybně vyjádřil. Měl jsem práci a v mezi čase skočil sem 🤫 Taky podávám naklíčené zrno.
Mám pocit, že dokáží udržet sperma oplození schopné dva týdny. Takže po rozdělení hejn, počkat alespoň těch 14 dní. Nemýlím-li se
Jop, to je dobrý nápad, to máčené zrno. Já ho vždycky dávám zvlášť a nakonec toho víc sezobou slepice. Zkusím to takhle.
Granule pro kuřata dostávají všichni.
Když jsem zkoušel granule pro holuby, tak je moc nechtěly, tak jsem začal kupovat směsi zrnin, ale tam je spousta čiroku, o který mi taky nestojí, tak jsem začal míchat a abych měl jistotu, že jim nic neschází, přimíchávám do toho ještě ty granule. Ještě se snažím je denně pouštět, což však nejde vždy.
já krmím směsí zrnin a v chovné sezóně přidávám granule pro kuřata. Holubi mi ale o granule příliš nestojí a upřednostňují zrno
S Emanoxem mám dobré zkušenosti u drůbeže a holubů👍
Jasně, dají si ji rády a se slupkami si nedělejte starosti, ony si s nimi poradí
Ani na to pískání bych moc nevsázel. to spíš ty kočky se psi😉
Jj, takové pověry jsou zažrané pod kůží😉
Mě by zajímalo, jak by to mělo fungovat. Morče se nakazí nemocí, k níž je náchylný králík, a králík se nenakazí? Co toho králíka imunizuje? Přítomnost morčete? Není jistější králíka imunizovat vakcinací?
Tak celá ta krmná dávka je celkem chudá na bílkovinu, tak co by to přeháněly, že 😉
Přesně tak. Zdrobnělých plemen je dost, takže si vyberete určitě slípky dle svého vkusu 😉
Taky by mě zajímalo
Anonymní:Dešťová voda? To slyším prvně.
Nemám žádné plemeno, jsou to nosní křiženci a možná jsme se nepochopili. Já nechci aby vůbec nekvokali a jen snášeli vejce. Naopak chci aby mi každý rok sedly 2-3 kvočny. Tak otázka zněla, jestli se to dá nějak v hejnu ovlivnit a řídit,ale to teda nejde a asi je to dobře, že příroda nad námi stále ještě vítězí.
Nosní hybridi, pokud se nemýlím, mají kvokavost potlačenou, takže by vám sednou neměly. I tady se samozřejmně můžou najít výjimky, ale to je asi všude😉 Pokud chcete nějakou kvočnu, pořiďte si pár kousků kvokavého plemene a ty vám odvodí i kachňata, budete-li chtít. Pokud nechcete hedvábničky, tak třeba nějaké zdrobnělé plemeno, to bývají taky dobré kvočny.
Naše kočka je taky děsně zmlsaná, někdy se může po masu utlouct a sežrala by snad kilo a jindy mi dá najevo, že jsem spadl z jahody na znak a jde pryč, k velké radosti našich psů 😉