Jj, neimpregnované 👍 Já je teda ani nelakoval a v pohodě 😉
Příspěvky uživatele
list
Jako hřad je jevhodnější střešní lať se sraženými hranami, pohodlně se na nich slepicím sedí a v zimě si pěkně ukryjí běháky do peří. Současné hřady mám už asi 6 let a jsou bez úhony a ještě roky vydrží, stačí mít dobře větraný kurník, v němž se nedrží vlkost, a při čištění kurníku je očistit.
Teda až takovou míru arogance jsem od vás nečekal👎
ještě k tomu z nekvalitních fotek
Tak to by mě taky zajímalo
Já vím, jen upřesňuji 😉
Když čtu dotazy chovatelů čehokoliv, tak bych na kvalitní KD nespoléhal, ale jinak souhlasím. Přesto morče a králík nemají sdílet společný prostor a morčata mají být aspoň dvě.
Ještě dodám, že králík si umí syntetizovat vitamín C, což morče neumí a potřebuje ho dostat v té potravě.
Ona sociální zvířata, která nejsou v kontaktu se svým druhem, se často upínají k jinému. Známo je to u papoušků, kdy se jedinec upne na chovatele. To ovšem neznamená, že jsou kamarádi. Králíci zrovna společenští nejsou, takže to morče tak maximálně trpí, protože nemá na výběr.
S kámošem se domluvte a zkuste si to na nějakém tom jeho jatečním králíkovi pod dozorem, ať máte jistotu, že ji použijete správně😉
Jj, když jsem měl dva kmeny zakrslic, tak jsem po jejich rozdělení taky čekal raději 3 týdny. Jistota je jistota😉
Naprosto souhlasím. S pistolí se musí umět, zvíře se nesmí hnout, jinak hrozí riziko zbytečného utrpení. Eutanazie u veterináře je mnohem šetrnější a bezpečnější.
Tak mi to nedalo a nahlédl jsem na internet i do moudré literatury. Na internetu se objevují informace o udržení spermatu až 30 dní😲 Moudrá literatura (Fyziologie a funkční anatomie domácích zvířat, W.O. Reece, Grada, 2. vydání 2011) říká, cituji: “Uschování spermií a udržení jejich fertilizační kapacity je u slepic možné 7 až 14 snů, u krůt je to až 40-50 dnů.” 😉
Jj, jen jsem se chybně vyjádřil. Měl jsem práci a v mezi čase skočil sem 🤫 Taky podávám naklíčené zrno.
Mám pocit, že dokáží udržet sperma oplození schopné dva týdny. Takže po rozdělení hejn, počkat alespoň těch 14 dní. Nemýlím-li se
Jop, to je dobrý nápad, to máčené zrno. Já ho vždycky dávám zvlášť a nakonec toho víc sezobou slepice. Zkusím to takhle.
Granule pro kuřata dostávají všichni.
Když jsem zkoušel granule pro holuby, tak je moc nechtěly, tak jsem začal kupovat směsi zrnin, ale tam je spousta čiroku, o který mi taky nestojí, tak jsem začal míchat a abych měl jistotu, že jim nic neschází, přimíchávám do toho ještě ty granule. Ještě se snažím je denně pouštět, což však nejde vždy.
já krmím směsí zrnin a v chovné sezóně přidávám granule pro kuřata. Holubi mi ale o granule příliš nestojí a upřednostňují zrno
S Emanoxem mám dobré zkušenosti u drůbeže a holubů👍
Jasně, dají si ji rády a se slupkami si nedělejte starosti, ony si s nimi poradí