Jo, tak to by podle popisu měla být KKS, vlákniny by tam mělo být dost, takže nebude třeba přikrmovat senem.
Příspěvky uživatele
list
Müsli jako takové nebude obsahovat dostatek vlákniny, kterou králík potřebuje. Alternativou jsou pak KKS pro králíky v různých kategoriích - odchov, výkrm atp. Ty obsahují i dostatečné množství vlákniny
Musím uznat, že mě až překvapilo s jakou ochotou přijímají naklíčený ječmen. Jen se o něm zapráší. Díky za tip
Já to někde četl, že opustí hnízdo a začne kdákat opodál a přidá se kohout. Já bych tu strategii viděl spíš v podstatě odlákání od hnízda. Až domestikované slepice začaly kdákat ještě na hnízdě. Pravdou je, že mě kdákal i kohout, jak slepice spustila, a nijak se nehnal ani k ní ani k hnízdu, prostě byl na druhé straně výběhu a kdákal
Ječmen někdo doporučuje přidávat do krmné dávky při přepeřování slepic, jinak je pro slepice nevhodný. Určitě bych nehazardoval se zdravím slepic podáváním směsi pro jinou kategorii, než mám.
Pokud mi nejde o produkci vajec, není třeba přisvěcovat, ale krmnou dávku bych neměnil.
Jinak ten vyrvál, co slepice vyvede po snesení vajec není vyšlechtěn člověkem, ale je obvyklý u původních druhů. Slepice po snesení opustí hnízdo a opodál spustí vyrvál a dokonce se k ní přidává i kohout.
Tak pokud to nejsou vysokonosní hybridi, tak bych se ani moc nedivil, že si daly pauzu.
A nejsou postarší? Starší slepice nesou méně
Jj, já mám taky od letošních hybridek každý den vejce, dokoupil jsem ještě mladý na podzim, aby byla vejce i přes zimu jistojistě, starý vraždy (nejmladší jsou tříletý) mi už nenesou, tak budou postupně šlapat nudle.
Otázkou bude, co máte za slepice, jak jsou staré, jaké mají podmínky a jak je krmíte. Je obvyklé, že s podzimem slepice omezí snášku na minimum a několik měsíců nemusí nést vůbec
Proto píšu se sraženými hranami😉
Proti čmelíkům po vyčistění kurníku rozprašte v kurníku křemelinu a máte po starostech. Křemelina je jemný prášek, který ulpí i na stěnách a hřadech. A ochrání opravdu efektivně.
Různé průměry a zkosení nejsou dobré, slepicím to není pohodlné a může to vézt k deformacím prsní kosti.
Dobré ráno, co jsem vyhledal v literatuře a na netu, tak by měl být šiml vlastně vybělující faktor Grizzle, někde jsem našel označení bělouš. To jen co se mi podařilo vyhledat, tak snad se ozve někdo znalý.
Jj, neimpregnované 👍 Já je teda ani nelakoval a v pohodě 😉
Jako hřad je jevhodnější střešní lať se sraženými hranami, pohodlně se na nich slepicím sedí a v zimě si pěkně ukryjí běháky do peří. Současné hřady mám už asi 6 let a jsou bez úhony a ještě roky vydrží, stačí mít dobře větraný kurník, v němž se nedrží vlkost, a při čištění kurníku je očistit.
Teda až takovou míru arogance jsem od vás nečekal👎
ještě k tomu z nekvalitních fotek
Tak to by mě taky zajímalo
Já vím, jen upřesňuji 😉
Když čtu dotazy chovatelů čehokoliv, tak bych na kvalitní KD nespoléhal, ale jinak souhlasím. Přesto morče a králík nemají sdílet společný prostor a morčata mají být aspoň dvě.
Ještě dodám, že králík si umí syntetizovat vitamín C, což morče neumí a potřebuje ho dostat v té potravě.