Ono je otázkou, jaké kategorie zvířat sem byly dopraveny, jakým způsobem i jak vypadala následná péče a chov. To že nebylo dosaženo úspěchu neznamená, že to není možné.
Příspěvky uživatele
list
Já jen co jsem se dočetl, introdukce nebyla úspěšná.
Může být problém ve způsobu chovu, který ptákům nevyhovuje, může jít o vyšší míru stresu z čehokoli. Pokud jsou v domovině chovány v extenzivních chovech někde na okraji džungle, tedy polodivoce, tak u nás v kurníku s malým výběhem, kde kolem nich pořád někdo, či něco pobíhá, jsou vystaveny hluku okolního provozu, nemusí vůbec prosperovat. Nevím, o kolik šlo pokusů o introdukci, ani o jejich podmínkách.
Ono bude taky záležet na místě. U nás v Polabí jsem viděl i granátové jablko pěstované celoročně venku, stejně tak fíkovníky.
U vrozené vývojové vady víme, kde se vzala, je to od rodičů, proto je pak nepřipařujeme a necháme je doprodukovat, nebo je sníme, čímž vyřadíme vadu z chovu, pokud i jejich děti nejsou připařovány do dalších generací.
No, nejsem si jistý, zda je vaše metoda efektivní. V laboratoři se používá flotační roztok, vzorek se zatočí v centrifuze a pak jde pod mikroskop a člověk hledá třeba oocysty Eimerií.
Díky moc za vyčerpávající odpověď.
Ptám se, protože přemýšlím přidat ke svým polovolným pštrosům (jsou ve voliéře, ale denně mají otevřeno a možnost proletu) právě čejky nebo káníky na volno, protože sousedi s pštrosy nemají problém, tak bych je chtěl doplnit nejakým létavějším plemenem.
Používám stejný
V čem chováte holuby na volno? Holubník na kůlu, podkrovní, čí prostě otevřený komorový?
Jo, tak to by podle popisu měla být KKS, vlákniny by tam mělo být dost, takže nebude třeba přikrmovat senem.
Müsli jako takové nebude obsahovat dostatek vlákniny, kterou králík potřebuje. Alternativou jsou pak KKS pro králíky v různých kategoriích - odchov, výkrm atp. Ty obsahují i dostatečné množství vlákniny
Musím uznat, že mě až překvapilo s jakou ochotou přijímají naklíčený ječmen. Jen se o něm zapráší. Díky za tip
Já to někde četl, že opustí hnízdo a začne kdákat opodál a přidá se kohout. Já bych tu strategii viděl spíš v podstatě odlákání od hnízda. Až domestikované slepice začaly kdákat ještě na hnízdě. Pravdou je, že mě kdákal i kohout, jak slepice spustila, a nijak se nehnal ani k ní ani k hnízdu, prostě byl na druhé straně výběhu a kdákal
Ječmen někdo doporučuje přidávat do krmné dávky při přepeřování slepic, jinak je pro slepice nevhodný. Určitě bych nehazardoval se zdravím slepic podáváním směsi pro jinou kategorii, než mám.
Pokud mi nejde o produkci vajec, není třeba přisvěcovat, ale krmnou dávku bych neměnil.
Jinak ten vyrvál, co slepice vyvede po snesení vajec není vyšlechtěn člověkem, ale je obvyklý u původních druhů. Slepice po snesení opustí hnízdo a opodál spustí vyrvál a dokonce se k ní přidává i kohout.
Tak pokud to nejsou vysokonosní hybridi, tak bych se ani moc nedivil, že si daly pauzu.
A nejsou postarší? Starší slepice nesou méně
Jj, já mám taky od letošních hybridek každý den vejce, dokoupil jsem ještě mladý na podzim, aby byla vejce i přes zimu jistojistě, starý vraždy (nejmladší jsou tříletý) mi už nenesou, tak budou postupně šlapat nudle.
Otázkou bude, co máte za slepice, jak jsou staré, jaké mají podmínky a jak je krmíte. Je obvyklé, že s podzimem slepice omezí snášku na minimum a několik měsíců nemusí nést vůbec
Proto píšu se sraženými hranami😉
Proti čmelíkům po vyčistění kurníku rozprašte v kurníku křemelinu a máte po starostech. Křemelina je jemný prášek, který ulpí i na stěnách a hřadech. A ochrání opravdu efektivně.
Různé průměry a zkosení nejsou dobré, slepicím to není pohodlné a může to vézt k deformacím prsní kosti.
Dobré ráno, co jsem vyhledal v literatuře a na netu, tak by měl být šiml vlastně vybělující faktor Grizzle, někde jsem našel označení bělouš. To jen co se mi podařilo vyhledat, tak snad se ozve někdo znalý.