Doporučuju, je fakt dobrá😉
Příspěvky uživatele
list
Nemyslím si, že veterináři nebudou schopni diagnostikovat drůbež. Spíš bude problém, že stav, v němž si chovatelé všimnou, že něco není v pořádku, resp. to začnou řešit, už dané zvíře více nežije, než žije, takže výsledky laborky přijdou až po úhynu. To se nikomu platit pak nebude chtít, že?
Ačokča je bujně rostoucí liána, bez zvláštních potřeb. Vzrostlé plody jsou tak max 10 cm dlouhé, tvarem přirovnatelné k paprice. Semena jsou taková černá, hranatá. Mladé plody jsou výborné, chuť bývá popisována jako okurka s paprikou, mě připomínala spíš mladý hrášek. Staré plody jsou bez chuti a plné nějakých tvrdých pletiv, nevím, zda sklerenchymu, či čeho.
Ježišikriste! Oni už straší i tady? 🙄 Mě by jen zajímalo, jak člověk, který se chvástá tím, že se nestará o prevenci infekčních onemocnění u sebe, pečuje o zdraví svých zvířat🤔
Ty nové reakce jsou teď super👍
Jo, tak to věřím 😄
Já to takhle dělával taky, ale pak se mi tam jednou objevily “chlupy”, tak jsem si to raději zesložitěl a od té doby mám klid. Stejně z toho člověk ty neřády nedostane nikdy pořádně, to bych to musel přebírat jako Popelka, ale to už mi nedává smysl. Takhle je to dostatečné 😉
Ono když léčbu porovnáte s finanční hodnotou zvířete, tak se Vám nevyplatí ani léčit psa, či kočku.
U těch slepic si všiměte, že je dotaz vždy v takovém stavu, že se nechce věřit, že zvíře ještě žije, jako tady. Tam už je veškerá snaha marná a utracení je vlastně jen zkrácením utrpení zvířete. Pak můžete hledat příčinu pitvou a dalšími vyšetřeními. I ta však překročí finanční hodnotu jedince, ne-li celého hejna.
Ona vyklíčí i nepraná, ale nečistoty (myšleno plevy, zbytky stébla, či necelé zrno) jsou pak vstupní branou plísní, což celou naklíčenou várku znehodnotí, neboť to nelze pak vytřídit. Proto je lepší zrno před namočením promýt proudem vody a tyto nečistoty eliminovat.
Zrno je k dostání vysešené, proto je potřeba nechat namočené cca 24 hodin, aby se zase zavodnilo. Pak je potřeba nechat ve vlku, ale ne ve vodě, aby v pohodě klíčilo. A promýváním každý den se opět eliminují neičstoty, které by mohly celou váru zaplísnit.
Jj, s tou konzumací je lufa podobná ačokče, sklízet opravdu mladé plody, že? U ačokčy byly nejlepší opravdu tak do 1cm v průměru.
Ono se to prý dá i jíst, ale musí být velmi malé. Prý to není chuťově špatné
Jj, klíčit to chce nad nulou. Není potřeba dávat za okno, zrno ke klíčení nepotřebuje světlo.
1. den z ní vymyju všechny nečistoty, aby nedocházelo k plesnivění, a nechám do dalšího dne ponořenou ve vodě - zrno je zcela pod hladinou. Když jsem klíčil v podmisce, tak jen pár milimetrů, teď v kyblíku i 10 cm.
2. den sleju, zrno řádně promyju a scedím, kyblík přiklápím, ale není to nutností.
3. den podávám, zbylé opět promyju a scedím a doložím na následující den.
Naklíčené zrno má třetí den výrazné klíčky, čtvrtý den už jsou patrné kořínky i vzrůstající rostlinky. Nesmí to zapáchat, vůně je, řekl bych, specifická, ale ne nepříjemná.
Dobré ráno, proč by nemohla? Naklíčené krmím hlavně v zimě. Slepice, holubi i exoti to milují😉
Tak aspoň mi neomrzne bobkovej list 😀 Teda jestli nebude mrznout zase v březnu 😊
Takže z toho plyne, že na Vánoce nakoupíme repelent proti komárům (protože krktek) a na Silvestra se navlíkneme do kožichů? Protože u nás se objevil nažloutlý list na švestce až teď, tak počítám, že opadá až na ty Vánoce😄
Já se musím přiznat, že jsme dlouhá léta stromeček řešili uloupeným semenáčkem z lesa několik let pěstovaným v květináči a fungoval skvěle. Ale už musel do světa, neprošel dveřmi. Jinak jsme s kupovanými též neuspěli, ale v zahradnictvích by měli prodávat i zapěstované, ne jen kopané.
Tak to u nás teda občas i Slunko vykoukne a je tu celkem příjemně. Teda na triko to není, ale zimní bunda si zatím hoví ve skříni a jestli to tak půjde dál, tak se ani nevyvětrá, jako vloni a předloni 😊
Taky bych řekl, že to bude kokcidióza. Myslím, že na vině bude chybný přístup k ochraně. Přeléčení kokcidiostatiky by mělo přecházet koprologické vyšetření i kokcidie si vytváří rezistenci. Léčba pak nemusí být účinná.
Osobně, bych chovancům odebral vzorky trusu a nechal provézt parazitologické vyšetření u všech zvířat, abyste si udělal obrázek o situaci v chovu. Pak bych se poradil s veterinářem a léčil přesně dle jeho pokynů.
Na tuto jsem četl dobré recenze: https://obchod.profipress.cz/drobnochovy-chov-holubu_drobno-4-html/?gclid=Cj0KCQiA3uGqBhDdARIsAFeJ5r0wD84Aotfi1AoPmXDQ7e3jnEWyYuQ-N0aF4It4XtntbfzWqmyU7SwaAnkTEALw_wcB
Jinak jsem přesvědčený, že pro začátečníka se hodí každá nová informace
Tak to u nás byla kuna v sousedství 😔 Takže mi stačilo dvojí vybílení kurníku a byla voliéra.
Taky jsem pozoroval, že se na krmítku objevují starší ptáci při vyvádění mladých, pak s mladými a v pozdním létě spíš rabovali vrabci, vždycky vyházeli všechno z krmítka a pak zobali na zemi😲 a teď se zase vrátily sýkory a brhlíci🙂