Spíš si chov nakazíte sám trusem nakaženého ptáka na podrážce, než od holuba jehož jste vystavil. To riziko je tam minimální.
Příspěvky uživatele
list
Kdysi jsem četl, že vánoční obleva je naprosto běžná a tuším, že souvisí s jevem el Nino.
Holubi nejsou k většině kmenů ptačí chřipky vnímaví, proto se jich opatření často netýká.
Jj, už včera odpoledne odkapávala voda ze střech🥳
Taky mi tak přijde.
Pole se sice možná rozdělila, ale jen pěstovanou plodinou, meze žádné, remízky už vůbec.
Já mám nejraději plavkové počasí 😎 jak musím navlíct další vrstvy oblečení jsem nespokojen a jak mám začít důkladně vrstvit, jsem ba přímo nešťasten 😔 Pravdou ale je, že na zimě jsou fajnový pak ty návraty domů k sálajícím kamnům.
Já jsem taky nikdy nezažil nižší než nějakých -27 a to byl hnus a ještě vítr a sněžení. Ještěže to bylo v Maďarsku v termálech, kde se člověk pěkně ohřál 🤭
To už není k žití, to bych měl rýmičku a zaklepal bačkorama 🤧
já nevím jaký tam byl naměřený rekord😔
U nás poslední evidovaný kus byl sokol 19.7.2023, jinak na stránkách SVS nic
No, -3 jsou pohodička😄
Kolik hlásí Litvínovice?
U nás bylo jen slabých -10,5 °C, ale než jsem obstaral zvěř, myslel jsem, že mi prsty, uši i nosík upadnou 😲
Tak to může do řady, už jsem dnes četl titulek, že se propadl led na rybníce pod běžkaři. Tak nějak nechápu, jak může někdo vlézt na led, když nemrzne ještě ani týden a je zapadáno sněhem
Já se musím přiznat, že ač mám holuby ve voliéře, mají takřka celé dny otevřeno a možnost proletu. Nejčastěji sedají na mé střeše, ač není nejvyšší a pak využívají střechu bývalé jednoty v sousedství. Soused si holuby pořídil též, sice je má ve voliéře, ale moji mu prý nevadí. Asi mám štěstí na sousedy, starousedlíky, kteří s holuby nemají problém.
Něco málo pranostik k dnešnímu dni. Prý bylo nejmrazivější ráno této zimy a Volary hlásily -28 °C🤧
O svaté Barboře ležívá sníh na dvoře.
Po svaté Baruši střez nosu i uší!
Má-li svatá Barbora bílou zástěru, bude příští rok hodně trávy.
Snese-li led o svaté Barboře hus, snese o Vánocích vůz.
Jaké je počasí na sv. Barboru, takové bývá až do Vánoc.
Jsou-li na svatou Barboru meze přikryty sněhem, bude hojně trávy.
Svatá Kateřina prádlo máchá a Barbora je škrobí.
Když je Barbora ucouraná, bude svatý Štěpán na ledě.
Jo, tak u nás na Mělnicku sněží už týden a já lituju, že nejsem medvěd a nemůžu zimu přespat😄
To nekrmíte ani směsí pro nosnice? Z čeho si myslíte, že se tam bere živočišná bílkovina?
Nezapomeňte nám tu taky napsat, jaký mělo vejce u ptáků úspěch 😉
Podívejte se v obchodě, kde kupujete směs, ať už na netu, nebo i fyzicky, většinou tyto obchody nějaké pivovarské kvasnice mají. Případně se prodává proteinový koncentrát, taky není těžké ho sehnat.
Zkuste jim ty granule namíchat s pšenicí, u mě to mělo úspěch😉