Copak třásně, spíš bych se bál zapomenutých háčků od ozdob a tak
Příspěvky uživatele
list
My jedeme přes žrádlo u nás i u zvířat 😎
Ladd:V zimě jsem pro krmení, v přirodě toho určitě k nalezení mnoho nemají. Naopak v létě by se o sebe měli postarat sami. Navíc si myslím, že riziko přenosu nemocí na krmítkách opravdu je, tak proč by ho ptáci měli podstupovat i v létě.
Vložím fotku krmítka, které je uzpůsobeno tak, že se tolik neznečistí trusem; je i se zásobníkem.
Krmím ptačí směsí. Koupil jsem i 40 kg slunečnice. Tu ale zatím nedávám, protože tou krmí soused. Jen jsem si tedy odsypal a dal jsem ji tetě.
U mě na krmítku zatím polňáci, modřinky, koňadry, na semínkách tůje čížci. Pod krmítkem kosi, hrdličky, straky, sojky.(vrabci toho dost vyhází, takže na zemi je toho opravdu dost).
U tety vrabci domácí, koňadry, modřinky, brhlíci, pěnkavy (snad pár), brhlíci, hrdličky, sojky, strakapoud.
Nejsem si jistý, že naše kulturní krajina má všude dost krmení pro volně žijící ptactvo, pole navazuje na pole bez mezí a remízků, takže není kde by rostlo dost plevelů, které by ptáky uživily. Zahrady jsou plné zelených trávníků s nulovou produkcí semen. V důsledku čistoty kulturní krajiny ubývá hmyzu.
Tak oni hmyzožraví ptáci, kteří na zimu netáhnou na jih, se přes zimu krmí právě semeny, proto chodí na krmítko. Ale určitě není na škodu jim tam přihodit i nějakýho hmyzáka.
Tak ono v chovatelství platí, že každému funguje něco jiného. To je potřeba mít na mysli a hledat takovou kombinaci opatření, která mi bude v chovu fungovat.
Já teda nevím, ale preventivní opatření v chovu praktikuji celý život a zatím se mi daří vyhnout všem potížím. Takže preventivní opatření fungují. Většinou je problém v tom, že někdo prohlásí, že opatření jsou na nic a nedodržuje je
To by mě zajímalo, co vás k takovému názoru vede?
Spíš si chov nakazíte sám trusem nakaženého ptáka na podrážce, než od holuba jehož jste vystavil. To riziko je tam minimální.
Kdysi jsem četl, že vánoční obleva je naprosto běžná a tuším, že souvisí s jevem el Nino.
Holubi nejsou k většině kmenů ptačí chřipky vnímaví, proto se jich opatření často netýká.
Jj, už včera odpoledne odkapávala voda ze střech🥳
Taky mi tak přijde.
Pole se sice možná rozdělila, ale jen pěstovanou plodinou, meze žádné, remízky už vůbec.
Já mám nejraději plavkové počasí 😎 jak musím navlíct další vrstvy oblečení jsem nespokojen a jak mám začít důkladně vrstvit, jsem ba přímo nešťasten 😔 Pravdou ale je, že na zimě jsou fajnový pak ty návraty domů k sálajícím kamnům.
Já jsem taky nikdy nezažil nižší než nějakých -27 a to byl hnus a ještě vítr a sněžení. Ještěže to bylo v Maďarsku v termálech, kde se člověk pěkně ohřál 🤭
To už není k žití, to bych měl rýmičku a zaklepal bačkorama 🤧
já nevím jaký tam byl naměřený rekord😔
U nás poslední evidovaný kus byl sokol 19.7.2023, jinak na stránkách SVS nic
No, -3 jsou pohodička😄
Kolik hlásí Litvínovice?
U nás bylo jen slabých -10,5 °C, ale než jsem obstaral zvěř, myslel jsem, že mi prsty, uši i nosík upadnou 😲
Tak to může do řady, už jsem dnes četl titulek, že se propadl led na rybníce pod běžkaři. Tak nějak nechápu, jak může někdo vlézt na led, když nemrzne ještě ani týden a je zapadáno sněhem