Taky jsem nad nimi uvažoval, ale nejsou to plašani? 🤔 O australkách uvažuju hlavně kvůli povaze 😉
Příspěvky uživatele
list
Nakonec bylo osm kuřat a z toho 5 kohoutů, dva se podařilo udat. Ověřil jsem si, že australky jsou krásný, klidný slípky, ale strašně veliký 😲 Tak přemýšlím nad zdrobnělkama, nevím jestli australky, velsumky, hempšírky. Líbily by se mi zdrobnělý český, ale bojím se, že budou příliš temperamentní. to by mohlo dělat neplechu ve voliéře. Musím to rozlousknout🤔
Teda dal jsem si tu trošku pauzu a najednou zjišťuju, že Jarda.Pecival měl kámoše kohouta od sousedů, Ančovička má betonové kotníky a nestačím se divit, přátelé. Jo a škubačku bych tentokrát taky využil, bo po hodině škubání australáka jsem ho raději začal stahovat a to trvalo jen půl hoďky. Žádná sláva ale lepší než talíř plný peří 😀
ančovička:…chudák kohout😥..tak třeba bude chodit na oříšky jiný, nový..🤔
…a ten se nezakecá 😉
Toto je opravdu asi běžná praxe. Podobně krmím též. Otázkou je, jak krmí tazatel, což nepíše. Jen se ptá na přemrzlé brambory. Těžko pak poradit, protože si nedělám iluze (soudě i podle některých zdejších dotazů), že jsou lidé kteří jsou schopni krmit jen brambory, zbytky z kuchyně a pšenice. Takoví se pak často diví, že jim slípky nesnáší, či se ozobávají. Bohužel anonymové nám tu diskuze dost ředí, svými moudry a urážkami ostatních, kteří se nebojí své názory a rady podepsat.
Jste mě namlsal, asi to taky zkusím. Ale počkám si na jaro, pro jistotu 🙂
Též jsem nad tím přemýšlel, ale nakonec jsem tuhle myšlenku opustil a jsem rád, že holubi přelétají maximálně na sousedovu střechu. Tomu to nevadí a ostatní tím tolik nevytáčí. Byl bych nerad, aby mi zalétali sousedům na zahrádku a sezobali jim sadbu, to by pak mohli mít domácí vězení😲
Tazatelka píše, že chce nasazovat v polovině února, proto píšu, že takhle v zimě za mě ne.
Tady se nám zase rozjela diskuze. Pokud je mi známo, rituální porážky v ČR ani EU nejsou legální. Judaismus, islám ani křesťanství nejsou evropská náboženství. Takže si tu pan holubar a anonym opět jen upouští uzdu své frustrace a vzteku na všechny a všechno.
Já měl zakrslou holandskou, ale to byla kvočna s velkým K. A takovou hned tak někdo nemá
Taky bych to takhle v zimě pod kvočnou neriskoval, případně jen pár vajec, aby byla schopna zahřívat kuřata.
I s kočkou lze odchovávat. Než jsem zavřel slepice do voliéry, tak kuřata zakrslých slepic běhala jen za metrovým plůtkem a kočka (vášnivá lovkyně, která chytala vrabce za letu a potkany nosila od sousedů, že se jich člověk bál, ač byli bez hlavy) si jich ani nevšimla. Ale je pravdou, že takovou kvočnu, jako jejich matka, jsem už nikdy neměl.
U nás v noci mrzne teď dvě noci za sebou. Teploty jen velmi lehce pod nulu do -3 °C. Tak ještě mají prostor na nahánění zásob tuku na zimu
Nebylo to toto http://www.zoofarma.cz/holubi-1/cap-bily-a-capi-kresba-u-holubu.htm ? Je to jedno z mála zmínek rušvana na netu.
Spíš bych vsázel na ježka nebo potkana, kuny prý spíš vejce odnosí
A stejně jsem se nedozvěděl, co chovatelé pávů dělají s odchovy😲
U nás se teď před pár roky též usídlila na půdě, ale jediné, co můžu potvrdit, že do voliéry se nedobývá 🙂
Mno, u nás běhali dva psy a dvě kočky a kuna si došla vybílit celý kurník. Dvakrát. Takže stoprocentní to určitě není. Nejúčinější je opravdu voliéra
Je pravda, že zajíců i bažantů asi dost ubylo. Taky je nějak nepotkávám, což ještě před pár lety tu pobíhali a poletovali, ale letos jsem několikrát potkal hejno koroptví😲 Ale vlky a medvědy by mohla uživit spárkatá a černá zvěř, těch je i tady kousek za Prahou dost, jen se tu vážně nemají kam schovat.
Ale voliéra je řešení značka ideál😉
Ajajajajáááj, tak už máme přemnožené medvědy a vlky? 😂 Chovatel je za své svěřence zodpovědný a je na něm jim zajistit bezpečí