Aktuálně: 3 731 inzerátů210 861 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

Anet10

Anet10
Anet10 14.07.2024, 09:34:36 xxx.xxx.220.104
Vahine:

Zrovna dnes mi přišla do ruky psí známka voříška  Alánka, psa babičky mého muže a na druhé straně je název vesnice a č. 7. To mi připadá moc zajímavé, že asi těch psů ve vsi tolik nebylo? Nevím, ale známka je to historická a krásná. Viz foto 😊

Obrázek

Taky pamatuju tyhle známky, moc hezké

Anet10
Anet10 14.07.2024, 09:33:11 xxx.xxx.220.104
Xerxova:

od malička jsem říkala, že budu mít dogu. Počkala jsem si - až když jsme bydleli v domě se zahradou, tak nadešel správný čas. Já v životě neměla ani křečka (zato jsme měla přečtenou veškerou zvířecí literaturu. Včetně té psí). Manžel vyrůstal se středními pudlíky, tudíž byl zkušenější - a k doze měl jen tři připomínky. Za prvé to bude štěně s papíry, aby z toho vyrostla fakt doga. Za druhé to bude fenka - menší a lehčeji zvládnutelná (to netušil, že naše holky byly vždy podstatně větší osobnosti, než kluci). A za třetí to bude s námi sdílet celý prostor, žádné zakázané komnaty, musí se jí přizpůsobit všechny akce, dovolené… prostě bude to tvor smečkový a náš… No a měl pravdu…

Žíhaná fenečka Arona Ruprechtice se narodila jen kousek od nás. A vůbec jsme do té doby netušili, že tam za plotem mají krásnou dogu - její žlutou mámu Elsu. Arona byla potvora s vlastním názorem - ale naučila nás, že se psem se nemusíme bát jezdit ani do hor, ani k moři, ani na vodu… a že je doga báječný parťák pro každou příležitost. Byla nesmírně pohybově šikovná, nebála se ničeho a nikoho, byla zdravá a veselá. Na šesti letech byla na očkování a pan doktor, který ji znal od narození hlásil, že tak zdravou dogu v báječné kondici nezná. A že by jen potřebovala přetřít čenich černou barvou, aby jí vymizely šediny. A o půl roku později nebyla - osteosarkom je mrcha…

no a Arona může za to, že už nás od toho jara 1994 dogy neopustily a pak přišel Xerxes a Beta a Night a Yoda…

ještě k fotkám - na té první je jako dvouměsíční prťavec, na druhé v milovaných Jizerkách, na třetí důkaz, že i doga se vejde do Vertexky - sjela s námi snad všechny řeky a byla báječný vodácký pes, na čtvrté je ve Francii na Azurovém pobřeží (nebojte, neuvařila se - byla to doga vedro a sluníčko milující) a na poslední je přesně na šesti letech - byla únorové štěňátko

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Teda Arona byla nádherná, žíhaná doga je pro mě TOP barva,žádná jiná se jí nevyrovná

Anet10
Anet10 12.07.2024, 16:29:17 xxx.xxx.220.104
Anet10:

Mám 2 od D4M, safety černou a černou letní sonn, ta má skoro do půlky síťku, je docela pevná, dýchají záda i vpředu. Váhala jsem od Ščučky letní se síťkou, odrazovalo mě to, že má límec, síťková vesta na léto s límcem. Výhoda u vest od Ščučky je, že mají na kapsách zipy a tím se rozšíří prostor na balonek. U Ščučky- vyšší cena než D4M. Kdyby neměla letní Ščučka  límec, asi bych vzala tu, kvůli rozpínacím   

https://eshopscucka.com/cs/produkt/odevy-pro-kynology/vesty/letni-vesta-unisex-modra-pes-vycvik/https://d4m.eu/cs/13-vesty  

https://d4m.eu/cs/13-vestyhttps://d4m.eu/cs/13-vesty

Nějak se nezdařilo to zkopírovat

Anet10
Anet10 12.07.2024, 16:26:17 xxx.xxx.220.104

Mám 2 od D4M, safety černou a černou letní sonn, ta má skoro do půlky síťku, je docela pevná, dýchají záda i vpředu. Váhala jsem od Ščučky letní se síťkou, odrazovalo mě to, že má límec, síťková vesta na léto s límcem. Výhoda u vest od Ščučky je, že mají na kapsách zipy a tím se rozšíří prostor na balonek. U Ščučky- vyšší cena než D4M. Kdyby neměla letní Ščučka  límec, asi bych vzala tu, kvůli rozpínacím   

https://eshopscucka.com/cs/produkt/odevy-pro-kynology/vesty/letni-vesta-unisex-modra-pes-vycvik/https://d4m.eu/cs/13-vesty  

https://d4m.eu/cs/13-vestyhttps://d4m.eu/cs/13-vesty

Anet10
Anet10 30.06.2024, 23:30:48 xxx:xxx.5cfc:7f37
Trickyvoo:

No já jsem sova neskutečná, kdyby mi to nebylo blbý, tak snad chodím spát až ráno. Nicméně pokud mě nenutí nic ráno vstávat, ráda jdu spát ve dvě a vstávám v půl desáté. Do práce nyní chodím na osmou, ale minulý týden jsme museli stávat na půl sedmou a s mužem jsme do sebe lili kafe už v devět, abysme vydrželi do konce pracovní doby.. a to jsem dřív vstávala na šestou a když jsem viděla psa, jak na mě mžourá a odmítá vstát, jen mě to utvrdilo v tom, že vstávat takhle brzy je proti přírodě. Malině se někdy nechce vstávat ani před sedmou.

Ponocuji a pak ráno vstávám a nadávám si, že jsem nešla dřív spát a že zítra se polepším, ale pak přijde večer a ze mě v drtivé většině ta únava zase spadne a nakonec jdu spát pozdě…

Mám to úplně stejně jako vy, jsem sova, klidně půjdu ve 23 hod. uklízet barák. Když jsme dělali s manželem noční 12 (18-6 hod) psovody, lítali jsme v noci po pochůzkách, padla 22 hod. on byl zralý na spaní, já jsem ožívala a noční až do rána v pohodě. Ráno jsem padla do postele a usla, jak špalek až do odpoledne. On přes den prostě nemohl spát. I teď usíná u zpráv v televizi, což já nechápu. Nechápu ani to, že v 6 ráno už je se psem na zahradě, a to vstávat nemusí a denně tak vstává, hážou se aportíky, hračky, prostě pes už je v plné aktivitě.  Já,  když usínám okolo 1 v noci a vstávám ve 4,50 hod. do práce, jsem celý den úplně mimo.

Anet10
Anet10 30.06.2024, 16:24:27 xxx:xxx.5cfc:7f37
impact:

To je Huawei Zdraví. Mám to k hodinkám. 🙂

Aha, děkuji, to je škoda, od  Huawei nemám nic, potřebovala bych něco takového pro Apple nebo Xiaomi🙂

Anet10
Anet10 30.06.2024, 15:16:01 xxx:xxx.5cfc:7f37
impact:

Tak my dneska po nějaké době zase vyrazili na výlet. Sice jsem nadávala jak špaček a se slzou v oku vzpomínala na postel a klimatizaci, co u ní stojí, ale nakonec jsme se hecli a došli to. 😂

Jeden motůrek byl na víkend zapůjčen ke svojí ségře a tak jsem ho nahradila druhým motůrkem. Moc radosti jsem teda nesklidila. Ocas zvedl snad po třech kilometrech a nasranej je doteď. 😂

A viděli jsme krásnou laň! Jen není na fotce moc vidět.

Po návratu domů jsem se dozvěděla, že už se zapůjčenej motůrek nejspíš nevrátí. Tak jsem si pobrečela a musíme si holt po roce zvyknout bez něj. 🤧 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Impact, já se zeptám, co je to za aplikaci v telefonu co máte? To je bezva, už jsem se chtěla zeptat dříve, tam se vlastně zobrazí kudy jste šli, kolik km a tak.

Anet10
Anet10 25.06.2024, 23:01:58 xxx.xxx.210.184

Co na to říct, máte ❤️ na správném místě, posílám🌼👍

Anet10
Anet10 25.06.2024, 12:02:26 xxx.xxx.210.197

Arosek, úžasné fotky a krásný život pejsků u vás, až mě šly slzy, jak někteří z nich  žili před tím, než se dostali k vám.

Anet10
Anet10 20.06.2024, 21:36:58 xxx:xxx.291:b246
biaca:

Tomu psovi už je 20 let? To tedy vypadá dobře.

No, jsem to nějak zmršila, to 4. 2003 tam být nemá mělo být 2023,ale to patřilo k jiné fotce co jsem smazala. Správně je to 4a5 letos. Evi( Kylián) je to běžný prac. ovčák, znám o hodně hezčí, ale mě na kráse nesejde, priorita je pro mě hlavně zdravé zvíře.

Anet10
Anet10 20.06.2024, 17:07:54 xxx.xxx.210.199

Taky dám

1. po příjezdu domů, 2 měsíce

2. asi 3 měsíce

3. asi  9 měsíců

4.  9/2003

4. a 5. letos 

Anet10
Anet10 20.06.2024, 16:36:06 xxx.xxx.210.199

Tohle vlákno čtu už od začátku, Hachi je pes, co má v životě opravdu smůlu, těch operací, co už měl, paničky je mi fakt líto, já bych byla z toho už na prášky. Moc přeju, aby to byla jeho komplikace fakt už poslední, dobře se zahojil a měl nadosmrti pokoj. Bohužel já neporadím, nejsem vet a ani jsem nic takového nezažila. Až včera, no měla jsem strach opravdu. Šli jsme se se psem koupat na rybník Zvůle, byl hyc, jezdíme tam leta. CHodíme dozadu, kde nikdo není, vede tam taková vyšlapaná úzká cestička, vyšší suchou  trávou, vykáceli tam stromy, no tak si jdeme, Ori před náma asi 3 m, najednou vyskočila přes půl m do vzduchu a stop, ihned se vrátila k nám. Stála, jak sloup a koukala na to místo a já dále nejdu. Hned mě napadla zmije. Tak jsme pomalu pokračovali dál, dupali do země, Orinu u nohy. Když jsme došli na to místo, Ori se zastavila, nechtěla jít dále, pak šla, ale to místo nepřešla normálně, ale přeskočila dost vysoko, jako přes překážku. No měla jsem z toho hlavu v pejru, protože slepýše a ještěrky jsme tam viděli mnohokrát, včera taky, ke slepýšovi čichne a jde dál, toto bylo fakt pro ni překvapení, úlek. Zmije  tam žije, Česká Kanada, 620 m/n.m., stráńka plná kamenů, pařezů, vykácená paseka v blízkosti vody. Několikrát jsem ji prohlížela celé tělo, jestli neuvidím otok, nebo ranku, ještě v 23.30 hod. Nic, naštěstí, je normální i dnes, žere, pije, hraje si tak snad OK, po 24 hodinách, už by se asi něco dělo. No, měla jsem nahnáno.Ten výskok do vzduchu jsem ještě neviděla. Fikovnice, jak psala puma, ano je černá forma zmije, tu klikatou čáru není skoro vidět, ale zmiji od užovky poznáte podle zorničky(čárka) užovka kulatá, trojúhelníkové hlavy a pileus je jiný, ale kdo by to v tom okamžiku zkoumal, že ? Tělo je tlustší. To by jste ji musela potkat se někde vyhřívat, aby jste si ji prohlídla a viděla rozdíl. Hachimu přeju BRZKÉ ZOTAVENÍ  a více štěstí v životě, už si toho prožil dost

Anet10
Anet10 09.06.2024, 22:34:48 xxx.xxx.210.203
ančovička:

Žádnou jinou humánní možnost neznám, ale jestli už nesnáší a nebude,což se dá u dvouleté hybridky předpokládat, zabila bych ji na polévku 👍😉

Ale jo, ono ji to vždycky pak přejde a potom normálně nese. To máme ještě 3 tříleté hybridky a dvě nesou, ta třetí už ne, tak tu asi klepneme, ale ty dvouleté nesou pořád i v zimě byly vajíčka, takže zatím ji zabíjet nebudeme

Anet10
Anet10 09.06.2024, 15:37:39 xxx.xxx.210.135

Dobrý den, máme hybridky, 2 roky staré a jedna z nich už asi potřetí kvoká. Vždycky ji z kukaně vyhodíme a zavřeme zvlášť do ohrádky asi po 14 dnech to přejde a chová se zase normálně. Je ještě jiná možnost, jak ji odkvokat?

Anet10
Anet10 06.06.2024, 16:37:00 xxx:xxx.6682:2d3d
Ivus:

Tohle je Vasil. Není to sice úplně štěně… Narodil se včera a dneska už se s ním foxterroři chtěli kamarádit… 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Teda Vasil je překrásný, maminka taky, To je dánka?

Anet10
Anet10 03.06.2024, 14:01:31 xxx.xxx.38.173

Moje ovčanda přezubila a nevypadl jí špičák nahoře, takže měla dva za sebou, první byl druhý a mléčný za ním. Taky jsem dávala velké hovězí klouby na okus a nic, tak v 8. měsících mléčný zub na veterině vytrhli a má pokoj.

Anet10
Anet10 03.06.2024, 13:42:06 xxx.xxx.38.173
Aluška:

Dnešní kontrolní rtg Idorkovo zlomené nohy - prý na to že jsem starej pes ( pan doktor je trochu drzej, měl jsem ho kousnout) se to hojí dobře a už zase můžu skákat přes kaluže. Já už teda týden skáču, ale to jsem mu radši neřek, aby se třeba nezlobil. Záda mi už mamina obvazovat nemusí, tak už nebudu vypadat jak trdlo v bílým bodýčku 😃. Mamina tam zahučela za cca 35 000. Něco říkala že za to mohla mít dva malý nový. To teda nevim co tím myslela, ale stará se o mě dobře, tak jí ty divný řeči odpouštím.

Obrázek

Je moc dobře, že se to tak hojí, držím palce a věřím, že bude brzy Idorek vpořádku🌹

Anet10
Anet10 01.06.2024, 12:07:57 xxx.xxx.220.104
Dublinbarzoj:

A zpět   k venčení. Oblíbená procházka  mezi pastvinami,  kluci mají  rozhled. A barzojí nos😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Co dodat, nádhera překrásná,ušlechtilost a noblesa sama, barzoj patří podle mě k nejkrásnějším plemenům vůbec. Taky jsem měla, uvažovala jsem i o pořízení dalšího, ALE moc mě mrzí, že nemůže chodit moc na volno, naše teda chodila, ne všady a když tak, měla jsem oči na stopkách,celou dobu jsem sledovala terén, kde se co šustne, prostě takovou prochajdu už nee. Nějaké k noze a hned přijít neexistovalo. Pes na procházce většinou na vodítku pro mě moc není. Ale jinak teda barzojíky tiše závidím. Ještě se zeptám, mám dilema, co dát čubě proti klíšťatům? Doteď od loňska na pipetě Advantix, fungoval dobře, za celou dobu asi 3 maličké klíšťata na čumáku, manžel chce zase obojek Foresto, dávali jsme ho minulé feně, mě vadilo, že když  šla ven, měla na sobě 2 obojky a Foresto vlastně pořád,pipeta je zase jen na 4-5 týdnů. Co dáváte?   Bravecto ani Symparicu ne.

Anet10
Anet10 22.05.2024, 18:41:01 xxx.xxx.220.104
Aluška:

Byla jsem poňuňat Mirečkovo dětičky

Taky moc krásní božánci