Aktuálně: 3 731 inzerátů210 861 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

Anet10

Anet10
Anet10 16.09.2024, 18:42:23 xxx:xxx.4544:64ef

U nás už prší od čtvrtečního rána, pořád vkuse, akorát včera asi 3x přestalo, dnes opět prší celý den s malýma přestávkama. Nežárka jen hučí, je dost plná, ještě kdyby se protrhl Vajgar(rybník), tak by nás to spláchlo. No, jen trnu, aby to všechno už skončilo, od Nežárky bydlíme tak 60 m. Mám už nervy nadranc. Teda Sardullah, to Ginino přivolání, to bych těžce nesla. Takový absolutní nezájem, všechno  šumák. Ale nic ve zlém, pastevci asi takoví jsou, já jsem nikdy pastevce neměla. Ještě se zeptám, když vyperete vetbetku, může do sušky? Popř. na jaký program, na nižší teplotu? Má zespodu ten protiskluz. Doteď jsem po vyprání nechala jen uschnout volně.

Anet10
Anet10 10.09.2024, 12:29:56 xxx:xxx.4544:64ef
Bobca:

Mě se líbí mimo štěndy i ta Cherry..ten úsměv,obočí,takový ten starostlivý výraz🥰

CHery se mi líbí moc, právě díky tomu úsměvu a milému výrazu, myslím, že to moc retrívrů nemá

Anet10
Anet10 06.09.2024, 21:19:28 xxx:xxx.4544:64ef

LIdi, nevíte, jak se zakládá kanál na youtube? Mám tam účet, ale založit kanál mi nejde. Abych mohla zde vložit video, tak musím mít na youtube svůj kanál a to se přes všechnu snahu nedaří

Anet10
Anet10 06.09.2024, 21:15:30 xxx:xxx.4544:64ef
Sarah01:

To nevím, jestli v balíku, spíš ne, ale potěší to. 😊

To je super a je moc krásná🌺

Anet10
Anet10 30.08.2024, 21:46:51 xxx:xxx.4544:64ef
megi-the-pes:

Kdysi někdo (víc lidí) psal, že velká spotřeba těch g. z H.

Anet10, vemte si, že Essential jsou klasické granule, mají nějaký level bílkovin a tuku a vlákniny… a ta pejska dostane lisovanými úplně něco jiného.
Jako… zpomalit ji to může, to asi jo. 😀
Megi papá hlavně maso, samotné, ale když granule, tak 30/20, štěněčí třeba… jí to chutná, kočkům taky, okrádají se… a mně už přijde úplně blbé platit za pytel brambor.
Dávno pradávno jsem lisované kupovala, ale taky se přejedly. 
Tady se ale přejí vše, protože rozmazlenci to sou všecko.

Děkuji všem za info. Já jsem nikdy lisované za studena neměla, tak se ptám. Essentialy mají bílkoviny 30, tuk 16, zdá se mi to dost, těch bílkovin. Má je jen k snídani, menší dávku, večer má maso

Anet10
Anet10 30.08.2024, 16:47:50 xxx.xxx.210.179
Anet10:

Megi, a co ty lisované za studena z Hulína? Neměl jste je tady někdo?  

https://www.krmivahulin.cz/p/krmivo-pro-psy-lisovane-za-studena-s-

Že bych koupila čubině, ráno k snídani dostává granule, nyní Essential food nautical. Jsou ty z Hulína dobré, horší, lepší, než Essential? Večer je na mase. A co ta příloha k masu z Hulína?  

https://www.krmivahulin.cz/p/doplnkove-krmivo-pro-barf-extrudovane-

neměli jste někdo?

Teď jsem zjistila, že ta stránka nejde otevřít. No, prostě ty lisované za studena a příloha k masu

Anet10
Anet10 30.08.2024, 16:44:29 xxx.xxx.210.179
megi-the-pes:

Eště jsem zapomněla na tu hromadu nových lisovaných (Lyopet Yolopet), co jsou ultra podobné Platinum, někdy jsem to hledala, vyráběly se v tom Platinum (Německo?), což se ukázalo náhodou, protože insolvence. 

A lisované, co se vydávaly za cz značky, se dělaly někde v Holandsku, jelo to pod Bardog nebo tak, názvy už nevím, možná už ani neexistují, teď distribuuje Lara, Domovina atp., to je ze Slovenska.

Hulín dělá fakt v ČR lisované a Bohemia Pet Food jsou sušené granule a taky se asi dělají tady.
Lis není tak drahý jako extrudér, to je jasné.

No a jak bylo řečeno výše, nebudu mít nikdy svoje granule, protože stroje tolik masa neumožní, což je škoda, už mám dávno vymyšlený obal. :-/

Megi, a co ty lisované za studena z Hulína? Neměl jste je tady někdo?  

https://www.krmivahulin.cz/p/krmivo-pro-psy-lisovane-za-studena-s-

Že bych koupila čubině, ráno k snídani dostává granule, nyní Essential food nautical. Jsou ty z Hulína dobré, horší, lepší, než Essential? Večer je na mase. A co ta příloha k masu z Hulína?  

https://www.krmivahulin.cz/p/doplnkove-krmivo-pro-barf-extrudovane-

neměli jste někdo?

Anet10
Anet10 24.08.2024, 22:36:03 xxx:xxx.4544:64ef
Dafi:

v týdnu po pondělím výletě cvičící vycházky kousek od domu po cvičící ranní vycházce splnění mého dětského snu!!!

holky já byla tááááááák ščastná!!!!!!!!

45 minut v sedle-učení stehenního sedu,vysedávání+klus,čištění,uzdění,vyvedení do jízdarny,pak na pastvu,bez mých psů-jen já,trenérka a kůn-15letá Kamej….

je to dřina,dlouho bych to vysedávání nevydržela,jednou jsem byla poichválena,jinak milin oprav,ale holký,su sopokojená!!480kč….

snead se tam dostanu aspon jednou měsíčně…

jsem říkala majitelce,že su spokojená,ale dělám víkendy,a tak jednu za čas….

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Dafi, úplně se dovedu vžít do vaší situace, jak vám muselo být krásně u srdíčka, ten pocit v blízkosti u těch koní. To se popsat ani nedá, je to taková zvláštní radost, někde uvnitř. Co se toho vysedání týká, na lonži v kruhu je to mnohem těžší, než když jedete třeba po nějaké lesní cestě a klušete, to vám jde úplně samo automaticky, lehce.

Anet10
Anet10 23.08.2024, 22:56:22 xxx:xxx.4544:64ef
Dublinbarzoj:

My dnes venčili s hračkama nebo monitorováním  okolí, nač se  honit🤣

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Barzojíci, to je taková nádhera, oba dva, prostě, aristokrat psího rodu🌹

Anet10
Anet10 11.08.2024, 23:08:02 xxx:xxx.a459:c850
Doron:

Měla jsme vážný rozhovor s naším trenérem sportovky, myslí si, že to takhle nikam nedotáhneme.. ☹️.

Že prý má moc vyžití jinde a na cvičení nemá ten správný drive. 

Je teda pravda, že vedle ostatních naspeedovaných psů vypadáme docela směšně.

On třeba  docela pěkně kouše,  ale když si jde  figurant vyměnit rukáv,  v klídku si lehne a opočívá 🙂.

Tuhle se nám chlapík s malinou úplně otevřeně vysmíval 🙂)))).

Možná by se mohl uplatnit jako chůva,  je neuvěřitelně jemný a ochranitelský k vnoučatům, hlídá je u bazénku celé hodiny, bradičku opřenou o okraj, až je mi ho líto,  ale on si to nedá vzít… Přitom bedlivě monitoruje okolí a hlavně oblohu, co kdyby přiletěl nějakej dravec a děti nam chtěl odnést, že jo.🙂)))

Obrázek Obrázek

Buďte ráda, že máte tak pohodového psa. Je to fajn rodinný pes s kterým nebudete mít problém. Já si nedovedu představit moji fenu u bazénku s tím dítětem. Skočila by tam za ním, celého by ho pohamtala. Mám opak vašeho, divokého pošuka, hyperaktivce, bývá hodně ve vzruchu, takový adrenalin. Se psema se nesnese, jen s málo kterým. Je s ní moc práce, už jen ji hodit do klidu je fuška. No, neměla jsem ještě takového N.O. Je to spíš malina v ovčáčím těle.  Co se týká toho pána s tím maliňákem, jak se vám smál, je to buran, který vidí jen to své plemeno a nedovede pochopit, že jsou i jiná plemena nebo psi, kteří mají jinou povahu a mentalitu, než jeho pes a jemu podobní. Váš briard musí být velice příjemné zvíře do rodiny, buďte za to ráda. Já jsem dost cíťa, mě se někdo na cvičáku smát, bylo by mi to líto a už bych tam asi nešla. Buď bych šla jinde, pokud by nebyla možnost, cvičila bych si jen tak pro sebe a pro mé potěšení 🌹

Anet10
Anet10 07.08.2024, 14:51:18 xxx:xxx.4544:64ef
Sardullah:

Mě je 51…a stále ještě ta touha jezdit je. A tak si říkám, že až teda zhubnu (s mojí tonáží bych to koni fakty neudělala) a trochu zamakám na fyzičce, protože s takovou kvalitou svalů, co mám teď, bych si na koně nesedla, tak se odměním tím, že jednou za čas…taky vím, že kdybych z koně třeba po hodině v týhle fyzičce slezla, tak bych nemohla chodit.

Ale taky už váhám, neboť na koni jsem seděla naposled asi před 15ti lety a to asi po desetileté pauze, když měla kámoška fríské kobyly a to teda jen v hale a klus pro jistotu na lonži …na cval jsem si upřímně netroufla…a myslím, že teď by to s tou jistotou v sedle bylo ještě horší. I když mi všichni koňáci říkaj, že to se nezapomíná, že jde jen o pár lekcí, aby si byl člověk fakty jistej v kramflecích nebo minimálně jistější.

No nevim…

Sardulah, fakt se to nezapomíná, to mají pravdu. Taky nejsem žádný koňák. Já jsem za mlada jezdila parkur, od dětství u koní, koně prostě v člověku jsou a nebo ne. Jsem o dost starší, než vy, ale ještě sem tam si zajdu zajezdit tak rekreačně, na vyjížďku do přírody. Myslím, že u vás by lekce na jízdárně byly nutnost, než by jste se vydala třeba ve dvou nebo ve třech na vyjížďku do přírody, aby jste věděla, co s tím koněm máte vlastně dělat, ne aby vás vláčel sám kudy chtěl, neměla jste od stromů odřené nohy atd. Prvních tak 5-7 hodin práce na jízdárně, budou nohy, vnitřní stehna a třísla bolet fest, ale pak to přejde. Taky nejsem žádná Twiggy(68-70 kg), ale pokud vám koně voní a láká vás to, jděte do toho. Jsou to úžasný zvířata, už jen ta vůně. Kamarádka chová achaly, nejsou to koně pro každého, ale jsou tak nádherní.

Anet10
Anet10 05.08.2024, 14:39:50 xxx.xxx.210.165
balu:

Anet, ta vaše fenka je nádherná. 

Klacky se psům házely vždycky, dřív ani žádné hračky pro psy nebyly, neřešilo se to jak dneska, a případů, kdy si psi klackem ublížili, určitě moc nebylo. 

To je možné, ale moje intuice praví prostě klacky jednou provždy a navždy  NE,NE. Do vody na koupání má plovoucí žlutou hračku, kterou na hladině dobře vidí a je taky spokojená. 

Anet10
Anet10 05.08.2024, 14:31:55 xxx.xxx.210.165
tetrivek:

Měli jsme štěstí, vyrazili jsme v sobotu brzy ráno. Ještě přeprchalo, takže lidí nebylo tolik co bývá. Máme Šumavu kousek, 80 km. Takže doufám že podzim to taky jistí. Na Šumavu jsem jezdila už v dětství s rodiči, tak jí musím ukázat synovi. Snažíme se párkrát do roka. Šumava je naše srdeční záležitost. 

Je pravda že těch turistů tam někdy bývá moc. 

Jo, taky Šumavu miluju, vy máte asi více našlapáno než my, dejte prosím nějaký tip na místa bez lidí. Já vím, že tam určitě jsou, jen o nich nevíme. Co se těch klacků týká, jsem z toho už úplně na nervy. Jak jdeme s manželem, tak aspoň 2x jí hodí, prý ví, jak a kam. Už se kvůli tomu někdy i pohádáme. Pro ni je klacek top hračka( to má po mámě). Je taková silně kořistnická, vžkycky letí, jak blázen, je úplně mimo. A o to, je to právě HORŠÍ. Už mě ten můj fakt s tím se…e Nedá si říct, prý je to šťastný tvor, když může letět pro klacek a já trnu hrůzou, se mnou ten klacek ani nesebere ze země, když venku najde, zastaví se u něj, koukne na mě, já řeknu nech to a jdeme dál. Zrovna teď je o tom článek v pes přítel člověka č. 8. Ještě se zeptám, jaké používáte boty na tůry? Mám vyhlédnuté Salomon nebo Columbia, otázka spíš pro Impact. Mám širší chodidlo. Potřebuju, aby byly prsty volně a nesvíralo je to do špičky.

Anet10
Anet10 04.08.2024, 22:57:44 xxx:xxx.4544:64ef
tetrivek:

Dneska jsme jeli na Šumavu, chtěla jsem vzít alespoň jezevčici, ale na Srní k výběhu vlků, mají psi zákaz vstupu. Ještě jsme zastavili na Čeňkově pile, prošli se Kvildou a Modravou. Navštívili moc pěkné muzeum v Rábí. 

Fotky nic moc, alespoň jsem stihla vyfotit vlka jak si pochutnává na malinách. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Tam, kde jste byli, tam bylo  asi přelidněno, že? Já Šumavu miluju, ale o  prázdninách tam nejezdíme. Kvilda, Modrava, tam je to v létě Las Vegas. My jsme byli opět v Novohradkách, tam je to pro mě balzám na duši, lidi žádní, jen klid a samé lesy.  Miluju to tam. Na Šumavu se chystáme konec září, zač. října. 

Co se fotky týká, zase s klackem v hubě. Doaleluja můžu říkat manželovi, NEHÁZEJ JÍ TY KLACKY, může se něco hrozného stát, ale to je jako když hrách na stěnu hodí. Já jí klacky nehážu nikdy, má svoje hračky, chlap si říct nedá. 

Obrázek
Anet10
Anet10 30.07.2024, 23:10:14 xxx:xxx.773a:6074

Moc hezké to má, sleduju ten váš případ dlouho, je super, že se to tak pěkně hojí, s Hachim, co ho máte, jste si už užila dost, ty předchozí operace atd. Já bych z toho byla asi v blázinci, když se mýmu zvířeti něco stane, dost to těžce nesu, myslím na to a nemůžu v noci ani spát. Přeju,ať se to brzy uzdraví, a dalšího nic hrozného už vás nepotká.

Anet10
Anet10 21.07.2024, 22:38:04 xxx:xxx.4544:64ef
Sarah01:

Narodilo se nám 7 trpaslíků, 3 holčičky a 4 kluci, všichni jsou zdraví a mamina se úplně perfektně stará. 

Obrázek

Velká gratulace ke štěňátkům, ať jsou všechny i s maminkou vpořádku🌹

Anet10
Anet10 16.07.2024, 22:14:54 xxx.xxx.38.176
Kilian:

….včera jsme byli s Kelisem pozvání na CACIT do Dobříše jako prezentaci asistenčních cviků ..konečně se Kelišovo  tlapka dotkla trávy na které startují mistři sportovní kynologie….bylo mi tedy mdlo vystoupit přede všemi, ale nakonec i pře  moji nervozitu a napachovani trávníku poslednímu startujících haravymi fenami jsme to dali a prý se to i líbilo….předvedli jsme svlékání mikiny, sundání a podani pantofle, sundání a podani ponožky a rukavic, přenesení různých předmětů: platební karta, klíče, nůžky,bankovka, mince, sklenice na víno a vývrtka, přenesení cigarety a sklenice na víno mělo velký aplaus….zlatým hřebem ukazky byl naprosto predpisový aport s buřtem ….

Obrázek

Velká gratulace tobě Evi a Keliškovi, on je fakt vyjímečné zvíře, myslím, že lepšího pejska už mít v životě nebudeš, je to prostě ten top pes, sedli jste si a taková souhra, to se myslím stává jednou za život. Máš štěstí na super cvičák a super lidi, bez jejich pomoci by to bylo mnohem těžší, važ si toho. Taky jsem měla moji top fenku, s kterou jsme si sedli, bohužel odešla příliš brzo. Můj nejlepší pes a nejmíň se dožil. Jiný takový už nikdy nebude. A vystoupit na CACIT DOBŘÍŠ, to je opravdu velká pocta🌹

Anet10
Anet10 14.07.2024, 16:13:31 xxx.xxx.220.104
Xerxova:

my taky říkáme, že proužkatý jsou nejlepší… Však taky po Aroně přišel žíhaný pes Xerxes Bonoda. A když zcela nečekaně během minuty po šesti letech nebyl, tak jsem volala Milanovi Štouračovi (prostě Bonoďákům), že potřebuju “ihned” žíhaného psa a nebo fenku. No a protože ani žíhaná fenka, ani žlutá nakrytá žíhaným psem mu tenkrát nezabřezly… dovezli jsme si plášťovou fenku po jeho importovaném psovi. Vždycky jsem pak Betušce říkala, že měla být žíhaný pes… Když odešla Beta, sháněla jsem štíhlou dogu lehkého typu - a protože odešla blbě na pyometru, měl to být pes. Žíhaní a žlutí tenkrát nebyli a když byli, tak těžcí a vrásčití… Nakonec jsme si Nighta přivezli až ze středního Španělska - ale holt nebyl ani žíhaný, ani žlutý, ani plášťový… ale štíhlý a lehkonohý byl. To vyšlo. I po odchodu Nighta jsem hledala žíhaného psa. Dokonce jsem i našla vrh (v Německu), který se mi líbil. Ale všechna štěňata už byla zamluvená se zaplacenou zálohou… A tak Yoda. Jen jsme ho koupili (a nelituju), tak se narodila žíhaná štěňátka, kde bych si vybrala… ale holt jsme nechtěli čekat a vždy pořizujeme štěníka náhradníčka brzy… Takže všechny dogy měly být žíhané s černou maskou… a vyšlo to jen u dvou prvních… 

No,jo já jsem chtěla taky tmavou vlkošedku,menší drobnou fenku, kvůli tomu jsem nebrala psa( větší,těžší, horší na manipulaci) no a vyrostla kobyla 37 kg, o 2 cm přerostlá, vysoká fena a vlkošedá se světlejšímí znaky. Taky tenkrát ti  sytě tmaví nebyli, už jsem byla 4 měsíce bez psa, tak jsem vzala tuto. Pravý opak, než jsem chtěla. A tak už je to jedno, hĺavně, aby to bylo zdravé. Teď máme 2 dny zánět v uchu, takže ATB+ výplach a kapky, zítra jdeme na kontrolu, asi ji přispí, aby to pořádně zkoukli a popř. vyčistili pořádně. Se zánětem v uchu jsem se nikdy u svých psů nesetkala.