Aktuálně: 3 730 inzerátů210 831 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

Anet10

Anet10
Anet10 19.11.2024, 19:02:07 xxx.xxx.210.181
Dafi:

jo,ještě dodatek-díváme se přítelem na Dobrou vodu, a tam je Lukáš Vaculík,jak se dozví,že bude rajtovat,tak jde ze stáje a tak si tak nadšeně povyskočí…

a já šla od těch stájí za máti,přítelem a psama, a tak jásavě jsem vyskočila s rukama nahoru:-()-dofám,že mě nikdo neviděl🙂

mimochodeem-ten seriál miluju

ale dělají mě tam nepříjemně 3 věci-p.Brzobohatý,který tam snad nikdy nepohladí koně,nic-třeba to má v roli být takovej přísnej,asi jo,ale stejně….

Vladimír Dlouhý,který teda hraje,že ho to hooodně nebaví a jeho tatínek to furt nevidí nebo nechce vidět…☹️

a to jak si v té rodině toho psa nikdo nevšímá a je furt na chodbě…

já se z tohoto důvodu už nemůžu dívat třeba na film Na samotě u lesa,jak je tam ten voříšek v té boudě na metrovým řetězu,mě to dělá úplně zle,já vím,že je to jen film…ale zase v tomhle podle reality….

a já šla od těch stájí za máti,přítelem a psama, a tak jásavě jsem vyskočila s rukama nahoru:-()-dofám,že mě nikdo neviděl🙂  

A i kdyby viděl, tak co? Jsem si vzpoměla na sebe, jak jsme šli od Prášilského jezera lesem, klid,ticho, lidi žádní a já jsem  se najednou zastavila a zařvala. Ježíš, já jsem tak šťastná, přišlo to tak naráz, takový nějaký pocit blaha a krásna. A i kdyby mě nějací lidi slyšeli, je mi to fuk

Anet10
Anet10 18.11.2024, 21:34:48 xxx.xxx.210.155
Dafi:

Kobylka Zara,15 let,ječtě před rokem skákala parkury,byla taková rychlá,jakože i když neklusala tak šla hodně rychle a 2 krát jsem se teda na ní bála-na začátku,kdy jsme šly na jízdarnu,byla jak z divokých vajec,a pak v půlce,kdy se najednou rozklusala,což jsem u koně na volno nechtěla,tak jsem řekla at jí uváže,a furt teda jaksi dělala xichty-cenilla zuby,a i trošku zlobila,paní ju několikrát okřikovala…myslím,že na mě byla dost akční,to ta minulá kobylka jak jsem na ní byla v Koryčanech,tak ta byla taková miláček,to vždycky,když vidím fotku,kterou jsem si s ní nechala zarámovat,protože na té fotce su fakt štastná-jakože hoooodně štastná,tak vždycky když tu fotku vidím tak se usměju-tam byl pocit totálního štěstí a splněnýho snu!!!!!

tady jsem se trochu bála,tak to nebylo úplně vono,když máte chvílama pocit,že si ten kůn chce dělat co chce….-což teda on chtěl tak trošku….

byla na mě moc akční prostě no…..

ted v tu sobotu,jsem si říkala,prostě se chvilku svezu,jen tak at si to užiju….

taky kdyby to bylo na dýl,tak co by tam dělala tak dlouho máti ze psama,na sezení venku to moc nebylo,a do restaurace i když prázdné jsme ji dostat nemohli…..

tak jsem byla ráda,že mi těch deset minut vyšlo,to byl fakt relax

slečna co mě vedla říkala,že má sama koně,jezdí sedm let,a že nemá ambice na závody,stačí ji rekrreační ježdění a u těch koní být…

tak jsem jí říkala,že mě by vlastně stačilo na tom koni chvilka,

a pak se kolem nich nějak motat-čistit,hladit,být třeba hodinu/2 v jejich blízkosti

všude se nabízí jízda a zdar

a já bohužel na tom nejsem zdravotně tak,že bych zvládla nějakej ten klasickej úsek,ta půlhodina mě stačí…..

na ježdění,ale pak bych tam ráda pobyla chvilku,-což ale nejde…..což chápu,nejsu hloupá úplně,že☹️

prostě já bych tam chtěla mezi těma konma chvilku být,mě by bavilo je i vodit-mimochodem pro mě je toto taky zážitek,vést takové zvíře,

to se   prostě blbě blbě vysvětluje….,

to by fakt chtělo nějakou kamarádku s koněm,

já třeba když jdu ze psama a dojdu k ohradě s konma tak tam stojím a čumím,mě pohled na ně uklidnuje,být tam lavka,tak tam sedím třeba hodinu-a Dafina by spokojeně ležela na klíně🙂

tak jsem jí říkala,že mě by vlastně stačilo na tom koni chvilka,prostě já bych tam chtěla mezi těma konma chvilku být,mě by bavilo je i vodit-mimochodem pro mě je toto taky zážitek,vést takové zvíře,   

Dafi, jo chápu to, to je přesně to ono, co jsem myslela. Ne jen zaplatit si hodinu, odjezdit, přijet, koně předat a nazdar. To ne, ale bohužel to tak dnes většinou funguje. Tak jsem to nemyslela. Ta moje kamarádka ví o koních strašně moc, z které matky, z kterého otce pochází její potomstvo a ne jen její, vyzná se v té genetice atd..dokázala by vyprávět celý den. Ona se pro koně narodila, když byla mladá, pracovala u dostiháků. Říkala, víš, já jsem tak bohatá(nejde o peníze), mě se splnilo to, co jsem chtěla vždycky mít a teď to mám-koně, jo, jsem udřená, ale šťastná. A to chodí ještě do práce, celý den se nezastaví, večer padne do postele, ráno vstává ve 4. Koní má 8 plus 1 hříbě. Jak ta o nich dovede vyprávět. Když jsem tam byla, pomohla jsem jí nakrmit. Každý měl něco jiného. Bydlí v bývalé hájence, okolo má lesy, rybníček a pastviny, Krásné místo, skoro konec světa. Co se týká Dobré vody, taky se těším na sobotu, moc se mi to líbí, vždycky líbilo, i když je to z totalitní doby, herci hrají své role podle scénáře, no mě právě se líbí Brzobohatý a Mrkvička, jsou boží a Kemr, to byl PAN herec.

Anet10
Anet10 17.11.2024, 22:54:24 xxx:xxx.4544:64ef
Dafi:

ehmmm-a takhle to vypadalo,když jsem řídila…..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Moc hezký kůň, nádherná hlava, sed je trošku špatně, ale to je fuk, hlavně, že jste si to užila a líbilo se vám. Ten pocit co? Taková zvláštní krása a vůně koní. Min. týden jsem byla u kamarádky, co chová achaly, no byla jsem nadšená

Anet10
Anet10 01.11.2024, 22:24:55 xxx:xxx.4544:64ef

S Coriolus zkušenost nemám, takže neporadím a už vůbec ne v tomto případě, jak píše Acher, ale Reishi zobeme s manželem každý podzim a zimu a myslím, že nám dělá dobře, jako tak nějak se cítíme fajn, zatím jsme zdraví. Mě po ní vymizely červené svědivé fleky okolo očí, kterými jsem trpěla, něco jako alergie, nebo ekzém to vypadalo, bylo to už před 3-4 lety. Ani doktor alergolog si nevěděl rady. Různé testy na alergie, napíchané obě ruce, nic, nabraná krev, výsledky 0. Od té doby se to neobjevilo. Taky bych se přikláněla k názoru výše, anonymní, zkusit to.

Anet10
Anet10 27.10.2024, 22:19:37 xxx:xxx.4544:64ef
Kilian:

…..tak Keliš dnes složil zkoušku STPR3 za 86 bodů..kdy na ploše 30 x 50 m vyhledal do 15 minut pět cizých předmětů o velikosti 5 x 3 x 1 cm z různých materiálů….a tím máme letošní sezónu ukončenou…  

Obrázek

Moc gratuluju, Keliš je prostě hvězda chovu zvířat, lepší pes tady fakt není. Můj pošuk mu nesahá ani po tlapky. Dnes jsme byli na cvičáku, to je takový můj potroubek poblázněný. Včera jsme byli na prochajdě okolo zříceniny hradu CHoustník, bylo tam tak krásně. Miluju tu podzimní barevnou přírodu.

Obrázek Obrázek Obrázek
Anet10
Anet10 22.10.2024, 22:52:11 xxx:xxx.58a:fb75
Sarah01:

Cherry má po porodu mírný prošlapy, myslíte, že stačí doplnit jen vápník? Já jsem začala dodávat i vit. C, který byl měl vstřebávání vápníku pomáhat. Jinak samozřejmě taky dost vylínala.

Nevím, nechovala jsem nikdy, ale co zkusit něco od Canina? Slávka zelenoústá by mohla pomoct   

https://www.canina.cz/p/canina-canhydrox-gag   

https://www.canina.cz/p/canina-petvital-gag-prasek  mají tam toho více, možná veterinářky by tady mohly poradit, myslím, že přípravky od Canina patří k těm účinnějším a dobrým.

Anet10
Anet10 19.10.2024, 15:17:32 xxx:xxx.4544:64ef
Doron:

Mně to opravování pravopisu přijde tak strašně trapný..

Tak jako jo, ukážete,  jak jste šikovné a chytré a jak jste se pěkně učily , ale jak se cítí ten opravovaný.., napadlo vás někdy?

Taky jsem to už kolikrát chtěla napsat, bílí mě též praštilo hned do očí, ale nějak to přejdu, vždyť chyby děláme každý, já tohle vůbec neřeším a tazatelka řeší tvaroh vs jogurt. Jo klidně jogurt dávejte, taky 2x týdně feňuli dávám. Tvaroh nedostává. Množství zvolte podle velikosti pejska, aby se vám pak neposrandil

Anet10
Anet10 17.10.2024, 10:50:57 xxx.xxx.38.163
Lenocka:

Samozřejmě. Přílohy, kosti. Množství dle věku, aktivity, kondice a odpadu. 
Máme 4 psy v rozmezí 23 až 53kg a věk 17měsíců až 8let. Všichni žerou to samé, ovšem v odlišných poměrech.

Nemyslela jsem kosti, ty jsou samozřejmé v každém jídle, tak jako zelenina, balancer, byliny, kril. olej, minerály, ale myslela jsem přílohu jako rýže, jáhly, kuskus, brambor, pohanku apod. Někdo třeba toto vůbec nedává, tak se ptám. Naše třeba dnes jako příloho dostane batát. kaši.

Anet10
Anet10 16.10.2024, 22:34:45 xxx.xxx.210.199
Lenocka:

Dnes je den velké radosti! Naše “malá bílá” má čerstvé výsledky oficiálních RTG: vše (DKK, DLK, OCD, SA i LTV) je negativní/v pořádku.  Je to mé druhé štěně komplet odchované na mase a s dokonalými výsledky. Ještě jednou díky všem, zde mnohokrát probírané rady a názory o krmení syrovým a celkově všech opatření u štěňat opět přinesly své ovoce ❤️ DĚKUJI!

Mimochodem cca před rokem jsme zde rozebíraly (ne)kvality štěňat z opakovaných krytí a já si uvědomila, že ta moje malá je taky z opakovaného, i když mezi tím proběhl ještě jeden vrh po jiném otci. Každopádně u nás se to naštěstí nepotvrdilo a malá je zdravá, má skvělou povahu a ve svých sportovních začátcích nedělá nic jiného, než vyhrává ❤️

Obrázek

Paráda, a zeptám se, dáváte k syrovému přílohy?

Anet10
Anet10 15.10.2024, 12:33:01 xxx:xxx.4544:64ef
Kilian:

…..dnešní zkouška STPR2 splněna 98 bodů ze 100… na ploše 20 x 40 m vyhledání 4cizích  předmětů  o velikosti 10 x 3 x 1 cm z rozličných materiálů za 12 minut….

Obrázek

Velká gratulace tobě Evi a Keliškovi, jste moc šikovná dvojka. Ta fotka jsem si myslela, že je od profíka, je nádherná. Ještě k tomu Idorkovi od Alusky, majitelka se zachovala blbě, měla se zajímat o to, co se stalo, samozřejmě uhradit veškerou vet. péči. Ona za toho psa (svého) bere veškerou zodpovědnost. Idorkovi přeju brzké uzdravení

Anet10
Anet10 01.10.2024, 13:36:52 xxx.xxx.38.170

My jsme včera byli na Wolfgangových vodopádech kousek od Vyššího Brodu, ještě jsme pak pochodili kousek dále. Bylo tam docela zima 7°C, ale nádherně. Je to tam okolo ta příroda taková divočina, cesta plná kořenů a kamení, voda čistá, jak křišťál ledová, ale krásně. Potkali jsme jen 2 lidi, jinak pusto, prázdno. Pro mě zn. ideál.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Anet10
Anet10 30.09.2024, 20:01:22 xxx:xxx.4544:64ef
Sarah01:

Já bych ji vzala, obvod boků 110, to mně bude. 🙂

Jo, bude. Změřte si svoje oblečení, třeba tenší  bundu, položte na stůl, zapněte a změřte.Píšu rozměry vesty, zapnuté a položené na stole. Prsa 56 cm od podpaží do podpaží, pas 55 cm, dá se stáhnout gumičkou vevnitř, boky 57 cm, délka od švu na krku, kde je všitá kapuce dolů 70 cm. Toto jsou ROZMĚRY VESTY, přední část, takže x2 zadní. Já mám Safety černou a na léto Soon se síťovinou, taky černou. Jestli budete chtít, tak se nějak domluvíme v SZ, ať to tady neplevelíme. Vrátím se sem až zítra, teď jsem jen taky narychlo jukla, přijeli jsme z výletu, mám ještě plno práce.

Anet10
Anet10 29.09.2024, 15:33:31 xxx:xxx.4544:64ef

Nevím, kam bych to dala, nikdy jsem nic takhle neprodávala, zeptám se tady. Nechtěl by někdo úplně novou vestu od D4M. Vesta Lara s kapucí vel.M. Černomodrá. Já mám od nich dvě jiné, ty nosím, tuhle jsem neměla ani jednou na sobě. Je to tahle 

https://d4m.eu/cs/vesty/22-kynologicka-vesta-lara-s-kapuci.html   

Fotku té mojí pošlu z mobilu, tady ji nemám. Dala bych ji za méně než polovinu, 700 kč.

Anet10
Anet10 24.09.2024, 10:26:56 xxx.xxx.38.183
Doron:

No, my byli normálně v přírodě,  ne na nějakým psím hřišti,  tak jsem to nečekala.Ona si to ta fenka pokazila tím, že ještě po Framovi vyjela, jako, že si ten koš zabírá..;) 

No, a ti páníčci jsou takoví snivci nepraktičtí..

Nic strašnýho se nestalo, je opravdu jen šlic.

Děkuju moc za podporu, už jsem se uklidnila🙂.

A k těm botám..

Už nemůžu nosit nic jinýho než barefooty, a ty jsou většinou fakt drahý,  tak je nosím do roztrhání a asi dělám ostudu☹️.

Loni jsem si nechala ušít ( pod)zimní boty s beránkem, od takovýho ševce jak z pohádky , dělá takový divoký kombinace barev, vybrala jsem si co nejcivilnější, dole jsou široký,  ale dobře drží kotník. Jenže je budu muset nějak brutálně naimpregnovat, aby mi vydržely  a nevím čím. Možná jsem měla vzít černý☹️.

Obrázek

Teda, nádherné boty, chodit se v nich bude asi božsky.

Anet10
Anet10 23.09.2024, 19:15:48 xxx:xxx.4544:64ef

My jsme včera venčili na Šumavě. Bylo fajn, až na to, že všude bylo dost lidí, no jo no, neděle a ještě hezky. To Novohradky, co se týká lidí, jsou na tom lépe. Klid, sem tam někdo. Pro ty, co koukají na seriál Policie Modrava(já ho můžu 100x a furt dokola) jestlipak poznáte ten dům? Co se týká těch bot, jak tady někteří psali, já mám Salomony a jsem s nima spokojená. Ještě se zeptám, měl někdo softshelovou bundu Hannah? Píšou vodní sloupec 8000, prodyšnost taky 8000. Jde mi o to, že jednou jsem softshelku měla, ale nějakou obyčejnou a po asi 3 km jsem měla úplně mokré záda, vůbec to nedýchalo, spotila jsem se a pak mi byla zima. Letěla do popelnice. Tak nevím, jaká by byla ta Hannah.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Anet10
Anet10 21.09.2024, 16:37:28 xxx.xxx.210.198
Doron:

Fram konzultuje výcvikový plán s  celebritou sportovní kynogie, panem profesorem K., který se mu i podepsal do památníčku a ochotně svolil k společné fotografii.

Obrázek Obrázek

Jedním slovem-KRÁSNÉ

Anet10
Anet10 17.09.2024, 11:02:59 xxx.xxx.210.149
Verun:

Vajgar nemá přece sypanou hráz a momentálně je pod stav(to bydlíte někde u “Bubnu”) ….ono to plnění větších řek budet trvat i když už lejt nebude, se to tam steče. 

Jo, bydlíme u bubnu, asi 50 m od, Vajgar prý je o -20 cm nížší, nějak prý regulují přítok hamerského potoka, takže máme vody okolo dost. Nežárka se valí do Veselí do Lužnice, teď ještě hrozí Rožmberk, No, pane bože, ať už je po všem. V noci z toho ani nespím. Jak vidím tu zkázu v Jeseníku, Krnově a tam na severu,  včera mi šly slzy do očí, kdo nezažil-nepochopí. Těch lidí mi je strašně líto.