Aha, tak dělali s tím stafíkem obranu, to jsem si přesně myslela…
Příspěvky uživatele
Doron
Nechce se mazlit, komunikovat? Možná něco speciálního k jídlu? Kde to dělá a kdy?
Ale vždyť jo ! Oni asi mají ty hry takový ritualizovaný, to je v pohodě, i když to vypadá drsně. Moji to taky tak dělaj . Vaši kluci to mají evidentně v hlavě srovnaný , ale štěňata zadavatelky asi ne..
A mohla byste dát nějakou fotku zápasících hrochů 🤣..
Zrzavci:Hele, já asi neumím ani popsat, jak mě to hrozně s….o. Omlouvám se za tu hrubost, ale jiný výstižnější slovo prostě není. Já vím, že ten pes za to ve svý podstatě nemohl, ale………..
Tak hlavně by mě sr.li, ti páníčci, že nezakročej.
Ono to nejni tak složitý, tomu udělat přítrž.
Já to teda dělám tak po psovsku, něco jako Ruda Desenský 🤣🤣🤣.
Když nějakej stěník už moc druhýho trápí a už to není sranda, stoupnu si nad něj , upřeně se na něj podívám, ošklivě vrčivě ho napomenu “ dost” a udělám z ruky takovýho pevnýho krokodýlka, jako když psí máma chce štěně praštit zubama s oteřenou tlamou, a toho mu ukážu. Většinou stačí jen ten náklon a zavrčení , zřídkakdy je potřeba ho po nosíku majznout, respektive spíš klepnout . Nikdy se mi nestalo, že by to někdo bral úkorně. Naučila jsem se to od psů.
Když se do sebe chtějí pustit dorostenci a hra se mění pomalu ale jistě ve rvačku, dělám to zase jináč. Mluvím na ně takovým spíš vyšším hlasem, jako bych vyla😅 a hodně protahuju.
Kluciiii, co děláteee, no taaak, jdemeeee. Jako že teď není čas na blbosti, ale přesouváme se, pravděpodobně lovit 🤣. Teď jsem zrovna nedávno použila na vycházce s protivným Doroušovým bráchou, co se chtěl prát a fungovalo to perfektně. To mě kdysi v dětství naučil laskavý cvičitel psů, pan Kožíšek, ještě ve Svazarmu.
bambule:A neměli ho oni adoptovaného z útulku?
Ten druhý, Major, byl z útulku, musel pryč když pokousal pouhé tři lidi… Ten třetí ,Commander, to dotáhl na deset nebo jedenáct .
Ale tak co, nikdo snad není vážně zraněnej a pes určitě najde dobrej domov.
Bidenovi jsou ovšem dosti nekompetentní majitelé 😔.
Toho posledního dostal od bratra k narozeninám jako štěně.
Některý lidi tu agresivitu ve svých psech prostě nějak, třeba nevědomě, podporujou. I úplně necvičenej ovčák by nemusel být agresivní přece.
Možná právě nevhodný výcvik? Nebo nevhodný výběr, nějaká labilní linie?
Je taky zajímavý, že se třeba po třetím kousnutí nepoučili a nezačali něco dělat jinak 😅.
Taky věřím tomu, že páník vždycky nějak otiskne svojí osobnost a náladu do psa. Tak je možná Biden v Bílém domě ve stresu a je podrážděný ? Leze mu na nervy ochranka?
To se asi nedozvíme ..
🤣🤣🤣
Zrzavci:když já znám enem toho
labradůda
čibabu
jozefpčika
a rýžbejka
jo a pižlu!! vlastně, mojí pižlu a pak germána a frantika
a to je asi šécko? nic dalšího mě momentálně nenapadá?
mohli bychom tam přidat
vrčáka
jo druhá půle řiká kokrItal
Ještě ste zapomněla na gólii, bazroje a leonbertýna ! A čajčaje ! A vlkodrava !
To jste hodná, že jste se jí zastala 👍 !
Tak je to už jejich druhej agresivní pes, co musel opustit Bílý dům.
Náhoda ?
Nemyslím si 😅.
Biden už je na tom opravdu špatně, asi ho vůbec nezvládá. Pes se asi bez pevného vedení necítí bezpečně, členové ochranky jsou takoví rázní.., možná strachová agrese, bůh ví.. Ale je to ostuda.
Jojo, známí měli takhle dvě čubiny kokra, štěňata z různých chovek. Praly se , pořád oddělený, všichni ve stresu, pak to s jednou ( tou submisivňější) seklo, byla ještě mladá. Známí plakali, že ji tolik milovali. Ale život jí zařídili fakt blbej . Nedali si říct, že jedna musí z domu..
Kámoška má zase feny labradora a flata, taky úplně blbý soužití, nerozumí si spolu.. Pořídila dvě,aby si spolu vyhrály…
Jako, musí se to fakt umět. Nebo mít dobrou smečku, která psa vychová, ale takových je fakt málo.
Doufám, že budu mít dobrou smečku, jestli něco nepo, uvidím, co udělá Framova puberta.., ale pracuju na tom už teď.
Obrázek se mi otevřel jen jeden 😔.
Jak vyhodnotit nevím. Miminu na obrázku by ten výrázek prošel, šestiměsíční Framík by už od mých psů ( nebo ode mě) dostal, ale jeho by to už ani nenapadlo..
Nene, to je častý tragický omyl. Lepší je pořídit malé štěně ke staršímu dobře socializovanému psovi.
Soužití dvou fen bývá problematičtější než soužití psů.
Oddělením nic nevyřešíte. Nepotřebují si zvyknout, potřebují vědět, jak se (ne)mají chovat.
Kdyby tam byl nějaký rozumný pes, znalý smečkového chování, jasně by jim to vysvětlil a klikrem by to nebylo. U nás to zastane i kočka. Jen zaujme výhružný postoj, zaječí a je okamžitě klid.
Je vlastně jedno, jestli je to hra nebo boj, podstatné je, že Vám se to nelíbí a nedokážete to zastavit.
Řekla bych, že jste ještě nezkušení pejskaři, nezozumíte psí řeci, nevíte, jak na to . Vzali jste si velké sousto.
Požádala bych o pomoc nějakého profesionála a když by se to opravdu rychle neupraví, nechala bych si jen jednu fenku. Obě jsou mladé, žádná tragédie by to pro ně nebyla.
Nejhorší varianta by byla muset psy celoživotně oddělovat a být stále ve střehu. To by bylo peklo pro Vás i psy ( stres jim škodí a zkracuje život).
Tohle “zamrznutí”je velmi častý fenomén. Vídám u žen i u mužů. Bohužel takhle přiblble zůstanou stát i když jejich pes k nám přiběhne a třeba obtěžuje. Jen tak bezmocně něco hýkájí z velké dálky, prostě se bojí.
Tuhle mě rozčílil chlapík s čévéčkem, pes na vodítku se k nám rozběhnul a chlapík v předklonu za ním, jak hadrovej paňáca. Přitom urostelej člověk. Na otázku jestli se pes pere mi alespoň dokázal v běhu odpověď, že někdy ano🤣.
Ošklivým hlasem jsem na něj zařvala že je doprdele chlap, tak snad dokáže udržet psa a ať se okamžitě narovná a zapře. Byla to asi jemná duše, tak se leknul a poslechnul, takže to dobře dopadlo.
To jo, ale to není dobrý.
Já slepicím dopřávam do sytosti, ale ony mají opravdu téměř neomezený pohyb a všechno to vyběhají.
Jo, a dvě mi teď začaly kvokat, se z nich picnu.😔.
Jedna zasedla někde v zahradě a nemůžu ji najít, to je zase nevýhoda toho velkýho výběhu.
Jj, chtělo by to popsat, jak k tomu dochází a jak to vypadá.
Obě jsou feny?
Jestli se opravdu rvou a není to hra, je to blbý.
Jestli je labrador opravdu agresivní na submisivní kokřici, je to pravděpodobně povahově špatnej pes, nebo přinejmenším špatně socializovanej, kokřice je ještě moc mladá na to, aby si ho srovnala .
Pořídit si dvě stejně starý štěňata je vždycky rizikový, nemají se od koho naučit dobrému chování, to je pak musí naučit člověk.
I kdyby to byla hra, u takhle velkých štěňat už ji musíte regulovat aby nepřecházela do zloby, labík prostě nesmí kokra válcovat.
Kdybyste měli dvě malý děti, taky je nenecháte, aby se řezaly jak koně.
Prostě napište víc, takhle je těžký poradit.
Ty jo, opravdu hotovej pes.., říkala jsem si, jestli nebyl třeba nebyl ve výcviku a nějak se nepřetočil..
Naučit se to dát snadno a kouše se nejen na rukáv, taky na ringo, manžetu, učí se i vytloukání košíkem ( úder do obličeje), různý věci.
Ale i při “ obyčejné” obraně se tabu prolomí lehce. Když to páníček chce, tak vyhovím a moc mě to baví…
Gučák má jednoho lidskýho kámoše, mladýho kluka, se kterým hrajou drsnou bojovou hru , spousta řevu, vrčení, vysokých výskoků mířeným právě na hlavu, nebo nižších mířených na rozkrok, má to vyloženě v krvi. Akorát, že ty útoky jsou symbolický (i když vypadají děsivě) a když se řekne “Au” v setině vteřiny se uklidní.
A děláme občas se psy takový sranda obrany, jen pro pobavení, a na to, co převádí Gučák, který začal v osmi letech ,jen aby mu to nebylo líto, náš trenér docela čumí.. Přitom Gučánek, miláček žen, dětí a koťátek..On to má v hlavě úplně srovnaný, ale každej mít nemusí …
Ach jo ☹️.
.