Aktuálně: 3 520 inzerátů216 942 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Doron

Doron
Doron 08.10.2023, 19:52:27 xxx.xxx.162.126

Tak moji psi se do kontaktu s běžci a cyklisty dostávají denně a nevšímají si jich.

Zdá se, že majitelka útok vůbec nepředpokládala. Otázka je, proč mu ruplo v kouli.

Doron
Doron 08.10.2023, 17:45:40 xxx.xxx.162.126
Anonymní:

Taky nesnáším zákazy.

A přesto zakazujete -už méně striktně, ale pořád. Teď už nevadí obrany úplně - ale až do splnění nějakých podmínek ještě pořád trošku ano 🙂

Např. Jak chcete určit, že tenhle pes už má dost poslušnosti a na ty podmíněné obrany už - může?  atd.  Nevím no, já osobně bych ráda dál chodila na obrany - od štěněte 🙂  

bych tuhle superexcitaci při zkouškách netrpěla a ani bych přes ní necvičila

to se trefujete do špatných skupin. tohle je problém hobby psu, jednostranně zaměřených psů, často společenských plemen bez zábavy v životě - v podstatě. 

přetočený pes nikdy už nebude super pes ani ve sportu, ani pro práci. právě tady se selektuje -nikdo to nechce. Jestli dneska někdo s top výsledky ve sportu/zkouškách má super psa - tak ten rozhodně  není přetočený 😇 

a už se omlouvám z diskuze -ale musím jet do Prahy na obrany 😀

Dokud mi to někdo nezakáže 😏

Jak že zakazuju ?!?!?!😬

Nezakazovala bych ani kdybych mohla, jako že nemůžu a nechci.

Měla jsem za to, že vedu normální debatu o možné příčině průšvihu.

To jste mi teda dala 😅! Já si tak zakládám na svojí svobodomyslnosti …😅🤣

Že děláte obrany od štěněte je super ( taky to tak dělám ), ale předpokládám, že to není jediný, co se psem děláte . 

A můžu se zeptat, či máte ta psy? Jsem zvědavá.. 😇

Doron
Doron 08.10.2023, 10:49:14 xxx.xxx.162.126
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 08.10.2023, 10:21:09

Taky nesnáším zákazy.

Je to jako s tím zákazem chovu plemen týraných chovem. Jenže, proč kurňa rozhodčí a poradci chovu včas nezačali upřednostňovat zvířata s lepší proporcí lebky?

A tohle je to samý , já bych tuhle superexcitaci při zkouškách netrpěla a ani bych přes ní necvičila . Nebudu to dělat a nedosáhnu určitě vrcholných výsledků.

Doron
Doron 08.10.2023, 10:34:02 xxx.xxx.162.126
Anonymní:

Ako to beriem. Ale ja zas nie som uplne proti obranam, skor mi vadi, ze to dnes robi kazdy aj trenuje hocikto. A napr. tie bull plemena, tieto vlohy nepotrebuju, resp. k tomu neboli urcene.

Já vůbec nejsem proti obranám, ale přesně jak říkáte, musí se to dělat dobře a obrany musí být součást komplexního výcviku. 

Jsou lidi, který jsou schopný je dělat třeba i bez základní poslušnosti. Ona to pak tedy vlastně není obrana, ale  takový blbnutí pro psa nebo spíš páníka . To by mě čert vzal. 

Doron
Doron 08.10.2023, 09:36:31 xxx.xxx.162.126

A nevíte někdo, jak je to s idiopatickou agresivitou?

Ta by také mohla být ve hře..

Prokázala se dědičnost ?

Znala jsem dva pittbuly ( jako opravdový), který s tím měli problém, tam se staly strašný věci. Ale o linii jsem se nezajímala. 

Pak dva anglický bulíky, to taky bylo dost blbý .

A pak jednoho zlatýho kokra, to už je dávno, říkalo se tenkrát že zlatá barva nese gen agresivity. Ten k tomu měl ještě velký epileptický záchvaty, pokousal hodně lidí, nejčastěji páníčky, ale nebylo to tak vážný .

Doron
Doron 07.10.2023, 16:32:35 xxx.xxx.20.97
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 07.10.2023, 14:50:31

Já se psy obranu cvičila, dělala jsem i nějaký zkoušky , skončila jsem teda u dvojkovejch, ale představu určitě mám.

Mluvila jsem o nevhodně vedeným výcviku, to jsem asi nezdůraznila.

A o tom, že i Staffa určitě můžeme naučit kousnout člověka, tím jsem si teda úplně jistá.

A o tom, že teriér se dá přetočit snadněji ( si myslím).

No, a s tím míčkem, jak píšete se to zrovna nedávno stalo, házel pán míček dva ( tuším taky Staffordi) smetli starší paní a nějak dost ji zmrzačili. Podobnej princip, v tom drivu nekoukaj napravo nalevo.

Doron
Doron 07.10.2023, 13:24:57 xxx.xxx.20.97
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 07.10.2023, 08:40:04

No, taky nejsem odborník  ,ale laicky.. Ten lovecký a “rváčský” drive se přes peška, rukáv, ringo, manžetu začne spojovat s člověkem ( nejdřív figurantem). Na těch fotkách je to trochu vidět, nejdřív před ním tahají nějakýho peška na provaze, na další už si nese rukáv, kterej zřejmě z někoho sundal z ruky…

Pro psa je to obrovskej adrenalin , už už ho chce zase zažít, oni ho frustrujou “ přetáčejí”, pak se figurant třeba rozběhne a pes se má konečně s tím obrovským přílivem adrenalinu kam napřít . Přirovnala bych to k drogový závislosti.   A spojuje se to s nějakým povelem. Ovšem pes si to může spojit i s něčím o čem nevíme . Tón hlasu, napětí páníka, běh s nějakou specifickou charakteristikou.. A teriér se rychleji  nabudí, než přemýšlí. Tak třeba takhle by to mohlo být…

Nebo byl prostě povahově špatnej nebo neurologicky nemocnej.

Nejvíc by o tom věděla inspektorka, škoda, že tu není..

Doron
Doron 07.10.2023, 02:00:28 xxx.xxx.20.97
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 06.10.2023, 16:38:09

Myslím, že na potomcích se chovat nebude, lidi jsou  z toho strašně vyděšený.

Nicméně si myslím, že špatně vedený tréning “ obrany” se na tom podílet mohl.

Staffíci mají obrovskej drive, musí se s ním umět zacházet. 

Doron
Doron 06.10.2023, 15:43:13 xxx.xxx.162.126
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 06.10.2023, 15:19:27

Nemá nějaký soused adaptér?

Doron
Doron 06.10.2023, 15:28:50 xxx.xxx.162.126
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 06.10.2023, 15:16:57

Tak to je úžasná optická iluze !

Tam by pudla viděl málokdo !

Doron
Doron 06.10.2023, 13:20:42 xxx.xxx.20.97

🤣🤣🤣

A nezapomněli jsme na rafvajlera ?

Doron
Doron 06.10.2023, 13:05:06 xxx.xxx.162.126
sutrik:

Abych myšlenku zjednodušila. Štěně se má učit v adekvátním prostředí. Stejně jako přivolání nezačneme cvičit rovnou v rušném prostředí plném psů, ale na klidném místě, tak i nechránit, nebránit je třeba nejprve naučit na vhodném místě. A že to bude u rodilého obranáře trvat safra dlouho, než se naučené chování upevní natolik, aby se mohlo přistoupit na úroveň “za určitých okolností nesmím hlídat doma”.  

Nemyslím si. Naopak bych štěně socializovala od úplného začátku ( on tam přišel jako štěně). Navykla bych ho na přítomnost lidí ( hry, mazlení pamlsky od každého koho potká.) Utlumit agresívní reakci u malýho štěníka je mnohem snadnější než u dorostence. Šel by z něj klidně udělat pes vítací.

Ale to by tam musel někdo být a věnovat se mu, a nevíme, jestli psí trenér smí do Bílého domu , asi těžko..

Biden na to nemá čas, protože musí prezidentovat a ve svém věku už na to asi nemá ani postřeh ani sílu. Otázka, koho pes vlastně bral jako páníka.

Doron
Doron 06.10.2023, 12:49:50 xxx.xxx.162.126
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 06.10.2023, 12:00:26

Myslím si to samý.

Doron
Doron 06.10.2023, 10:47:20 xxx.xxx.162.126
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 06.10.2023, 00:03:32

Myslím si to samé. 

Hned jsem si myslela, že se mu ta běžkyně spojila s obranou 😔.

Ono také nevíme, co přesně cvičili, jestli sportovku : stopu, poslušnost a obranu nebo třeba jenom “ obranu”, kde ho nějak přetáčeli, jako na tom videu o kterém píšete. Možná s tím začali teprve nedávno, na fotkách na fb ani nekouše na pořádnej rukáv, možná mu to zdvihali nahoru nad hlavu aby vyštěkával..

Jak píšou na fb, ten pes taky nedávno kryl, možná i to mohlo mít určitý vliv , možná byl víc namachrovanej.. Zajímalo by mě, co by si o tom myslela Inspektorka..

V každém případě je to strašná tragédie, pro tu paní  která zemřela a její rodinu,  i pro  majitelky, které s tím budou muset žít , i pro to dítě, který má maminku na psychiatrii a v konečném důsledku možná i pro sportovní kynologii😔.

Doron
Doron 06.10.2023, 09:58:47 xxx.xxx.162.126

U nás hry teď spíš probíhají jako řeckořímský zápas, Dorouš s Framem se snaží jeden druhýho položit na zem, jsou váhově nastejno, takže je to takový statický 😊. Taky si podtrhávají nohy a tahají se za obojky, když jim je sundám, nevědí broučci, co mají dělat, protože kámoše takhle rvát za kůži nemůžou. Pak vždycky jeden padne na zem, nechá se dávit a při tom se snaží druhýmu rozdrásat zadníma nohama břicho, pak se vystřídají... No, barzojí elegance to není..😂

Gučák už pouze přihlíží aby neztratil důstojnost, když byl Framík malej , párkrát po něm houknul a to hned přispěchal Doro a postavil se bokem mezi ně, ale úplně bez agrese, jen Framíka zastínil svým válcovitým tělem 😊. Jsou opravdu kámoši, snad jim to vydrží !

Doron
Doron 06.10.2023, 09:20:50 xxx.xxx.162.126

Tak já taky budu sušit. Abych si moc neušpinila novou ledvinku, kilt a kynologickou vestu 🤣.

Doron
Doron 06.10.2023, 08:55:52 xxx.xxx.162.126

Teda, já vám závidím tu ledvinku i kilt 😊 !

I kynologickou vestu 😊 !

Musím se trochu zmodernizovat…

Jako odměnu používám syrový maso, protože to je pro psy nejvíc a nosím ho v kapse v igelitovým pytlíku, je to trochu nechutné 😔.