Včera na mě na YouTube vyběhlo video nějakýho kluka se staffordem, už ho nemůžu dohledat..
Říkal, že se objevily nějaký nový informace v rakouských novinách ( neříkal jakých).
Majitelka prý venčila ( možná vycházela z branky?) tři staffy, dva měli košík, jeden ne. Nějak prý upadla, když okolo běžela šedesátiletá sousedka, která prý někdy házela po psech na zahradě kameny. Celkem měly majitelky psů pět.
Majitelky prý byly neoblíbené, protože žily jako partnerky a společně vychovávaly dítě, což prý některým rakouským pánbíčkářům vadilo, takže taková dlouhodobě napjatá situace..
No nevím, není to nijak ozdrojovaný, jen jedna paní povídala…Neumím německy lautr nic..
Tak a teď si vyberte. 🙂Dvě zkušenosti, dva názory. Resp. úžasní a společníci - v tom souhlasím. Jen ti dva, co znám, patří do skupiny “chodí za vámi jako pejsek”. No a s tou zkrácenou tlamkou - pokud budete pořizovat štěndo, bude to vždycky loterie. (Konec konců, loterie je to vždy, jen kurzové sázky mají jiné různé poměry.)
Edit - já právě jedno chrochtátko znám ☹️ ale třeba je to výjimka.
Nojo, nemáme statisticky významný vzorek…😊
Mně prostě grifonci a brabantíci učarovali svojí povahou a znám jednu brabantičku vyloženě sportovní, ale nejsem žádný znalec plemene..
Kamarád mi včera přinesl z antikvariátu “ Konejšivé signály” od Turid Rugaas. Četli jste? Já kdysi dávno..
Je to útlá knížečka , tož jsem to měla hned přečtený a rozhodla jsem se, že to hned uvedu do praxe. Chodím pro vnuka na koně, beru vždycky Frama, aby se socializoval. Procházíme okolo plotů, psi za nima na nás řvali jako šílený. Tak jsem to tentokrát udělala jinak . Vždycky jsem ho posadila zády k nim a pamlskovala, aby k nim neotáčel hlavu. Hele, všichni ti řvouni do půl minuty zmlkli, úplně se uvolnili ..Jedna velká fena se ani nerozštekaka, když přilítla k plotu, Framík už tam seděl s hlavičkou slušně otočenou od ní.
Když jsme se za deset minut vraceli, v celý ulici byl klid , asi si říkali, že jde ten slušně vychovaný mládenec 🤣. Jen jsem Framíka pamlsky tak lehce navigovala, aby na ně drze nečumel.