Aktuálně: 3 522 inzerátů216 991 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Doron

Doron
Doron 20.10.2023, 09:02:28 xxx.xxx.31.153

Tentokrát nesouhlasím. 

Určitě bych ho socializovala s jinými psi, ovšem správným způsobem. 

Kde by se jinde štěně naučilo komunikovat se psy. Přece nechcete vychovat psího asociála.

Z štěněte je úplně jedno, jestli je kámoš pes nebo fena, to začíná hrát roli až v době pohlavní zralosti.

Doron
Doron 20.10.2023, 08:43:00 xxx.xxx.31.153

Hodně socializovat, hrát si, najít jednoho dva hodné kamarády, seznamovat s různými prostředími, to je teď to nejdůležitější.

Něco jiného je strach, něco jiného podřízené chování, to je teď zcela na místě a správně.

Poraďte se s chovatelem, teď je čas, kdy se toho dá hodně vybudovat ale i zkazit.

Je to Váš první pes?

Máte ho doma nebo venku?

Doron
Doron 18.10.2023, 23:24:10 xxx.xxx.18.180

Máme v domě hodně pelíšků, povrchů, psi můžou na gauč, mají i vlastní postel, tu využívá hlavně nejstarší Gučák.

Fram si vyvolil místo u balkónových dveří, kde je studená dlažba a ještě tam trochu táhne a taky slyší, co se děje na ulici. Chvilku se na gauči pomazlíkuje a šup tam 😊. Tož mu to nerozmlouvám..

Teď, když jsem byla nemocná a sama doma, leželi se mnou všichni tři v manželský posteli a na mě ležela i kočka Lilinka.

Docela mě to dojalo, když jsem se vzbudila z mrákotnýho stavu, ale postel nevypadala vůbec dobře. Kromě blátivých stop tam byla kupříkladu i velká smrková větev 🤣 .

Doron
Doron 18.10.2023, 22:13:02 xxx.xxx.18.180
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 18.10.2023, 21:44:42

Je to frajer 🥰👍

Doron
Doron 18.10.2023, 00:14:21 xxx.xxx.18.180

Taky gratuluju !🙋

Asi to taky bude trochu tím, že Mistr nemůže už sám chodit ven a má přebytek energie 😊 .

Moc vám to oběma přeju a Jani, máš můj upřímný obdiv, já bych to určitě takhle nezvládla. 

Ovšem Ty seš obětavá, chytrá a ještě naštěstí ta dochtorka 🤣👍!

Doron
Doron 17.10.2023, 23:50:34 xxx.xxx.18.180
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 17.10.2023, 19:06:48

Krásný fotky, krásnej pesan! 🥰

Doron
Doron 17.10.2023, 23:35:22 xxx.xxx.18.180

To je šílený.

Vždyť té paní museli amputovat ruku.

Psa okamžitě utratit, na majitele podat trestní oznámení pro těžké ublížení na zdraví.

Tak by to bylo správně.

Tohle je mimo moje chápání.

I ti policajti se psa báli zastřelit ..

Lidi opravdu ztratili jakýkoli sebeochranný instinkt.

I když vlastně ne.. Přece ta petice! 

Doron
Doron 17.10.2023, 14:32:35 xxx.xxx.25.246
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 17.10.2023, 14:20:01

Neví se přesně, jaké geny za ni odpovídají, ale ví se, že když se kryjí dva zdraví psi, pravděpodobnost hluchoty se snižuje.

Test na hluchotu už musí mít v některých zemích na výstavách třeba   i briardi a přitom na ni vůbec netrpí..

Doron
Doron 17.10.2023, 10:52:26 xxx.xxx.25.246

Hluchota je opravdu velký problém, oboustrannou nebo jednostrannou hluchotou ( ta se pozná speciálním vyšetřením sluchu, které se dělá v narkóze), trpí každý čtvrtý dalmatin.

Je to vada, kterou se teď daří v řízeném chovu naštěstí  trochu omezovat.

Jestli měla máma Vaší fenky desítky štěňat, možná se stejným otcem, a ty se v okolí množí mezi sebou, není to dobré. 

Vyprdněte se na štěňata nebo alespoň nechte u veta udělat vyšetření, jako by se jednalo o jedince s PP, u feny i psa…

Doron
Doron 17.10.2023, 01:14:08 xxx.xxx.25.246

Taky by mě to znepokojilo..

Je tam změna chování plus to obtížné polykání, určitě bych ho vyšetřit dala. U nějakého dobrého, zkušeného veterináře.

Doron
Doron 16.10.2023, 12:36:22 xxx.xxx.162.126

No, moje kočky mi nikdy neprokously ruku a ani mě nepodrápaly.

A ani jeden pes mi nerval tepláky …, to bych mu ani nedovolila..

Strašně důležitý je výběr. Musíš si vybrat klidnou a přívětivou kočku, ne takovou, co je bázlivá, vůbec ne tu, která syčí, utíká , schovává se. Ať kotě nebo dospělá kočka, třeba z útulku, musí mít zájem o kontakt, mazlení, ducat hlavičkou, vrnět.. Už u koťátka se pozná živější nebo klidnější povaha, v dobrém útulku by vám pomohli vybrat..

S malým, klidným pejskem je člověk někdy svobodnější než s kočkou, může si ho vzít všude s sebou .

Doron
Doron 16.10.2023, 12:07:55 xxx.xxx.162.126
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.10.2023, 11:42:36

Nene, bylo to video od kluka, kterýho by asi většina lidí vyhodnotila jako magora 😅, snažil se být korektní, nicméně pár rad, jak se bránit smrtícímu útoku smrtícím útokem, mezi řečí dal. Doufám, že to nikdy nebudu potřebovat.

Co máte proti tomu klukovi od Staffordů? Já se na pár videí podívala, přišly mi dobrý. Psi v klidu, spokojený, ukázněný.. přitom z něj nemají strach…

Doron
Doron 16.10.2023, 11:36:25 xxx.xxx.162.126
orionka:

Odbočím zas od stafordů : Feny a miminka jsou dost kapitola sama pro sebe. Zachovají se k nim jako ke štěněti a tragédie je na světě.

Je to strašná tragédie 😪. Taky bych tipovala, že ten ČVS byla fena. Oni opravdu používají zuby víc než jiní psi, berou vás za ruku atd..

Kamarádce se stalo něco “podobného”, fena drsnosrstého jezevčíka se pokusila si přemístit plačící miminko do pelechu, naštěstí ho vzala za zavinovačku a maminka byla poblíž. Dnes už je z miminka hrdý majitel dvou jezevčíků..

Je asi dobře, že se o tom píše, některý lidi by vůbec nenapadlo , co se všechno může stát..

Doron
Doron 16.10.2023, 11:07:19 xxx.xxx.162.126
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.10.2023, 09:59:46

Je dobře, že jste sem to video dala. Podívala jsem se na něj dvakrát, než jsem zjistila, že to ten pán nepřežil ..

Včera večer jsem se podívala na hodinový instruktážní video, jak se bránit útoku psa, je to fakt smutný, kam to dospělo, ale chci být připravená, hlavně kvůli vnoučatům.

Ono se dneska nesmí říct, že je povahově špatnýho psa potřeba utratit . Všechno je přece vina špatný výchovy a člověka . Jestli pamatujete ten případ napadení malého chlapečka na Petříně , docela ošklivě to odnesl, tak ten pes běhá dál vesele po Praze. Já to prostě nepovažuju za bezpečný a správný. Prostě ne.

Jinej pes, prý pit, ale kdoví co to bylo, dělal potíže, byl agresivní, tak ho dal páníček svýmu tátovi, páč ho nemohl nikam brát s sebou. Táta skončil s amputovanou nohou, tak ho ten pes serval. A co myslíte? Naštěstí se pejska ujala hodná holčina a převychovala ho, chudáčka. Tohle mi opravdu hlava nebere ! Lidi úplně ztrácejí zdravej rozum a pud sebezáchovy.

Jinej podobnej pes potrhal ošklivě mámu majitelky, hlídala ho a on se nějak zamotal do vodítka, takže za to taky chudinka nemohl, že se rozrušil.. Psa teda dala majitelka utratit, protože zranění byly hrozivý a sama se ho už bála . Máma v nemocnici a fb se objevil status “ Dnes navždy odešel do psího nebíčka náš milovaný …., děkujeme za společně strávené chvíle, cancy, cancy, emotikonky, emotikonky..”

Tak tohle přece,sakra, není normální !

Doron
Doron 15.10.2023, 22:49:17 xxx.xxx.162.126
Kilian:

… ale na malý klínek kouše a děláme zakus i na delší vzdálenost a dělali jsme i v řece v létě, kdy si musel k figurantovi doplavat….

Obrázek Obrázek Obrázek

Zdá se, že figuranta srazil k zemi…🤣

Doron
Doron 15.10.2023, 19:47:55 xxx.xxx.25.246
Anonymní:

pak je potreba pouzit strunu/lanko - a ne siroky opasek… klacek, nuz, zbran ? 

me se asi nechce psat o takovych situacich, jak je “nejlepe” resit… nemely by vubec nastat. Uz jen protoze pro bezneho kolemjdouciho je to - neresitelne…|Tohle umi resit jen lidi, co tyhle psy znaji a maji koule -na vsechno  - a ani tady nedam ruku do ohne za to, ze to dokazi - vzdycky. 

nahody nejde nikdy vyloucit - jen pro me to uz asi nejsou nahody. 

Neměly by nastávat, ale nastávají.

Člověk v měl mít nějaký plán, co takové situaci dělat .