Třeba u prostředního Doronka můžu říct, že má přivolání perfektní od takového půl roku, kdy absolvoval základní výcvik , je to snaživý ovčákovid. Framík, půlroční štěně briarda, má přivolání taky stoprocentní, protože ho přivolávám jen když stoprocentně vím, že přijde 🤣🤣. Ale vím, že to půjde. Nejstarší, už devítiletý Gučák je dobře ovladatelný v civilizaci, ale má silný lovecký pud, a v lese musím mít pořád oči na stopkách, nedovolit mu, se příliš vzdálit , pořád musím přivolávat, je to otrava 😔.
Je při něj přirozené mít opravdu velký rádius, prostě má to úplně jinak, než ovčouni.
Elektrický obojek by asi fungoval, ale mně je ta pomůcka nějak protivná, tak radši dávám bacha a když chci na procházce v klidu kecat s kamarádkou , dám si ho v kritických místech na flexinu. On je takovej mix, vypadá jak stafík kříženej s chrtem, tak se utěšuju tím, že to není moje výchovné selhání, ale dělá to ta chrtí krev 😅.
Hlavně by ho měli vyloučit ze školy a nenechat dostudovat. Když si představím, že by třeba jako pediatr podobně léčil dítě jednodušších důvěřivých rodičů.
To je první, co mě napadlo. Neměl by léčit nikoho.
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 24.10.2023, 16:33:20
Mě se vždycky takový zážitek taky dotkne, nejsem proti tomu imunní..
S tím voláním rychlé se mi to opravdu minulé léto stalo 😅. Taková mladičká holka seděla na ulici a strašně sprostě mi nadávala, přidala jsem do kroku , ale Gučák byl jinýho názoru, je to canisterapeut 🤣, a začal se jí věnovat, hnedka k ní, olizoval jí, ona se ho tak přichytila.. Tož jsem se trochu zastyděla, dala se s ní do řeči, byla úplně dezorientovaná a vyděšená, asi toxická psychóza, nebo prostě psychóza, tak jsem opravdu zavolala rychlou a holka byla ráda..
A minulý týden u řeky jsme se na procházce narazili na vzteklého slepce. Je tam ubytovna a široko daleko nic. A před tou ubytovnou se motal nevidomej romskej mladík, nadával a do všeho mlátil holí, nikdo jinej tam nebyl. Tak já z dálky, opatrně, jestli má nějaký problém a když jsem viděla, že se uklidnil , tak že ho doprovodím na zastávku, kterou nemohl najít.
Zavěsil se do mě, já s sebou tři psy, Framík táhnul, tak jsem mu zavelela “ k noze”. A ten kluk na mě: “ Komu říkáš k noze, ty p***o zas**ná ?!?”🤣🤣🤣
Byla jsem ráda, když jsem ho opřela o zastávku a rychle jsem zmizela 😅.
Odpověď na příspěvek uživatele Lily z 22.10.2023, 20:57:48
Přesně o tom tady pořád mluvíme.. Proč držet takového psa v takovém prostředí, bez vyžití, bez vedení přirozenou autoritou, je to trápení pro všechny..,😔.
Vždycky říkám lidem, kteří svého psa neudrží, že ho tedy prostě nemůžou mít, to se nedá nic dělat .
Je opravdu hodně nepříjemné, mít takového souseda, určitě bych to rozmázla, nahlásila, promluvila s paní, možná i se synem, musí pochopit, že se stal průšvih, který se nesmí opakovat . Paní asi bude naprosto neschopná, už to její polidšťování “ kdo si začal”, mluví za všechno. Košík mu možná ani nasadit neumí..
Jen pro zajímavost. V Chuchli nebyly výběhy. Koně se vypohybovali na kolotoči. Jestli to už změnili, tak se omlouvám,tím líp. Měli jsme kobylu z Chuchle a neuměla chodit než po rovině.
Tak v Chuchli je jen rovina... Výběhy jdou tam možná tři?, spíš dva, opravdu malý, koně se tam nedostanou. Kde byly výběhy, jsou teď kolotoče.
Pamatuju že kdysi, pradávno, koně chodili i do lesa, trenéři nosili koberečky, kterýma překrývali koleje, aby tam koně nezapadli. Dneska už by to nešlo..