Pána bych neodsuzovala, sebe taky ne. Oni zase psi nejsou z cukru..
Taky se mi dneska stal trapásek. Chlubila jsem se tady, jak v klidu venčím za tmy, že to není žádnej problém. No, a dneska na naší tajný lesní pěšině potkáme neosvětlenou paní s bulíkem na vodítku a paní ze tmy: Zavolejte si ty psy, on se pere !
Já je vůbec neviděla ! Šmajdala jsem tam po paměti bez baterky ☹️. Tak jsem si je zavolala, paní jsem se omlouvala a ona na to ani slovo, asi pěkně naštvaná. Já bych teda na jejím místě naštvaná byla. Tak jsem se zastyděla 😅 a řekla jsem si, že si trochu přeházím pracovní rozvrh a hlavní procházka bude přes poledne, kdy uvidím .
Kdyby na moje psy ten pes vystartoval a paní ho neudržela, mohl to být průšvih.
Naštěstí jsou moji kluci v partě takový sebevědomí a tím pádem klidní a vede je dominantní starej Gučák, kterej se nikdy nepopral a všechno ošéfuje. Díky Bohu 🙏!
Předků slepice je víc, někteří žijí v páru, třeba kur srílanský , u ostatních bych se musela kouknout, ale asi taky, a snůšku mají, tuším, dvakrát ročně.
Jo jejich slepice kdákají, ale trochu jinak. Tak odsud se to asi vzalo ..
Člověk by si musel všechny ty kuří předky nastudovat 😅.
Jsou vysonosní hybridi, kteří snesou přes třista vajec za rok ( ty mám já) , ale některá plemena slepic tak vysokou snůšku nemají, pauzu si dělají samy 😊.
A s tím kdákáním.., vždycky jsem měla zato, že slepice jím přivolává kohouta, aby šel chránit hnízdo. Tedy naopak takový rudiment přirozeného chování .
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 30.10.2023, 09:30:45
Mám ty samé, některé dva, některé tři roky staré.
Ony by nesly, kdyby nekvokaly. Jsou to úderníce, ale teď chtějí bejt všechny na mateřský asi..
Jojo a bydlíme v Praze 😅.
Krmení můžu zkusit změnit, problém je, že ony jsou hodně soběstačné, moc té směsi nesní, co si nahledají neovlivním.. Jinak dostávají i zbytky, tvaroh, zkyslé mléko , kohout musí mít svůj namočený rohlík ..
Konstruktivní kritika je obtížná disciplína, málokdo ji ovládá. Je to v podstatě dialog, který by měl pomoci ke zlepšení situace , měl by být vnímán jako pomoc . Tedy nezaměňovat s tím, že kritika je konstruktivní, když ( když si myslím že) mám pravdu 😅.
Jinak je kritika jedem každé diskuze, slouží pak jen k uvolnění napětí , uplatnění moci, potrestání, vypuzení z komunity atd.. , i to má v komunikaci svůj význam, ale nenamlouvejme si pak, že to myslíme dobře.
Kritika je ponižující, kdo ji zažije, už většinou na tenhle web nepřijde, což je škoda kvůli sledovanosti.
Dneska jsem měla blbej pocit i když se vůbec nic nestalo .
Potkala jsme na procházce s vnoučaty dvojici, taky měli kočárek a pán na vodítku něcojakostafa, šourali se pro psa nesnesitelně pomalu.
Když jsme se míjeli, pes celej našpovanej, takovej konfrontační pohled upřenej na vnoučka, tož jsem ho zašoupla za sebe a chlapík se taky postavil mezi nás a psa, kterej evidentně nebyl ani trochu přátelskej.
Pesan byl celou dobu úplně nakrátko, na krku měl elektriku a neměl kulky .